645
Autószerelés
-
zsömi76 #245 Köszi burninhell ! azt hiszem megy szerelőhöz, mert le kéne venni az levegőszűrő egy részét az injektorral együtt. Az már kicsit sok nekem. :DDD köszi mégegyszer!
-
burninhell #244 Iyesmi nem nagyon van neten... esetleg javítási könyben
Adatok vannak:
G16A motorhoz:
hideg motornál (~20C-on) a szelephézag:
szívó szelep: 0,13-0,17mm
kipufogó szelep: 0,15-0,19mm
G16B motorhoz:
16 szelepes változatnál szívó és kipufogó hézag egyforma: 0,13-0,17mm
Ha nem m1 a dolog: http://www.marotikonyvker.hu Itt 8,5 rongyért megveheted a javítási könyvét. De annyiért már megcsinálja szerelő is :) Na meg lehet h a javítási könyv se ír ennél többet :D -
zsömi76 #243 :DDDDDD 5 ajtoshoz :DDDDDDDD -
zsömi76 #242 Sziasztok, tudna valaki segíteni? Suzuki Vitara 1.6 jl 98-as 5ajtosho kellene szelep beállítás leírása. Vagy egy olyan link ahol ezt el lehet olvasni. Előre is köszi -
#241 Ne harcoljatok, van még hely:D -
mámászítá #240 héééééééééééééééééééééééééééé na ne már:D azt a szemfüles mindenit:D segítek erre elhappolja a cuccot:D de kitoltam veled feliratkoztam és is a játékra:D ki tudod tölteni a tesztet autós:D:D:D???? -
mámászítá #239 mit nyersz??? -
otottadam #238 Ha pedig átböngésztem ezeket, megyek és nyerek is egy GPS-t
http://www.castroledge.hu/index.php?pmPage=gift
Aki esetleg próbálkozni akar -
otottadam #237 Hű hát lesz mit átolvasgatni, de legalább érteni is fogok hozzá
Köszi a segítséget! -
mámászítá #236 na figyelj otottadam:D ott van mellette az olajkisokos:D behívod, és megnézed:D amúgy az olaj vastagsága:D a 10w jobb, de ha nagyon gány állapotban van a motor akkor inkább az előző a jobb. gyengédebb a rommal:D de itt van nézd meg:D
http://www.castroledge.hu/index.php?pmPage=terms
külön van szedve az adalékanyag, ír az olajcsereperiódusról, szintetikus anyagok egyebek. böngészgessed tanulhatsz belőle:D -
otottadam #235 És mámászítá, te értesz ehhez? Mert nekem ez kínai
Mi a különbség a Edge 5W-30 és a Magnatec 10W-40 A3/B3 között? -
mámászítá #234 szerintem az. a gyártó saját oldala, tehát nyilván azért nem kerülhet föl rá akármi. én még mindig azt mondom a minőség a lényeg különben az ember a hajára kenheti a kocsit.
itt van a kalkulátor. csak be kell írnod milyen típusú a kocsid és megy is a dolog. megkapod a lehetőségeket. http://www.castroledge.hu/calc.php még magyarázat is van hozzá. nekem pl több lehetőséget dobott ki, de elmondja melyik miért jó. -
otottadam #233 És hol találom ezt az oldalt?
Megbízható? -
mámászítá #232 neten nézelődtél már? azért elég sok a választék, és van olyan oldal ahol az autódnak megfelelő olajakat dobja ki a rendszer. beírod a paramétereket, és mehet a menet. -
otottadam #231 Hát épp ez az, hogy eddig semmit, ugyanis most vettem
és nem csak az a baj h elfelejtettem megkérdezni az előző tulajdonostól h ő milyet használt, hanem h most jön az ősz meg a tél, és valami speciálisat szeretnék, amit kifejezetten ezekre az időszakokra ajánlanak. -
mámászítá #230 szia. eddig mit töltöttél bele? ha tudod mi van benne lehet viszonyítani, hogy ehhez képest milyen kellene. -
otottadam #229 Sziasztok!
Nekem egy egészen más problémám lenne, de talán valaki tud segíteni. Egy Kia Sephia 1.8-ba keresek motorolajat és eddig sok értelmes választaszt nem kaptam a benzinkutaknál....mindenhol mást mondanak
Valami guru esetleg tudja hol keressek utána?
köszi előre is -
#228 MSN-ed van?
Privibe írj. -
Vlala #227 Kép alapján elég nehéz motort szerelni. -
#226 az
de nemtom.
Ha küldenék a motorjáról pár képet akkor megtod mondani??
(Nemtom pontossan,de a kuplung nincs bekötve) -
Vlala #225 Czetka? Ütős gép, szeretjük :)
Mi a baja? -
#224 Helló.
Tudna nekem valaki segíteni egy Cseh motor (175ccm) szerelésében??? -
#223 Köszi szépen -
#222 Rosszul írtam,mert ha duplán szikrázik akkor lehet 4500-is a fordulat./nem 18000/
Kérdés hogy miről van szó? -
#221 18000 /min lenne,mivel a fordulatszám percben van mérve,de azt osztani kell kettővel,mivel egy teljes fázis két fordulat.
Tehát 9000/min.
De sokszor olyan a gyújtásrendszer,hogy kétszer is ad
/egy helyen feleslegesen,de így egyszerűbb a konstrukció/.
Tehát lehet 18000 is.Autóban max F1.
-
#220 volna egy kérdésem
mekkora a fordulatszám ha a gyertya 300x szikrázik 1 másodperc alatt??
Ha megoldható irjatok Előre is köszi -
burninhell #219 csak emlegetni kellett a munkanélküliséget.... ma kaptam is melót :D -
#218 én pedig karosszériásnak meek most kezdem....
de szerintem sincs értelme kivéve hogyha saját.... én azt szerettném ugy meg lehet azért élni h ha van egy sajátod -
burninhell #217 ahhoz is pénz kell, pénzhez meg munka...
de sztem gyakorlatot ott is megkövetelik -
#216 elvégzem a sulit én külfödlre megyek..itthon úgyse találok munkát vagy ha találok is úgyse fognak jól fizetni... -
burninhell #215 munkanélküliek lesztek mind :D
ahogy én is :D nem találok sehol állást...
szinte mindenhol telt ház van, ahol meg nem ott 3-5 év gyakorlatot kérnek, én meg tavaj végeztem szerelőként, idén meg technikusként... még így sem kellek sehova.
És még azt állítják h szakemberhiány van. -
#214 ÚÚÚ bazz már nagyon várom ezt az egészet!!! Ahol gyakorlaton leszek az a cég mindig vesz fel embereket (akik ott voltak gyakorlaton) és szeretném tovább képeztetni magam mert szerintem autószerelőként max az autósportban :D -
#213 én már rég elkezdtem...de 2év múlva kb még az elméletet fogod mindig tanulni -
#212 Már régóta olvasom ezt a topikot. Jövőre kezdem az autószerelő iskolát.
Aztán jó 2 év múlva rakhatjátok fel a kéréseket :D -
voltmero #211 Renault Clio probléma általában az eggyik trafó meghibásodása. -
#210 hát az attol függ h hova kell vinni és h mennyire '' PÖPEC '' a járgány -
burninhell #209 naja 30-é már csak a rendszámot kell vinni :P -
#208 Szerintem irány a szervíz aztán motordiagnosztika.
Valami elszállt és az eletronika ilyenkor egy egyszerűsített /butÍtott-tartalék/ programmal fut.
Egy xsarával mentem ami hasonlóan viselkedett,ott valami szenzor elszállt.
Bonyolult szarok!
-
#207 Vagy esettleg van benne egy szar ami nem engedi h a fordulat magasabb legyen ....-nál és ezért nem tud tovább gyortsulni de hát neked akkor az nagyon hamar letilthat... -
#206 hát öööö h érted h csak addig gyorsul fordulatszám mérö meg akad vagy miii??? mert mit om én hát 90-nél lazán 4-esbe gyorsulnia kéne és akkor tolhatod neki 5 ezerig és szerintem ott kéne hagynod :D:D de nem tom ezt nem értem h nem gyorsul tovább.... ???? ( magyarázd el lécci részletesebben :D:P ) xD