Autószerelés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
emígy nem úgy mûködik, hogy valami extra biztosítása van ennek a kocsiknak és neked semmi esetre se kell többet fizetned mint az elõre letisztázott bérleti díj? max felszámolnak tankolásért extrát, a házi játékszabályok szerint, ha képes vagy üres tankkal (mindenhol más felfogás) bevinni a gépet... meg azért extrát ha máshol adod le mint ahol felvetted. de ilyen hogy pl kiugrik a féltengely a mocsok út miatt nem lenne szabad az ügyfélre terhelni, más ha azért ugrik ki mert épp Ken Blockot játszik valami földúton 😄
tudom nem segítettem semmit, bocsi hogy el kellett olvasnod ezt az agymenést 😄
Hallottam olyan pletykát, ami szerint a kölcsönözhetõ autókat, direkt úgy buherálják meg, hogy valami apró hiba legyen vele, hogy minden X-edik bérlõnek fizetnie kelljen plusszban valamit. Nem akarok megsérteni senkit, de ebben mennyi ráció van szerintetek, és mire kell figyelni, hogy elkerülhetõ legyen az ilyesmi. (itt keresek autókölcsönzõt amúgy: http://www.tablazat.hu/autokolcsonzes/ ---> hátha ismer innen valaki megbízható céget...)
Citroen C2 VTS.ben egyik szelep, hideg motornál kicsit csattog.
Szerelõ váltig állítja, hogy ha meg is találja melyik az, akkor is mind a 16 db szelepemelõt ki kell cserélni, mert ha csak egy újat rak bele, akkor a mellette lévõ megy tönkre a megváltozott olajnyomás miatt ...
Igaz ez ? Rohadt drága az a kis vacak, majd nem 160 000 ft a 16 db + munkadíj ....
THX !
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
youtube.com/user/icetihiii22
Van egy IV.-es Golfom, mióta használom, 1-2 apróbb dolgoktól eltekintve(Vezetõ oldali ablak beesett az ajtóba), nem volt komolyabb gond! Elõszóba annyit, hogy fullra nem értek az autókhoz..!
So, már kb 3 hete nem használtam, most ülnék be, indítanám, erre beriaszt... wtf! Gondoltam, véletlen megnyomtam a riasztó gombot, de nem... többszöri próbálkozásra is ez van, be sem indul, csak riaszt!
Nekem gyanús, hogy az aksival van vmi gond, mivel a gyújtásnál, a rádió sem kapcsol be... pedig az ugye be szokott, sõt még manuálisan sem tudom életre kelteni.
Szóval valami szaki elmondhatná, mielõtt szerelõt hívnék, hogy ezt mi okozhatja, esetleg én noobként, tudnék-e valamit csinálni!
Elõre is köszönöm!
Tudnátok mondani olyan (nem olyan régi) könyvet/könyveket vagy más forrást, amelyben általánosan le van írva, hogy egy gépkocsi egyes alkatrészei pontosan mit csinálnak és hogyan mûködnek? Van jogsim egy ideje, de szeretnék a dolgok mögé látni 😊.
nekem is csinál ilyet néha a Ladám 😊 (nem röhög, befecsis)
Alapjárati motor gyanús volt, cseréltem, de nem lett jobb. Még sebesség jeladóra gondolok jelenleg. (meg ezt olvasgattam, hogy okozhat ilyet)
Ugyanis elvileg az elektronika a sebesség jeladó jele alapján is változtatja az alapjáratot.
Lásd ha jól mûködik, nálam gurulás közben nagyobb az alapjárat, mint ha 3-5km/h alá csökken az autó sebessége, akkor ejti csak le 700-800-ra.
Gurulás közben 1000 körül van, ha kinyomom a kuplungot.
Van egy másik sebesség jeladóm, de még nem tettem be mert nem pont ugyan az a cikszáma, bár elvileg csatlakozó meg midnen ugyan az, majd kipróbálom ha lesz idõm... 😊
totalcart érdemes lapozgatni aki szereti az autókat 😊
http://totalcar.hu/
Van ez az autódoktor rovat, érdemes lenne írni mert jól tudom van pont márkádba tartozó szervizesük is, szóval talán találkozott már hasonló hibával
http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/
a hõfok érzékelõn a vizgombát értesz
a totalcar azt hogy érem el
most megjött a felmelegedés nem nagyon csinálja
valami a vízhõfokkal kapcsolatos lehet
totalcarnak is érdekes lenne elküldeni, érdekel mit mondanának rá, ha válaszolnak egyáltalán.
sajnos nem az a probléma
megnézte a termosztát jól mûködik
nem cserélte ki
esetleg valami más lehetõséget tudnál javasolni
kivittem próbára de most nem csinálta
amikor melegebb idõ van akkor nem csinálja csak ha hideg van
esetleg más javaslat
köszi
Ma szombaton cserélik ki a termosztátot remélem jó lesz
majd megírom,hogy sikerült
nagyon bízok benne mert már tele van hogy nem jó
szép napot
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
A bikázással semmi gond nem volt, csak sors furcsa fintora, hogy pont egybe estek a dolgok! Amint a feltöltött aksit visszatettem, rögtön kiderült a hiba oka...égve hagytam a lámpát és szépen leszívta a hidegbe...a bikázás csak véletlen egybeesés...miért is ne... 😄
Megnyugodtam nem kell új aku...sõt még így a tél elején jót is tett neki egy kis csot lemerítés és újratöltés, azóta pöccre indul ...elõtte azé voltak gyenge pillanatok már a reggeli hidegben..
mindekinek köszi a hozzászólást, segítséget!
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
Én úgy tudom a bikázás egyetlen módja amely hibát nem okoz!
Lemerült autó akkumulátorára rákötöd a (Piros, pozitív) kábelt a csipesszel majd a feltöltött autó akkumulátorának ugyan azon (Piros, pozitív) kábelt rácsipeszeled. Ezt követõen jön a negatív!
Ugyanis zárt áramkör kell!!!
A (Fekete, negatív) kábelt elõször a feltöltött akkumulátorra kötöd rá majd a másik jármú egyik test pontjára. Ilyen pl. a motor!
Mindemellett nem mind1, hogy melyik akkumulátornak mekkora az indító árama, ha a segéd aksi kisebb akkor várni kell és járatni a motort..
Tehát az összekötést követõen indítod csak be a motort! Majd néhány perc elteltével a másikat.. Ha kevesebb indító áramra van szüksége a másik jármûnek akkor akár azonnal indítózhat a másik jármû.
A levétel fordított sorrendben mûködik!
u.i.:
Az akkumulátorod próbáld meg kiszabadítani a kocsiból és feltölteni, amennyiben nem sikerül KUKA!
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...
ami kinyírhatja véletlen az az ha rajta van a plus meg minuson a kábel te meg véletlen összeérteted. vagy rajta a minuson és a plus vége odaér a kasztnihoz. ezért ha teszed rá mindig a plussal kezd. levételnél meg a minussal kezd.
azért kérdeztem az elõbb hogy egy elbaszott bikázás kiüthette e az akumat...de ezek szerint az "szabályos" volt, így lehet a távirányító a rossz 😄 jobb eset lenne mert egy gomb elem olcsóbb mint egy aksi 😊
szóval még mindíg kérdem ha plusz plusz minusz föld el bikáztuk úgy hogy nekem járt a motor...okozhatta e ez az aksim halálát...
Köszi a segítséget
Egy olyan kérdésem lenne, elsõsorban autószerelõk felé, hogy mit eredményez, ha két akkumlátort úgy kötök össze, hogy +ot a +al és a -t véletlenül a földelésre...?
http://truckshop.unas.hu/shop_ordered/1810/shop_pic/6284000031366.jpg?time=1332767404
amit Te cseréltél asszem az csavarhoz hasonlított 2 kábellel az jeladó.
talán az is lehet alacsony hõfukú van a kocsidban mert nem figyeltek és nagyon hamar kinyit, de ez kissebb valószínûség mert mondtad hogy most romlott el. figyelni kell mert 75-110 fokig is váltakozhat hogy mikor nyit ki! lehet van hidegebb is, a 100 felett japán motorknál szokott.
youtube.com/user/icetihiii22
Segítség kéne
A kocsim renault megan classik2002-es benzines reggel hidegen beindítom és várok addig amíg vissza áll alapjáratra a motor és csak utána indulok el
Az elindulás után megyek vele x km kint ország úton kirakom üresjáratba, hogy guruljon akkor a motor pörög magas fordulaton mintha az automata szívató mûködne
akkor megállok teljesen álló helyzetre ebben az esetben a motor fordulat lassan vissza áll alaphelyzetbe
a motordiagnosztika nem mutat semmit pontosan csak az van rajta, hogy a katalizátor hibásan mûködik
ki lett cserélve már a víz hõfok érzékelõ valamint a szívónál a tömítések
várom segítségeteket
köszi
Egy kis segítségre volna szükségem.
Van egy 2003-s évjáratú Mazda 6 CDHTE 2,0 diesel típusú gépjármûvem. Az utóbbi idõben probléma adódott az autóval. Hideg motornál az autó beindul de egyeneltlen az alapjárata és pár másodperc múlva lefullad. Ezt követõen hosszabb önindítózás után újraindul, de azonnal elengedi az alapjáratot. Azonban amikor a megfelelõ motorhõmérséklet eléri akkor az alapjárat helyreáll és nem fullad le. Míg a 90 fokot el nem éri magas fordulatszámon kell tartani, mert azonnal lefullad. Elõször arra gyanakodtunk, hogy a vákumcsövek el vannak törve, repedezve. Ezeket cseréltük, de a hiba nem szûnt meg. A számítógép azt írta ki, hogy a légtömegmérõvel van probléma. Ezt cseréltük, de a hiba szintén nem szûnt meg. Arra gyanakodtunk, hogy a porlasztócsúcsok és a nagynyomású szivattyú ment tönkre, azokat bemérettük és semmi probléma nem volt velük. Ellenõriztük a szelephézagokat, de azok is rendben voltak. Több számítógépre rá volt rakva, de egyik sem írt ki hibát.
A probléma télen kezdõdött, menet közben kivillant a menetstabilizátor és a motordiaknosztika visszajelzõ. Hibakódként az írta ki, hogy a nyomaték pillanatnyi értéke hibás. Erre azt mondták, hogy lehet hogy egy kis kosz került a rendszerbe, a hibakód törlésre került. Még egyszer kétszer kivillant a lámpa de kis idõ múlva eltüntek.
Télen mikor egyre hidegebb lett egyre nehezebben indult be. Én a hidegre gondoltam, nem nagyon foglalkoztam vele, végül is nem garázsban áll, elõfordulhat a nagy hideg miatt. De szépen lassan egyre hangosabb lett és kezdett az alapjárat ingadozni. Majd elkezdõdtek a lefulladások. Lefulladást követõen nagyon nehezen indul újra és egybõl lefullad, amennyiben nem tartom magas fordulaton. A kötelezõ rendszertisztításokat elvégeztük, de semmit nem jelent. Még annyit hozzátennék, hogy mikor valamihez hozzányúltunk, pl légtömegmérõt cseréltük, megtisztítottuk a nagynyomású szivattyút, porlasztócsúcsokat akkor pár napig az autóval nem volt probléma de újra elõjött a hiba. Ezzel párhuzamosan jelentõs teljesítmény visszaesést is van. Sajnos kifogytunk az öteletekbõl, nem értjük mitõl áll le a motor. Tudnátok segíteni nekem, találkoztatok már ilyen hibával? Mi lehet a megoldás?
Egy baratom olcson megszabadulna ezektol a bozot-racsoktol.
Itt vannak a méretek lyuk közép hosszba 79 szélesség 4 cm.. Van egy felfogatási lehetõség a rendszámtáblánál is ott a két lyuk közép 45,5cm!!
Ha valakinek kellene ide irjon a tulajnak:
[email protected]
A hiba nála megszûnt!
Remélem segítettem
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...
Van egy hatalmas problémája a családnak, legfõképp inkább az autónknak. A nevezett autó egy Peugeot 306, benzines. A probléma pedig, hogy folyton leáll, menet közben is, és már néhány dolgot kicseréltek benne, de mégsem jó, egyszerûen senki nem tudja mi lehet a baja. Tudnátok nekem segíteni, legalább ötletekkel, hogy mi lehet a probléma oka? Elõre is köszönöm!
Az olaj elég sarkalatos pont, fõleg a régi automata váltóknál. Alapvetõen három funkciót kellett ellátnia: áthajtás a konverternél,kopó alkatrészek kenése, és a vezérlés. Mivel a három rész tulajdonképpen egy egységet képez, ezért ugyanannak az olajnak kellett egyszerre sûrûnek (hajtás) és hígnak (vezérlés) lennie, emellett pedig megfelelõ kenõfunkciót ellátnia. Jól kell reagálnia a magas hõmérsékletre (nem habzik), és a nyírásra a konverterben. Az elhasználódott olaj jobb esetben a vezérlésben okoz problémát, rossz esetbe a kenõfunkció elvesztése után tönkreteszi a váltót.
Megjegyzem elõ szokott fordulni automata váltóknál, hogy nem mindig veszik be a hátramenetet. De eddig csak Francia és Olasz autóknál tapasztaltam..
Mindenképp vidd el az autót egy felülvizsgálatra, ha nincs szerencséd akkor bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.
Remélem valamennyit segíthettem.
Hogy legközelebb ne "ragadj be", csináld azt, hogy a csavarokat kend be szerelõzsírral, mikor a helyükre csavarod - zsírosan õket - akkor a felesleges zsír kinyomódik, egy része pedig a menetben marad, így megakadályozza a víz és por bejutását, ergo nem fog "összenõni" a csavar a menettel. Lazulástól nem kell tartanod, 6 éve így csinálom.
Plusz, hogy a tengely se nõjön össze a kerékkel, oda pedig használj szerelõpasztát, megakadályozza a rozsdásodást így a kerék is könnyen lejön majd csere esetén.
Egyébként meg a legegyszerübb ha elviszed gumishoz hogy lazitsa már meg neked a négy csavart mert nem boldogulsz vele .. ha normális annyit fog mondani h adj amit gondolsz ami nagyábol ötszáz forint és örülni fog me dolgozott vele három percet ...
Ahova ti mentek, én onnan már rég vissza fele jövök ;)
nem ide illö kérdésem volna de bizok benne hogy tudtok segiteni.
Arrol volna szó hogy vennék egy renault clio-t de kivonták a forgalombol még decemberben. és levették a rendörök a rendszámot. Na már most müszaki is lejárt rajta ez idö alatt.
Az volna a kérdésem hogy ha én megvenném az autot akkor mennyibe kerülne nekem nagyábol az hogy én ezt ujra forgalomba helyezzem és mit kell végig járnom tehát rendszám vissza igénylés meg ugye vizsga meg stb meg h akkor kell-e elötte átiratnom és a nevemre biztositás stb stb.. ha megkérnélek titeket a menetét ha valaki tudná megköszönném...
Üdv ...:: Petyke ::...
Ahova ti mentek, én onnan már rég vissza fele jövök ;)
Animefox. cseréld ki benzinszûrõt, ellenõriztesd le az elõgyújtást, keverd bele 50% al ahogy írtad. tekerj bele pár ezrest, majd ûjra cseréld ki a benzinszûrõt, autózz boldogan