Tovább élhet az AGP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Általában elõbb-utóbb cseréled a VGA-t és a procit is. célszerû nagyjából egy szinten tartani õket, különben az egyik visszafogja a másikat. Szóval mindössze annyi a kényelmetlenség, hogy az egyik cserével meg kell várnod a másikat. Ha csak elavulás miatt cserélsz, és nem elfüstölt a cucc, akkor ez szerintem nem gond.
Egyébként a probléma ott kezdõdik szerintem, hogy Intel-t vettél. A Prescott az Intel történetének mélypontja. Ha Inteles vagy, akkor az új Core procikat várd meg, mert azok már tényleg jók.
Ugyanilyen csere nekem ha veszek egy 775 p4 ht procit 3ghz, meg mondjuk ddr2 memoriat 1 gigát, alaplapot DE CSAK INTEL chipseteset, mint ahogy a 478 volt, meg alá egy pcie vga kártyát, tudod az a baj, hogy a szinkronon múlik a csere, hanem ez az alaplap anno 20e ft körül volt, most is a körül vennék, eladni max 5e? Proci akkor 44000ft volt, most is a körül van a 800fsb 3ghz-es én mennyiért tudom eladni? 20-25 körül? Memóriát mennyiért tudom eladni? Max 8 körül? Vga-t? max 15-20 körül MAX???
Szóval itt nem a szinkronon van a lényeg, hanem hogy a FELÉT BUKOM A megvásárolt és az eladott értéknek VOLTAKÉPPEN TELJESÍTMÉNYBEN WINDOWS DESKTOPBAN A rendszerem semmiben nem lesz gyorsabb, és mivel NEM MOST veszek gépet, hanem cserélnem kell, így nekem nem 5000ftba kerülne a döntés, hanem 20-30ezer be.
Úgy hogy megvárom a 7600gs agp-t.
Bye :)
[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w
Viszont már jóval hamarabb elterjedhet a Pixel Shader alapú fizikai gyorsítás. Épp az Nvidia csinált egy ilyen kiegészítést az egyik szabványos fizikai motorhoz, amit sok program használ.
Egyébként lehet, hogy nem kell visszatölteni a feldolgozott poligon-adatot a main membe, hanem máris dolgozhat vele a GPU (kérdés, támogat-e ilyesmit a DirectX). Csak nem tudom, hogy a CPU is képes-e 8x-os tempóban átnyomogatni az adatokat. Elvileg az AGP szabvány szerint csak a GPU maga tud ilyen rátán fõmemória hozzáférést kezdeményezni textúrabeolvasási céllal (AGP texturing). De lehet, hogy lehet vele trükközni, és textúraként áttölteni valójában más adatot.
(Már 1x leírtam ennek nagy részét, de úgy tûnik, sokan nem olvasnak vissza, csak írnak.)
AbitAV8(AGP-s ALAPLAP!!!!) decsak azé vettem AGP-set, mert ati9600om van, és sajna nemvolt pénzem uj karit is venni.. Szóval sajna néhány ember kényszerítve van AGP-re is, meg PCI-re is.. Én nemtom hogy milesz a jövöben.. De egyelöre jó még a gépem!!!<#mf2>#mf2>
az, hogy van fejlõdés egyáltalán nem baj. ha nem lenne akkor a semmiért húnák le rólad a bõrt minden évben (hozzáteszem szoftverek terén pl. így is...). nem azokkal a mukikkal van baj akik létrehozták, hanem azokkal akik meghozták a pénzügyi döntést, hogy csak egyet preferáljanak. viszont ha lehet kettõt támogatnának lehet eltûnne az az anyagi tartalék ami késõbb egy xarság esetén ránthatná ki a céget a slamasztikából. szevasz a cégeknél racionális döntés h csak egyet támogassanak. akkor pedig jönne a következõ kérdés, hogy miért nincs pénz pci-e-re...meg hogy miért ilyen a munka amit csinál az ember ecetera-ecetera. hülyeség ilyesmin hõzöngeni, inkább békélj meg magaddal, vagy írj levelet a pci-e-t kifejlesztõ konzorciumnak, hogy megkárosítottak azzal, hogy létrehozták a pci-e-t. és ne szidd az anyukájukat. lehet õk is tudnak finom házisütit sütni. kérdd a kártérítést sütiben:P
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.
A fizikai gyorsítókártyát nem a GPU-ba kellene integrálni, hanem a processzorba. Ennek oka, hogy a GPU-nak csak egy megjelenítõ funkciója van, adatokat fogad. A fizikai gyorsító viszont adatokat fogad és küld a CPU-nak, ezért nem szabad külön kártyára tenni, sõt, szerintem a CPU-ba kellene integrálni, mint a FPU-t.
5e volt az alaplapra a különbség !
és így 75-ért egy 7800GT-t vehettem egy gyengébb 7800GS AGP helyett ....
Asus M5A97 EVO R2.0 ,Fx8320E ,Gigabyte GTX960 Oc 2Gb,Geil 2x4Gb(1866),DeepCool500 ,Samsung 2243BW MWO - MaxSteelHun
Én nem akarok mindent kicserélni azért, mert nem tudom belerakni az új vidkártyát a gépbe.
Most õszintén, a 8x AGP hol szûk kereszt metszet?
Remélem DX10-es AGP-s is lesz!!!
UI: Valójában beégtek!
"Na pofáraestek, hogy a pcie megjelenése után mégsem rohant mindenki pcie-s cuccokat venni? :)"
Annyival egészítem ki, hogy aki a tényleg "lassúcska" gépét most cseréli vagy most vesz életében PC-t, annak lesz PCI-ja, aki nem régiben (1-2 éve) költött normális procira (3 ghz körüli p4 vagy amd64, nem pedig semptron vagy celeron), annak NEM ÉRI meg cserélni...
ERGO: inkább legyen egy 7800 agp-m, mint egy 6200 pci-em.
Pl. én, akinek 3.4ghz prescottja van, 2gb ramja és 6600 sima vga-ja. EZT HOVA A RÁKBA BÕVÍTSEM PROCI ÉS MEM SZINTEN? Marad a vga...
Érted....
Szóval ha csak két évre tervezel elõre, nyugodtan vegyél akármit, BIZTOSAN nem lesz itt.
A 3D-s képmegjelenítõ rendszerek napjaink csodái, még annak a ténynek ismeretében is, hogy az új megoldások mindig csak arra jók, hogy a régi játékok jobban fussanak a gépeinken.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
annó amikor olvastam az sg-s cikket a fizikát modellezõ integrálásáról már akkor úgy min. 2 évet adtam volna a dolognak. ha a cikk dátumát nézem ez még úgy ahogy helyén is lenne, de ismervén a karik megjelenései körüli felhajtást (kiszivárgot belsõ infók, meg kamuoldalinfók...etc)az még külön fél évet rárakna a megjelenésükre márpedig egyenlõre semmi hír ezekrõl egy ideje. ha meg is jelennek se hiszem, hogy a közép v. mainstreambe is integrálnák, max ha a verseny nagyon úgy kívánná, de szerintem inkább a felsõ kat-ba raknák bele, hogy méginkább mutathassák mennyire húz az új kari. onnan meg míg levonul a 60-80ezres kategóriába...lényeg: lehet h besülök és maholnap tényleg elõrukkol vele a két nagy egyike, de inkább hiszem h ezekbõl másfél évig még mindig nem fogunk látni semmit:(minthahogy az új UT és a többi izometrikus is valahogy várat még magára :(így pedig szerintem még vagy 1.5-2 évig tuti elég lesz az agp által szolgáltatott tempó.
20-25e-ért már elég jó lapokat lehet kapni (persze nem SLI). Korábbit eladod ~10e-ért...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Én. Van egy AGPs alaplapom, benne egy AMD 2800+ és 9600 Pro. Ha bõvíteni akarnék, biztos nem cserélném le, mert minek: azt a 20-25e ftot amit az alaplapon megtakarítok, inkább költeném a videókártyára, jobban járok.
lényeg hogy köze nincs hozzá annak hogy AGP
----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----
Egyébként már van 2x16-os is. (És számít.)
A PCI elavultsága meg talán senkinek sem kérdés.
Ha meg 2 PCIE slot van az alaplapon, a sebességük felezõdik 2X8-ra. Ám 2 gyengébb kártya SLIbe kapcsolva, rendesen odaver ( ~1000-1500 ponttal) egy komolyabb, de single kártyának.
Itt csak amúgy is az érdeklõdhet, akinek 8X AGP-s vasa van, de lecserélné a jó kis TI4000 szériáját :) :)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Forza.
jonagy átvágás :(
nekem AGP cuccom van, hova cseréljem a 2300mhz A64emet?? max 10-20% al tudnék tovább lépni - drágán! ha olcsón jön egy 7900GT, én lépek :P
Forza.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
\"The voices are back... Excellent.\"
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egyébként pedig a PCI-E legnagyobb elõnye az, hogy sokkal rugalmasabb és elõremutatóbb, mint a régi AGP/PCI rendszer. Példának ott van az SLI és a Crossfire (tudom, én sem tartom jó beruházásnak õket, de lehetõség van ilyen megoldásokra is, amik AGP esetén nem igazán voltak megvalósíthatóak).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!