3671
DIESEL vs BENZIN
-
Borg #3431 Egyébként feltöltött benzinest láttál már?
(arra ki sem merek térni, hogy a dízelben is csak a turbó tesz csodát..) -
Borg #3430 Miért lenne baj?
Te írtál egy hülyeséget, miszerint a nagy sebességhez halálba kell forgatni... szerinted a dízel mit forog 200-nál, és mit a benzines? És ezek relatíve hol vannak a redlinehoz képest?
Na erről van csak szó. -
#3429 Ezt most megint nem vágom, miért baj az, hogy nem tudom leforgatni 8000-ig a dieselt? :D 140-él forog 2700-800-900 körül, pontosan nem tudom, de kevesebb mint 3000, megölni nem fogja.
Meg egy másfél tonnás sedánt, ne kelljen már szétforgatni, ahhoz, hogy haladjak. Benzinmotorok ott vannak a sportosabb kocsiknak. Diesel meg szerintem kifejezetten ezekbe a nagy dögökbe való, elkerreg magának és cső. 90ről hatosban is lehet értelmesen előzni, mert pont turbólyuk fölött van, szóval nem tudom mi a probléma. -
Borg #3428 Ja, csak épp a halálba forgatás dízelnél 4000, benzinesnél még akár 2x ennyi...
De egyébként nem baj. -
#3427 Miért baj az, ha valakinek traktor motor van az autójába? Ugyanabban az autóban 2.5tdi 140/290, 6-7 liter, 2.6 v6 benzin 150/225, 10-12 liter. Gyorsulása 100-ra mindkettőnek 9.9 gyári adat szerint.
Én sokat megyek, fontos a fogyasztás is, meg a kényelem, a relatív nagysebesség a motor halálba forgatása nélkül. Plusz nekem kifejezetten tetszik az öt hengeres diesel kerregése. -
#3426 hogyne lenne,lovat hajót bármit húzni ideális de simán sem rossz érzés egy olyan kocsival autózni ami szétforgatás nélkül is letépi a nyakad
ha van rá pénz kit zavar?
szerintem ha valami jó valamiben akkor az jó,innentől nincsen értelme azt kérdezni hogy van-e értelme
hacsak nem vagy budhista szerzetes -
Borg #3425 A szántáshoz kell az erő :D -
#3424 Erről az jut eszembe, hogy:
N55B30
Drehmoment: 400 Nm bei 1200–5000/min
Na most ennek van értelme vagy nincs értelme szerintetek? -
#3423 Szerintem igen. -
#3422 Ezen dolgok hallattán elgondolkoztam egy kicsit:
2.5 TDi, 750nél van az alapjárata, 1100-nál hatodik sok neki? (kb 60 km/h) -
#3421 Nagyon sok ember él abban a tévhitben, hogy ha nem ad gázt, az kurva jó. :DD -
#3420 A picsába, tényleg!:D -
#3419 Benzin konkrétan egy csepp sem ég el -
Wolfsnack #3418 jó, most nem országútra gondolok vagy autópályára, hanem városban -
#3417 Hát figyelj, kevesebb levegő jut a motorba, biztosan kevesebb benzin is ég el akkor -
#3416 Az okos dolog, ha egy turbodieselt csak a turbolyukban használod :DD -
Wolfsnack #3415 én úgy tanultam, hogy 2ezres fordulatnál kell váltani, dízeleknél már 6 fokozat van, szóval ott többet kell pakolni
elvileg 2ezres fordulat fölött többet fogyaszt, de valszeg ez sok dologtól függ, nem általános érvényű
de valaki biztos csinált ilyen teszteket konkrét autókra, ki kéne guglizni -
#3414 Nekem az oktatóm, amikor tanultam vezetni, azt mondta, hogy 10km/h-két rakjam fel egyel, 20-nál kettőbe, 30-nál háromba, de városban sose váltottam négyes fölé. Egy benzines lacetti volt, szerintem 1.4-es motorral max. -
Wolfsnack #3413 akkor jól van, nem nyitok neki :) -
#3412 Ez a topik tökéletesen megfelel a célra. -
Wolfsnack #3411 na majd megnézem pontosan és megírom
nem nyit valaki egy "Kedvezőbb fogyasztás" topikot? és ott jobban lehetne vezetési szokásokról dumálni -
#3410 Hát nem tudom. 50-60 között éppen hogy forog gondolom 1300-at. Az enyém gyakorlatilag fulladozik, ha ilyen sebességtartományban rakom ötödikbe. -
#3409 Nalátod. -
#3408 én 2000-3000 között szoktam tartani, benzinest, szal nekem ne. -
Wolfsnack #3407 hát, nem egészen alapjárat, meg amúgy csak 75 lóerős -
#3406 Kellemes motorfelújítást kívánok :D -
Borg #3405 Ez egy óriási fasság. Senem fogyaszt jól, senem tesz jót a motornak, ha alapjáraton szenved.
-
#3404 én úgy tudom hogy igen. -
#3403 Nem feltétlenül, sőt. -
Wolfsnack #3402 én városban is berakom a benzines ötfokozatú manuális autómban az 5-ös fokozatot
50-60 km/óránál is, ami mondjuk tötyörgés de nem erőlködik és alig van hangja
ezzel most spórolom a benzint? -
#3401 jah nem lehet bedobni 5 ösbe és tötyörögni vele :D -
Borg #3400 Nagyobb a hajtáslánci vesztesége is az automatának.
Illetve nehezebb is maga a váltó, tehát az autó össztömege is nagyobb.
Nyilván az újabb, drágább automata váltóknál ezeket a hátrányokat egyre inkább lefaragják, de csodák nincsenek. -
#3399 Attól függ milyen szempontból optimális. -
Wolfsnack #3398 mostani autónál is olvastam -
#3397 attol is fugg, mikori gyartmany. -
Wolfsnack #3396 az automata sebességváltó miért fogyaszt többet mint a manuális?
nem logikus, automata elvileg mindig optimális fordulatszámnál kapcsol, ezért kevesebbet kéne fogyasztania -
#3395 Az elmúlt hetek csökkenése eddig tartott.
"Bruttó 6-6 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát szerdán a Mol." -
#3394 Ezek körül az emberek közül biztos felvesznek majd egy párat a Mercedes-Benznél. -
#3393 Új magyar rekord: 2277 kilométer egy liter benzinnel -
#3392 Üzemanyagárak egyes környező országokban és Magyarországon, 2011. április 20-21-én. A számok átlagárként értelmezendők, egy literre számítva.