Autószerelés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem épp ide illö kérdésem volna de nem tudom hol feltenni...
nos az volna h holnap mennék megnézni 1 autot de nincs rajta müszaki na már most ez vidéken volna ( kb 60-70 km-re ) és az volna a kérdésem hogyan tudnám haza hozni ha esettleg meg venném... ha irok adásvételit azzal 24 oráig ilyenkor legalább lehet menni... vagy utvonal engedélyt kéne kérnem ?
pls help. mee fogalmam nincsen h ilyenkor ez most h müködne?
elöre is köszi. csao .
Ahova ti mentek, én onnan már rég vissza fele jövök ;)
E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!
ha az egészet át akarom festetni, akkor kb. 200 ból jövõk ki + az átíratás
így ha a mostani színnel kijavíttatom a hibákat az kb. 80-ból meglesz, úgyhogy marad a régi színe
anno 1987
E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!
anno 1987
majd a szerelö biztos pontos informáciot mond, 😊
üdv ...:: Petyke ::...
anno 1987
De azééért kösszi...
üdv ...:: Petyke ::...
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
Volna egy kérdésem van 1 renault clio öszintén fingom nincs mikora az évjárat.. régi a 91-es széria.. de nem tom a pontos évjáratát... az volna a probléma h egyszer csak fogta magát megállt.. nem indult maradt magának 1 tiz percig kb.. és utána beindult.. azota megy.. ez vajon mitöl lehetett?
válaszotokat elöre is köszönöm...
üdv : ...:: Petyke ::...
Restart gombot sehol nem fogsz találni, ugyanis a központi vezérlõegységbõl kell a hibát kiolvasni természetesen javítani és kikapcsolni. Majd teszt, ha a hiba már nem áll fent akkor jó munkát végeztünk ha elõ jön ismét akkor komolyabb szervizelésre lehet számítani.
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...
köszi a választ egyébként 😊
anno 1987
Próbálj meg értelmes szerelõt találni, hátha szerencsével jársz.
Egy olyan problémám van, hogy fejre álltam a kocsimmal, a kaszni törött, habár nem olyan nagy mértékben. Az a gond, hogy valamiért nem indul be a motor sem, egy szerelõ azt mondta, hogy mivel fejre állt letiltott valami elekronika benne. Ehhez meg kéne nyomni egy gombot, hogy újra induljon de azt a gombot nem találom sehol a kocsiban. A kocsi egy Citroen Saxo 1.1-es 96'-os. Tudja valaki hogy merre lehet vagy egyáltalán van-e benne ilyen valahol?
anno 1987
márkaszervizben meg gondolom elkérnének egy valag pénzt vmi apró hülyeség miatt is...
szelep lehetne de mivel ohc az nem mehetett el egy levétellel,meg a vezérlést is gondolom csukott szemmel összerakja bárki ennyi szopás után
/bár átnézni mégegyszer sosem árt,a szelepekre ránézni egy hézagmérõvel max 3 perc/
lehet hogy csak valami stekker az injektorrendszernél vákumcsövek apró biszbaszok
át kell nézni hátha lóg még valami eldugva
ha nem nyomja a vizet akkor az alapprobléma megoldva,talán úgy is marad sokáig
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Szerinted ez mitõl lehet?
nézd meg a szíjnál van-e benne ilyen!
egyébként nem hinném hogy van benne akkoriban kisautóba nem nagyon raktak
a népítéleten érdemes olvasgatni a kül. tipusokat lehúzó ítéleteket elég tanulságosak
a kamukat kis odafigyeléssel ki lehet szûrni,a pár soros ítéletekkel nem kell foglalkozni
huhh ha már ennyire a fiat bravonál vagytok akkor ezek szerint a brava se ér egy szart se? 😄 h ennyire nagy gondok vannak velük? me egyszer már kérdeztem igaz azota nem sikerült venni sajnos autot dee azéért kezdek el kicsit elöbb kérdezösködni h mi is az ami megérné megvenni...
elöre is köszi császtok
70 ezer körül meg kuplungoztuk az egyiket,úgy nézett ki a szerkezet mint egy corollán 300 ezernél<#zavart1>#zavart1>
de ez az uccsó lehetõség, mert már mindent próbáltunk
könnyen lehet hogy csak azért nem nyúlt tovább mert már felült alul,te sem hiszed szerintem hogy gyárilag rosszul számolják ki a ráhagyásokat
tudod mire jók azok a csavarok,max macskát dobálni😄
persze bármi elõfordulhat,sõt hogy egybõl ennyire fújja a hûtõt az arra utal hogy tényleg valami nagy gáz van mert pár hónapot ki szokott bírni még összehányva is
túl sokszor lett már síkolva a fej, és a csavar ráül már a blokk csavarfuratának aljára, ezért nem biztosít kellõ kötést..
tényleg csak kb 1 miliméterrõl van szó..
most leköszörültetünk a csavarokból mondjuk 2-3 milit, és reménykedünk...
de a számok azt mondják itt lesz a bibi, lemértük a csavart teljesen betekert állapotban fej néklkül mennyit lóg ki a blokkból, és 1 miliméterrel több, mint a fej és a tömítés együttes magassága...
ezt a szivatást... pedig még látszódik a fejen a gyári jelzés, h medig lehet síkolni...
milyen szakon végeztél?
persze utána tökéletesen ki kell takarítani,de ha kiveszed elfordulnak a gyûrûk és füstölni fog
ez történik a hengerfejjel is melegen befeszül hidegen visszalazul ezért szinte minden 20 év feletti motor ugyanezzel küzd
a csavarok is nyúlnak és a deformálódott fémrács szakítószilárdsága már töredéke az eredeti értéknek így többszöri levétel után már nem képes tartani ugyanazt az erõt
lehet hogy egy-két évet bír,lehet hogy annyit sem
szerintem itt egyedül csak a blokk hengerfej tökéletes síkolása+ új tõcsavarok segítenek
/blokk ki-fõtengely ki-rohadt nagy meló/
ehhez komoly marósmunka kell,olyan aki direkt erre van ráállva
tömítésbõl is érdemesebb akkor már valami komolyabbat venni,mert sok a gagyi
itt a spórolás az igazi pénzkidobás mert elõrõl kell kezdeni az egészet ha valami nem tökéletes
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...
csavarokat vettünk újat egyszer, azután már mondjuk 5x újra össze lett rakva, de az új csavarokkal is nyomta a vizet. Vagy a régi blokkot is síkoltatni kellett volna fejlevétel után?
vagy a tömítésbõl érdemes venni vmi nagyon jót?
valószínûbb h a fejsíkolással lesz vmi, nem? mert a régi blokkal is nyomta a vizet a fejfelújítás után, pedig akkor még csak a vezérmûtengely miatt szedtük le...
meg kell nézni a síkolást jó-e,vagy még a tõcsavaroknál lehet a gond- nyúlottak
nem véletlenül mondják hogy új tõcsavar minden levétel után
Szerintem ha minden egyes hengernél csinálja, és bejut a levegõ az égéstérbõl a vízrendszerbe, akkor nem repedés lesz, hanem a tömítéskörül lesz vmi...
De leszedte a fejet, és elvileg tökéletesen ráfeküdt a fej a tömítésre...
Lehet egy elcseszett síkolás? Vagy mi lehet a gond?
köszi
Gyengül a kocsi, elvisszük szerelõhöz, kiderül h baromira megkopott a vez.mû tengely.
Új tengely + himbák és komplett hengerfejfelújítás következett.
Összerakás, és indítás után egybõl elkezdi kinyomni a hûtõvízet, még olaj is ment a vízbe. De továbbra is rossz hangja volt a motornak abban az egy percben.
Elvittük másik szerelõhöz, mert arra gyanakodtunk h rosszul rakta össze.
Máshol, szétszerelés, látszik hogy túró ez a blokk, lötyögnek benne a dugattyúk, stb. Õk is összerakják, ugyanaz a hiba. Megnyomattuk a fejet, jó. Arra gyanakodnak h a blokkon van repedés akkor, ha a fej megnyomatásánál nem találtak. Így megtörténik a blokkcsere. Vettünk egy használt, de másfél éve teljesen felújított blokkot.
Megint megnyomattuk a fejet. Ugyanott mondjuk,..
Megint összerakják, indítás, megint nyomja ki a vizet kb 1 perc után. Pöccre beindul, és szép a hangja is az új blokkal, de baromira nyomja ki a vizet. A kupakot levéve, és lefogva a nyílást pár másodpercig, utána elengedve, felmegy a víz vagy fél métert, akkora lesz a nyomás 1 perc alatt...
Ha egyszer megnyomattuk a fejet és a blokk is más... mi a fene okozhatja ezt a hirtelen túlnyomást a hûtõrendszerben? Pumpa és dugulás elvileg nem okoz ekkora nyomást ilyen hirtelen, csak ha égéstérbe megy a víz...
Szerintetek? Most vhonnan jó lenne szerezni egy másik hengerfejet kipróbálásra, h azzal rossz e... de ki adna kölcsönbe? Vegyünk egyet? 2x meg lett nyomatva.. vagy nem jelent semmit? vmi tippp? 😞
köszi a segítséget
Több oka is lehet a nehéz indításnak. Ezt szervizben tudják pontosítani. De én a tömítetlenségre tippelek. Vagy szelepeknél vagy a dugattyúk mellett szökik a nyomás.
Remélem tudtam némileg segíteni.
persze az fontos kérdés lenne hogy egyátalán elég gyorsan pörgeti-e az önindító?