3671
DIESEL vs BENZIN
-
#3391 Igaz. -
#3390 "számottevően visszaesne a rákos megbetegedések száma. (ami jelenleg a diesel tökéletlen elégéséből fennmaradó korom-részecskéknek róható fel)."
annak IS felróható -
#3389 A német kormány akár 1 milliárd euróval is támogatná az elkövetkező két évben az elektromos meghajtású autók fejlesztését - írta a Welt am Sonntag német lap vasárnap. -
#3388 Szép kezdeményezés. A gond ezzel csak az, hogy fizikailag lehetetlen annyi szélerőművet telepíteni, ami a teljes infrastruktúránkat megmozgató üzemanyag-mennyiséget elő tudná állítani zöld energiából.
Az mondjuk már félsiker lenne ha elérnénk, hogy a nagyobb városokban / belvárosokban csak zöld energiából üzemeltetett gáz / elektromos autók üzemelnének, számottevően visszaesne a rákos megbetegedések száma. (ami jelenleg a diesel tökéletlen elégéséből fennmaradó korom-részecskéknek róható fel). -
#3387 Nem lenne rossz, ha olcsó lenne. -
#3386 Audi Becoming Energy Producer With New e-gas Technology
-
#3385 Egyébként meg a jövőben ez úgy fog kinézni, hogy ha dezsővel jössz be a városba, mert dolgod van, akkor lerakod a belváros szélén a kocsidat egy P+R-ben, és tömegközlekedsz.
Persze ehhez nem apró fejlesztések kellenek még, főleg Budapesten. -
#3384 Ebből a kezdeményezésből (dezsők kitiltása városokból) jó ha 2030 - 2040-re lesz valami. Nyugi, addig használhatod a dezsődet és nyugodtan szennyezheted a városban élőket mindenféle retorzió nélkül. -
#3383 tehát a dezső Volvommal nem mehetek be Pestre ha éppen ott van dolgom?
köszi! -
#3382 Diesel vs hibrid témában ezt érdemes elolvasni.
A lényeg: vidékre dízel, nagyvárosba hibrid. Igazság szerint az lenne a legjobb (a városban élők szempontjából) ha kitiltanák enblokk a dízel járműveket a nagyvárosokból. Ez jelenleg persze kivitelezhetetlen, de várható hogy efelé fognak tendálni a nagyobb európai városok, ahogy egyre olcsóbbak és elterjedtebbek lesznek az alternatív meghajtású autók. -
#3381 Webber87-nek igaza van, tényleg nem jön ki a 3,4 liter. -
#3380 Szép ház. -
#3379 Nekem nincsen időm ilyenekre.
De biztos tudnám, ha nagyon odafigyelek.
-
#3378 Hihetetlen fogyasztási rekord egy Skoda Fabiával
45 liter,2.006 kilométer
"A kis Skoda 3,4 liter/100 km átlagos üzemanyagfogyasztást produkált"
-
#3377 -
#3376 Az a röhej hogy belegondolva még a 300 is k¤rva sok. -
#3375 Bár engem most a benzin ára hidegen hagy, mert 1.2 CR TDI Fabiaval járok 5,5 liter gázolajjal :D -
#3374 Akkor azért recseg, meg dadog a motorom, mert szeptemberi benzin van benne :D
Igaz 100 as benzin volt benne, de azóta tuti 85 ös lett belőlle :(
Kár a drága benzinért, de nem hagyom kárba veszni, jól meghajtom. -
#3373 Aztán a kezed belelóg a bilibe. :D -
#3372 a benzin szavatossága 3 hónap:) -
#3371 valószínű nyárra lemegy az ára 300 forint környékére, de akkor veszek párszáz litert. -
#3370 De ha mégis, akkor érdemes lenne betárazni amennyit csak lehet. Mert ha utána felmegy, akkor szerintem nem áll meg ott ahol most van. -
#3369 Valahogy nem félek tőle, hogy túl mélyre fog esni -
#3368 Ez nem pénteken kezdődött csak Osama halála miatt kapott nagyobb hangot a médiában.
Zsinórban negyedik napja esik az olajár (2011. május 5. 11 óra 32 perc) -
#3367 LOL.
Múlthét pénteken esett az olaj ára... ha nem vetted volna észre mindig szerdán változtatnak itthon üzemanyagárat. -
#3366 eléggé megkésve... -
#3365 Olcsóbb lett a benzin. -
#3364 Nem nagyon :D -
Borg #3363 Hát, benzinkúton nem is dolgozik már echte osztrák :D -
#3362 Valószínűleg az lehet az oka, igen :DDD -
#3361 olcsó osztrák munkaerő?:) -
#3360 Ha tankolni mész ki. Tegnap tankoltam 1.36ért Mödlingben. 1.40 felett maximum a határ mentén tartják, gondolom pont azok miatt, akik átjárnak tankolni.
A kérdésem még mindig áll azonban, hogy ha szinte teljesen megegyezik az adótartalom (a lenti ábra alapján), akkor miért olcsóbb kint?! -
Borg #3359 Az euro 265, a benya pedig 1.37-1.47 kint. Az 363-390 Ft. Nálunk meg 391-394 a benzin. Ha kimész odáig tankolni 15-20km-t, már el is veszítetted az előnyt... -
#3358 Nem ukránok, hanem nagyoroszok. Én maradok a molnál, olcsóbb akkor sem lesz ha máshol tankolok. -
#3357 ezt lehet, de ugye ha én belebutykolom a kocsimba, akkor megb@sznak... -
#3356 inkább kiöntöm a csatornába, minthogy ezeknek adjam.
MOL nál sose fogok tankolni, inkább a Lukoil.
A minőség megegyezik, de akkor már az ukránokat gazdagítom.
Utálom a MOl, én ezeknek ingyen semmit nem adok. Valamit valamiért. -
#3355 Begyűjti a használt háztartási sütőolajat a Mol
Mennyit adnak literjéért? -
#3354 Perpill 260 környékén van az euro, a benya meg 1.40 körül. Az 365huf per liter, kábé. Itthon legutóbb bőven 390 felett tankoltam.
Nem mellesleg a határtól távolabb sok kút közelebb van az 1.30-hoz, mint a 40-hez. -
Borg #3353 Nem olcsóbb annyival. Kb 20Ft-tal, és az is csak a határmenti magyar árakhoz képest. Egy pesti benzinkúthoz képest még 10ft különbség sincs. -
#3352 Ez egy érdekes diagramm. Ha az ezer literre vetíttet adótartalom különbsége egy-két euro, akkor az hogy a picsába lehet, hogy a sógoréknál 30-40 forinttal olcsóbb a benya?!