Bill Gates látja vendégül a kínai elnököt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A valódi haszon nem a nagybefektetõké, ez egy egyoldalú, antikapitalista szemlélet, a valódi haszon az embereké, valaki többet, valaki kevesebbet merít belõlle, a részvényeseké, és persze a lakosságé is, mert a fejlõdés mindenkinek jó, mindenki kap valamit. Persze ha szûken nézzük akkor az úgynevezett nagy befektetõk is nagy hasznot visznek el, csak éppen az a baj, hogy ma a nagy befektetõk legtöbbször sokmillió részvényesbõl állnak. Kínában meg kapitalizmus van, komolyan ellenörzõtt, mert a lakosság még nem ért meg a demokráciára, egyébként itt sem ért meg, ezért is van ez a politikai zûrzavar, de az más tészta. És Kínában az a kommunizmus ami azelõtt volt az valóban nem is kommunizmus volt, hanem inkább egy állami igazgatás allatti gazdaság. Ami persze egy az egyben jellemzõ a kommunizmusra is, csak éppen az a gond, hogy Kínában soha nem imádták Marxot, Lenint, Stalint vagy Titót mint a kommunista országokban. Egyféle sajátos államforma volt ez is éppen úgy mint a jelenlegi mondjuk úgy kapitalizmus, habár ez semegésszen pontos.
Az USA államháztartási hiányát nem a Kínával fedezi, a világon jelenleg egy komoly körbetartozás van, úgyhogy ilyen dolgokról csak akkor beszélhetünk ha nagyon felületessen vizsgáljuk a dolgokat. Az államháztartási hiányokat a pénzügyi piac tartja fenn, ezáltal szép kis kamatokkal jó pénzforgást tartva fenn, többek között ez az egyik meghajtó ereje a világ gazdaságnak, csak ezt kevesen értik meg, mert még mindég az elavult gazdasági modelek alapján gondolkodnak. Különben errõl egész komoly gazdasági tanulmányok készültek, röviden a kis országok (pl. Magyarország is) ebben a játékban hosszútávon ha nem is vesztes, de nyerni sem tud, a nagy országok pedig ez nélkül képtelenek lennének fenntartani a gazdasági növekedést. De ez már nem ide való duma.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A GDP-mutatók által mutatott fejlõdés csupán egy viszonyszám, ami lényegében azt mutatja meg, hogy hány százalékot húztak le a külföldi befektetõk és a kínai elit a kínaiak munkájából. Kína gazdasága, és a mögötte álló fejlõdés ezer szállal kötõdik a fõleg amerikai befektetõkhöz, akik - jól ismert tény - az olcsóság miatt választják Kínát (pl. az ún. smoky industries, azaz a "füstös", gyárkéményes ipar döntõ része kitelepül Ázsiába, de az USA valódi elõnyét adó kutatás/fejlesztés soha nem fog - értelemszerûen a szolgáltatások sem) Amit a dollár körforgásáról írtam, azon pedig könnyen látható, hogy valójában az USA fölözi le a hasznot - óriási államháztartási hiányát fedezi a kínai "haszonból".
Elnézést hogy telef.stam a fórumot, de megpróbáltam bizonygatni hogy Kína örökre a vesztes oldalon marad, és a valódi haszon - mint máshol is - a nagybefektetõké.
ZoliJ: Kínában már megtörtént a rendszerváltás, Teng-Hsziao Ping kormányzása alatt (nyolcvanas évek), amikor is Kína gyakorlatilag kapitalista országgá vált, melyet egy ideológiailag tudathasadásos (önmagát kommunistának kikiáltó) de valójában a nyugattal összefonódott elit irányít - vasmarokkal.
AgentKis: Na de ejnye.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
caddie
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Dióhéjban összefoglalva annyi, hogy valójában az USA (és tágabb értelemben a Nyugat) pénzemberei tekerik ki Kína nyakát, azzal a rendkívül ügyes és gátlástalan trükkel hogy míg termelésének egy részét a nevetségesen olcsó és rendkívüli munkabírású kulik veszik át, ezen olcsó kínai termékek fõ felvásárlója szintén az USA (Nyugat) és - most jön a zseniális trükk - Kína az így befolyó pénz (nagyrészt dollár) szinte egészét az USA pénzalapjaiba fekteti vissza. (Ugyanez a játék folyik az Arab-Öböl menti országok olajból származó dollár-bevételével, az ún. petrodollárral is) Bár így - látszólag - az USA eladósosdik (jelenleg 4ezer milliárd dollár a külföld felé számolt adóssága) de - másoktól eltérõen - saját pénzében adósodik el, melynek köszönhetõen adósságtól úgy fog megszabadulni, hogy egy centet sem fizet vissza - egyszerûen elengedi az inflációt, a dollár értéktelenné válik - az adósság meg is van szüntetve. Igen, ez ilyen egyszerû. Ezt ugyan megérzi majd az amerikai középosztály, az amerikán kívüli világ alaposan megemlegeti még a születése napját is, de a kellékes az mellékes.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
http://download.microsoft.com/download/c/2/9/c2935f83-1a10-4e4a-a137-c1db829637f5/menu.pdf
"Cat, ez a 2050 egy nagy marhaság.. gazdaságának nagysága 5-6 éven bellül lekörözi az USA-t"
Aha. Tudod én inkább hiszek a Figyelõnek, a Napi Gazdaságnak meg a portfolio.hu nak, mint neked 😊
De tess, itt egy HVG hír: http://hvg.hu/vilag/20060125kina.aspx A kínai elnök szerint ha igy fejlődnek, akkor 2010re elérhetik az egy főre juto 2500 dolláros GDP-t - na most tekintve hogy ez Magyarországon 16 600 dollár 😊 Tudod, a semmiből könnyű évente 10%-ot fejlődni, de évtizedekig csinálniuk kell, és egy idő után elkerülhetetlen lesz a lassulás. És akkor még jó távol lesznek a fejlett gazdaságoktól.
igazából az fogja majd visszavetni az egész államot, hogy elöbb utóbb ott is rendszerváltás lesz...
Nem hiszem el hogy az emberek ott türik a cenzurát, meg a kormány egyeduralmát. (volt sg hir: demokrácia eszme terjesztéséért egy blogban, a kinai srác több év börtönt kapott)
szal nem tom. azért nem minden tejföl ott sem.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Kína óriási piac a MS számára, ez nem jelenti azt hogy egyetértenek a kommunizmus ideológiájával, de az üzlet az üzlet!!!
Bill Gates és a MS azért jutott el idáig, mert elképsztõen jó üzleti érzékkel rendelkezik, amit sokan irigyelnek tõle... 😉
Egyébként egy nagyon friss elemzés szerint a kinai gazdaság lassul: az évtizede tartó, évi 9%-os fejlõdés 7-re lassul, és minél magasabb a szint, ugye annál nehezebb lesz tartani is. A másik, hogy a jüan felértékelõdésével az egész kinai gazdaság a padlón lehet: csak azért ilyen jók, mert olcsók, de az olajárak emelkedésével a szállítási költségek drasztikusan emelkednek, azaz csökken a versenyelõnyük is.
A gyártásról meg csak annyit, hogy a gyárak többsége külföldi cégeké, ha esetleg Kína fejlõdne, a béreknek is idõvel emelkednie kell, és akkor a cégek mennek Indiába, meg afrikába.
De hírben szerintem inkább az az érdekes, hogy Kína elnöke nem Bush-hoz vagy a Fehér Házba megy, hanem Gates-hez. Ez azért durvaság!
\"There is no respawn or load game in real life!\"
Szoval elég alap, hogy IT területen is a világvezetõ szoftvereket kéne használni. Most nem konkrétan a "Windows OS" rõl beszélek, hanem ami tényleg vinni fogja a világot, mint pl a .NET keretrendszer. Bõdületes micsoda különbözõ IT szektorok összevonását fejlesztését lehet vele véghezvinni.
Nem hinném hogy csak a PC gyártás alap OS rendszereiröl lenne szo... nyilván komoly gazdasági kérdések is lesznek.