73
  • h4x0r
    Ott a pont, megfogtad a lenyeget. Attol a gyereknek nem lesz jobb, hogy megolik a pedot. Mellesleg ki kell vonni az ilyet a forgalombol. A ket legfontosabb dolog sztem a karok rendezese es a bunozo meggatolasa a bunozesben.
  • Evil Merodak
    Alig várom az ASVA-s adatbázist a szerzői jogokat megsértett személyekről. Hamarosan egyikünk se lesz biztonságban.
  • Praetor
    Ilyen százalékokkal nem célszerű számolni, mert az egyes tényezők súlyozása rendkívül szubjektív. Egy átlagember a 2 év börtönbüntetést súlyosabban értékelheti, mint egy rendszeres visszaeső az 5 évet.

A lebukás valószínűsége meg mind a kettőt egyértelműen visszatarthatja, ha számít neki az hogy szabadlábon vagy sitten kell az életél leélnie...
  • haxoror
    Praetornak van igaza a lebukás valószínűsége a meghatározó a büntetés nem annyira (a kriminalisztikával foglalkozók ezt már jóideje kutatják és mindig ezek az eredmények jönnek ki)
  • JTBM
    A büntetés és a lebukás szorzata a visszatartó erő.

Ha a halálbüntetés 100%-os visszatartás jelent, és a 100%-os lebukási ráta van, akkor 1*1 = 100%-os a visszatartó erő.

Ha a büntetés 5 év, ami mondjuk 20%-os visszatartást jelent, akkor azonos esetben már csak 1*0.2 = 20%-os a visszatartó erő.

Ha a büntetés 2 év felfüggesztett, pl. közlekedési balesetek, ami mondjuk 5%-os visszatartást jelent, akkor már csak 5%-os a visszatartó erő, ezért megy mindenki az utakon, mint állat és ezért vezetnek sokan ittasan.
  • haxoror
  • Praetor
    Ez tévedés.
    Rengeteg tanulmány foglalkozott már a bűnelkövetés pszichológiájával és nem csak az elmélet, de a gyakorlati tapasztalatok is bizonyítják, hogy nem a büntetés súlyossága a visszatartó erő.

A visszatartó erő az ha minnél nagyobb a lebukás valószínűsége. Persze szükséges ez ahhoz, hogy a büntetés ne legyen bagatel, de a súlyos büntetés önmagában nem csökkenti az elkövetések számát. Viszont, ha majdnem biztosan lebukik az elkövető, akkor 100x is meggondolja hogy próbálkozzon-e.

Ez a szégyenlista egyértelműen túllő a célon, és még a "jó útra térni vágyó", a börtönből szabaduló elkövetőknek is drasztikusan csökkenti a beilleszkedési esélyeit. Letöltötte a büntetését, és a társadalom ezután is kilöki magából.

Ez egyértelműen erősíti a deviancia térnyerését, és a visszaeső bűnözésnek ad egy lökést. "Ha már úgyis megbélyegeznek, akkor úgy is teszek..." felfogással. Tipikus reakció.

Az amerikai büntetőjog a "Law and order" irányzat térnyerése óta hibát hibára halmoz, és az eredmények nem igazolják a légtjogosultságát. Ezzel a szégyenlistával meg egyenesen bakot lőttek.
  • Logan Grimmnar
    Véleményem szerint végre egy normális kezdeményezés, mely igazán elrettentő erővel bír. Hiszen itt alapvetően az elrettentésen, bűnmegelőzésen van a szó, mert ha valaki tudja, hogy gaztette után egy mindenki által hozzáférhető listára kerül, és mindenki megtudhatja róla, hogy mit követett el, az szerintem igen jó valószínűséggel nem fog bűnt elkövetni, mert nemcsak a börtönnel számolhat, hanem azzal, hogy utána számkivetett páriává válhat a társadalmon belül. Ugyanis az én elveim szerint az aki valamilyen főbenjáró bűncselekményt( pl:pedofília ) bizonyítottan elkövet, az lemondott egyben minden emberi jogáról is.
  • Praetor
    Lehetőleg vegyél vissz az arcodból, mert az ilyen dumával sok embert megbánthatsz.

Ez kb olyan, mint amit múltkor láttam. Egy vén szar a villamoson elkezdte szidni a magyarokat, mert valaki tévedésből félreinformálta, hogy merre megy a villamos.

Ha valakinek nem tetszik ebben az országban hogy magyarok laknak, az a Te szavaiddal élve "nyitva az országhatár"...

Főleg ne szidja azt a népet akinek a munkája nyomán van mit ennie.
  • Komolytalan
    Mondjuk szerintem aki nem tud azonosulni egy adott ország kulturájával, az nyugodtan kereshet magának olyan országot amely kulturájával tud azonosulni. Romák, kínaiak, arabok, zsidók, de akár magyarok számára is nyitva az országhatár, ha nem tetszenek nekik a törvényeink. Egy közösségen (államon) belül kettős mércét alkalmazni származás, népcsoport, hajszín, akármi szerint nem lehetséges. Mindenkire azonos törvénynek kell vonatkoznia. Akinek nem tetszenek a Magyar Köztársaság törvényei, azt nem kell marasztalni.
  • Komolytalan
    Ez nem teljesen igaz, mert rendelet nem sérthet törvényt, törvény nem sérthet alkotmányt. Itt meg alkotmányos jog (személyiségi jog) sérülne.
  • Komolytalan
    Hmm, nem vagy te kicsit magyar? Ha olvasnál, nem csak a szádat jártatnád észrevehetnéd hogy én pl felvetettem, hogy a pedofiloknak járjon halálbüntetés vagy letöltendő életfogytiglan. Én a jogállamot szeretném megvédeni az olyanoktól mint te vagy (csúsztató, agresszív, önbíráskodó, potenciális lincselő csürhe tag).
  • Komolytalan
    Pl. ügydöntő népszavazást kezdeményeznék abban a kérdésben, hogy a pedofíliáért életfogytiglani börtönbüntetés/zárt intézetben történő pszichiátriai kezelés járjon. Szerintem hamar összegyűlne a szükséges aláírás, és ha 50% alatt van a pedofilok aránya akkor a népszavazás kötelezhetné arra az országgyűlést hogy meghozza a törvényt.
  • Asperot
    Pár hónapja már volt téma ez a lista itt az SG-n. Már akkor írtam hogy előbb utóbb lesz egy (két) elmegyenge aki elmegy vadászni és lesz akinek az életébe kerül hogy felkerült a listára.
    Mindezt egy olyan országban, ahol már vittek el bilincsben 10 éves kisfiút, mert ölelgette 5 éves kishúgát.
    Mivel az állampolgároknak nincs joguk ítélkezni és az (általában személyes érintetség miatt valószínű szigorú ítéletet) végrehajtani, mondjuk úgy köze sincs egy ilyen listához.
    Semmi másra nem jó mint hogy feszültséget kelt.
    Aki meg most azzal érvel hogy „ha a gyerekemről van szó megölöm a rohadékot” gondolkozzon már el egy kicsit. Majd azt mondjátok a gyereknek hogy: Apu / Anyu megbüntette a csúnya bácsit de most nem találkozunk 10 évig, de írok sok levelet.

• SzabEEtigre
    Én a leszámolások ellenére nagyon jó ötletnek tartom az ilyen honlapokat.A bűnözők köztünk élnek, jogunk van tudni róluk.Persze, persze emberi jogok meg méltóság...aki egy kisgyereket meg mer rontani, sztem nem ember.Nálunk is kellene egy ilyen adatbázis.
  • duke
    ""ti mit csinálnátok, ha a 7 éves kislányatokat megerőszakolná egy pedofil?"

Próbálnám helyretenni a katasztrófát minden erőmmel és pénzemmel (pszihológusok, nyugodt környezet, stb.). No meg lehet, hogy eljátszanék a gondolattal, hogy legalább nagyon megverem az illetőt, de ettől a ponttól nem jutok tovább (nem tudom, megtenném-e)."

Igen egy normalis szulo az elsosorban a gyermek bajaval torodne,es nem a beteges bosszuvagyanak kielegitesevel volna elfoglalva.A bosszu az mindig sajat magunkrol szol,mar pedig mifele szulo az aki meg egy ilyen szornyu tragedia kozben is csak magara tud gondolni.
  • NEXUS6
    Ez az egész nagyon jellemző, a nyugati gondolkodásra. Elkezdünk azon vitázni, hogy szemét pedofil, meg azért az internetre mégse kellen felrakni, meg ilyenek.

Miközben ez az egész csak a jelenség szint.

A társadalom nagyon is sokrétű, több fajta kultúrából áll és igen is van olyan ahol a pedofilia vagy a nők elnyomása nem olyan súlyos dolog (lásd pl cigányok-és ez nem cigányozás akart lenni).

A "bűnök" nagyrésze a nyugati társadalomban onnan származik, hogy teljesen különböző kultúrájú emberket azonos törvényekkel mérnek, mert sajnos a modern nyugati társadalmakban csak az egyének egyenjogúak, a kultúrák/közösségek nem.

A modern társadalomban minden otthon elpusztítható és minden ember kiszakítható a környezetéből. Egy ilyen ember pedig könnyen válik bűnözővé vagy éppen áldozattá.
  • JTBM
    A helyes megoldás a pedofilek számára szerintem a következő:

Elitélés esetén automatikus életfogytiglan, de nem börtönben, hanem egy elzárt településen "Pedofalván", ahol a hasonszőrűekben úgysem fog kárt tenni.

Így a humanítás is megmarad, a pedofilek is elzárva maradnak a társadalomtól, meg az egész olcsó is - nem kell börtön.

Pedofalvára a bosszúszomjas rokonokat sem engednék be...
  • JTBM
    A jogállam arról szól, hogy törvények alapján működik a társadalom. Ha a listáról törvény van, akkor az belefér a jogállam kereteibe. Ha nem lenne törvény róla, akkor persze nem.

Tehát az USA-ban van törvény, így van lista is, Magyarországon nincs rá törvény, nincsen lista sem.
  • JTBM
    Szerintem nem kellene személyeskedni, én is megkérdezhetném, hogy miért véded így a pedofileket, talán te is az vagy???

Ha a családomban történne ilyen eset, akkor egyszerűen megöletném a mocskos állatot, mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül.

Visszatérve a listára: Ha már nem végzik ki az ilyen bűnözőket vagy zárják el őket örökre, akkor a legkevesebb, hogy nyilvános legyen, hogy kik ők...
  • lac111
    Én úgy gondolom vannak bocsánatos bűnök.
    A pedofília semmiképpen sem az. Kb. gyilkosság közelébe tenném a dolgot.. Vannak emberek, akiket egy ilyen eset úgy megvisel, hogy az egész életét teheti tönkre. Lelkileg mindenképpen, de testileg is lehetséges...
    Én képtelen vagyokm tolerálni a pedofilokat! Nem lehet őket a betegségük mögé bújtatni. (én se mondom a suliba, tanárnő beteg voltam, ne osztályozzon le) Ha tudják tegyenek meg mindent ez ellen, ne pedig azt mondja:
    "ilyen vagyok, fogadj el!."
    Nem is ezzel a szemlélettel van bajom. Azért valahol mégis meg kéne húzni egy ÉSSZERŰ Határt, Nem gondoljátok? Ne mondja nekem senki, hogy ha vele, vagy bármelyik SZERETTÉVEL történne ilyen, akkor csak úgy beletörődne, és elfogadná ahogy van... Nem a shotgunban van a megoldás, de Én meg tudom érteni azt is aki azt az utat választja.
    Sajnos nem tudom megválaszolni mi a helyes rendelkezés a pedofilok felett, de ezt a problémát orvosolni kéne, mert eléggé elharapodzott mostanság. Csak nem esik róla szó! Úgyhogy inkább azon törjétek a fejeteket, hogyan lehetne AKÁRHOGYAN ezt a problémát orvosolni!!!

Laci
  • h4x0r
    "ti mit csinálnátok, ha a 7 éves kislányatokat megerőszakolná egy pedofil?"

Próbálnám helyretenni a katasztrófát minden erőmmel és pénzemmel (pszihológusok, nyugodt környezet, stb.). No meg lehet, hogy eljátszanék a gondolattal, hogy legalább nagyon megverem az illetőt, de ettől a ponttól nem jutok tovább (nem tudom, megtenném-e).
  • Doomista
    tegyétek fel magatoknak a kérdést:

ti mit csinálnátok, ha a 7 éves kislányatokat megerőszakolná egy pedofil?

és elkapnák be kerülne az adatbázisba és szabadulna!

mit csinálnátok az ürgével?
  • h4x0r
    A gondolatot továbbhajtva: mivel több a dühös apuka, mint a pedofil, hamarosan annyi a pedóknak. Amelyik meg meglapult, annak szabad a vásár, hiszen "megettük az utolsó kannibált is". :)

Ez a lista nagy marhaság, hiszen rengeteg gyerek nem mer szólni, ha molesztálják, ahogyan igaz ez a nemi erőszakok áldozataira is. Így rengetegen nem kerülnek a törvény elé, így kimaradnak a listáról is. Tehát, ha a szomszédod mondjuk öt gyereket már megrontott, de azok nem mertek szólni, akkor a te gyereked is lehet, hogy titokban tartja a dolgot.

Szóval ez nem megoldja a problémát, hanem újakat vet fel.
  • Doomista
    én nem tudom őket sajnálni!

kitelt a SORSuk, utol érte őket a VÉGZETük!
  • szombi
    Ez a lista egy jogállamban akkor is elfogadhatatlan!

Ez csak arra buzdítja a pedofilokat, hogy ragadjanak ők is fegyvert,
    verődjenek hordákba, és nyírjanak ki minden ,,bosszúálló'' apukát,
    közösen raboljanak el jópár gyereket, tartsák fogva, és egymást váltva éljék ki rajtuk hajlamaikat!

Persze akkor apukák is összefognak, fegyvert ragadnak, hordába verődnek, és kitör a polgárháború!
  • pemga
    Akkor tutira szökevény és körözés alatt áll. Olyan lista meg van és úgyszintén nyilvános :). Ezeket ugyanis úgy hívják: életfogytos.
  • savior
    erdekes hogy a pedofilokrol van lista mig pl a gyilkosokrol nincs
    masreszrol attol hogy a szomszedod nincs rajta a pedofilok listajan, az nem jelenti azt, hogy nem az, vagy hogy nem pont a te gyerekeidre kattan ra...
    de lehet hogy megorulsz, hogy a szomszed nem pedofil, rabizod a gyereked, aztan masnap meg kiderul, hogy tobbszorosen visszaeso gyerekgyilkos pl :)
  • Komolytalan
    Ennyi erővel simán lőjjük a bűnözőket keresztül, mit szarozunk börtönbüntetéssel. Ha kijönnek úgyse tudnak normális életet élni, mivel rajta vannak a halállistán, vagyis mégjobban megnyomorodnak mint ahogy meg vannak. Farizeus meg én vagyok...
    Gondolom főkönyvelőnek nem vesznek fel senkit se erkölcsi bizonyítvány nélkül, de ha nem bízol a szomszédodban kérhetsz tőle te is. Ja, hogy szemtől szembe már nincs nagy pofád, csak netes listákat böngésznél szívesen? Gyáva farizeus - van ilyen kombináció?
  • pemga
    Hmm, hol is hallottam már ezt, hol is, hol is, megvan: Hitler hangoztatta. Első lépésként.
  • pemga
    Érdekes, hogy az elkövető nem amerikai volt, hanem kanadai. Van egy húsz éves figura, mosogató egy kínai kajáldában, böngészi egy kicsit a netet, felül egy távolsági buszra, zötykölődik pár órát, betör valahova ahol meglovasít egy 45-öst, egy puskát, és egy fehér furgont. Utazik egy kicsit, kopkop, bumm. Majd még egyet... Aztán szépen felül a következő távolsági buszra haza.
  • Ma2ska
    Látszik hogy itt még senki sem került fel senkinek a listájára. Nem baj majd egyszer felkerül aztán mindjárt más lesz a véleménye.
  • Cat #41
    "Nem baj, most biztos ünnepelnek. Egy többszörös gyilkos faszagyerek volt, mert lelőtt két taperolót."

Valamit félreértettél. Egy kanadai lap szerint a gyilkos egy kisvárosból származik, csendes ember volt, mintaállampolgár, sose büntették meg semmiért. Hirtelen bekattan, és kinyir két embert. Szóval érthetetlen.

[URL=http://thechronicleherald.ca/Front/497627.html]"He was very polite, a good kid, quiet - never any problems with him."[/URL]
  • JTBM
    A lista egy nagyon helyes dolog, ha az új szomszédot megkéred, hogy vigyázzon a gyerekeidre, akkor tudod, hogy nem elítélt pedofil bűnöző.

Természetesen, mint minden jó dologgal, ezzel is vissza lehet élni, ami nagyon sajnálatos, de ettől még nem szabad megszűntetni.

A bűnözők is megerősítik, hogy nagyon nem szeretnének felkerülni a listára, tehát még visszatartó hatása is van neki.

Pár halott pedofil miatt nem szabad megszűntetni, sőt, minden bűnözőre ki kellene terjeszteni, így ha valaki megy állásinterjúra, akkor a HR-es egyből látja, hogy a leendő főkönyvelő már 3-szor ült sikkasztásért és nem veszi fel...
  • fawcet
    És oda meg biofegyvert nyomnak az önbíráskodók. Sok pedot egy csapásra.
  • AgentKis
    Előtte viszont ivartalanítani kell őket, nehogy gyereket csináljanak...
  • Razgon
    Nehéz ügy ez. Amíg valakinek a neve bosszúból vagy zsarolás céljából felkerülhet erre a listára, addig nem tudok egyetérteni a létezésével. Ez tényleg felhívás az önbíráskodásra.

Szerintem inkább telepeket kellene csinálni alaszkában, és oda száműzni a pedofilokat. Ott kellene élniük életük végéig.
  • Vorpal
    a szexuális büncselekményeket elkövetők a többségében betegek is, és kényszer alatt cselexenek, nagyon egyszerü megoldás a társadalom részéről kiszoritani őket a perifériára, persze minek kezelni őket, és figyelembe venni, hogy nem ők az elsők és utolsók, akik ilyet fognak elkövetni.

A halálbüntetésnek sincs túl nagy elrettentő ereje USban
  • dirty dogg
    ...hát nem tudom....sz@r ez mindenhogy!
  • norbre
    ezzel teljesen egyet tudok érteni