645
Autószerelés
  • Krapo
    (Törölhető #444-#445 ) Megoldódott ! Széthúztam cseréltem ! Azért köszi !
  • Krapo
    Hali ! 72-es 1302-es bogár hoz kellene nekem egy kis segítség, váltótartó bakot kéne cserélnem, az lenne a kérdés hogy szét kell e húzni a motort a váltótól a tartóbakon lévő csavarok oldásához ? Valaki valami infó-t tud írjon ! Előre is köszönöm !
  • jhetedikj
    Citroen Saxo
  • shumika
    És?? Milyen autóról van szó? :)
  • jhetedikj
    közben én is kiderítettem köszi

ha az egészet át akarom festetni, akkor kb. 200 ból jövők ki + az átíratás
    így ha a mostani színnel kijavíttatom a hibákat az kb. 80-ból meglesz, úgyhogy marad a régi színe
  • shumika
    Be kell vizsgáltatni, új forgalmi mivel átrják a szin kódot a forgalmiban. Kb 40-50-ből kijön
  • matthias92
    tudtommal a forgalmiban átkellene írni valamit, de nekem erről nagy tudtom nincsen...
  • jhetedikj
    ha lefestem egy színre az autót, akkor utána az be kell jelentenem valahol hivatalosan vagy mit kell ilyenkor tenni?
  • petyke06
    háát igen.. nem egy mai járgány... multkor lett állitva az alapjáraton mert elég magas volt. kis gázt kellet nyomni h induljon de hát akkor sem szabadna h csak ugy megáljon és ne induljon utána tehát nem értem. na mind1 azért télleg köszi.
    majd a szerelö biztos pontos informáciot mond, :)
    üdv ...:: Petyke ::...
  • jhetedikj
    az újabbakba van már olyan komputer ami rögzíti ezeket a leállásokat, abból simán meg lehetne mondani egy lekérdezéssel, de egy 91-es clionál ez némiképp komplikáltabb
  • petyke06
    hát jo ez jogos... de én is csak ennyit tudok.. na mind1 holnap go szerelö.. azt nézze meg mi a baj?
    De azééért kösszi...
    üdv ...:: Petyke ::...
  • Csabesz6
    Hát cseszed ilyen hibaleírásból mi a szart lehet leszűrni?
  • petyke06
    köszönöm segitséged.. :D most sokkal elörébb vagyok...
  • medix
    sziasztok!egy 2008-as ford fiesta 1.25 16v 75le fresh plus tulaja vagyok.7300 km van a kocsi kilóméterórájában.és a fogyasztásról lenne szó.előző éven nyári időszakban nyári gumival országúton 90-100-as tempónál 5l-es fogyasztás jött ki.most a téli időszakban téli gumival városban, ha a műszereknek hinni lehet 9-10 liter körül alakult.tehát a városi fogyasztás elég lehangoló.egyébként a leggyakrabban csak városban van használva.ha van valakinek ez ügyben tapasztalata,ossza meg velem.egyáltalán normális egy 1200 kbcentis motortól ekkora fogyasztás?hány km-ig mondunk bejáratósnak egy új autót?
  • Csabesz6
    sokminden
  • petyke06
    császtok..

Volna egy kérdésem van 1 renault clio öszintén fingom nincs mikora az évjárat.. régi a 91-es széria.. de nem tom a pontos évjáratát... az volna a probléma h egyszer csak fogta magát megállt.. nem indult maradt magának 1 tiz percig kb.. és utána beindult.. azota megy.. ez vajon mitöl lehetett?
    válaszotokat elöre is köszönöm...
    üdv : ...:: Petyke ::...
  • Misi az ezredes
    Komolyabb szervizekben vannak olyan készülékek melyekkel a hibajelzéseket és tiltásokat ki lehet kapcsolni. Ilyen készülékek iskolai szervizekben vagy márkaszervizekben fordulnak elő többségben. De ha komolyabban utána kérdezel esetleg szervizes ismerősnél lehet tudnak segíteni.

Restart gombot sehol nem fogsz találni, ugyanis a központi vezérlőegységből kell a hibát kiolvasni természetesen javítani és kikapcsolni. Majd teszt, ha a hiba már nem áll fent akkor jó munkát végeztünk ha elő jön ismét akkor komolyabb szervizelésre lehet számítani.
  • Csabesz6
    Lehet hogy van, de biztos nem átlag juzer által nyomkodható helyen:D
  • jhetedikj
    Most hívtam fel a Pesti citroen szervízt, azt mondták van benne pedig mivel benzines, hát lehet tényleg jobban járok a szerelővel én sehol se látok ilyent akárhogy nézem...
    köszi a választ egyébként :)
  • Csabesz6
    Ilyen kimondott restart gombot tuti nem fogsz találni.
    Próbálj meg értelmes szerelőt találni, hátha szerencsével jársz.
  • jhetedikj
    Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy fejre álltam a kocsimmal, a kaszni törött, habár nem olyan nagy mértékben. Az a gond, hogy valamiért nem indul be a motor sem, egy szerelő azt mondta, hogy mivel fejre állt letiltott valami elekronika benne. Ehhez meg kéne nyomni egy gombot, hogy újra induljon de azt a gombot nem találom sehol a kocsiban. A kocsi egy Citroen Saxo 1.1-es 96'-os. Tudja valaki hogy merre lehet vagy egyáltalán van-e benne ilyen valahol?
  • threeman
    kösziköszi... már nem tudjuk mi csináljunk vele, szerelőt kéne váltani lehet... hónapok óta ott a kocsi

márkaszervizben meg gondolom elkérnének egy valag pénzt vmi apró hülyeség miatt is...
  • pszihopata
    bármitől:)

szelep lehetne de mivel ohc az nem mehetett el egy levétellel,meg a vezérlést is gondolom csukott szemmel összerakja bárki ennyi szopás után
    /bár átnézni mégegyszer sosem árt,a szelepekre ránézni egy hézagmérővel max 3 perc/

lehet hogy csak valami stekker az injektorrendszernél vákumcsövek apró biszbaszok
    át kell nézni hátha lóg még valami eldugva

ha nem nyomja a vizet akkor az alapprobléma megoldva,talán úgy is marad sokáig
  • threeman
    Na mostmár a vizet nem nyomja. Csak baromi rossz az alapjárat, és kb 5 perc után leáll, és utána nem lehet beindítani.

Szerinted ez mitől lehet?
  • Animefox
    Nem láttam be nagyon, a szíj felsö kerék részét láttam csak, de hogy körülötte mi van azt nem láttam mert baszott nagy a motor a kicsi motortérben, nem kis autóba való. A szíj szélén viszont kezd morzsálódni egy helyen drót szálak is kilógtak, esedékes egy ékszíj csere?
  • pszihopata
    /tök érdektelen a fékrásegítés v. kp. zár/

nézd meg a szíjnál van-e benne ilyen!

egyébként nem hinném hogy van benne akkoriban kisautóba nem nagyon raktak
  • Animefox
    Segítsen kérem valaki! Egy 1992 Daihatsu Charade 1.3i 90LE 16v kocsim van, lehet HC-E de a motortérben a cimke sima HC-t ír, a lényeg hogy elméletileg lennie kéne szervo kormánynak, müködését nem érzem de lehet kevés benne a szervo folyadék, hol találom a tartályt mert kerestem de nem találom. A kocsiban központi zár van és fékezéskor érezhetöen a gép rásegít a pedál megnyomásához szóval vicc lenne ha épp pont szervo kormány ne lenne, hol találom? Merre keressem? kézikönyv szerint itt is mérö rudacska van az olajszint méréshez, gondolom akkor nem függölegesen helyezkedik el a motortérben, ha ott van egyáltalán...
  • pszihopata
    ez nem igaz,mert minden kocsinak vannak gyenge pontjai amikre figyelni kell

a népítéleten érdemes olvasgatni a kül. tipusokat lehúzó ítéleteket elég tanulságosak
    a kamukat kis odafigyeléssel ki lehet szűrni,a pár soros ítéletekkel nem kell foglalkozni
  • Csabesz6
    senki sem mondta
  • petyke06
    császtok
    huhh ha már ennyire a fiat bravonál vagytok akkor ezek szerint a brava se ér egy szart se? :D h ennyire nagy gondok vannak velük? me egyszer már kérdeztem igaz azota nem sikerült venni sajnos autot dee azéért kezdek el kicsit elöbb kérdezösködni h mi is az ami megérné megvenni...
    elöre is köszi császtok
  • pszihopata
    1.4-es bravo az tényleg vicc kettő elsőtulajost is ismertem minkettőn szétrepült a feszítőgörgő és összetört a motor 50 ezernél

70 ezer körül meg kuplungoztuk az egyiket,úgy nézett ki a szerkezet mint egy corollán 300 ezernél
  • threeman
    igen, én se nagyon akartam elhinni, de ennél az 1.4-es bravónál minden elképzelhető... sajna sehol nem találtam leírást arról, h mekkorának kéne lennnie minimálisan a hengerfejnek.. mekkora a furat, mekkora a csavar...

de ez az uccsó lehetőség, mert már mindent próbáltunk
  • pszihopata
    azért ha vennél új csavart lehet hogy érdemes lenne összehasonlítani a hosszukat:)

könnyen lehet hogy csak azért nem nyúlt tovább mert már felült alul,te sem hiszed szerintem hogy gyárilag rosszul számolják ki a ráhagyásokat

tudod mire jók azok a csavarok,max macskát dobálni:D
  • pszihopata
    elég nehezen tartom elképzelhetőnek mert a gyárban direkt az ilyen problémák miatt ráhagynak jócskán a menetre,sőt azért is hogy ha esetleg folyadék kerül a fészekbe annak még maradjon bőven hely nehogy szétrepítse a blokkot

persze bármi előfordulhat,sőt hogy egyből ennyire fújja a hűtőt az arra utal hogy tényleg valami nagy gáz van mert pár hónapot ki szokott bírni még összehányva is
  • threeman
    most úgy néz megoldódik a rejtély...

túl sokszor lett már síkolva a fej, és a csavar ráül már a blokk csavarfuratának aljára, ezért nem biztosít kellő kötést..

tényleg csak kb 1 miliméterről van szó..

most leköszörültetünk a csavarokból mondjuk 2-3 milit, és reménykedünk...

de a számok azt mondják itt lesz a bibi, lemértük a csavart teljesen betekert állapotban fej néklkül mennyit lóg ki a blokkból, és 1 miliméterrel több, mint a fej és a tömítés együttes magassága...

ezt a szivatást... pedig még látszódik a fejen a gyári jelzés, h medig lehet síkolni...
  • Csabesz6
    :)
    milyen szakon végeztél?
  • pszihopata
    a dugókat elég lekötni a hajtókarral együtt bentmaradhatnak a hengerben

persze utána tökéletesen ki kell takarítani,de ha kiveszed elfordulnak a gyűrűk és füstölni fog
  • pszihopata
    a gond az hogy minden blokk idővel elvetemedik,ahol a csavarok húzzák ott pupok keletkeznek benne mert nyúlik az öntvény

ez történik a hengerfejjel is melegen befeszül hidegen visszalazul ezért szinte minden 20 év feletti motor ugyanezzel küzd

a csavarok is nyúlnak és a deformálódott fémrács szakítószilárdsága már töredéke az eredeti értéknek így többszöri levétel után már nem képes tartani ugyanazt az erőt
    lehet hogy egy-két évet bír,lehet hogy annyit sem

szerintem itt egyedül csak a blokk hengerfej tökéletes síkolása+ új tőcsavarok segítenek
    /blokk ki-főtengely ki-rohadt nagy meló/

ehhez komoly marósmunka kell,olyan aki direkt erre van ráállva

tömítésből is érdemesebb akkor már valami komolyabbat venni,mert sok a gagyi

itt a spórolás az igazi pénzkidobás mert előről kell kezdeni az egészet ha valami nem tökéletes
  • PetruZ
    Nálam hátsó lengéscsillapító volt, az egyik letérdelt egy kicsit és szintén nagyobb sebességnél elkezdte kicsit csóválni a hátulját.
  • Misi az ezredes
    Miért pattoghat az autó eleje az úton? kb-90 km/h-nál kezdi gyorsításnál jobban érzékelhető. Jobbra balra, Kerekek centrírozva, féltengelyek kivéve ellenőrizve és visszatéve. Egyéb tipp? :/