3671
DIESEL vs BENZIN
  • DJ BP
    figyelj, az órák mindig csalnak, ilyen tempónál 10 km/h bőven megvan...
  • Borg
    206 1.4 HDI

V Max : 168 km/h

Már meg sem lep :DD
  • DJ BP
    óra szerint 170-nél nem volt benne több, érdekes :))
  • soma22
    nem vagyok egyáltalán olyan.akkor a touareg erősködött én meg siettem meloba. valoszinüleg otthagy a nagyobb motorral szerelt, ez villogott, hogy elfogyott, és én is villogtam hogy én is:D
    de gondolo ez is a hihetetlen kategoria.
  • SötétBarom
    Nem, B vectra.. De az se kicsi.
  • DJ BP
    ja a mostani vectráról van szó? hát az a Caravan böszme nagy :DD
  • SötétBarom
    Meglepő mi, hogy egy caravan? Tegyek be róla képet, vagy elhiszed?
  • Borg
    A kombi verziója gyorsul 13.9-et. (most biztos kiderül, hogy kombi volt :D)
  • SötétBarom
    Ez mikori vectra, mert én 14-ről tudok..
    (amugy a civic hatchback volt..)
  • Borg
    A 2.0 dti vectra (100LE) 0-100 12.2 alatt gyorsul.
    A 90LE-s 1.5 LSi pedig 10.5-10.8-at (A hatchback pedig 9.7-et). Hol van az 5sec amiről beszéltél?
    Szal az az 5, az pontosan 1.4-1.7sec. Vagyis az a különbség, amit leirtál.

Ismétlem, 2.0 TURBÓS dízel, vs 1.5 szívó benzin. Most tapsolni kéne, de melyiknek?
  • SötétBarom
    Nyilván.. Ettől függetlenül dízel nem erre van, valószínűleg ezért nincs túl sok versenyeken.. Ha jól elolvasod amit írtam, akkor kiderül, hogy nem nyomtam le vele a civicet, mindössze annyi a lényege, hogy 100-ig nem volt számottevő különbség -.-
  • Borg
    Persze, de azokon nem is stock 0.6barral tölt a turbó...
  • SötétBarom
    Épp a múltkor ment valamelyik sportcsatornán egy összefoglaló.. Volt egy csomó dízelgolf.. ;DDDD
    Betakarták a pályát fekete füsttel ;DDD
  • Borg
    Vajon hol vannak ezek az über 100le-s dízelek a hazai gyorsulási versenyekről? hm...
  • SötétBarom
    Ez szándékos, és előre megfontolt gyorsulás volt. A csávó meg egy csicska tuner, úgyhogy nem hiszem, hogy 5000nél elváltotta volna.. -.-

Ja igen, és a civic nem is volt gyári.. A csávó utána elkérte a forgalmit, mer nem hitte el a szerencsétlen, hogy 100Le a verda..
  • DJ BP
    de különbség lehet abban hogy hogy nyomjátok, ő lehet 4500-nál jobban nem nyomta, mert gondolta minek, igaza van. Pl. még 5 éve, amikkor még nem volt jogsim anyám mellett ültem, 1,6-os G Astra, mellettünk fater 1,6-os Passat, két céges autó. Viccből leálltunk gyorsulni, hallatszott, mellettünk kiforgatta 6000 fölé is :DD, és így ő győzött, milyenk kb. 5000-ig szóval nem mindenkinek ugyanazt jelenti a gyorsulás, úgy értem nem mindenki veszi véresen komolyan, vagy nem is tudja, hogy kell igazán komolyan venni (sok tapasztalatlan comboz, azt hiszi ő a májer, de aztán nem meri igazán széthajtani, meg másképp vált...)
  • gordon 24
    Persze. Hát a Granada az kb 82 körüli voklt. A Daihutsu az 2 éves volt.
  • DJ BP
    de a Touareg otthagy, ha akar... Te egyébként ilyen mindenkivel leállok versenyezni típus vagy? Szerethet a többi autós :DD
  • DJ BP
    De mind használt volt?
  • SötétBarom
    Én egyszer gyorsultam egy 90LE-s 1.5ös civickel (én egy 2.0Dti vectrában ültem, 101LE.).. A civic hármas végéig (kb 100kmh) nem tudott elmenni (kb 1m-rel vezetett, utána elfogyott a kraftom =) ).. Elméletileg majdnem 5 seccel jobbat megy 0-100ra..
  • Borg
    Haha... 1.4i saxo az egy régi szar 8 szelepes, 75LE-s motor. Hacsak nem automata váltós, 0-100-ra 12.9-et gyorsul. Még mindig majdnem 2s-al jobb, mint a tied.
    Majd kérjük a videot a vereségről :P
  • gordon 24
    Hát ja... Nekünk egy Ford Mondeonk van annak aztán tutti a váltoja pedig szegény 14 éves. És van benne 310000km.
  • soma22
    ezt még mindig nem tudnak gyártani a franciák.pl egy ford, vagy japán auto váltoját megvehették volna...
  • gordon 24
    Hát a valtó az egy vicc. ebbe egyet értünk. Olyan mintha egy nagy fakanálall kevernéd a tesztát.
  • soma22
    nekem pedig eddig csak pozitivum van a dizelekről.nagybátyám 10 éve hajt egy sima 2 literes szivo toyotát.a motorhoz azon kivül hogy szüröt és olajat cserélt nem kellett nyulnia, kb 300000 km-t tett bele. ezalatt a kasztnit 2x törték meg a motor még mindig érintetlen.
    én megvettem ezt a peut, és meglepődtem. számomra dinamikus, városban remek cirkálo "kergettem" már vele 170el Touareget. mindemellett remek a fogyi, kényelmes francia, szar váltóval.
  • gordon 24
    Azért modositottam kicsit rajta.
    Az durva volt. Bocs... Nem akaorom fikazni a kocsid... Csak én nagyon negativ vagyok a Dieselekkel. Nekünk volt régen diesel autónk

Egy Ford GRanada. Ebbe az autóba egy 2100cm3 Peugeot 405-ős motor volt.
    Ez az autó kb 2 havonta volt motor generálon aztán vettünk bele egy 2500cm3 motort (akkor még lehetett ez 90-92 környékén volt) az jó volt egy darabig aztán kezdte ugyan ezt megint igy aztán uyg határoztunk javizjuk eladjuk.

Ez volta az első aztán a köv: Papám vett magának egy Daihatsu diesel kisautot. Majd amikor az is beszart akkor azt is eladtuk. Tehát az én családomba 2-2 rosz volt pedig apukám autó szerelő és minden megvétel elött átnéztük jok voltk.

Ami Diesel és azt mondom hogy jó az a Mercedesnek a 2200cm3 sima szivó Diesel autója a Taxisok között kb 600000-700000km et elmegy ugy hogy szinte semmi baja az egy tutti jármü.
  • soma22
    nem sértődtem meg, mindenkinek vannak tapasztalatai.csak van aki elhiszi a másiknak, és van aki semmit nem hisz el mert csak neki lehet igaza.az utobbi hsz után amit irtál sokkal világosabb a dolog, és mennyivel kulturáltabb is:)
  • gordon 24
    Nem akartalak megsérteni. Ne ugy vedd ám.
    Én egy cégnél dolgozom inmár 3 éve. Eddig egy Diesel Peugeot Partnert nyomtam

most pedig kaptam ezt a 206-st erre a hétre.
    Most vették a cégnél. Nekem negyon nem jön be ez a 1.9 diesel partner (nem hdi) simán gyorsul olyat mint a hdi 206-os persze ennek 140-nél vége van mint a botnak.

Szóval a családunkba csak benzines autók vannak. Ezek autók. Lehet hogy csak a Peugeot ilyen de ha erről itélek meg egy Dieselt akkor nagyon lesjtó a véleményem. Mi annyit szivunk velük mint az állat. Ha viszem szervizbe 160000ft alatt nem ussza meg a cég. szóval szerintem nagyon gáz...
  • soma22
    oké.:)
  • gordon 24
    És a többiek is tudták hogy gyorsulniuk kell?

én most keptam egy vadi uj 206-ost olyan minta tied 1.4 HDI.
    Olyan gyenge mint a harmat ez nem huz. ez egy fos már ne haragudj.
    Komolyan mondom hogy egy Opel Corsa 1.1 es jobbat megy mint ez. Pedig Vadi uj most gurult ki a gyárból.
    Fogyasztás? Hát ezen beszarok mindenki ezzel jön de könyörgöm gondolkozzatok egy picit.

a Diesel autó legalább 300000ft vel drágább mint egy benzines. Ha 2 literrel kevesebet fogyaszt a szinte ugyan annyiba kerülő gázolaj kell legalább 4 év amire visszahozza az árát. Viszont nem egyszerre kell kifizetni.
    Ugyhogy egy baromság az egész. a Benzines fürge szép halk jól megy. Diesel ketyeg zörög csörömpöl persze ez is megy de semmi köze nincs egy jó autóhoz ugyhogy ennyi.
  • soma22
    ez most elkezdte piszkálni a fantáziámat:)kiváncsi vagyok hogy zuzhat:)
    mindig is kisautopárti voltam. még a 206 is nagy...
  • [Walaki]D`Lair
    :D
  • soma22
    bazz:DDirtad volna hogy Brabus:DDD
  • [Walaki]D`Lair
    Brabus smart...

amúgy létezik belőle 101Le-s is...sőt egyik roadsteres madárnak a smartklub-ból 115Le...najó az már télleg nem gyári...
  • soma22
    smart4two?61 le-t találtam mindenhol róla.tudsz linkelni erről valamit?
  • [Walaki]D`Lair
    A 62Le-s az már pont nem, az 15 alatt van 100-on
  • [Walaki]D`Lair
    Most mondom, hogy 75 Le :)
  • soma22
    utánanéztem.61 paci.mindemellett is fenntartom hogy tuti megverne.
  • [Walaki]D`Lair
    75 Le, csont széria :)
  • soma22
    és több mint 70 paci?a 700as benyás.még turboval is hihetetlen.max egy brutál csigával, de az meg nem széria...