3993
Fizika 2006
-
Piszke01 #3627 Egyik elmélet sem különb a másiknál,és nem is jobb.
Van olyan vélekedés is, miszerint mindenkinek az ő hite szerint adataik.
-
#3626 "Nem tudom, kinek mi nyújt biztonságérzetet,
de mindenkinek szíve-joga aszerint cselekednie amiben hisz és ettől biztonságba érzi magát.Az emberek mást se keresnek, mint a biztonságot és a... boldogságot. "
Mindenkinek meg van a joga, hogy fantáziavilágban éljen, de ha a fizikát vagy más természettudományt akarsz megérteni és nem a saját világodat kialakítani azáltal, akkor függetleníteni kell az érzelmektől illetve a tudományosan megalapozatlan hitektől.
Azok alapján, amiket eddig leírtál, szinte egyértelmű, hogy benyaltál néhány áltudományos (a dolgok tudományosnak tűnő félremagyarázásán, részben hazugságokon alapuló) szöveget, elhitted, hogy azok azért nem léteznek, mert az olajlobbi megakadályozta, és most játszod a megvilágosult mestert, aki mindent tud a világról, mi meg nem vagyunk elég nyitottak az eféle hülyeségek befogádásához. -
Katalizátor #3625 "de mindenkinek szíve-joga aszerint cselekednie amiben hisz és ettől biztonságba érzi magát."
Ezzel nagyon mellényúltál barátom! Ez a gondolkodásmód volt az oka a sötét középkornak, és minden háborúnak! Nem hiszed? Pl:
"Én úgy HISZEM, te egy boszorkány vagy. Ezért CSELEKEDNEM kell, hogy megőrizzem a BIZTONSÁGOMAT, tehát azonnal máglyára küldelek!"
Van róla fogalmad hány ember halt szörnyű kínhalált a különböző hitek miatt? Nem kell leredukálni a dolgot a vallásokra, elég csak napjainkra gondolni, ahol a "terrorizmus elleni háború" mélységes hite okán rengeteg civil hal meg, olyan orzágokban, amiket le se szarnak, mert nincs a TV-ben! Na ez a nagy adag szar kedvesem! -
Piszke01 #3624 Szerintem a vitalitásmérő témát ejtsük. :)
-
Piszke01 #3623 Drágám... a bizonyítás nem az én feladatom.
Én nem állítottam semmit.
Sokan nem ismerhetik a fizikát, ha ezt az egyszerű jelenséget nem ismerik fel. :D
Pedig mindenki ugyan azt a fizikát tanulta.
-
Piszke01 #3622 Nem vagyok leereszkedő, leszokhattál már ebben a kemény közegben az egyszerű normál kommunikációtól, de nem a TE hibád...!
Kb. erre reflektálásra számítottam. :)
-
BladeW #3621 És ne legyél leereszkedő, nem áll jól. -
BladeW #3620 Nem hoztál kellemetlen helyzetbe, nem nekem kell bizonyítani, hogy nem működik. Ez a kerék egy egyszerű fizikai jelenségen alapul, aminek semmi köze a vitalitáshoz. És semmi köze ahhoz, hogy mit hiszek, vagy nem hiszek. -
Piszke01 #3619 Megkönnyítem a helyzetedet, - mert őszinte voltál és azt respektálom-
mindenre két válasz adható.
Igen vagy a nem. -
Piszke01 #3618 Szimpla egyszerű kérdést tettem fel, ami nem tartalmazott mögöttes gondolatot.
( Nagyon bizalmatlan vagy. :)
... nem megy ki semmire a kérdés, csak érdeklődtem, hogy saját tapasztalatod-e.?
De ha nem volt,nyilván saját tapasztalatra sem tudsz hivatkozni.
Igazán nem akartalak kellemetlen helyzetbe hozni.Bocs.
A nem az is egy válasz.
Hallottad és elhitted. Ne láttasd ennyire a félelmeidet. :)
Most az fogod kérdezni -logikailag- hogy az én kezembe volt-e vitalitásmérő. ?
-
BladeW #3617 Most ez arra megy ki, hogy "ha nem volt, akkor hogy tudom bizonyítani, hogy nem működik"? -
Piszke01 #3616 150 dolcsi, hogy ez az üzlet miért nem nekem jutott az eszembe? :)
Nem tudom, kinek mi nyújt biztonságérzetet,
de mindenkinek szíve-joga aszerint cselekednie amiben hisz és ettől biztonságba érzi magát.Az emberek mást se keresnek, mint a biztonságot és a... boldogságot.
A te kezedben volt már vitalitásmérő? -
BladeW #3615 Hinni az áltudományos halandzsákban sokkal nagyobb biztonságérzetet ad. 150 dollárért kapni most ez Egely-féle vitalitásmérőt, tökre megéri. Egyébként bebizonyították, hogy nem működik. -
Piszke01 #3614 Hát Te barátom mitől/kitől vagy ennyire jól értesült?
Talán letett, talán nem.
Mi nem látunk a dolgok mögé, de ha Te igen, akkor okosan hallgatsz vagy f@szt se tudsz az egészről.
Ó bocsánat, kissé töröm a magyart,de nő létemre szoknom kell a speciális férfi terminustechnikust.
Egy öröm volt veletek a diskurzus, de a személyemet illető kérdésekben a vitát innentől lezárom és punktum... :) -
Piszke01 #3613 Majd én eldöntöm öregem, hogy mit szeretnék, és szólok, ha a tanácsodra szorulok. :) -
Piszke01 #3612 De addig élvezzétek az SG-páholy nyújtotta biztonságot' és előadást.:) -
Piszke01 #3611 Egy dolog az érv és a kutakodás - egy másik meg a lehetőség.
Senkit nem lehet meggyőzni akarata ellenére, vagy ha nincs meg benne a kételkedés nyitottsága.Begyöpölés ellen nincs gyógyszer. :(
Te nem vagy abban a helyzetben , hogy az én elmebéli állatomat felmérd,véleményt nyilváníts róla és ez alapján eldöntsd milyen a témához való viszonyom, mert ahhoz nincs meg a megfelelő tudásod és intelligenciád.
-
BladeW #3610 És ne feledd, jön a "világvége", bezárják az SG topicot. -
#3609 "Nem titok, csak titkos. Kutasson utána akit érdekel. Én nem fogok. Én láttam, ott voltam. Te meg vagy elhiszed, vagy nem. Nincsen befolyásom arra, hogy te mit hiszel. Szabad akarat a tiéd. Majd te eldöntöd. De döntés előtt kutathatsz is. Hit helyett szerezhetsz tudást is. De vigyázz, nincs visszaút."
Magyarul: Neked nincs semmi érved, és semmi hiteles forrásod, ahol elkezdhetnénk ezt a kutatást eme szigorúan titkos, olajipar által felvásárolt titkos információk után, és hülye is vagy a témához, ezért ilyen bullshit-generátorként tolod, hátha valakit azért csak sikerül meggyőzni a nagy szavakkal.
Majd belinkelsz egy videót, amiben Egely György is szerepel, akiről mindenki tudja, hogy az egyik legnagyobb bűvész (csaló) (javasolt videó ehhez: Áltudományos mechanika - Dr. Orosz László előadása). -
#3608 A kontetóbalfasz NWO topik odébb van öregem... -
BladeW #3607 A '90-es évek évek elsőszámú kóklerének az elmúlt ~25 évben sem sikerült letennie semmit az asztalra, kétlem hogy ez a jövőben bármit is változna. -
pet0330 #3606 Már megbocsáss, de Egely György?! (Sajnos már itt elásta magát az egész...)
De én nem hallottam a beszélgetésben pontos fizikai hátteret/ miért nem mutattak egy működő prototípust? Hol van most ez a nagy találmány? (Ja várj, gondolom az olajosok felvásárolták és betiltották, de azt nem veszik észre, hogy ebből még nagyobb pénzt csinálhatnának? :O ) Miért egy béka picsája alatti műsorban van erről szó? Ja és még mindig nem tettek le semmit az asztalra, ami láthatóan működne.....
Szóval, válaszolok a kérdésedre, amilyen ebben a műsorban volt, NINCS! (Vagyis még senkinek nem bizonyították.... Ha megmutatja nekem, hogy működik és szétszedhetem, megnézhetem, akkor elhiszem, addig nem.) -
Piszke01 #3605 Akkor most van szabadenergia, vagy nincs?
http://youtu.be/SNNJOA0BPdI -
Katalizátor #3604 Piszke komolyan!!! Most már én is nagyon várok valamit a #3597-el kapcsolatban! Most itt komolyan nem akarsz válaszolni? Akkor mire fel volt eddig bajod a nem "normális" kommunikációval! Ráadásul ez sokkal kézenfekvőbb, legalább valami linket mutatnál érvelésed alátámasztására! Aztán ha elítéljük, elítéljük, ha nem, nem, de ha semmit nem közölsz, annak egyszerűen nincs értelme! -
pet0330 #3603 Mondj egy nevet, vagy az összetételét a szupravezetőnek! És miért raknák be ezt a találmányt az olajvállalatok a fiókba? :O -
Piszke01 #3602 Szóval ez a te választásod. Hát legyen. Szia. -
pet0330 #3601 Dszátubén valami videóban? A Harry Potterben meg főnixtollas pálcával varázsolnak, mégsem hiszem el.... Ennyit a "bizonyitékodról" xD Na mehetsz haza szia. -
Piszke01 #3600 "de amúgy tudományos körökben úgy szokás, hogy próbálod igazolni amit mondasz"
és ez az? Tényleg?
"szóval tényleg nagyon örülnék, ha megtennéd"
Te tényleg ilyen naiv vagy? Írtam, felvásárolta az olajipar. betette a fiókba. Olyan, mintha soha meg nem történt volna. Nem titok, csak titkos. Kutasson utána akit érdekel. Én nem fogok. Én láttam, ott voltam. Te meg vagy elhiszed, vagy nem. Nincsen befolyásom arra, hogy te mit hiszel. Szabad akarat a tiéd. Majd te eldöntöd. De döntés előtt kutathatsz is. Hit helyett szerezhetsz tudást is. De vigyázz, nincs visszaút. Ha már tudod, soha nem teheted azt megnemtörténté tenni. Érted ezt? "Magad uram, ha szolgád nincsen!" -
pet0330 #3599 Nem felszólítás volt, megkértelek szépen, mert sajnos én túl buta vagyok használni a guglit, de amúgy tudományos körökben úgy szokás, hogy próbálod igazolni amit mondasz, szóval tényleg nagyon örülnék, ha megtennéd. -
Piszke01 #3598 Sosem adok linket felszólításra. De segítek. Magyar szabadalom, feltalálódíjas, energiatárolás célú, olajszektor felvásárlás, stb. Egyébként nincs bajom sem veled, sem semmiféle törvénnyel. A bolygó jelenlegi állapotában ez normális. Majd lesz más állapot is. Hamarosan. -
pet0330 #3597 Egy linket a szobahőmérsékletű szupravezetőre, és hogy mi a bajod a London-egyenletekkel, vagy miért nem érted, hogy az Ohm-törvény az egy általánosabb törvény spec esete..... -
Piszke01 #3596 Reagáltam. Még mit szeretnél? -
pet0330 #3595 Piszke, mi lenne, ha egyszer rám is reagálnál? Vagy igazam van, és azzal nem tudsz mit kezdeni? :O -
Piszke01 #3594 Semmit sem értesz, de hagyjuk, mert ez itt offtopik. -
fonak #3593 Hát, kicsit fura volt a belépőd, megjelentél ezen a fórumon, elkezdtél egyből nagyképűsködni, meg arról értekezni, hogy kiket kellene itt "kizárni a beszélgetésből". Most meg már a fórum közelgő végéről teszel kinyilatkoztatást. Nyilván utolsó kísérletet tettél a megmentésére, de a sok hülye nem fogadott a várt áhítattal, mi?
Nem meglepő ha páran, akik elég régóta írunk ide több-kevesebb rendszerességgel, talán enyhén gúnyosan reagáltuk ezt le ezt a nevetséges komolykodást, ami mögött ha tényleg valami hatalmas tudás állna, még el lehetne fogadni, de a különböző topikokban tett bemutatkozásod alapján inkább üres nagyzolásnak tűnik. :)
Mindazonáltal elfér itt mindenki, (szerintem) manifeszt elmebetegek is vannak, akik már "emberemlékezet óta" irkálnak pl. az NWO vagy az evo topikba, és nem bannolták ki, volt aki megunta és lelépett, van aki évek óta pörgeti a mókuskereket. Lehet, hogy te is valami régi arc vagy új nicken? Nem ismerem annyira azért a társaságot, hogy erre rájöjjek...
Az esgé fórumot meg nem kell megpróbálnod megmenteni, ez régóta egy félreeső, mondhatni szűk körű hely (a fórummotor is legalább 10 éve változatlan, de inkább több), de semmi baj ezzel. Amíg nem veszik át teljesen a hatalmat a trollkodók meg az őrültek ;), mert akkor tényleg eltűnik innen a maradék "normálisabb" is. -
Piszke01 #3592 Látom még mindig saját személyeskedéseitekkel vagytok elfoglalva. Hogy hogyan lehet a másik embert minél jobban megalázni, elkergetni innen. Hogy csak magatok maradjatok. Mondom, ez rák. Már régen ki kellett volna vágni titeket. Még mielőtt megölitek a gazdatestet is. Hamarosan bezárásra kerül ez a fórum is. Miattatok. Gratulálok hozzá! Győztetek! -
fonak #3591 Nyilván készakarva... (lásd: trollkodás) -
#3590 És kinemszarja le...? Két nap alatt sikerült az sg egyik bohócává válni. Ez lehet, hogy rekord.. -
uwu420 #3589 Kár erre a pszichopatára karaktert pazarolni, még trollkodni se lehet vele, ahhoz is hülye. -
pet0330 #3588 Túl hülye vagyok, hogy guglizzak :( Segítenél te zseni? :O Nekem valamiért csak gyakorikérdéseket, meg harmonet.hu/kutyu (WTF?!)-et dob, esetleg ha mutatnál egy forrást nagyon megköszönném!