Autószerelés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok, kitûztem egy olyan célt magam elé hogy hobbiból átakarok alakítani bármilyen dízel-es kocsit átalakítok használt olaj-jal használható kocsival, saját tõkébõl szerintetek lehetséges? 😊
értem, akkor hétvégén elviszem szerelõhöz, addig meg nem gyilkolom agyon, így csak fogja bírni...
köszi
pszihopata
dehogy cserélte

sosem cserélik,csak ha valaki kéri
egyébként ha nem levegõs akkor jó a fékhatás szar olajjal is,csak a trutyitól összerohad minden meg könnyen felforr ha már beszívta a párát

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

matyi0323
elviszem szerelõhöz..

de 3 hónapja volt mûszakin ( szerelõnél..), tehát elvileg akkor cserélte, átnézte, ezért csodálkozok, bosszant fel..

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

pszihopata
öreg volt a fékfolyadék vagy szorult valamelyik fék és az forralta fel

ha már egyszer felforrt akkor az szar cserélni kell
meg kell pörgetni felemelve a kerekeket ha nem szorul egyik fék sem akkor csak a folyadékot kell lecserélni

egyébként nem kis munka lecserélni a folyadékot a rendszerben mert két körön kell tökéletesen átfolyatni
ha abs-es akkor neki se állj

matyi0323
ez elég?
mert ezt magamnak is meg tudom csinálni, de ha bármi más is okozhatja ezt, akkor elviszem szerelõnek..
nem szeretném még egyszer azt átérezni, hogy 100nál kanyar elõtt csak imádkozni tudok, hogy kijöjjek a kanyarból. :/
inkább rászánok pár ezret, ha úgy van..

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

pszihopata
felforrt a fék

ilyenkor le kell cserélni a folyadékot mert kuka

matyi0323
Hali. Nem tudom igazából hová írjam, ide csak jó lesz..😄

Az a gondom, hogy ma egy elég kanyargós rossz úton mentem, viszonylag gyorsan ( 100-110km/h ) ahol sokat kellett fékezni, egyszer csak azt tapasztaltam, hogy nem fog a fék, hiába nyomtam be teljesen. Aztán elkezdtem "pumpálni" úgy valamennyire fogott, de nagyon "mélyen".
Késõbb, egy fél óra múlva ahogy jöttem hazafelé, akkor már semmi baja nem volt. Valaki szerint nagyon felmelegedett...
Esetleg valami ötlet? Öntsek bele fékfolyadékot?
köszi

threeman
köszi, találtam neten új szerzõdésbõl mintát, azt átírtam.

pocsék ez a magyar rendszer... alapból csak egy új alkatrészt kap a kocsi, de persze 12ezret ott kell hagyni új törzskönyvért + forgalmiért.

alapból hülyeség h pár cm3 növelés után mennyire borsos regisztrációs adót kell fizetni... na meg az eredetiségvizsgálat 18ezerért.. lehúzás...

Sziasztok tud valaki munkaruhát kamion márkák logójával hol lehet olyat beszerezni ha tudtok segíteni elõre is köszönöm. Ha felvarró is jó
PetruZ
Szerintem kb. ugyanazok kellenek, mint a mostanában megváltozott adásvételi esetén kellenek. Ez év július 1. óta az adásvételi teljes értékû okiratnak minõsül és mindenféle elõírt tartalmi elemeknek kell megfelelnie, egy vagon adatot és dátumot kell feltüntetni benne, valamint az érték sem lehet kamu (megszûnt a régi "nullás" adásvételi).
Sztem elõbb érdeklõdd meg egy okmányirodában, hogy mi legyen benne és mi kell még nekik, ne utólag kelljen a papírokat vadászni és az is biztos, hogy õk nem fogják összeszedni neked az adatokat. 😊
threeman
Köszi szépen, le is tettem róla. Van egy másik, magyar. 😊

Ebben az esetben mit kell elhozni a motorblokk eladójától az adás-vételin kívül? Nyílván fontos, hogy az õ autója ki legyen vonva, de ezt elég nekem megnéznem, aztán az okmányiroda úgyis tudni fogja rendszám alapján?

köszi

csá

háát most nem tudom lehet hogy keverem a kettöt mi is igy jártunk mert külföldröl hoztunk be autot.. dee hogyha ugyanaz a teendö akkor szerintem inkább ne vegyél külföldit mert akkor az rohadt macerás...
de most lehet hogy nem ugyanaz a kettö de hogyha még is akkor nem éri meg...
üdv ...:: Petyke ::...

Ahova ti mentek, én onnan már rég vissza fele jövök ;)

threeman
sziasztok.

egy használt motorblokkot vennék. ha nincsenek meg a papírok, vagy külföldi autóból származik, akkor hogyan tudom átiratni? vagy mi a teendõ?

Elõre is köszönöm

pszihopata
az 1.4-esnek a szíjfeszítõje szar,ha megadja magát összever a motor
az 1.2-es az jó,de az meg max a puntóba való mert gyenge a nagy kaszniba

a kuplungjuk hamar elszáll meg a kerékcsapágyak és a termosztát gyakori

egy 1.2-es puntó jobb választás,baravóban max td-t vennék

Csabesz6
Ez nem feltétlen igaz.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

matyi0323
Fiatot alapból nem érdemes venni!
Nézz valami más autót, kerüld a francia-olaszt!

mazsola89
sziasztok!
csináltam a csomagtartóba világítást. A pozitívot a hátsó helyzetjelzõrõl szedtem le a testet pedig egy kapcsoló segítségével.
Szofita izzót raktam bele egy gyári foglalatba. Mindenhol forrasztottam és szigeteltem. Elsõ próbánál kb 2 perc után kivágta a 10es biztosítékot. Azt mondták h rakjak be 15öset. Az lenne a kérdésem h nem ártok vele semminek ha nagyobb biztosítékot rakok bele? Elõre is köszönöm

köszönöm jófejvagy ha a közel jövöben valahol elakadok meg köszönném a segitséged
pszihopata
beírod egymás után a gugliba hogy vito osztókör meg w124 osztókör és ha egyezik akkor jó

egyébként 5x112 mindkettõ

Csabesz6
omg

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

sziasztok krisztián vagyok tegnap regisztráltam annak reményében hogy tudtok segíteni nekem meg persze azért hátha sok hasznos tanácsal látjuk majd el egymást következõ a helyzet van egy , 89,es 124 es mercim amit a magam modján ujitgatok tudnék veenni hozzá 4db vito ra valo felnit egész jó allapotuakat csak nem tudom jó e rá segitsetek ha tudtok elöre is kösz
Hello, tudnátok ajánlani néhány ingyen letölthetõ autós programokat, bontott abrákkal, pontos adatokkal, autodata 3.18-at es vivid-et használok de van hogy nem találok meg bennük mindent. Köszi

csá all

igaz nem igazán ide tartozik a kérdésem
de auto vásárlás elött állok... azt szeretném megkérdezni h mi a véleményetek a : fiat brava 1.4 és a 1.2-esröl mert hallotam h az 1.4-esnek van valami problémája...
de a másik kérdésem h mennyire érdemes venni fiat brava-t h az alkatrész milyen a többihez képest és h törés szempontjábol mennyire biztonságos stb hát az alapvetö kérdések amik egy auto vásárlásnál felmerül...
válaszotok elöre is köszönöm szépen

üdv : ...:: Petyke ::...

Tekercselõ javít minden gépjármû típushoz generátor állórész és forgórész tekercset!
Régi, pótolhatatlan, veterán dinamók tekercselése megoltható.

Részletek, térkép:
tel:06302625500

http://indukcio.uw.hu
Misi az ezredes
Hmm.. pedig pár egyszerû mérést követõen sok minden ki tud derülni. Van egy viszonylag olcsó hely én néha oda viszem be a kocsit. Lehet nem ideális neked de ott tulajdonképpen bármit megmérnek a kocsidon.

Ez a Csonka János Mûszaki Szakközépiskola és Szakiskola melynek itt van a száma és ha minden igaz õk tudnak kapcsolni a mûhelyvezetõhöz és ha szerencséd van még van szervizelés.
TEL.: 06 1 403 2677

Nem tudom segítettem-e mindenesetre egy próbát megér.

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

threeman
Sziasztok

Tudnátok ajánlani egy autószerelõt, aki összerakná a '96-os Fiat Bravomat? Pest déli részén lenne a legideálisabb.

Hengerfejet újítottunk rajta, azért lett szétszedve (vezérmûtengelycsere + himbacsere, és felújítás). Van hozzá minden (új tömítések, stb.) Csak össze kéne rakni.

A hengerfej-felújítás elõtt ment az autó, de a mostani szerelõ nem képes úgy összerakni h beinduljon a kocsi. Valszeg egy lúzer, mert a hiba okát sem tudja pontosan.

Elõre is köszönöm a segítséget

pszihopata
mind a 3 szerelhetõ és viszonylag egyszerû gépek

ha szép megkimélt akkor bármelyik megvehetõ,szokásos latin dolgok kerékcsapágyak vízpumpa,olajfolyás,zx-en zárak ilyesmikre számíthatsz

viszont kényelmes praktikus autók

Csabesz6
Talán a Punto, az még se francia, de legalább olasz, szóval én a helyedben kerülném õket.

matyi0323
Hello. Annyira nem értek az autókhoz.. de ahogy hallottam azok csak szerelhetõek.. ( igen sok gond van velük ).

Sziasztok!Autó vásárlás elött állok.Szerelõi szempontból érdekelne,Citroen saxo,zx vagy esetleg egy Fiat Punto a szerelhetöbb?
Kb:95-97 évjáratuak lennének.
Köszönöm!
Misi az ezredes
Igen vagy akár a Benzin szûrõ dugult el részlegesen vagy akármi, ha szerelõhöz elmész meg tudja állapítani 20-30 perc alatt mik lehetnek a fõbb okok amik miatt ezt csinálja az autód...

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

Köszönöm a segítséget ! És még annyi hogy ez lehet hogy a befecskendezõ szelepek hibája is lehet?

pszihopata
kb. 500 alkatrész okozhat ilyet

a gyertya v. gyertyakábelre érdemes ránézni,de azonkívül
jobban jársz ha szerelõhöz viszed,minthogy feleslegesen cserélgeted az alkatrészeket

Misi az ezredes
Nem megy az egyik henger. Ekkor szokott kihagyni a motor üteme azaz egyenletlen a járás. Ha üzemi hõmérsékleten is ezt csinálja ez a tippem. Venni kell 4 DB a korábbival megegyezõ gyertyát és mind a 4-et kicserélni. Nekem hasonló gondom volt csak ezt tetézte, hogy a lambda szondának a vezetéke meg volt törve és ezért néha nagyot rántott a jármûvön.

Hali ! Opel astra 1.4 g autóm van és azt szeretném megkérdezni hogy miért akadozik az autó szaggatva, egyenetlenül jár ez miért van? és hogy tudnám megcsinálni? ha lehetséges letudnák irni hogy ha esetleg több oka lehet a hibának azt leirnák mind ? válaszokat elõre is köszönöm.

pszihopata
elszabadult bmw +balfasz tulaj <#idiota>

Új fórum indult! Ez a fórum a szerelõk és gépjármû tulajdonosok között teremt kapcsolatot! Bármilyen gépjármûvel kapcsolatos problémát belehet írni melyekre szerelõk válaszolnak! Minden márka rendszerezve és jól átláthatóan fent van az oldalon ezzel is könnyítve a felhasználók dolgát! Ha esetleg egy típust nem találsz csak nyisson egy új témát és kész is!! És még sok más érdekesség pl. keres kínál, kiegészítõk! Mindezt teljesen ingyen!

www.carden.eu
mazsola89
hello szeretnék csinálni a csomagtartóba 1 világítást és 1 olyan kérdésem lenne hogy a helyzetjelzõrõl tudok vinni hozzá áramot ( + )? Elõre is köszönöm!

Misi az ezredes
Víz irányító? Nem inkább Víz keringetõ? "Víz Irányító"-ról még nem hallottam

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.

Rövid Story: Hyundai Accent 1.3-as benzines 5 ajtós modell víz irányító motorja elromlott.(2 irányú motor/spricni) Szereztem hozzá új megfelelõ alkatrészt és szeretném én magam kicserélni.

Kérdésem a következõ: Ki tudom-e cserélni illetve nagyjából milyen lépésekre kell számítanom?
Tudom hogy hol van. jobb elsõ keréktõl elõrefele, amit a keréktõl tudok megközelíteni így ki kell bontanom a mûanyagot amit 2-3 csavar tart. Majd miután szabad a felület csak kicserélem az alkatrészt.
Jól gondolom vagy van amit kihagytam? esetleg van buktatója?

Köszönöm elõre is a válaszokat.
ez igy van...

ladarevolution
Ha végállásba koppan azt hogy nézed meg álló autónál?

Másrészt kit érdekel ha kopog ha teszi a dolgát. Bár ezt nem valószínûsítem, mert ha kopog akkor már rég rossz...

háát azt amugy is meglehet nézni nem kell azon semmit mérni 😄

ladarevolution
pl.: lengéscsillapító?

1-2e ft-ért megmérik az összeset.

Misi az ezredes
Oh nagyon köszönöm, igaz nehezen fértem hozzá de a benzin szivattyú okozta a problémát (kicserélve!). Most már tökéletes az alapjárat és nem is rángat.

Köszönöm a tanácsot.

Következõ kérdésem az lenne, kúthibákba hajtva mostmár zavaró mértékû kopogást hallok hátulról, annak mi lehet az oka? Hátsó felfüggesztést átnézettem márkaszervizben most délután, és semmi olyan okot nem találtak ami miatt kopogó hangot kéne hallanom.

Zsolti9014
Fiat Unónál volt nekem hasonló probléma, alapjárat nem volt vagy ingadozott, és a rángatás is megvolt.

Mindenképpen javaslom, hogy ellenõriz(tes)d a benzinpumpát (szivattyút?) is, valamint az alapjárati léptetõmotort.

Hajrá Magyarország!

Misi az ezredes
Kérdésem lenne ugyanis magamtól nem jöttem rá.

Toyota Carina 2.0, 4.-5. indításra marad alapjáraton és az alapjárat is ingadozó, 500 és 1000 között járkál. KB 100 km/h-tól 210 km/h-ig gyakran rángat magasabb fordulatszámon vagy kigyorsításnál.

Levegõ, benzinszûrõ és porlasztó ellenõrizve és cserélve.

ladarevolution
Fóliázásról:

1, a fóliának rendelkeznie kell engedélyszámmal
2, a beszerelõ cégnek ezt fel kell tüntetni minden fóliázott üvegen, emellett külön mûbizonylatot is kell kiállítani. A mûbizonylatban szerepelnie kell a fólia típusjelének, minõségi jelének és h milyen ablakon alkalmazható.
3, hátsó üvegre lehet bármilyet tenni amennyiben van két külsõ tükör az autón
4, hátsó-oldalsókra bármilyet
5, elsõ-oldalsókra olyat ami az üveggel együtt min. 70%-os fényáteresztõ képességû
6, elsõre olyat ami min. 75%-os fényáteresztõ képességû, de csak a felsõ csíkban. Mely csík nem takarhat ki nagyobb felületet mint az autó belsõ lehajtott napellenzõje, emellett a közlekedési lámpák színeit nem változtathatja meg.

úgy kb. ennyi <#nyes>

Danny1987
Szóval mindenképp hengerfej tömités kell ugye?

Live for nothing or die for something.