DIESEL vs BENZIN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha esetleg régi sportos Audit akarsz! 4,9mp alatt van 100-on és 250 a végsebessége!
Imádom ezt az autót! 😊
Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4
Ugyanígy az égés minõségének is árt a túl alacsony fordulat, ezért nem készíthetnek már ilyeb 650 körüli alapjárattal semmit. Az ecu a modern dízelek alapjáratát már bõven 1000re teszi, ahol kevesebb a károsanyag kibocsátása, mint lejjebb.
Szal az alapjárat közelében való tötymörgés pont nem tesz jót neki.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
de ami késik az nem múlik!<#vigyor>#vigyor>
-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!
Bár azért a régi Firebird V8-asunkban már a 2500 is magas fordulatnak számított 😊 ( 5 literes )
És igen, rángat. Rángatott a passat, is és még jobban rángat a touran.
A múltkor egy enyhe emelkedõn araszolás közben szórakoztam vele, hogy alapjáraton mennyivel megy a touran.
1-esben semmi gond, elindítja az autót álló helyzetbõl gáz nélkül.
2-esben már nem szereti, de elindítja, és kb 10-el megy elõre.
3-asban rángat, és fulladni akar, majd megindul amikor az ecu rásegít.
Ugyanevvel már semmi gond nincs akkor 3-4-ben sem, ha menet közben lassítok vissza rá. Az 5-öt már úgy sem szereti.
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
egyébként diesel párti vagyok de benzines autóm van, és azt is szeretnék venni(22 éves vok sportosan vezetek).
egyébként mind1 hogy milyen autód van ha sportosan vezetsz akkor a dieselt is pörgeted tolod neki mint atom ha pedig nem akkor egy hemy V8-ast is öregurasan fogsz vezetni.
szerintem nem az számít ki mit szeret hanem ki milyen autót vesz. Ha sport autó akkor legyen benzines, ha városi akkor kicsi benzines ha családi nagy dög kombi akkor legyen diesel, ha terepjáró akkor mindegy de 2500CCm alatt ne legyen. pl Skoda Octavia Kombi 1.4 16V röhely!!! egy ekkora autóba ilyen pici motort! pfujj!
értelem szerüen a lehetõ leg kölcségkímélöbb megoldást szeretném. az auto min 2-3 évig lenne nálam tulajdonban. szinte biztos már, hogy audi lessz, 88-92es.
amire még kiváncsi vagyok, hogy (akár B akár D) hogy érdemes-e az 1,6osnál nagyobbat venni. mennyivel jobbak a menettulajdonságai, egy 1,8 v 1,9es motorral, és hogy a biztositás mennyivel lenne nagyobb.
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
Errõl beszéltem én is. A szívó dízel karakteriszikája megengedi, hogy alacsonyról felhúzza. A turbósé már nemigazán.
De tök felesleges errõl vitázni, mert amellett hogy a görbéket megnézve egyértelmûek a számok, és ezer más dolog is befolyásolja (lendület, kompresszió, váltóáttétel), tökre értelmetlen paraméter, hogy melyik autó hogy megy alapjáraton.
Melyikkel könnyebb elindulni harmadikban, vagy negyedikben? Ugyanakkora lökettérfogatú benzinessel, vagy dízellel?
De mondom mégegyszer: Nyugodtan vedd elõ, hogy melyiknek milyen görbéje alapjáraton. És milyen egy benzinesé. A dízelé 2000-tõl tuti hogy nyomatékosabb sokkal, de 1000 környékén, vagy az alatt kizárt. Márpedig neked a dízelben az ecu 1000-re fogja emelni az alapjáratot (az EURO3 óta elõírás, mert különben túl nagy a károsanyag kibocsátás), míg egy benzinesnél ugyanez 650-800 között van. Tehát eleve az alajárata, és nem mellékesen a kompressziója is alacsonyabb a benzinesnek. Ezért lesz a különbség a dízel javára érezhetõ. Viszont ha mindkettõt 1000-res fordulaton nézed, akkor a benzines könnyebben meg fog indulni már.
Ezenkívül megint: VÁLTÓ. A dízelekben tipikusan az 1-es gang sokkal rövidebb. Még egy ok, hogy könnyebben induljon meg. Az szimplán nem igaz, hogy menet közben 3-4-ben lejjebb lehet ereszteni a dízel fordulatszámát, mint a benzinesét. Nem lehet. A dízelt max 1000-1200 közé fogod leereszteni, mert ott az ecu rásegít, és emiatt viszi majd könnyedén. A benzinesben meg sokkal kisebb a kompresszió, és LENDÜLETE sincs akkora a motornak. Két egyszerû mûszaki paraméter, ami miatt a benziens könnyebb fulladni fog ha hirtelen visszaereszted alapjáratra menet közben. Viszont ettõl még a nyomatéka nagyobb lesz ugyanott, mint a dízelnek. (kb 1200-1500 fordulatig)
1500-2000 kategória biztosításban megszünt!!! jan 1 tõl van 1500-1700és 1701-2000ig.
"Próbálj majd ki egy újabb fajta pdtdi vw-t, hogy ne is menjünk messze a fától... 50-nél szépen berángat majd. Nem mintha ennek bármi értelme is lenne..." nap mint nap vezetek egy 2.0 PDSDI (SDI mégcsak nem is turbós!!!) VW Caddy-t. alapjárat 5 seb 34km/h egyenes úton nincs rángatás nincs lefulladás, enyhe emelkedõ 3. seb alpjárat és felmegy egy benzines ezt hol csinálja meg???? sehol! tudot te miért hiszed azt hogy a benzines 5. ben alpjáraton megy, mert azt az aprócska elektronikát nem veszed figyelembe ami gázt ad a benzinesnek ha úgyérzi lefulladna ezért tudsz vele így közlekedni kb 93 óta van benne szinte mind1ik benzinesben. kipróbáltam az 1.9 PDTDI-t s hát nemsemmi. iszonyatos erõ van benne és megy mint atom, igaz ezek a motorok már korántsem mondható igazi dízelnek mert valóban nincs akkora nyomatékuk, kell némi gáz hogy elinduljunk velük (de lehet hogy csak az a passat volt szar amit vittem mert hát a gazdája nem épp a kímélés példaképe értsd: nem ízzítja le reggel sem!, hidegen is rugja neki stb...). ennek ellenére nagyon jó.
a reggeli hidegben meg hogy melyi fût hamarabb, hát igen mind a 2re van ellenpélda de valóban a diesel kicsit késöbb melegszik be, bár szerintem nem illik elindulni -5 -10°C-ban hidegen hanem igenis akár benzin akár diesel járatni kell 5-10 percig.
gyorsulásban meg nem kéne egy ezeréves dieselt öszsehaonlítani egy új 16v benzinessel. Két szinte teljesen megegyezõ autó (Ford Mondeó) Mind a 2 jól felszerelve az egyik egy 1.9 TDCI a másik 2.0 16V benzin és hát biza a Diesel nyer rövidtávú gyorsulásban (lámpától lámpáig)! Ezt a kereskedésben mondták, kipróbálták.
Multkor is szorakozott elottem egy J-s rendszamu (max. 2 eves) asszem 530d. Telitettek voltak a savok, de o megis csomoszor padlozott, aztan visszavett. Padlozott-visszavett. Na hat a fejet belenyomtam volna a kipufogojaba.
nekem a 110 lovas gófot csak ugy sikerült lefüllasztanom, hogy 1esböl 4esbe húztam (tanulóvez. votam)
Na erzesre az is olyan 10mp korul volt 100-on, lemerve viszont 14 mp volt 😊 Ami persze meg mindig 3 masodperccel jobb, mint a gyari 17mp-es adat. LOL 😊
ugyanis egy "gyengebb" dizelmotor forgatonyomateka is jobb,mint egy erosebb benzinese...es amikor a trutymobol ki kell maszni,a forgatonyomatek,es az attetel szamit.
szerintem egy igazi terepjaro valahogy igy nez ki:dizelmotor,csorlo,kezivalto,valamint kezzel kapcsolhato kerekek+kezi differencialzarak.szamitogepvezerles suxx.valahol a prerin kimegy egy tranzisztor aztan megall a verda?rohej...
Vagy az V-os Golf GTI (6,9s ; 200Le).
Seat Leon Cupra R (7,2s ; 210Le).
No comment.
Egyébként ez a legolcsóbb és legjobb tuning: hibás kilóméteróra és a fizika tényeinek figyelmen kívül hagyása 😊
igaz ez 2.9es VR6 és 140 LE körüli, de a te 1.9-es TDI-d tutira lenyomja 😄DD
azért megnézném, ha leméretnéd a vedádat, akkor mi jönne ki 0-100ra 😄
V8 4.2 5.0 5.7 6.6 stb
mondjuk azok nem is terepeznek velük 😄
Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller
De kezdenek kétségeim lenni a dízel tapasztalataid felõl is. Próbálj majd ki egy újabb fajta pdtdi vw-t, hogy ne is menjünk messze a fától... 50-nél szépen berángat majd. Nem mintha ennek bármi értelme is lenne...
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
De továbbra sem jött semmi benzines 100 lovas, akár turbós is (habár ez nem volt benne az eredeti állításban), ami ezt a (mégcsak nem is egy 130 lovas, hipermodern) dízelt legyorsulná, holott állítólag mind képes erre.😊
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.