Autószerelés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vagy kerékkulcs + másfél méteres csõ ráhúzva a szárára.
Ha így se megy kézzel, akkor kulcs csõvel betámaszt a földre, autó egyesbe rak picit elindul. De utóbbit azért csak óvatosan, mert lecsúszhat a kulcs, stb...
Emellett a télikereket felrakó szerelõ kezeinek eltörése ajánlott.
Tanácsokat, ötleteket szeretnék kérni tõletek!
Aktuálissá vált, hogy autómon a téli gumi garnitúrát lecseréljem a nyárira, de az a problémám, hogy nem sikerül levennem a kerekeket, ugyanis a 4 kerék közül egyiken sem sikerül egyik csavart sem kilazitanom semennyire! Gondoltam biztosan az én fizikai erõmmel van a gond, de megkértem pár barátomat aki jobb erõben van mint én, hogy próbálják meg, de nekik sem sikerült! Hangsúlyozom: mind a négy kerék mind az öt csavarja úgy be van szorulva hogy semmit sem mozdulnak! Ráfújtam már fél flakon WD40-et a csavarokra, de semmi változás! Kapapáltuk, rááltunk a kereztkulcsra, továbbra is semmi! Ott tartok, hogy hagyon az egészet a francba és viszem a gumishoz!
Esetleg valakinek valami ötlet, házi praktika? Kell, hogy legyen valami megoldás!
Egyébként nem egy computervezérelt új autóról, hanem egy 30 éves 190-es mercirõl van szó! 😊
Segitségeteket elõre is köszönöm!
Amúgy nála szíjcserék után jelentkezett a probléma.
valszeg a szervószívattyúé, feszíts a szíjon.
Illeltve ha több szíj van akkor, akkor elõfordulhat az is mint a tesóm hyundai-ján hogy három hosszbordás szíj van, és nem a szervóé volt laza hanem egy másik, de a szervó fogta le kitekert kormánynál a közös tengelyen lévõ másik szíjkereket és ezért a másik szíj lazasága okozta a hangot.
De ha a gumi a sárvédõbe érne, azt hiszem amikor egy helyben áll az autó teljesen kitekert állapotú kormánnyal akkor nem nyekegne.. De nyekereg :/
Felfüggesztés rendben van.
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...
Mi lehet a hiba oka elõidézõje?!
Van nekem egy 92'-es 1.4 központi injektoros fiat tipom. Van egy kehe ami most már zavaro lett számomra. A hiba jelenség az annyi hogy hidegben ( kb 20 fok alatt ) beinditom és ha nem nyomok neki gázfröccsöt és tartom a fordulatot kicsit akkor egyböl lefullad. Azután ujra beinditom és akkor már probálja ö tartani az alapjáratot de kb 600-on, aztán eltelik kb 10-15 másodperc és magához tér és rendezödik az alapjárat. Kb 2 hónapja, még a nagy hidegek elött vettem bele gyári új bosch alapjárati motort. de nem változott semmi. Jah és miután beindult kb 3-4 percig kell járassam ha nem hagyom, olyan ha felpörgetem kb 1700-2000 közé a foldulatot mintha kihagyna a gyujtás, de nem hagyhat ki mert új gyertyák vannak benne és kábelek meg eloszto fedél. Volt valakinek hasonlo problémája vagy valaki tudna valami tippet adni hogy vajon mitöl lehet ez?
Egy kis segítséget szeretnék kérni,nem indul a kocsim😞
Van egy 2001-es Seat Cordobán 1.4-es MPI motorral,tudom ez nem az az oldal ahol seatok vannak,de a motor szinte egy és ugyan az mint a volkswagenekbe,na szóval az történt,hogy a minap 3-hét útán be inditótam a kocsit,pöccröff,persze mert az akksi meleghelyen volt tárolva,na és menet közbe kigyúladt az olajoskanna a müszerfalon,megáltam abba hagyta,érezhetõen gyengének tünt a kocsi,aztán indultam tovább megint fel villant ismét megáltam abba hagyta,na mondom nem érdekel aztán mikor megint elindultam már gyorsabbnak tünt akocsi,persze egy darabig nem villant fel,aztán megint elkezdett csipogni,meg villogni hirtelen eltünt majd az akksi lámpa kigyulladt és hirtelen le blokkolt a kocsi vége,minden elsõtétült,egyböl ki ugrottam motortetõ fel,füstött nem észleltem de nagyon meleg volt a motor a szokotnál jóval meleg volt és kb.1 max 2 kilómétert mehettem vele,na és mikor blokkolt a kocsi az volt a legszebb,hogy a kerekek is blokkoltak és még az út szélére se tudtam le huzodni,na de szó miszó probáltam be inditani semmi reagálás,otthagytam haza sétáltam hajnali 3-kor nem sok mindenki ért rá,aztán másnap haza huztak,3-asba be csaptam kuplung tövig a kerék nem forog áll egy helybe ,mikor felengedtem a kuplungot a kocsi meg se nyikkan,de a kerekek elkezdtek forogni,itthon probáltam inditózni és csak kattogni,nem pörgeti kattan egyet azt le dob,és az a legszebb,hogy az akksit jelzi a müszer falon más semmitse csak az akksit,hiába probáltuk be tolni semmi reagálás,de az akksi az kb féléves és be raktuk egy ladába pöccröffre indult a kocsi,nagyon szépen kérlek titeket,hogy valami tippet,tanácsot valami okosgondolatott adjatok kölcsön..
Apropó akik szemügyre vették a kocsit azok azt mondták,hogy öninditó a kattanásra,valami gond van az öninditóval,akiknek meg le írtam azok pedig azt mondták,hogy beégtek a dugattyúk,na akkor most ilyenkor mi a hejzet kinek lehet igaza???
Akik látták és hallották a kattogást,bendixre,szénkefére,összeéget kábelekre,meg valami tekercselést mondtak..
Szóval kérném segítségeteket,hogy most mi tévõ legyek,már kétnapja probálom szétszedni eljutni az öninditohoz,aztán majd ha sikerül akkor valamivel okosabb leszek,de ha tényleg off a motornak akkor inkább nem szenvedek vele:S😞
Természetesen már késõ szóltak,hogy besürüsödhetett az olaj,de akkor kérdem én mikor ráadom a gyújtást mért nem jelez semmit csak azt a szar akksit??
Elõre is köszönöm a válaszotokat..
Egy központi záras autónál amit kulcs segítségével lehet nyitni/zárni, megoldható ez úgy, hogy valahogy távirányítású legyen? Már csak azért, mert kulccsal már egyáltalán nem lehet zárni, szóval szerintem zárat kell cserélni benne, és, hogy ne következzen be ez máskor, ezért gondoltam erre. Ha igen, mennyi lehet kb. ennek az anyagi vonzata?
Egy opel corsa B-rõl van szó.
Köszi.
"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."
Már kérdeztem több szerelõt is, de mindegyik csak tapogatódzik. Egyik se tudja biztosra megmondani, hogy mi lehet a baj. 😞
Fölöslegesen meg nem akarnék kicserélni rajta semmit. Mert nem éppen olcsó dolog egy labdaszonda, vagy egy hõérzékelõ fõleg úgy, hogy nem biztos hogy az a hiba okozója.:S
Eddig még senki sem tudod erre a jelenségre biztos megoldás (persze kivétel ez a saru levétel, de ez nem természetes dolog). 😞
ugyanilyan tapasztalatom elég sokszor volt csak más hibával pl riaszto megzavarodott ( fiat punto ) vagy én esetemben pl alapjárat sz..rakodott ( mitsubishi lancer ) és még volt egy valamiféle hiba de ott is az aksirol levett saru megoldotta a problémát ez daewoo esperonál volt
én olyat hallotam h ezek a problémák a computer '' megtelése '' miatt van.. tehát sokat gondolkodik megtelik a kis agya aztán valamivel szarakodik.. dee mondom amiket hallotam ot is mindig ez volt h saru le. vissza és már jo is minden.. mert elméletileg olyankor elfelejti a computer..
én ennyit tudok tanácsolni h talán ezzel játszadozz... persze ez biztos h nem normális lehet h valamit állitani kéne vagy ilyesmi.. vidd el egy szerelöhöz hát ha tud rá valamit mondani...
Ahova ti mentek, én onnan már rég vissza fele jövök ;)
A következõ problémával fordulnék hozzátok.
Az autó: Fiat Uno 1.0 i.e. 45 LE, 1992-as évjárat.
A probléma, hogy hidegen indítva leáll, ill. sokszor nem kapcsol be az autómata szívató hindeg indításnál. Ez különösen az elsõ néhány keresztezõdésben zavaró, amikor a gázt visszavéve leáll az autó. Ha bemelegedett szép egyenletes az alapjárat.
Ez a probléma egyszer csak, egyik napról a másikra megszûnik, majd kb. 1 hónap múlva ugyanilyen hirtelenséggel újra fellép ez a hiba. Amire én gyanakszom, az az automata szivató elégtelen mûködése.
De amit észre vettem az, hogy ha aksit kellett töltenem, akkor az aksi feltöltése utána mindig mûködött az autómata szívató (holott elõtte nem ment) pár hétig/hónapig. Múlkorában is, az egyik indítás alkalmával megint nem mûködött az autómata szívató, s gondoltam eljátszom ezt a aksi töltés dolgot, DE töltés nélkül! Csak a sarut vettem le az aksiról (ahogy töltéskor is), és vártam kb. 5 percet, s miután visszatettem indítottam, s lám mûködött az automata szivató. 😊)
Lehet, hogy valami elektromossan megvolt szorúlva???
De sajnos kb. csak 1 hétig volt jó a szívató, s megint nem mûködik. Azóta nem próbáltam újra levenni a sarút.
Valakinek nincs ötlete, hogy mi okozhatja ezt a hibát, hogy egyszer van automata szívató, máskor meg nincs?
A segítséget elõre is köszönöm!
kék dobozos h4 xenon szett
Amúgy 1-es BMW-nél hol az istenbe kell megnézni az olajszintet? Egyszerûen nem találom, bár nem vagyok egy mûszaki zseni 😄
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Nem találtam általános autós segítség topikot így itt teszem fel a kérdést. Van egy 1.4-es 2006-os opel corsa c-m. Tegnap a vízhõfok mutató (analóg) nem mutatott semmit Tegnap 600 km mentem vele autópályán és az utolsó 100kmnél vettem észre), ma pedig mutatott 85°-ot és hibajelzést, kis piros kocsi jel egy kulccsal (szerviz gondolom). Meleget ad az autó, illetve a hûtõvíz sem folyott el. Kedden tudok vele szerelõhöz menni. Felhívtam azt mondta majd kiolvassa a hibakódot, de anélkül nem tud mit mondani, annyit mondott ha van benne víz mehetek vele addig a 2 napig.
Van vkinek vmi ötlete, hogy mi lehet és mibe fájhat a javítás? termosztát, mûszerhiba? Szerintetek is mehetek azért vele? Kb. 150-200 km lenne amit mennem kell keddig.
Szerintem szívd le az összes üzemanyagot belõle, mert azzal nehezen fog beindulni, de a csövekbe benne marad a régi, valószínû üzemelni fog azzal is, csak kicsit darabosan, utána töltsd fel friss benzinnel.
De ha beindítod így és szépen pörög fel a motor, maradhat benne a régi benzin is nyugodtan.
Értelem szerûen gumi csere, meg egy belsõ pucolás nem fog ártani neki, gondolom ellepte a por.
A mozgatása egyszerû, ha mellékúton laksz, ahol pár km után már földutak vannak, és kevés zsaru van, te döntöd el kockáztatsz-e.
Más értelme nagyon nincs, mert tréler drága, P-s rendszámot meg nem bizt, h adnak olcsón.
Terv.:
haverodnak szólsz elõremegy egy autóval, megnézi tiszta-e a levegõ, te meg követed, persze nem rögtön, hanem értelem szerûen.
Ha gáz van rádcsörög és visszafordulsz.
Visszafele ugyanígy... 😊
tadam tadam
Adott egy 18 éves Ford Mondeo, egy éve kint áll a kertben, de ránézésre semmi baja, csak a gumik defektesek. Tavaly még jártak vele, akkor tökéletesen mûködött. Most meg szeretnénk csinálni télére kis hétvégi autónak valami föld úton a hóban "rallyzni" 😄 Miket érdemes megnézni az autón, kicserélgetni meg stb? Ja és sajna nincs rajta mûszaki, hogyan lehetne eljuttatni a kocsit A-ból B-be hogy ne kapcsoljanak le útközben? Nem lenne túl jó ha mûszaki nélkül leigazolnának <#miaz>#miaz>
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Köszi a segítséget,de ez amúgy nem az én kocsim,csak szeretnék én is fel tenni olyan fekete csövet,apropó melyik az a zajfogó??nem az ami fent van az ablaktörlõ alatt??az a fekete mûanyag??mert ott találtam már egy szûrõt de az majd cserére szorul mivel már elég el használt,és amúgy a sport légszûrõt hova teszem ha venni akarok??
köszi elõre is..
Tudnátok nekem segíteni??
Van egy fényképen egy seatról és van a motortérbe valami mûanyag vagy szivacs és azt akarom meg tudni,hogy micsoda,de fotót csak msn-en tudok küldeni ide nem engedi,hogy feltöltsem:S
Elõre is köszike😊
HA nincs meg, a magnó hátulján lévõ serial number + magnó tipusszám alapján le lehet nyomozni.
Opelokon az AS gombot kellett hosszan nyomni, amíg sípolt egyet, utána lehetett bepötyögni.
-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?
Próbálgatni nem érdemes, mert minden kísérlet után duplázódik a várakozási idõ, X rontás után meg tilt és marad a gyári szervíz. 😊
Esetleg ha leírnád a számokat amiket találsz a rádiódon akkor az segíthetne. Mindenesetre holnap megkérdezem a fõnököt.
Ha márka üzletben vetted, akkor oda vidd és meg kell hogy csinálják. Ha használtan akkor egy márkaszervizbe vidd és meg kell h csinálják. Max elkérnek érte minimális összeget. Amúgy nem nagy meló ha meg van a típushoz a progi akkor rádugja és 5 perc 😊
Nemrég vettem használtan egy Peugeot 206 1.4hdi 2002 es.Tegnap akkut kellet cseréltem autoban és most pedig kéri a kazettás gyári rádió a kódot.Hogyan kell beirni a kódot mert nekem ami van kód azon van rajta szám meg betû is??<#falbav>#falbav>Nem akarok vele próbálkozni még nem tudom,hogy kell beirni!Segitsetek!!!<#wave>#wave>
A háború félelem, bátorságnak álcázva.
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
és ha nem az akkor mit lehet vele csinálni, esetleg meg kéne mutatni egy autószerelõnek, vagy csak töröljem le ronggyal és ne foglalkozzak vele?
Illetve hogy tudna valaki nekem boltot mondani ahol árral névvel és képpel együtt van fen a hátsó felfüggesztéshez a rugo alá való gumi bak.
punto I 1.2ELX 75LE, benzin , 94, májusi az autó adatai.