Autószerelés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Danny1987
a GT mit jelent egy kocsinal?

Live for nothing or die for something.

pszihopata
Szerintem soros 4 henger ennyi.
A fiátok közvetlen befecskendezésû dízelek.

/Persze ez nem összekeverendõ a közös nyomócsöves rendszerrel./

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Danny1987
az s4 ohc a fita regata motorjanal mit jelent.
Az ohc gondolom a felülvekvõ vezérmûtengely de az s4 az mire utal.
A dizel motorja 1.9milyen befecskendezésû ha tudja valaki 1988ban gyártották.

fifi
ez egy baromság...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

pszihopata
'magasabb fordulatszámtartományban add nagyobb teljesitményt mint egy szivomotoros auto."

-Ez így nem igaz,mert mikor már tol rendesen akkor jóval erõsebb mint a szívó,ami hiába egyenletes,ugyanazt mégse tudja még feljebb sem.

És a legfontosabb,hogy nem csak a teljesítményt növeli,hanem a hatásfokot is,így picit gazdaságosabb is.

pszihopata
Sokan mondják így persze hibásan!
Ami okozza ezt az érzetet:

A turbólyuk

'Turbólyuknak azt jelenséget nevezik, amikor a gázadás után a turbó még nem pörög föl, és nem szolgáltatja a töltõnyomást, azaz az autó még nem lódul meg. Ennek csökkentése érdekében igyekeznek a feltöltõk tehetetlenségét a minimálisra szorítani, illetve szívesen alkalmaznak inkább két gyorsan reagáló kicsit egy nagy helyett, ezek az úgynevezett biturbók. Ezek rendszerint V motorokra kerülnek, hengersoronként egy darab. Ritkább esetben a két feltöltõt "sorba kapcsolják", egy kicsi kezd el hamar tölteni, aztán egy nagy adja a csúcsnyomást, ilyen van például az utolsó Mazda RX-7-ben, vagy a BMW 2004-es fejlesztésû háromliteres dízelmotorjában. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a lyuk effektust nagyban erõsíti a hirtelen jelentkezõ óriási teljesítmény, tehát tisztességesebb vihar elõtti csendrõl beszélni."

Danny1987
köszi a válaszokat mindenkinek.
amugy a kerdest tényleg rosszul tettem fel a teljesitmény növekedésre gondoltam.
Csak azért kérdeztem mert haver állandan azt mondja hogy 3000-3500nál kapcsol be a turbo de ezek szerint ez végig müködik csak a magasabb fordulatszámtartományban add nagyobb teljesitményt mint egy szivomotoros auto.

gyemant04
<#wilting>

ahapersze

... Mixed Martial Arts

pszihopata
Na ne beszélj!

Még kiderül a végén,hogy a tiedben a váltó 3. fokozata hajtja !<#hehe>

Elõbb jó lenne utánanézni mi az hogy turbó,és hogyan mûködik!Akkor nem írnál le hülyeségeket!Még mielõtt gyártanánk az elméleteket!

gyemant04
nekem 3asba kapcsol be...1-2be nem

... Mixed Martial Arts

Olyan fordulaton, amelyen már van kipuffogógáz. TEhát indítás után egybõl.
Szerintem Te arra akartál rákérdezni, hogy milyen fordulatszámon kezd érzõdni a hatása... A régi Porsche Turboban ez kb. 3000-es fordulat volt, ott viszont lórúgásszerûen megnövelte a teljesítményt.

pszihopata
A turbó nem kapcsol be!Mindíg forog,alapjáraton is!

Danny1987
A turbo milyen fordulatnál kapcsol be?

pszihopata
Double overhead camshaft -Dupla felülfekvõ vezérmûtengely

Danny1987
Hi
a DOHC mit jelent a motornál?

scania
Köszi a választ!
Ma elkezdett éles hangot adni a bal elsõ és ez csinálta.

SCANIA-KING OF THE ROAD -Isten bizony ateista vagyok! -Vessél magadra, én meg küldöm a kombájnt!

kopásjelzõ

scania
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Mi ez az L-alakú lemez a tárcsaféknél amit bekarikáztam a képen?
tárcsafék

SCANIA-KING OF THE ROAD -Isten bizony ateista vagyok! -Vessél magadra, én meg küldöm a kombájnt!

pszihopata
Be van rohadva!

Wd-40 el körbefújod,aztán visszafeszíted a helyére két feszítõvassal,koppra vissza kell nyomni.Fékkel kipumpálni,újra vissza feszíteni amíg könnyen nem jár.Ha bennt van a betét,úgy ált. könyebb visszanyomni.

Ha így is ragad,akkor ki kell nyomatni teljesen,meg kell nézni hogy a gumikarmantyú jó-e.A kinyomott dugattyút érdemes finom pasztával felpolírozni,és úgy visszatenni-persze akkor légteleníteni kell utána.

Törölt felhasználó
Üdv mindenkinek!
Van egy Lada Niva 1.7i
a balelsõ tárcsféknél a fékmunkahengerben lévõ 3 dugattyú közül az alsó nem ereszt vissza
na most ez mitõl lehet és hogyan lehet orvosolni?
aki tud az segítsen<#help>
Helló!

Szerinten nincs különbség...
Kormányrásegítõ, szervokormány v. kormányszervo ugyanaz, attól függ ki hogy szereti 😊
A google keresõvel találsz pár leírást a hidraulikus és az elektronikusról is.
Mind2õbõl van fogasléces és golyósoros változat.
Inkább könyvekben nézz utána, neten sajnos kevés az információ...
Üdv
Lenne egy fontos kérdésem:
arra lennék kiváncsi hogy valaki tud-e nekem egy leírást adni a kórmányszervóról és a szervókórmányról pontosabban a kettö közötti külömbség érdekelne bõven kifejtve ha van aki ebben tud segíteni azt megköszönném

www.autocolor.mlap.hu
Ez egy nagyon tuti fényezõ + szerelõ, de sajna nem Pesten, hanem Siófok mellet... De akkor is nagyon profi😄 Nézzétek meg a lapot amit beszúrtam...
Hali nem vágja valaki hogy a XVI. kerület környékén hol foglalkoznak teljesitményméréssel?

powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport

leoon
off:
hali, nem tudja valaki, h honnan tudnék kódót szerezni 1 honda civic-ben lévõ gyári rádióhoz? 2000 vagy 2001-es évjárat nem tudom ez számít-e. fontos lenne. nem vágom a témát. elõre is kössz

Utolsó mondatok: -Áááá, ezt bárki megcsinálja. -Dobd már ide azt a baltát! -Taposs bele, látom, hogy nem jön vonat!

Helló!

A jó alapjárat az amikor a kocsi sima úton terhelés (megpakolás) nélkül 2-esben még gáz nélkül elindul lassú kuplung kiengedéskor!
Minden kocsinak ilyennek kéne lennie 😊
Azaz tökéletes a beállítás!
nézz utána szakkönyvben ha nem hiszed 😊 de én szerelõként ezt tanultam 😊

Tom
ffxi
Nem vok szerelõ ezért gondolom a használati kell, amelyben vannak információk stb...

Fákjúal!

Használati, vagy szerelési érdekel?

ffxi
Honnan lehet beszerezni a mondeom-hoz kézikönyvet? 2000-es 1.8 16v benzines.

Fákjúal!

pszihopata
'miután teljesen leléptem róla és nem adok egyáltalán gázt, akkor le kéne fulladnia."

-miért kéne lefulladnia?Ha a kuplungengedésre nem fullad le,akkor mikor már gurul lazán viszi.
Azért arra a dombra kíváncsi lennék,amit 3.-ban alapjáraton vesz!

Hmm erre én is gondoltam, csak az alapvetõ problémám az, hogy a gépkönyv 800-850es alapjáratot ír. Kb 800körül lehet a fordulatszám alapjáraton. Na most én úgy tudom ha lassan felengedem a kuplungot, akkor ugye egy darabig gurul vele az autó. De miután teljesen leléptem róla és nem adok egyáltalán gázt, akkor le kéne fulladnia. És a furcsa az hogy ez megy, nemcsak hogy megy, hanem felmegy az emelkedõn is. Ugyanezt pl 3masban is. Na most szerintem 3masban alapjáraton nem normáli dolog, hogy egy alap autó felmegy az emelkedõn.

Tehát ezekszerint ha felengedem a kuplungot, teljesen, hozzá se érek és nem nyomok gázt akkor normál alapjáraton az autó nem fullad le??? (mert megemelt alapjáraton még szép, de normálon?)
pszihopata
Hajókat húzkodtunk sólyán,a két tonnás vitorlásokat az L 200-as alapjáraton húzza ki!
Igaz a rendõrõknek ugyanott sikerült leégetni a niva kuplungját egy gumimotorossal.<#vigyor>

igen psziho jól mondja, egyébként meg 800-900 körüli alapjáratnál simán megy magától.
Mikor tanultam vezetni egy öreg audival azon is éppenhogy minimálisan fel volt pöckölve az alapjárat, így egy béna tanítvány sem tudott lefulladni vele 😊 ezáltal gáz sem kellett induláskor.

pszihopata
Nézd,ha finoman engeded a kuplungot,minden kocsival el lehet indulni alapjáraton,nincsen ebben semmi különös.Gondolom ha gyorsabban engeded,lefullad,esetleg rángatózik.
Ha hibátlanul üzemel,akkor meg nincsen probléma!

A szerelõ mondta, hogy valószínûtlen, de elõfordulhat, hogy mivel nincs középdob (tehát ott nincs folytás) ezért az alapjárat meghülyül. Az átalakítás után ellenõriztem, de nem változott semmi (annyi hogy nagyobb hangja lett, mert ez volt a célom vele), mert indítás után az alapjárat egyenletes, és ugyanannyi mint amennyi a dobcsere elõtt volt.
Lényeget kihagytam (bár lehet h mégsem annyira lényeg). Az autó nem teljesen gyári: (optikát leszámítva) nem gyári hátsó dob van rajta, hanem egy sportdob, és a középdob ki lett szedve (helyére megfelelõ méretû bozal csövet raktunk fel, illetve raktak fel, mert mindent szakemberrel csináltattam, semmi otthoni suffnizás). A katalizátorhoz nem nyúltunk, a leömlõk is gyáriak. Nem tudom ez befolyásolhatja-e az egészet.
Az a vicces az egészben hogy a fordulatszám végig 800-900 (alapjárat). Ugye gondoltam arra hogy a szivató megy állandóan, de akkor 1100 körül kéne járnia a fordulatnak. Vagy a gázpedál bowdenje akad be, de akkor is magasabbnak kéne lennie a fordulatnak. Ezért nem értem az egészet.
A gázpedál körtnyékén nézelõdnék, a leírásodból olyan, mintha mindig gázt adnál. Nekem a Láda csinált ilyet, amikor viccbõl belõttem 1200-ra az alapjáratot... hármas, no gáz, lehet krúzolni. 😊

Nem tudom. Annyi biztos hogy nem csúszik. (csúszás = rálépek a gázra felpörög a motor de a kocsi "nem megy"?)
pszihopata
A kuplung hibátlan?

Hello mindenkinek! Lenne egy kérdésem, légszives ha tudtok segítsetek. A következõ a helyzet.
Van egy Daewoo Lanosom.
A "problémám" az vele, hogy "nem akar lefulladni" Részletesen.
Beteszem 1esbe, NEM ADOK GÁZT, lassan felengedem a kuplungot. Le kéne fulladnia, ez meg megy. Ami mégdurvább, felmegy az emelkedõn (gáz és kuplungjáték nélkül!) és egy igen magas fekvõrendõrre is felmászott "magától". Ugyanezt megcsinálta 2esben és 3masban is. (4est nem próbáltam, 5ösben már lefulladt).
Alapból azt lehetne mondani hogy magas az alapjárat / bedöglött az automata szivató, és ezért megy gáz/kuplungjáték nélkül a kocsi, de ez nem így van, mert 800as (alapjárat) a fordulatszám végig.
Megkérdeztem már egykét embert, foggalmuk sincs mitõl lehet. Valaki tudja hogy mi okozta ezt? És hogy ez rossz vagy csak simán nem normális de nem árt?
AZt megköszönném de ott van turbó?Emilem:[email protected]
Minden lehetõség érdekel mert máshogy nem haladok.
Vagy az akksid nem jó, vagy a generátorod ment tönkre. De az valószínûbb, hogy a néhány ezer Ft-os feszültségszabályzód gallyas, ezt viszont érdemes minél elõbb kicserélni, mert tönkreteheti az akksit.

MaSzKa: Nono! Én is szívesen nevelgetnék egyet, nosztalgiából... (de élõben, reklám nélkül. 😊 )

töltésjelzõre gondolsz? 😊
korrodált csatlakozások, rossz generátor v. zárlat.
mérd meg mennyi a töltés és az akku fesz.
MaSzKa
a trabantot a MÉH-telep nevelgesse!!!!!!!!!!!

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

*sniff* *sniff*

smells like ban.

jadika
http://trabinevelde.hu/latog.php?id=955558

katt ide!!!

\"Az ÉlEt NeM éR sEmMiT GéPeZéS NéLkÜl!!!\" By\" ÁðI

ffxi
HELP!!!
Az akksi kijelzõ állandóan ég, még akkoris, ha jár a motor. Mi tévõ legyek? Lada 2105-öm van.

Fákjúal!

fifi
én viharsarki, de ha gondolod, tudok adni egy telszámot...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

SZabolcsi vok tudnál segíteni?