3993
Fizika 2006
  • Piszke01
    Nem.

Sajnos nincsenek meg az alapjaid ahhoz, hogy megértsd a válaszaimat.
    és egyébként is én a második csoportba tartozom.
  • Piszke01
    Bennem van tisztelet a tudás és az ember iránt. Ehhez kétség sem fér.
    Lehetőleg maradjunk meg a normál kommunikáció keretein belül.
    Köszönöm az együttműködést.:)

Jó szándékom jeleként felteszem a kérdést:

Meddig jössz velem ?

http://youtu.be/6denH4TxAd0
  • BladeW
    Tehát időpontot jelöl?
  • Piszke01
    Amikor még nem létezik a hely.
  • BladeW
    Mi az hogy a tér előtt?
  • Piszke01
    "a szövegeinek se alapja se teteje nincs sok"

Csak másokat vagy képes kritizálni, magadat nem? Az eszedbe sem jut, hogy csekély tudásod miatt nem értheted mások mondanivalóját?
  • Piszke01
    Eltévedtél, anyád nem járt erre.
  • Piszke01
    Térben létező és tér előtt létező. Gondolom nem értesz belőle semmit, mert valószínűsítem, hogy hiányoznak az alapjaid hozzá. Azokat viszont ne kérdezd, mert az már iskola kategória, amire ez a topik alapvetően alkalmatlan.

Négyféle ember van. Aki nem tudja. Hétmilliárd. Aki tudja, de nem mondja el. Párezer. Aki tudja és elmondja. Párszáz. Aki tudja és tanítani is tudja. Pontosan tíz darab ezen a bolygón. Szerencséd van, Magyarországon három is itt tartózkodik jelenleg. De ne kérd tőlem, hogy kik. Csak akkor találhatsz roda, ha magad keresed az utat és tiszták a szándékaid.
  • fonak
    Hát pedig eléggé hasonlít az "érvelési technikátok". Arra gondolok, amit ő az evolúció topikban hosszú ideje művel, teljesen értelmetlen zagyvaságokat hord össze, csupa seggéből előrántott dologra hivatkozik, mint "tényekre", de megtűzdeli pár okosnak tűnő kifejezéssel meg ezoterikus blablával. Értelmes vitát nem folytat, de görcsösen igyekszik fenntartani a látszatát azzal, hogy rendszeresen válaszolgat. Csak hát a szövegeinek se alapja se teteje nincs sok. :)
  • Molnibalage
    Egy arrogáns faszfej picsa vagy aki ráadásul azokat oktatja ki, akiknek a bokájáig sem érsz fel. Az napok óta berakott szupravezetős linke is basztál válaszolni aranybogaram...
  • BladeW
    Definiálnád a megnyilvánult, ill. a megnyilvánulatlan fény fogalmát?
  • Piszke01
    "Nekünk egyetemen majdhogynem úgy kezdték a fizika előadást, hogy amit középiskolában megtanultunk, azt felejtsük is el."

Feltételezem, hogy vizsgára sem tudtál mindent megtanulni. Azt is feltételezem, hogy már régen volt az a vizsga. Azt is, hogy azóta a tudomány fejlődött. Azt is, hogy egy nem szakági egyetemen sok dolgot nem tanítanak, mert ott az nem tananyag. Azt is, hogy a szakanyag sem tartalmazza a legfrissebb kutatási anyagokat. Azt is, hogy a titkos céges, a titkos katonai, stb kutatási anyagok legfeljebb ha 30-50 évvel lemaradva kerülnek bele a tananyagba. Összefoglalva: Nem tudsz te semmit fórumtárs, azt is nagyon halkan mondjad.

"Hogy a fény miért nem állítható elő elektromágnesesen, ez is benne van a matematikai modellekben, nincs mit rajta megvitatni."

Nincs benne. Ez csak egy kijelentés, aminek nincs semmi alapja. Pont ezért mertem volt felhozni. A fénynek két állapota van, a megnyilvánult és a megnyilvánulatlan. Egyik sem elektromágneses. Foton sincs, csak fénykvantum létezik az előbb említett kétféle állapotában. Bizony, jócskán eljárt az idő a tudásod felett. De akkor miért válaszolsz? Miért nem kérdezel? Miből fakadhat? Büszkeség? Nagyképűség? Vagy más okod van rá?

"nincs mit rajta megvitatni"

De lenne, csak nem így. Ez karcsú nagyon. Gyenge mint az őszi harmat.

"A szupravezetőkre már kaptál választ"

Fenéket. Még a kérdést sem értette meg a válaszoló rendesen. Ahogyan te sem. Mindegy is, lassan rá kell jönnöm, hogy ez nem az a hely.

"Milyen egyetemet tanultál végig?"

Már megbocsáss, de mi közöd van hozzá? Vannak kérdéseim és vannak válaszaim. A ti válaszaitokból az derül ki, hogy még azon a szinten sem álltok, hogy egy egyszerűen, de pontosan fogalmazott kérdést felfogjatok, nemhogy még válaszolni tudnátok.

"vitatkozni nem fog veled nagy tudású ember"

Látod-látod, ez a ti alapvető tévedésetek. Vitatkozni, azon belül győzni jöttetek ide. Azon belül is lealázni, lehülyézni, hogy beteges frusztráltságotokat kiélhessétek a másikon. Nem vitatkozni kellene itt, hanem csak egyszerűen beszélgetni. Egy jóízűt. Na, azt itt sajnos nem lehet. És pontosan miattatok nem lehet. Sajnos. Pedig milyen jó lenne.
  • Balumann
    A középiskola könyvekben egyszerűsített modellek vannak, amik bizonyos körülmények között alkalmazhatóak. Nekünk egyetemen majdhogynem úgy kezdték a fizika előadást, hogy amit középiskolában megtanultunk, azt felejtsük is el.
    Hogy a fény miért nem állítható elő elektromágnesesen, ez is benne van a matematikai modellekben, nincs mit rajta megvitatni. A szupravezetőkre már kaptál választ, hogy mivel lehet számítani, arra nem reagáltál érdekes módon (London egyenletek) (MIT lecture 4 London’s Equations). Rengeteg kísérlet van szupravezetőkkel (hazánkban is), szobahőmérsékletű szupravezetésre is vannak elméletek, de ezidáig senkinek sem sikerült megerősítenie.

Milyen egyetemet tanultál végig? Egyébként itt nem valószínű, hogy nagy tudású fizikusokkal fogsz vitatkozni (bár ahhoz nem is kell nagy tudás, hogy megállapítsuk miért hülyeség amiket írsz, vitatkozni nem fog veled nagy tudású ember :D )
  • Piszke01
    Viszlát? Ki akar téged látni? :(
  • immovable
    Köszi. Viszlát! :D
  • Piszke01
    Nem.
  • Piszke01
    Nem.
  • Piszke01
    Balumann, ez itt a tudomány szekció, azon belül a fizika topik. Kérdezem, miért nincs paradigmaváltás, ha régóta vannak "lukak". Például miért elektromágneses hullám a fény, ha egyszer nem állítható elő elektromágnesesen és nem befolyásolható elektromágnesesen? Kérdezem, miért nincs új elmélet a szupravezetők miatt? Stb.
    És mire mentem ezekkel a kérdésekkel? Semmire. Ahelyett, hogy kitárgyaltuk volna tudományosan, személyeskedtetek, lehülyéztetek, stb. Szokásos eljárás ez itt. Aztán amikor kifogytok az hülyézésből is, akkor kiderítitek, hogy troll vagyok. Mert mi más lenne az aki a tudomány szekcióban, a fizika topikban a fizikáról merészelne beszélgetni tudományos módon? Hát csak is troll lehet az ilyen. Szerintetek. Szerintem meg úgy képzelitek, hogy amire nincs két percen belül megtalálható link a gugliban, az nem is létezik. És egyáltalán, a tudomány az ami benne van a középiskolai tankönyvekben. Semmi más. Minden más csak hülye egeliskedés, ezotéria, vagy más balgaság lehet. Csak azt nem tudom, hogy akkor minek tanultam én végig az egyetemet? Kettő perc alatt megtalálok bármit a gugliban ami kell. Akkor minek?

Megvan a véleményem rólatok. Vér-materialisták, vér-szkeptikusok, személyeskedő kis gennyes alakok vagytok. Hát ennyit a fizikáról Balumann.
  • Koppixer
    Én is kereshetek rajtad fogást? :)
  • fonak
    Ha te vagy strepsils akkor már értek mindent :)
  • Balumann
    Senkit nem érdekel, hogy nő vagy-e, és nem elvből hülyézünk le, hanem azok alapján, amiket írtál ide.
    Én is javaslok: Dávid Gyula előadásai
  • Piszke01
    Köszönöm:)
  • BladeW
    Level 2 :)
  • Piszke01
    (Ajándék mert Húsvét van:)

Kvantum fizika
    http://www.youtube.com/watch?v=7fGu6We1Z4I
  • Piszke01
    Az Úramisten...na azért ez túlzás volt, de elbírom a túlzást!:)
    *
    Eredetileg:
    A verzió:
    "A troll misztikus, félelmetes lény."
    és mind tudjuk immár hihetetlen is...
    2in1
    *

"Ha lesznek érveid/válaszolsz
    a kérdésekre amit felteszünk,
    akkor nagyon szívesen látunk. "

Nem szeretnék diák lenni, a szíveslátás rendben,
    de nem élnék vele, ha be kell hozzá fognom a számat. :)

Na én úgy vagyok troll , ahogy TE egy csacsogó petpalack.:)

*
    Pá!
  • pet0330
    Úristen, te tényleg hihetetlen vagy.... Nem azért vagy hülye mert nő vagy, de ez aztán a szégyenteljes menekülés ( nincs igazam, de akkor is igazam van mert nő vagyok xD )... Egyszerűen nem tudod felfogni, hogy hogyan működnek a dolgok.... És nagyon szépen kitértél a kérdéseim elől, ez szerintem azt bizonyítja, hogy egyáltalán nem vagy kompetens a témában, felőlem higgy amit akarsz, csak légyszíves ne mondd senkinek, mert lehet, hogy beveszi valaki olyan is, akiből később értelmes ember lehetne. :(

Ha lesznek érveid/válaszolsz a kérdésekre amit felteszünk, akkor nagyon szívesen látunk a fizika topicban, de így csak egy TROLL vagy...

Pá!
  • Piszke01
    Nem bomlasztom, -szerintem-, felmértetek, kötözködtetek, lehülyéztetek, fogást kerestetek rajtam, mert egy nő csak hülye lehet, mit keres ..stb..
    Lenyeltétek a bölcsek kövét.

Sajnos a kérdésemet, az érdemit még fel sem tudtam tenni.
    Nyugodtan lehet szemezgetni a mondandómból, lehet csúsztatni, az még nem volt.
    Jó szórakozást!
    Pá.
  • BladeW
    Nem mondtam, hogy jártál már itt. Félrevezetett a hited, hogy azt hitted, hogy azt hiszem. Érted?

Viszont de, troll vagy, mert a témához nem kapcsolódó hozzászólásokkal bomlasztod a topicot. (Ennyit jelent a troll, nem többet.)
  • Piszke01
    "rollkodik még egy kicsit, aztán pár hónap múlva csinál egy új reget."

Nem vagyok troll és személyemben még nem jártam itt.
    Egy mondatban kétszer tévedtél.
    Mindig a hitetek vezet félre, egy dolog hinni valamit és egy más dolog tudni valamit.
  • BladeW
    Semmi értelme... Trollkodik még egy kicsit, aztán pár hónap múlva csinál egy új reget.
  • Piszke01
    Ne tartsd magad vissza.
    Fejts ki,ha már idehoztad a problémát.
  • Piszke01
    Érjétek be vele !:)

http://www.youtube.com/watch?v=dUbeaM1-_W4
  • pet0330
    Ez nem hév/hevület/érzelem csak tényeket közlök.... Amúgy mi lenne, ha a következő írással továbbvinnéd a vitát. Vagy felteszek néhány kérdést:
    -Tudod mi az a Lagrange-formalizmus?
    -Tudod mi az a Noether-tétel?
    -Olvasted a csávó bármelyik könyvét?
    -Milyen diplomád van?
    -Láttad már ezt a csodabizgentyűt ami áramot csinál neked ingyen, szét is szedted?
  • Piszke01
    Senki sem kérte, hogy kivetítsd rám feltételezésekre alapuló fantázia világodat.
    Az indulataid vezérelnek: megbocsáss, de szerintem téged elkapott a hév,hevület, érzelem, a hülyét visszaküldöm neked, nálad jobb helye van.
    Azt hittem fizikussal fogok beszélni, hát valóban nem a hitem szerint alakult.:)
    Köszönöm .
  • Katalizátor
    "Oly lompos volt és lucskos"
    József Attila

Ez mind szép és jó. Idézgetünk, sokat tudunk. Habár, hogy mi köze ezeknek bármihez is, azt senki nem tudja...
  • Piszke01

"Van olyan vélekedés is, miszerint mindenkinek az ő hite szerint adataik."
    - MI?! Ide mi van írva? :O
    várj segítek...Bulgakov
  • pet0330
    Na jó, most lett elegem belőled, már megbocsáss, de te szimplán HÜLYE vagy. Miért nem tudod mentesíteni magad az érzelmektől? Ha rossz a kedved, akkor 1+1=0 ha jó, akkor meg 1+1=3? A kedvedtől függetlenül a dolgok 1 féle képpen történnek...

De, nagyon sok áltudományos dolgot benyaltál, mert fingod nincs, hogy mik vannak ott leírva, és mivel nem érted meg, mert sok benne a matek, ezért elhiszed. Sokkal menőbb lázadó nagy egységes tudomány elleni harcosnak lenni, mint használni az eszedet, gratulálok.
  • Piszke01
    Az ember pszichoszomatikus egység.

Buda Mariann szerint:

"A kérdés felvetésének modern változata az a probléma, hogy az ember aktív, azaz kezdeményező, vagy reaktív, azaz válaszoló lény-e.
    A modern szociogenetikai kutatások kiderítették, hogy egy adott ingerre adható válaszok nem egyforma valószínűségűek, vagyis genetikai programunk hajlamosít bennünket arra, hogy bizonyos válaszokat előnyben részesítsünk. Ez még nehezebbé teszi az akció és reakció, az örökölt és tanult, a testi és a lelki szétválasztását."

Ennek ismeretében, dőreség azt kérni, hogy mentesítsem magam az érzelmeimtől. :)

Nem nyaltam be semmi áltudományosat, mérlegelem a hallott információt, aztán eldöntöm , hogy mit kezdjek vele.
    Veletek meg úgy áll a dolog:)

Ti valami csoportosan elkövetett boszorkányégetésre készültök. :)

• pet0330
    "Van olyan vélekedés is, miszerint mindenkinek az ő hite szerint adataik." - MI?! Ide mi van írva? :O

"Pedig mindenki ugyan azt a fizikát tanulta." - Tényleg, na magyarázd be nekem valahogy, hogy egy fizikus ugyan azt tanulja mint egy bölcsész... Az átlagember még csak nem is hallott a Lagrange-formalizmusról, ez a csávó a Noether-tétel félremagyarázásával kezdte el felépíteni az egész elméletét. Az az elmélet HIBÁS. Csak ezt pl a könyveinek olvasói nem veszik észre, mert nem értenek hozzá.

És a fizika nem hit kérdése, vannak modellek, leteszteled, ha jó akkor jó (amíg valami új kísérlet megcáfolja), ha nem jó, akkor meg kijavítják, vagy megy a kukába? Én hihetek abban hogy a szobámban egy aranyar szaró csillámpóni van, DE ATTÓL MÉG NINCS OTT....
  • Katalizátor
    Ez most hol válasz a kommentemre?
    Le sem írtam az "elmélet" szót!