Autószerelés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csabesz6
400+500....+

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

csá all

ez igy nem ide tartozik de még is 😄😄 szoval azt szeretném megkérdezni h valaki biztos nézegeti a hasznaltauto-t vagy bármit.. vagy jár ki piacra ... h valaki nem-e tudja h a 93-95 -ig gyártott Honda Civic / mitsubishi lancer.. ( ugyanebben az évjáratban ) hogy mennyibe kerül kb az ami télleg normális állapotu tehát nem az a lepukkant vagy valami...
tehát h kb optikai meg minden nélkül h egy normál állapotu mennyibe megy.. meg talán még ha valaki tudja abba is segithetne h láttam egy opel corsát ha jol tom ez is ebbe az évjáratba volt na most 480 volt dee kivül belül megcsinálva.. és ugyanaz az auto hot tuning nélkül 6 kilo 😄 tehát érdekes 😄

válaszotokat elöre is köszönöm... Üdv ...:: Petyke ::...

Ahova ti mentek, én onnan már rég vissza fele jövök ;)

hengerfej nyomáspróba is ajánlott
lehet h elrepedt...
nedves perselyes motoroknál lehet h a persely gumigyûrûi beengedik az olajba
de ha a hengerbe megy idõvel úgyis lefolyik az olajba vagy nem tudja megforgatni az indítómotor a motort mert tele a henger...
olyankor szokott hajlani a hajtórúd :]
ha vezérlés hajtja a vízpumpát azt cserélni kell!

1. az új szíj feszesebb lesz, általában másnap már folyik is a vízpumpa ha nincs szerencséd....
2. golyós csapágyas, nem úgy mint a többi tengely (esetleg rövid életû csapágy van benne) fõleg az olcsó szar minõségû vízpumpák
3. tömbszelence sem bírja ám végtelenségig, ha folyik abból kaphat a csapágy is hiába van túlfolyó lyuk
4. ha vízpumpával feszíted a vezérlést akkor új tömítés úgyis kell mert a régi általában odarohad, elszakad stb...

vannak autók ahol a könyv nem minden vezérlés cserénél írja a vízpumpa cserét, csak lefutott km után pl: peugeot 206, de mire vezérlés cserére jut általában már folyik vagy utána fog... szal érdemes mindig

ha vezérlés alatt van a termosztát (pl: opel), még azt is kicseréljük, hogy ne télen keljen lebontani újra az egész vezérlést, ha gáz van...
(nincs fûtés stb 😊...) na meg a kartonlap a hûtõ elõtt.....
ha meg zárva áll meg a termosztát felforr a víz
az filléres alkatrész szal megéri
elsõ szélvédõ és elsõ 2 oldalablakra nem rakhatsz semmit (kivéve ha gyárilag nem színezett az üveg) a hátsó ablakra mehet bármi, ehhez adnak is a boltban mûbizonylatot.

hy
hát elvilleg annyi van h egy bizonyos tipusu autonak meg van adva hogy mennyire lehet lesötétiteni az üveget... amugy nem tudom h ha csak foliva van akkor tuti hogy nem kell rá semmi féle papir de ha sötétitett üveg van berakva akkor elképzelhetö.. várd meg a többi választ lehet hogy a többiek többet tudnak mondani 😉😄

üdv ...:: Petyke ::...

Danny1987
Hello!
A foliáztatásnak van vmi feltétele?
Kell valami külön okmány vagy ilyesmi?

Live for nothing or die for something.

ezt én se értem... 😊 ha csak foliázni akarod ahoz nem kell kiszedni 😄 legalábbis mi nem szedtük ki...
ahoz kell kiszedni hogyha sötétitett üvegeket akarszde azt meg nem neked kell hanem elviszed '' szakemberhez '' 😄😄

Csabesz6
Miért kéne kiszedni?

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Alexandra888888
Sziasztok!nekem egy suzuki altom van 2003gyartasi év.Le akarom foliaztatni a Hátso három ablakot,csak az a gond hogy nem tudom kiszedni az ablakot hozza.Tudtok nekem segiteni mit hogy csináljak?

Elöre is köszi

Csabesz6
na ma is tanultam újat😊

pszihopata
nagyon sok autón a szíjfeszítõ maga a vízpumpa-ezért cserélik együtt

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

PetruZ
Modernebb autóknál a szíj + görgõk szinte mindig együtt cserélõdnek. Egy kit-ben is vannak, az autószerelõk nem szórakoznak külön velük, mert szétszedve marha ritka az az eset, hogy a kihagyott darabot máskor fel tudják használni. A kit mellesleg olcsóbb is, mint külön-külön a szíj meg a görgõk.
Csabesz6
Szerintem igen, de ne vedd százasra, csak mert én mondtam😊
Ez csak egy álláspont.
Spanoló alatt görgõket értesz?

Danny1987
Akkor csak szij+spanoló+munkadij ugye?

Csabesz6
Szerintem a pumpa független a vezérmû szíj cserétõl, max annyi hogy: "na ha ezt leszedtük, akkor cseréljünk már pumpát is"....
Én nem tudok róla hogy a kettõ összefüggene.

Danny1987
Vezérmû szíj cserénél még a szij spanolot cserélik le nem?

Esetleg a vízpumpát is?

pszihopata
jah,de síkoltatni is kell a hengerfejet

sõt ha nem cserélsz tõcsavarokat max egy évet fog bírni,aztán újra ez lesz

Danny1987
Hi ha hnagyon gyorsan "elfolyik" a hütõviz akkor az mitõl lehet?
Járattam a motort ,hogy levettem a haslemezt de sehol nem láttam folyadékot.
Esetleg a hengerbe folyhat?
Akkor hengerfej tömités kéne ugye?

hello!nemtom mennyire passzol ide ez a téma,de hátha tud vki válaszolni!szóval:
vettem egy 5kürtös dallamlégkürtöt,ami egy kompresszorból és 5 kürtbõl áll!a kompresszor mindegyik kivezetésén van 1 színes karika,valamint a kürtökön is van 1!nekem az a problémám,hogy ez gyárilag összevan keverve,és összevissza szól a kürt!mivel nem tudom kibarkóbázni,hogy melyik melyikre kellene,valaki jelezzen már ha van ilyen kürtje bekötve mûködõen,és akkor eltudná nekem magyarázni melyik lábon melyik kürt van!elõre is köszönöm!
Ádám
hy
háát szerintem az mindenhol más mert elvilleg magyar országon is egy bizonyos kocsinak meg van adva h azt meddig lehet sötétiteni.. már ha érted mire célzok ( bár ez nem biztos dee én ugy tudom 😄 )

üdv tom h nem ide tartozik ,de nem találtam forumot ehez:
Ausztriában mijen szinten engedik a sötétitõ fóliát v milen szabájok vanak ere me nem találok semit és sügös lenne ?
remélem nem túl nagy gond h ide irtam.
Meg fogom probalni.
kösszi szépen

Csabesz6

Csabesz6
Szerintem elõször próbáld meg a legalapvetõbb, legegyszerûbb dolgot.
Kontaktsprét a csatiknak.Ha utána se jó, lehet próbálkozni sok dologgal.

üdv all
azt szeretném megkérdezni h van 1 90-es mitsubishi lancerom amibe kormány összekötöt és gömbcsuklot kéne cserélni na meg persze még 1 két dolgot 😊 azt szeretném megkérdezni h tudtok ajánlani valami oldalt esettleg ahol meg tudom nézni h mi mennyibe kerül?

Sziasztok!
E36-om van (felesegem ebben a percben verte oda)<#boxer>
De a problema regebbi. Kontakthibas lehet, mert hol a helyzetjelzo (elol-hatul), hol az egyik feklampa nem vilagit. A kozponti zar pedig csak a masodszorra zar (marad zarva). Hol keressem a hibat? Biztositek?
Kosz
PetruZ
A Renault-ot tudom, ott csak a kábel 1.5 millió körüli.
50rongytól 3millióig 😊
Csabesz6
Diagnosztikai kábel kell hozzá, amit aranyárban mérnek.
Plusz egy mezei laptop a szoftverrel.

Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy hol és milyen árban lehet a fedélzeti számítógéphez csatlakozót, kábelt szerezni, valamint software-t is,amivel hibakódot lehet olvasni?

Elõre is köszi!
kötekedsz vagy mivan?
olyan felni h felraktam netre és 2 óra múlva elkelt...

SpeedXHUN
4x100as felni az milyen?
nekem van 4x100 pókhálós felnim

||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX

Zsolti9014
tárgytalan

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Sziasztok! Egy olyan dologban kérnék segítséget, ami Nektek biztos pofon egyszerû, én elõször csinálom.

Szóval, szivargyújtó aljzat bekötése.

Ezt

Ezzel a kábellel

Kérdésem az lenne, hogy mit hova kellene kötni, és a földelése hogy történik.

Elég sürgõs lenne, a válaszokat köszönöm.

Hajrá Magyarország!

hello!
Ha valakinek lenne szép állapotú, de olcsó(reális áron) 15x7 4x114,3-as alufelnije, akkor írhat!😛
Van egy 15x7 4x100-as 5küllõs guriga is esetleg cserébe..de eladó is egyben! (megkímélt)

Danny1987
Hi!
Nem autó de megkérdezem.
Kymco 50 robogónál ha berugó karral inditom akkor a kar nem ugrik vissza hanem kézzel kell felhuzni és elég szoros.

Mi lehet a gond?

http://img.index.hu/cikkepek/totalcar/magazin/technika/pdtdi//.gdata/cikk/6_PD_kopf.jpg

ez a PD csak a képen nem látszik a himba, ami a vezérmûtengelyt és a pumpát köti össze
matyi0323
Nekem az lenne a probléma egy Ford fiestával ( nem a most legújabbival, hanem az elõttivel " kerek lámpás" ), hogy a hátsó ablakmosóból nem jön folyadék. Megmozgattam ott a csövet, elõl a mototérben is de semmi. Szétszedni nem nagyon lehet hiszen ugye zárt lemez ott már minden. Bevittem szervizbe de ott csak persze legyintettek egyet, hogy nem jó. Esetleg valami ötlet? Ja és az elején a lökhárító kicsit ( kicsit nagyon-nagyon😄 ) le van ütve. Azt hogy tudnám levenni itthon? Városba többet látok úgy mászkálni, hogy az elsõ lökhárító aslórésze nincs fenn ( eléggé lent van, gondolom leütött másnak is és ez okból ). Mert vannak csavarok közvetlenül ahogy felnyitom a motor teret, de ahogy néztem az a felsõ részé, az alsóéhoz nem találtam sehol. Ja és fogyasztás csökkentésre valami nagyon okos tippet elfogadok ( 1.25 ccm benzines, 8.0~8.7 a fogyasztás^^ ami szerintem irreálisan sok ) köszi.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

matyi0323
Hali, nem tudom megoldódott-e már vagy ugyan az e a probléma mint ami nekünk volt, de mi véletlenül lentebb tekertük a belsõ fény erõsségét és ha felkapcsoltuk a lámpát az alig látszott. Azt ha vissza tolod ( ha az a baj ) akkor elvileg jó lesz. Am passz😄😄

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

SpeedXHUN
Ékszíj nem csúszik?
Mérd le a feszültséget az akksin indítás elõtt,indítózáskor és utána.

||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX

Sziasztok kissebb fordulatszámon,alapjáraton néha kigyullad a tõltés lámpa,mi lehet a baj???
mazsola89
Hello! Tudna nekem valaki linkelni 1 PDTDI mûködési elvét felvázoló képet? Elõre is köstönöm

#301 talán, de nézd meg h eszi-e a motor a vizet... van nincs-e az olajban víz, nézd meg a kipufogógáz szinét is
esetleg nem jön-e kipufogógáz a hûtõsapka alól
pszihopata
hengerfejtömítés csere,/esetleg hengerfej v. blokkrepedés/

Sziasztok neke az volna a gondom a kipufogóbol nem a megszokott füst távozik hanem kellemetlen illatú valami ami nagyon fojtó szagú.Nem lehet hogy a fagyálló kerül a motorba,vagy csak a katalizátor hibálya lehet?A twingo 95-ös 1.2-es.
Hello!

Nem tudjátok, hogy hol lehet szerezni volvo s40-hez benzint szint mérõ jeladót?
Csabesz6
Szerintem vidd el egy jó villamosságishoz, õ majd beméri hogy mi mennyi miért és merre😊

SLICK
Hali!

Opel Astra G-m van.
Olyan gondom lenne, hogy amikor felkapcsolom a világítást, akkor belül a kijelzõk amik mutatják a megtett kilómétert, hõmérsékletet, dátumot, idõt ezek elsötétülnek. Eddig sosem volt ilyen. Ha lekapcsolom a világítást akkor megint kijeleznek mindent.
Mi lehet a gond? Egyik napról a másikra történt