2114
  • madfist
    Egyébként az alsó sorba a harmadik az nem csaj, de egye fene ezért most nem ítéllek el :)
    "Egyébként az egész anime abból indult ki, hogy a nyugati rajzfilmeket lebutították ergó teljesen primitív rajzokat csináltak, hogy olcsóbb legyen. Innen indult az egész anime." ezt honnan a halálból veszed, márnemisazér???
  • Pharaoh
    Magyar TV-be valóban nem sok igényes anime megy.
  • I.C.ram
    Direkt nem akarod megérteni, hogy mit írok?

Animeoknak van egy saját rajzstílusuk, ami nekem nem jön be!
  • I.C.ram
    Ja láttam, de azok valahogy teljesen mások voltak. Abban voltak nyugati rajzok is, anime részek abban sem tetszettek nagyon.
  • RelakS
    Animátrixot láttad-e? Az első kettő rész (hogy kezdtőtött a mátrix), meg a Hiba a mátrixban (vagy milyen) című rész az szvsz nagyon állat volt :) Bár az is igaz, hogy pl egy Sailor Moon, Macskommandó, vagy ilyesmi meg sem közelíti ^^
  • Bucser
    "Elegendőt ahhoz, hogyha meglátok egyet a tévében már nyomom is kifelé "

Mondom én hogy korlát rulez... Ha valamit nem ismersz nem tudsz róla váleményt alkotni maximum általánosítani... Az meg erősen suxx:D
  • I.C.ram
    Elegendőt ahhoz, hogyha meglátok egyet a tévében már nyomom is kifelé :P Volt egy kettő ami tetszett volna, ha nem lennének olyan hihetetlen gyermeteg/idióta fejek. Egy rajzfilmben legelőször a rajzokat nézem meg, ha nem tetszik, akkor lehet akármilyen szuper sztori egyszerűen nem élvezem.

Egyébként az egész anime abból indult ki, hogy a nyugati rajzfilmeket lebutították ergó teljesen primitív rajzokat csináltak, hogy olcsóbb legyen. Innen indult az egész anime.
  • Bucser
    Hány átlagos anime-t láttál? Bocs jobban feltéve a kérdést: Hány anime-t láttál?
  • I.C.ram
    Az alsó sorban annak a 4 csajnak tökugyanolyan feje van, csak más hajjal.
  • I.C.ram
    De most az átlagos animeokról beszélünk, ami a nagy többségek képezi, azokra az jellemző, hogy hihetetlen igénytelenül van megrajzolva.
  • I.C.ram
    Végre egy rokonlélek :D
  • Ottto
    Na címeket aztán írhatsz. Nekik semit nem mond :D
  • Sadun Tryst
    he. amit beraktál képet, kb a tucatanime grafika. 1 az 1000 közül, semmi extra.
    de amúgy a "laikus" és "én tudom, hogy ez így van" hozzállással tényleg minden egyforma, akárcsak a kínaiak... az összes egyforma...
    szóval bucser és ottto kollége remekül bemutatta, hogy mennyire kidolgozott is lehet 1 anime ill. manga, (igen, nem ugyan az a kettő) főleg napjainkban.
    képekkel nem prezentálok semmit, nincs értelme. inkább csak pár címet írok.
    ninja scroll, basilisk, ergo proxy, fullmetal alchemist, blade of the immortal, battle angel alita, blame, akira, stb...
  • Bucser
    Ohhh igazad van Gatts melé be kellett volna tennema sorozat ottani szereplőit is:) Most ha mondjuk beszélünk egy ecchi vagy shouyo rajzfilmről persze hogy hasonlóak a karakterek mivel mivel sok a szereplő és baromira nem a kinézet számít a sorozatban hanem a jellemek/viselkedés/hangok amik alapján megkülönböztetik a szereplőket (én meg ezt utálom az amcsi rajzfilmekben pl hogy nincs különbség:D)

De akkor kontraswzt képpen hogy a Beserkben milyen szereplők vannak beteszek már neked pár képet a szereplőkről (férfiakról nőkről) valamint az NGE-ből is akkor már ha teljes estés filmről beszélünk mert egyértelmű, hogy egy-egy anime sorozat 10 milliószor körbeveri az azonos fajsúlyú heti sugárzású amcsi rajzfilmeket mind mondanivalóban mind hangulatban mind rajzolásban (és most ne Sailor Moonból induljunk ki mert az 80-as évek hanem mondjuk Bleachből ami most is futó sorozat)

Szóval képek

Berserkből néhány a lenti ürgén kívül.

Caska:
    Charlotte:
    Corkus:
    Gambino:
    Gaston:

Neon Genesis Evangelion:

A felső képek sorozatból származnak az alsó kép pedig egy sorozat és egy egész estés film is. (természetesen az egész estés filmben a megvalósítás még szebb)
  • Ottto
    Csak a szűk látókörödet jegyezték meg, egyébként helyénvalóan. Hisz ahány stúdió annyi rajzolási stílus. Amiről te beszélsz az az átlag, régies rajzstílus ahol minden lányt aranyos arcal ábrázolnak. Pontosabban van öt-hat sablonminta, amire az olyan apróságok mennek mint haj, szemüveg, szeplők, stb. Mindenesetre nem okoz gondot a megkülönböztetés. Ha neked igen....hát van ilyen is.
    Mellesleg azért háborodtak itt fel néhányan mert te az egész animetársadalomat írtad le a hozzászlásodban, ami viszont messze nem igaz. Néhány stúdió nagyon igényes karaktereket rajzol. Messze sem kell mennünk. Bleach:
    Orihime és Ruchia:

Vagy Ichigo és Ishida:

Szóval ennyit erről. Mellesleg sztem a hupikék törpikéket messze nehezebb volt megkülönböztetni. Azokat folyton kevertem :P
    Bazz ez is qrvahosszú lett. Ezért nem szeretek magyarázni! Oldalakat írok :@
    Na innentől polkázzunk!
  • CattiBrie
    Mutí! :)
  • CattiBrie
    én nagyon nem szeretem azt a fajta rajzot
  • RelakS
    I.C. ram: láttál-e már Cowboy Bebop-ot? Nézz meg egy részt belőle, szvsz érdemes. Meg a Full Metal Panic-ban is azonnal megkülönböztethetőek voltak az arcok. Igaz, nem azért, mert minden pattanás meg volt rajzolva rajtuk, de pl arcforma alapján. Viszont a CB-ban akkora őzikeszemek sem voltak, szal még természetesebbnek is tűntek a formák :)
  • RelakS
    Szöszinek érdekes a csípője ^^ a maga mögött lévő srác vállaira rakta a lábát :D
  • Match
    Továbbá még egy remix
  • I.C.ram
    Azért két kopasz embert is tökéletesen meglehet különböztetni... Melyik hülye ellenpéldával jöttök :P
  • Match
    Bazz, az orosz fanklubról:

Em Em H7 Em
    Em Em H7 Em
    G D H7 Em
    G D H7 Em

GITÁRAKKORDOK!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Világ gitárosai egyesüljetek! Én már játszom is :D
  • madfist
    Ha leborotválnám a fejedet, biztos te is hasonlítanál valakire (bocsi ez kicsúszott). Egyébként meg aki nem bírja a dnb-t meg a house-t, mert monoton és unalmas, annak is azt szoktam mondani, az apró különbségeket kell észrevenni. Neked ezt tuddom ajánlani. Ebbe bele kell törődni. Nade de tényleg fölöslegesen pofátlankodtam, csak most néztem meg miről is szól ez a topik. Bocs
  • I.C.ram
    Nem erről van szó. Hanem arról, hogy az animoknál messze nehezebb megkülönböztetni a karaktereket, mert sokkal kevésbé vannak kidolgozva az arcok. Erre jött Bucser, hoy én milyen fasz vagy stb. Erre beraktam ezt.

Ha levennéd mindegyikről a haját, és ugyanolyan pofát vágnának tuti nem különböztetnéd meg őket egyértelműen. Nincsenek olyan karakteres arcok.
  • madfist
    Ez még nem is vészes, számomra teljesen megkülönböztethetőek. Láttad volna az Akirát...
    Meg egyébként is ha elkezdesz egy sorozat, 2-3 rész után megszokod ki-kicsoda, meg a hangjuk is különbözik szal nemtom mi a para??? Vagy itt most az jön, hogy miezaz az igénytelenség, hogy egy cirka 20-30 szereplős sorozatban nem rajzolnak mindenkinek, teljesen különböző vonásokat? Ha nem tetszik ne nézd! Najó inkább húzok vissza a helyemre.
  • I.C.ram
    Nézd meg az arcukat...

Csak a szemük szemöldök, orruk, de még az orruk se mindig meg a szájuk van berajzolva. Gyakorlatilag semmi más!
  • I.C.ram
    pff beraktál egy nőt és egy férfit... ott azért még nem tartunk, hogy ugyanúgy rajzolják a kettőt.

Itt van egy kép:

Ezen ha megnézed a szája mindegyiknek ugyanolyan (mielött elkezdenéd... nyilván ugyanolyan szájtartásnak kell lennie), szemük szintén, arcformajuk szintén, stb. Egyedül a hajak meg a szemszinek különböznek. Mondegyiknek ugyanaz a gülű ökölnyi szem. Azonos nemekben baromi nehéz megkülöböztetni csak az arcuk alapján ezeket a figurákat.
  • Bucser
    Erre csak annyit tudok mondani: Gratulálok ismét a szük látókörödhöz... Nem láttál még igényes anime-t... Ha számodra esetleg a berserkből Gatts

vagy az NGE-ből Rei Ayanami

csak a hajban ruhában vagy szemüvegben különbözik akkor vegyél szemüveget....
  • Bucser
    Szerintem semmi gáz nincs vele:) a Bleachben (ahonnan drága Orihime származik (gyk: aki a klipben szerepel)) Kifejezetten jól vannak időzítve:) el sem bírom már őket képzelni ilyen nélkül:) pl mikor az egyik hős nagy komolyan rajzol és közben magyaráz erre a másik főhös közli vele, hogy totálisan bénán rajzol erre megkérdezi a rajzoló hogy megértett -e valamit abbol amit magyaráz mire az értetlenkedő közli, hogy ilyen béna rajzolásnál hogy tudna az értelemre figyelni? Na az ilyenek végén szokták egyfajta csattanóként betenni ezeket a chibi arcokat de nem hosszú időre:) A japánban ilyenkor kis effektek vannak alatta de pl magyar szinkronnál ez gyakran eltűnik. De igen tudni kell hol a helye.. pl élethalál küzdelem közepére csakis nagyon vicces sorozatoknál használják komolyabb jelenetben viszont szinte soha.
  • I.C.ram
    Az Animeokban eleve baromi igénytelenek az arcok kidolgozottságai. Arcról alig lehet felismerni a karaktereket csak ruhájuk, vagy hajúk alapján, vagy valami hasonló jellegzetesség alapján pl szemüveg, de arcról semmiképp.
  • Ottto
    Jóaz. Csak elfelejtik hogy nem illik be mindenhová....
  • RelakSfromhome
    Ja, ezeket az eltúlzott grimaszokat én sem szeretem
  • CSOCSO
    nemtom a nevet de ez egy stilus az animeban mikor halal gagyin es primitiven vannak megrajzolva a karakterek egy egy "indulat", "inger" erejeig....

en anime fan vagyok de szegyenlem a pofam az ilyen jelenetek miatt... foleg ha latjak is mikor nezem....
  • blackgamer
    orosz fanklub
  • blackgamer
    ihh ihh ihh
  • iko
  • Denniske
    Megunhatatlan...:D
  • desigo
    elalvás előtt még meghallgatom:)

tééék
  • iko
    Amúgy az eredeti szám is elég jó, nekem tetcik :)
  • REALista
    Uhh tegnap óta 73 olvasatlan üzenet!!!