2114
  • I.C.ram
    Nézz utána te... Az egész onnan jött, hogy pár japán rajzoló akart kevés pénzből rajzfilmeket gyártani, és erre jött az ötlet, hogy spóroljanak a rajzoláson, hisz egy sok részes sorozatnál úgysem lényeg annyira...

az Anime szó pedig nem za animation szóból jött, hanem a francia animé, azaz "animált". Hihetetlen, hogy többet tudok a nagy anime guruknál, akik orrba-szájba leugatják az embert :P
  • gnar killer
    csatlakoznék :D:D
  • Bachstein
    Jöjj csak... hisz sokan vagyunk, de még nem elegen... a Polka-kultuszhoz még több ember kell!
  • Reyes
    Késve bár, de törve nem...Csatlakoznék
  • magus
    manapsag azert az animek is fejlodtek, nem csak azok a klasszikus fejek vannak, cowboy bebop es samurai champloo mar mas azert.
  • CattiBrie
    Én is "levezetésnek" Nightwish-t hallgatok.

Egyébként ma bementem a HÖK irodába, na mi ment az egyik gépen???
    Loituma!!! :D

Beépült ELTE-re is. :):)

[ő volt]
  • CattiBrie
    naaa
  • CSOCSO
    deszepen atmentetek animeba.. amugy nekem mar lassan herotom lesz tole... minden 5 percben eszembejut a kurva dal:(
  • Sadun Tryst
    válasz ic ram-nak az anime keletkezésére:
    ugyan úgy keletkeztek, mint nyugaton. kitalálták őket, majd megrajzolták. idővel pedig egyre fejlettebb lett a megrajzolás a különböző technikák és a számítógépek miatt. meg japánban animének hívják a rajzfilmeket, ami az animation szóból ered. ha nem hiszed járj utána.
  • CattiBrie
    Váá! :) Dejó! :)
  • Bucser
    The Original Kimba TV Series:
    "Jungle Emperor" (1965 Japan)
    "Kimba the White Lion" (1966 US and elsewhere)
  • CattiBrie
    Mé? Mikori???

Nem "ma" láttam.
  • Bucser
    Mondjuk ha Kimba-t akkor látod mikor készült lehet nem ugyanaz a véleményed:D

Maga korában több díjat is elvitt animációs körökben. és csoda hogy van adó ahol most még leadják hisz filmmúzeumban a helye...
  • CattiBrie
    de Dízni rulez! :)
  • CattiBrie
    na pl a Kimba az az, ami baromira nem "gyere be" külsőre és anno még is néztem
  • RelakS
    Kimba már túlzottan giccses szvsz...
  • CattiBrie
    Van, akinek ez tetszik. Van, akinek az tetszik. Nekem nem tetszik. Nem is próbálok senkit lebeszélni a tetszésről. Elfogadom. Tegyétek ti is ezt.
  • I.C.ram
    Na a Kimba az no comment az egérfejű oroszlánokkal.
  • Pharaoh
    Azért sok féle anime van. Tuti van olyan, aminél még a micimackó is jobb. (Nekem pl a Kimba nagyon nem jött be)
  • I.C.ram
    Disney a másik véglet nálam :D
  • Dying Soul
    Akkor nézzetek Micimackót. Abban nincsenek olyan arcok, amelyikeken ezt látod: ^^.
    Abban van egy értelmi fogyatékos medve, egy idegbeteg nyúl, egy balfsz tigris, egy depressziós szamár..stb.
    Végülis biztos jobb, mint egy anime. :|
  • Malakai
    Ja igen, a másik ami sokaknak szemet szúr, az-az egyszerüsített tónusozás, de nyugati rajzfilmsorozatból mondj 5 olyat, najó, 2 olyat, ahol ez rendesen meg van oldva! :)
    A részletgazdag tónusozás animációs filmeknél csak komolyabb, nagyobb, hosszabb projecteknél lehetséges...
  • Malakai
    Az egyszerüsítés nem feltétlen jellemző, a sok részes sorozatoknál persze általános, de ilyesmiből nézz meg egy nyugati rajzfilmet, méginkább jellemző. Az arc bizonyos részeit elnagyolják, mint pl a járomcsont, orr. A szem, állvonal, száj ábrázolás nem egyszerüsítés, ugyanis ugyanúgy különböző formák vannak, csak más ábrázolási stílus. Ezek jó része az ottani átlag rassz sajátosságaiból is adódik.

Legtöbbeknek inkább zavaró szokott lenni az animáció is, amit, mint olyat másképpen fognak fel, mint mi, mások a kifejezési eszközeik, más dolgokat hangsúlyoznak ki és bizonyos dolgokat nagyon látványosan elhanyagolnak. De ez utóbbi sem jellemző a nagyobb projectekre.

Blődség azt állítani, hogy ők szar rajzfilmeket készítenek, mert ez nem igaz, persze ha gyermekeknek szóló animeot látsz, akkor ne számíts komoly arcjátékra, mimikára és hasonló dolgokra, mert egyszerűen a korosztály, aminek szól ezekre nem igazán figyel. Ja és nálunk nagyon más fajta animet nem fogsz látni a TVben...

Ja és nem a nyugati rajzfilmeket egyszerüsítették, hanem a manga mint olyan tényleg egyszerüsített rajz, de a festészetből, a klasszikus művészetből fejlődött ki, ugyanis igen régi.
  • CattiBrie
    nekem nem tetszik, maradok :)
  • CattiBrie
    lehet bármilyen jó, ha egyszerűen külsőre nem jön be
  • CattiBrie
    Csak a fless linkje: lips1.swf
  • Pharaoh
    A külső nem minden, ilyan stílusű a chobits, Love hina, Bible Black, stb is és nagyon jók
  • CattiBrie
    Hja. A #411-ban szereplő rajz kifejezettem bleee.

Csak külsőről beszélek, mert egyébként fingom nincs mi az, vagy miből van vagy bármi, de az nem is érdekel.
  • Pharaoh
    Az anime a manga "képregények" tv-s változata, és az is igaz, hogy amerikából szivárgott át a képregény divat Japánba.
  • CattiBrie
    "Kattö" LOL :D
  • I.C.ram
    Mi a valótlan??? Ez köztudott tény, hogy maga az anime az egyszerűsített rajzokból fejlődött ki. Kérdezz meg egy japánt, és elmagyarázza neked.
  • Pharaoh
    De úgy tud siránkozni, mint egy lány.
  • CattiBrie
    de csak külsőről beszélünk
  • KILROY
    Loitumának kihívója van.

Igen.

És ez NEM vicc.
    Tessék komolyan venni.

Katt

Jól tessék átgondolni.
  • I.C.ram
    Láttam pl részleteket a Ghost in the Shellből, meg az Animatrixot végignéztem pl, vagy ezek is a kommersz kategória? :P
  • madfist
    Nem kell hogy tetszen csak akkor meg nem kéne, mindenfélét összehordani, fikázni, meg valótlan dolgokat állítani, kinyilatkoztatni...
  • I.C.ram
    HÁROM azaz 3, III, csajról beszéltem, nem harmadikról...
  • Bucser
    de honnan tudod ,hogy mi a sajátos rajzstílus ha még igazit nem is láttál?? hogyha amint kezdődik vagy meglátod elnyomod?? Csak magyar TV-ben lévőt??
  • Pharaoh
    Vagyis neked ez a csillogós bőrű, nagyszemű rajzstalus nem jön be, pedig ebben ilyenből is van sok jó.
  • CattiBrie