Autószerelés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Danny1987
A "gyujtótekercs beépitett végfokkal" ot a végfok az mit jelent?

Live for nothing or die for something.

Hello!

Kis segitsegeteket kernem. Van egy 97-es evjaratu VW Golf 3-asom es benne negy gyari elektromos ablak. A vezeto oldali ablakkal lenne bajom, megpedig, ha fel akarom huzni, akkor megy egy darabig, aztan leold, majd megint ranyomok, akkor elindul es megint leold. Ezt csinalja lefele tekeresnel is. Valaki tudja esetleg mi lehet a baja? Magam javitanam, ha lehet, mert itt kulfoldon csak barbarok vannak! Elore is koszi a valaszokat!
Helló!

Valaki tudna linkelni nekem egy szélessávú lambda-szonda elvi rajzot?
Az érdekel, hogyan és hol helyezkedik el benne a villanymotor + ilyesmik. Neten csak külsõ fényképet láttam...

http://www.eleanor.hu/eleanor_web/aem/electronic/30_1_f_uegoc.jpg
leoon
A nyomatékkel van kapcsolatba a HTP, asszem megnövelt nyomatékú vagy ilyesmi, de rövidítés, h pontosan micsoda azt nem tudom.

Utolsó mondatok: -Áááá, ezt bárki megcsinálja. -Dobd már ide azt a baltát! -Taposs bele, látom, hogy nem jön vonat!

Danny1987
a PDTDI és az MPi azokat megtaláltam a www.roviditesek.hu-n csak a HTP nincs meg
HTP=Hiába Taposod Paraszt?? 😊

pszihopata
/Direct Injection /-a vége.

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Willi Betz
PDTDI= Pumpen Düse Turbo Diesel Injector/Intercooler (most pontosan nem tudom melyik)

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Danny1987
A htp nincs benne azt meg tudja mondani vki hogy mit jelent?

mazsola89
http://www.rovidites.hu/ én innem néztem ki csak az elõbb túl zsúfolt volt

mazsola89
http://www.rovidites.hu/itt a pdtdi biztos benn van 😄

Danny1987
Hello a pdtdi a htp és az mpi mit jelentenek?

Willi Betz
Ha sokat megy városban az autó,akkor érdemes lehet 4ezer fölé pörgetni,hogy kiégjen a lerakódott dzsuva. Ez általában segít az ilyeneken.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

mazsola89
Tudom hogy nem ide való a kérdésem csak volna egy kis gondom. El akarnak nekem adni egy Yakimoto 200 típusú crossmotort. Csak annyit szeretnék kérdezni hogy ezekhez lehet kapni alkatrész???

Autodata szerint Bosch VER 141 vagy RotoDiesel...
Azt írtad olyanotok van, nézzé be a motorháztetõ alá, rá lesz írva.
Danny1987
Hi a fiat regata 1.9 diesel 1988as.
Milyen adagoló van rajta.Ve forgóelosztos?

generálnál minden!
ha 1 fõdarab 25%-a hibás akkor kell generálozni a fõdarabot.
Danny1987
És a motor generál alatt milyen javitások vannak?

Danny1987
Szóval a kettõ akkor ugyanaz lol 😊

pszihopata
Az egyik németül van!😊 /spannen/

Danny1987
Hello
Mi a különbség a szij spanoló és a szij feszitõ között?

Luxot jelent ,de ez a kisebb felszereltségû változat. A grand Lux (GLX) már redelkezik fordulatszámmmérõvel, ködfényekkel meg egyéb hasznos kütyükkel. 😊

belapeter
MIT JELENT A FELíCIÁN AZ LX ??????

Asus EAH5770 512MB|AMD Athlon 4800 x2 2.5GHz|2GB 800Mhz RAM|7.1-es hangkártya! \"Nagyon jó társaság vagytok\" Ez a Radeon HD Series team...

PetruZ
Üdv!

Dél-Budán (Nagytétény, Campona környéke) keresek normális szerelõt, akinek van diagnosztikai cucca Megane II-eshez, ill. tud gyújtótrafót is cserélni (nem gyári Sagem-re, hanem Beru-ra), ugyanis tegnap megdöglött az egyik (immár a második) és a legközelebbi Renault márkaszervízek túl messze vannak ahhoz, hogy megkockáztassam a katalizátor kinyírását. Ha kell, megveszem én valahol a cuccokat, csak kellene valaki, aki be is tudja mérni, melyiket kell cserélni és meg is csinálja (ha párban csere, akkor úgy).
Az is megfelel, ha mind a négy kicserélésre kerül egyszerre.
ha meg van a régi és nincs felirat mérd meg, ha nincs akkor a tengelyt és a furatot mérd.
25x72x7 dupla ajkú lesz sztem, mint ahogy a legtöbb mz-ben amit eddig láttam
Helló!

A régi szimering tetején ott kell lennie a méretnek.
Ha nincs meg már, a szoci motoros boltokban megmondod, h TS 125 már mondja is a méretet.
Itt javítási könyve ha még nincs meg, bár én nem találtam benne szimering méreteket:
http://szocimotoros.hu/download/mzhogyantovabb.zip
Ajánlom Pesten a Futár motoros boltot 😊
Törölt felhasználó
helo
Valaki nem tudja hogy mekkora az MZ TS 125-nek a fõtengelyszimering mérete?
<#help>
Danny1987
Akkor megprobalom azt ha nem találom akkor el kell vinni egy olyan helyre ahol van akna vagy vmi emelõ.
Köszi a segitséget.

pszihopata
Miközben nyomja valaki a féket,meglazítod egy pillanatra a fékcsövet.
Ahol nincsen légtelenítõ,ott álltalában a csövön magától ki tud menni a levegõ,légtelenítés nélkül is.

Igen fõfékhenger.

Danny1987
A tûzfal mit jelent?
Fõfékhengert?

Danny1987
Krestem de nem találtam igaz elég sok rajta a csúva.
A a fékcsõves légtelenitést hogy kell csinálni?

pszihopata
Kicsit kartergázos, 20 évesnél semmi jelentõsége!

Ha nincsen légtelenítõ csavar,akkor azért nincsen mert a fékcsövön át a felsõ munkahengernél magától légtelenít.A jobb hátsónál szokott azért lenni,de simán a fékcsõ kilazításával is lehet légteleníteni.
/persze fönt a tûzfalon nem kell,csak lent a kerekeknél/

Danny1987
Hello
A fateromnak van egy Fiat regata 1988as 1.9 dieselje.
Levettük a légszûrõt és elég olajos volt.Ez hogy kerülhetet oda.
Ugyanezen kocsinál hol kell féket légteleniteni mert én nem találtam rajta légtelenitõ csavart pedig valaminek kell lennie.

okés akkor megnyugodtam 😊 köszi a segítséget mindenkinek!

pszihopata
Ha jól megy,valszeg a vezérlés is helyén van.
A gyûrûzés után pár ezer kilóméter még kell hogy összekopjon a motor,ilyenkor a többletfogyasztás tök természetes,még az olajat is szokták rendesen csipegetni.

Az injektornál csak széthúzta gondolom a csatikat,azzal nem lehet gond.
8-9 liter feltéve ha városban,egy gyûrûzött corsától szerintem nem olyan vészes.

Igazából azért kellett elvinni szerelõhöz mert eleve már akkor is sokat fogyasztott (~7,5-8L) meg (lehet hülyeséget mondok) a hengertömítés elkopott és az olaj meg az üzemanyag eresztett a hengergbõl így a teljesítmény is eléggé visszaesett. A szelepeket felújították, gyûrûzés volt, meg a vezérmûszettet cserélték ki, hengerfúrás nem volt. Most a teljesítménnyel nincs nyûgöm...a probléma csak az, hogy most többet eszik mint mielõtt szervízben volt :S aztán lehet hogy a szerelõ nézett el valamit

Viszont ha hengerfúrás - gyûrûzés - szelepmarás volt, akkor nem ártana "bejáratós" üzemmódban használni a gépet, mert meglepõen könnyen besül.

pszihopata
Szerintem is,ha jól indul hidegen-melegen akkor kár a gyertyákat bántani.

'hengerfejek csiszolva lettek,"

Azt gyalulni szokták,nem csiszolni!
Mi lett felújítva?Henger fúrás volt?Szelepek felújítása?

Ha nem zárnak a szelepek,simán ehet 3 literrel többet.Vagy ha elrakják egy foggal a vezérlést.
Ha szétszedés elõtt kevesebbet evett,akkor valami el lett rakva.

Ha hengerfúrás volt,és szorul kicsit egy ideig ehet többet.

Ott inkább az üzemanyag-ellátó rendszerben lesz a bibi.
Legalábbis szerintem.
A gyertyákl hibájától inkább rángatna-kihagyna-nem menne.

Sziasztok!
2 kérdésem is lenne:
1) Opel Corsa B 1200 ccm kocsiba milyen gyertyákat ajánlanátok?
2) ugyanez a kocsi 8,5-9 liter körül eszik ha kiscipõvel megyek vele...nemrég lett felújítva a motor, hengerfejek csiszolva lettek, légszûrõ, katalizátor cserélve lett, és értetlenül állok a dolgok elébe. Talán még a gyertyákra gyanakodtam. 1 éves Bosch 1 pólusú gyertyák vannak most benne és többnyire csak városban megyek vele. A gép amúgy 94es évjárat, javítani csak kisebb elektronikai hibák miatt kellett. Valaki tudna valami tanácsot adni, hogy mit érdemes megnézni/megnézetni/kicserélni rajta?
Elõre is köszi!

FlyHigh
Nem kellene többet fogyasztania, rángatnia? Vajsimán megy és van benne erõ is. Zöldkártya elõtt is csinálta elvétve, érdekes ott minden értéke rendben volt. Gyertyáktol elindulok, aztán felsõ holtponti jeladó stb, remélem nem lambda szonda, mert annak méreg az ára.

Thrash \'Till Death

pszihopata
Akkor hidegen még nehezebben indulna.Gyertyák esetleg,de inkább lambda szonda szerintem.

Danny1987
Inditomorral nem lehet gond?

FlyHigh
Hellósztok!

Van egy 2001-es Daewoo Nubirám 1.6, 16V (DOHC). Az a bajom mostanság vele, hogy meleg motorral kissé nehezen indul(kb 5mp köszörülés), hidegen egyböl. Pár napja volt zöldkártyán, ott minden rendben volt. Nem eszik sokat, nincs benzinszaga, hõfokok rendben vannak. Mi okozhatja ezt jelenséget?

Thrash \'Till Death

Danny1987
Ez igazezek a turbok 100000 felett pörögnek percenként.
Arra kell figyelni hogy indulásnál egy fél percig kell járatni hogy a kenés tökéletes legyen.
Jah és leállitásnál igen birom amikor a sok kis pöcsû jó kocsival rendelkezõ(feltöltõs)ad egy gázfröcsöt azt leállitja.

pszihopata
Akinek turbós kocsija van,annak érdemes megnéznie,hogy miért kell alapjáraton pöfögtetni leállítás elõtt!Nagyon nem mindegy meddig pörög olajnyomás nélkül.

Turbó hol és meddig?

Danny1987
Mi az a kondenz víz?

Danny1987
THX

Az az út, amennyit a szelep megtesz... Zárt és teljesen nyitott állapot közti távolság. Egyes autóknál változó szeleplöket van.
Danny1987
A szeleplöket alatt mit értünk?

pszihopata