Autószerelés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok!
Segítség kellene egy opel astrahoz!egyik pillanatról a másikra leállt és azóta nem indul!a mûszerfalon villog egy narancssárga lámpa valami motorvezérlõ lehet vagy mi!van esetleg valakinek valami ötlete?elõrre is köszi!!
Segítség kellene egy opel astrahoz!egyik pillanatról a másikra leállt és azóta nem indul!a mûszerfalon villog egy narancssárga lámpa valami motorvezérlõ lehet vagy mi!van esetleg valakinek valami ötlete?elõrre is köszi!!
pont szerencséd van mert tudok eggyet báár messze lakok onnan xDD öööö 18.ker csongor utca... és azt nem tom h hány szám de a legvgén tehát befordulsz és ott szinte az utca legvégén van egy auto szerelö...
Ahova ti mentek én már onnan rég vissza fele jövök....
jah XVIII kerben nemtud valaki valakit aki vetne rá ma egy pilllantást?:S
vagyvalami jólelkü szerlõt???:S:S:S:S:S:Selõre is köszi a választ!
vagyvalami jólelkü szerlõt???:S:S:S:S:S:Selõre is köszi a választ!
neeem dehogy nem a benzin!végig néztem a biztosítékokat midnen jó!
amik elöl a motortérben vannak azok mellett vanak iylen relék vagy mik és ott kattog valamelyik!:S deh úgy gondolom attól még a motort megkéne forgatnia mert hibás vagy nem?
amik elöl a motortérben vannak azok mellett vanak iylen relék vagy mik és ott kattog valamelyik!:S deh úgy gondolom attól még a motort megkéne forgatnia mert hibás vagy nem?
Köszi burninhell!!!
1. 40 Nm
2. 60 Nm
3. 90 fok
4. 90 fok
lehúzási sorrend:
2. 60 Nm
3. 90 fok
4. 90 fok
lehúzási sorrend:
az addig oké h ugárl a kocsi.. az lehet a benzin miatt...pl mit tom én mindig 95-öst tankoltál akkor utána bele raksz 98-at akkor már basaakszik legalábbis nekünk csinállt ilyet.... de am a benzinnek szeirntem semmi köze ahoz h nem indul a kocsi...( de csak egy vélemény...)
Hol tankoltál Te legutoljára?
Túl nagy baj nem lehet, ha még átforog a fõtengely. Benzinprobléma, esetleg gyújtás lehet, látatlanban, ennyi alapján nehéz megmondani.
Túl nagy baj nem lehet, ha még átforog a fõtengely. Benzinprobléma, esetleg gyújtás lehet, látatlanban, ennyi alapján nehéz megmondani.
helló sziasztok!
tudna valaki segíteni?
tegnap meghalt a suzukim motorja vagy nemtudom..(Suzuki swift gl)a lényeg annyi h tegnap mentem vele és amikor adtam egy kis gázt akkor elkezdett ugrálni 2-4 ezer között majd 4 ezren maradt egy kicsit utána meg 2 ezerig ment le...félre álltam elkezdtem túráztatni ugyan ezt csinálta majd gondoltam talán haza tudok vele gurulni lefulladt és kész kampo,a motor megse mozdul amikor indítani akarom...valakinek valami 5let?
tudna valaki segíteni?
tegnap meghalt a suzukim motorja vagy nemtudom..(Suzuki swift gl)a lényeg annyi h tegnap mentem vele és amikor adtam egy kis gázt akkor elkezdett ugrálni 2-4 ezer között majd 4 ezren maradt egy kicsit utána meg 2 ezerig ment le...félre álltam elkezdtem túráztatni ugyan ezt csinálta majd gondoltam talán haza tudok vele gurulni lefulladt és kész kampo,a motor megse mozdul amikor indítani akarom...valakinek valami 5let?
Sziasztok! 1.9TDI passat (AHH) hengerfejét milyen sorrendben és milyen erõvel kell lehúzni? köszi
Törölt felhasználó
Ja és ugyanitt eladó egy Lada Niva 1.7i sötétzöld (nem határõr niva volt)
akit érdekel az irjon és még irok meg küldök róla kéept (fenn van használtautón)
akit érdekel az irjon és még irok meg küldök róla kéept (fenn van használtautón)
Törölt felhasználó
ezer hála burninhell tényleg kössz
jó lett
jó lett
szocimotoros.hu vagy simson.hu
itt megtalálod a teljes javítási útmutatót hozzá
itt megtalálod a teljes javítási útmutatót hozzá
van rajta beállító...
a blokk tetején vízszintesen a karbi alatt van egy 8-as anya.
kicsavarod és a kis lyukon benyúlsz csavarhúzóval vagy vmi villás végû izével.... (ehhez célszerszám kéne)
kifelé vagy befelé, fél fordulatonként állítod a bent levõ csavarható gyûrût, ameddig jó nem lesz, aztán az anyát rá kell húzni és ha minden sebit jól bevesz kész is...
a blokk tetején vízszintesen a karbi alatt van egy 8-as anya.
kicsavarod és a kis lyukon benyúlsz csavarhúzóval vagy vmi villás végû izével.... (ehhez célszerszám kéne)
kifelé vagy befelé, fél fordulatonként állítod a bent levõ csavarható gyûrût, ameddig jó nem lesz, aztán az anyát rá kell húzni és ha minden sebit jól bevesz kész is...
Törölt felhasználó
Bocs h ide irok!!!
Van egy Simson S51B-m és ma elszállt benn a kapcsolóvilla el is mentem vettem bele szétszedtük kicseréltük passzolt minden ok!
De mikor beinditottuk és próbáltunk váltani akkor nem volt egy 2 3 4-et szépen vette de az 1 sehogyan nem akarja amikor lenyomjuk a váltókart akkor úgy katakol mintha két sebesség közt lenne.
szétszedtük 5x és újból össze fogalmunk sincs vki segítsen pls
üdv
Van egy Simson S51B-m és ma elszállt benn a kapcsolóvilla el is mentem vettem bele szétszedtük kicseréltük passzolt minden ok!
De mikor beinditottuk és próbáltunk váltani akkor nem volt egy 2 3 4-et szépen vette de az 1 sehogyan nem akarja amikor lenyomjuk a váltókart akkor úgy katakol mintha két sebesség közt lenne.
szétszedtük 5x és újból össze fogalmunk sincs vki segítsen pls
üdv
majd lécci ha meg oldottad a problémát irjál már vissza h mi volt a baja XD kiváncsi vok rá 😄😛
kösz a tippeket
vagy a futómû nem áll megfelelõen... esetleg gömbfejek is lógnak stb...
lehet attol h szálszakadásos a gumi ( bár akkor csak szitál a kormány eredetileg...) de nem tom megkell nézni más tippem nincs...
Hello Mindenkinek!
A véleményeteket szeretném kikérni mert egy 2002-es Suzuki Swift 1.3-assal járok és a kocsi 50-60-as tempó felett erõsen jobbra húz. Ha véletlenül elengedem a kormányt rögtön érintõre veszem a padkát. A guminyomást már néztem a benzinkúton a mûszer szerint megfelelõ sõt kb. 0,4 barral több is van mindkét elsõ kerékben.
Válaszotokat elõre is köszönöm!
A véleményeteket szeretném kikérni mert egy 2002-es Suzuki Swift 1.3-assal járok és a kocsi 50-60-as tempó felett erõsen jobbra húz. Ha véletlenül elengedem a kormányt rögtön érintõre veszem a padkát. A guminyomást már néztem a benzinkúton a mûszer szerint megfelelõ sõt kb. 0,4 barral több is van mindkét elsõ kerékben.
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Lenne egy nagyon lamer kérdésem:
Van egy kocka Corsám, 1.2i, 1992-es, és a bal elsõ kerékdobban a kerék elõtt, a lökhárító mögött van egy szivattyú (? nem tom, egy kb. sörösdoboz méretû hengeres cucc), elektromos vezeték megy bele, meg alul-felül 1-1 gumi csõ csatlakozik hozzá, na ebbõl az alsó gumicsõ most szabadon lengedezett (beleakadt egy kiálló bokorágba😊), a másik gumicsõ, ami felül csatlakozik bele, az a motorhoz megy... na, látszólag megy a kocsi mint eddig, de nem találtam meg hova kéne visszadugni azt a csövet😊)) gondolom nem csak úgy a szabadban kellene végzõdnie😊)) Nem értek hozzá, de nem jöttem rá mi a csuda ez... folyni nem folyt belõle semmi, tök száraz stb.
Van egy kocka Corsám, 1.2i, 1992-es, és a bal elsõ kerékdobban a kerék elõtt, a lökhárító mögött van egy szivattyú (? nem tom, egy kb. sörösdoboz méretû hengeres cucc), elektromos vezeték megy bele, meg alul-felül 1-1 gumi csõ csatlakozik hozzá, na ebbõl az alsó gumicsõ most szabadon lengedezett (beleakadt egy kiálló bokorágba😊), a másik gumicsõ, ami felül csatlakozik bele, az a motorhoz megy... na, látszólag megy a kocsi mint eddig, de nem találtam meg hova kéne visszadugni azt a csövet😊)) gondolom nem csak úgy a szabadban kellene végzõdnie😊)) Nem értek hozzá, de nem jöttem rá mi a csuda ez... folyni nem folyt belõle semmi, tök száraz stb.
Köszönöm, én is ugy néztem, hogy a Zastavával eggyezik a motor, váltó, futómû. Köszi az infót.
Hozzá való sajnos nincs, de szerencsém volt, mert a zastava szinte teljesen ugyanaz, csak a kaszni nem egyezik...
Zastava és Yugo javítási könyv jó hozzá. Maróti könyvesboltban pesten talán kapsz még olyat.
Én a motorgenerált az alapján csináltam meg.
Zastava és Yugo javítási könyv jó hozzá. Maróti könyvesboltban pesten talán kapsz még olyat.
Én a motorgenerált az alapján csináltam meg.
Helló burninhell!
Régebben kerestél Fiat 128 3p-hez javitási útmutatót. Sikerült valahol találni? Nekem is szükségem lenne ilyenre, mert most vettem ilyen autót és fel kell újítanom. Ha tudsz valamit üzenj. Köszönöm
Régebben kerestél Fiat 128 3p-hez javitási útmutatót. Sikerült valahol találni? Nekem is szükségem lenne ilyenre, mert most vettem ilyen autót és fel kell újítanom. Ha tudsz valamit üzenj. Köszönöm
csö all
volna egy kis problémám
van egy mitsubishi lancer-unk és van amikor ugy gondolja h a hütést neki be kell kapcsolnia de am ez nem szokot sürün elö fordulni de akkor csak gyujtásra rakom és egyböl megy a hütés ezt nem tudja valki mért cisnállja?
volna egy kis problémám
van egy mitsubishi lancer-unk és van amikor ugy gondolja h a hütést neki be kell kapcsolnia de am ez nem szokot sürün elö fordulni de akkor csak gyujtásra rakom és egyböl megy a hütés ezt nem tudja valki mért cisnállja?
nyitott abs-nél a fékfolyadék tartályba enged el nyomást a mágnesszelep, a zártnál meg 1 nyomástárolóba kerül
A legtöbb újabb benzinmotor ilyen,mert így jobb a motor hatásfoka.
pl: modern japán motoroknál gyakran csak 105-110 c-nál kapcsol a ventilátor,és mivel nyomás alatt van,így nem forr fel.
Nincsen annak semmi baja,ne aggódj!
pl: modern japán motoroknál gyakran csak 105-110 c-nál kapcsol a ventilátor,és mivel nyomás alatt van,így nem forr fel.
Nincsen annak semmi baja,ne aggódj!
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
szerintem az normális.. ha bekapcsol a ventillátor akkor semmi gond.
itthon levõ 1.6 VW ugyanazt csinálja. bár én nem láttam elég VW-t még.
a könyve sem ír róla semmit
itthon levõ 1.6 VW ugyanazt csinálja. bár én nem láttam elég VW-t még.
a könyve sem ír róla semmit
Hello!
Nemtudom hogy jo helyen járok e meg elégge hulye kérdésem lenne...van egy 99es 1.4es polo-m és elotte régi autom volt csak...igaz ez is régi de modernebb mint amik voltak..a kérdésem az h teljesen normális e az h a motor 90-100 fok kozott uzemel még nem tul nagy melegben is es a huto igen csak gyakran bekapcsol, a régi autoimnál soha nem kapcsolt be max ha városban kellet 1esben mennem. Szoval lehet h valami hibás vagy ezeknel mar ez az uzemi homerseklet?
A válaszokat köszonom
Nemtudom hogy jo helyen járok e meg elégge hulye kérdésem lenne...van egy 99es 1.4es polo-m és elotte régi autom volt csak...igaz ez is régi de modernebb mint amik voltak..a kérdésem az h teljesen normális e az h a motor 90-100 fok kozott uzemel még nem tul nagy melegben is es a huto igen csak gyakran bekapcsol, a régi autoimnál soha nem kapcsolt be max ha városban kellet 1esben mennem. Szoval lehet h valami hibás vagy ezeknel mar ez az uzemi homerseklet?
A válaszokat köszonom
a pótlevegõt is vezérelheti hõ-idõ kacsoló... olyankor mechanikus kapcsoló
hõ-idõ kapcsoló nyit vagy zár 1 áramkört ahogy azt a neve is mutatja.
lehet bimetálos, fûtött bimetálos stb... motor hõtõl kapcsol vagy esetleh hûtõvíz hõtõl vagy mármitõl ami meleg lehet
ha füzet van akkor van könyv is... abban pedig minden benne van...
bármelyik autószerkezetes könyvben benne vannak ezek, nézz utána.
lehet bimetálos, fûtött bimetálos stb... motor hõtõl kapcsol vagy esetleh hûtõvíz hõtõl vagy mármitõl ami meleg lehet
ha füzet van akkor van könyv is... abban pedig minden benne van...
bármelyik autószerkezetes könyvben benne vannak ezek, nézz utána.
hidegindító szelep a közös szívócsõ részben van, hidegindításhoz.
pótlevegõ tolattyú meg plusz levegõt ad a motornak a pillangó-szelep megkerülésével, így nagyobb lesz kezdetben a forulatszám.
pótlevegõ tolattyú meg plusz levegõt ad a motornak a pillangó-szelep megkerülésével, így nagyobb lesz kezdetben a forulatszám.
a pótlevegõ tolattyú és a hideginditó szelep az mi?
Az utobbi alacsony hõmérsékleten ad plussz üzemanyagot a motornak?
Az utobbi alacsony hõmérsékleten ad plussz üzemanyagot a motornak?
Live for nothing or die for something.
Mire kell ennyi 1mástól független infó?
Olyan mintha az autoverso-t töltenéd ki 😄
Olyan mintha az autoverso-t töltenéd ki 😄
Regeneráló szelep az aktív-szén szûrõbõl engedi vissza az ott megkötött tüzelõanyagot a szívócsõbe.
Csökken a fogyasztás mert az elpárolgó üzemanyag nem vész el, az aktív szén szûrõ megköti...
Csökken a fogyasztás mert az elpárolgó üzemanyag nem vész el, az aktív szén szûrõ megköti...
sztem semmi
Mi a különbség a BMW VANOS és a BMW M3 VANOS szelepvezérlési rendszer között?
A gj. villamosság legszemetebb része 😊 Multiplex rendszerek sux...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Multiplexer
Olvasd el ha érdekel...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Multiplexer
Olvasd el ha érdekel...
Forgóelosztós adagolónál ki kell csavarni a záródugót a kilépõ vezetékek között és be kell csavarni 1 indikátor órát. Azzal mérhetõ a dugattyú elmozdulása és így a szállítási kezdet. Gyár megadja az értékeket....
Forgó elosztos adagolonál hogyan lehet ellenõrizni az elõbefecskendezés kezdetét?
A tranzisztor 1 elektnikus kapcsoló...
kollektor és emitter között van oldható kapcsolat,
amit a bázison vezérlünk. Ha van bázisáram akkor a kapcsoló vezet, ha nincs akkor nem.
kollektor és emitter között van oldható kapcsolat,
amit a bázison vezérlünk. Ha van bázisáram akkor a kapcsoló vezet, ha nincs akkor nem.
THX
Amugy a tranzisztor az mi is tulajdonképpen?
Azt tudom hogy van egy emiter része ahol az áram bemegy van egy bázis ahol kijön meg egy kollektor ami nem tudom mi.
Ja meg generátor feszültségszabályozásánál is van tranzisztor asszem.
Amugy a tranzisztor az mi is tulajdonképpen?
Azt tudom hogy van egy emiter része ahol az áram bemegy van egy bázis ahol kijön meg egy kollektor ami nem tudom mi.
Ja meg generátor feszültségszabályozásánál is van tranzisztor asszem.
végfokozat... tranzisztor vagy IC van benne