3671
DIESEL vs BENZIN
  • csabush
    az egyik r10 első lett a másik 3dik
  • soma22
    én pont az olaj miatt fizettem picivel többet és kész.
  • gordon 24
    Indult idén is diesel autó: és ha jól tudom 2-dikak lettek. Nem rosz eredmény. Dakart is fejezett már be Diesel BMW. Szóval müködik nincs ezzel baj. de én benzin pártis vok.
  • csabush
    várjá várjáá:) Én nem kaptam fel a vizeeet, full vidám vagyok.. Észrevennéd ha olyasmit mondanál ami idegelne, mopst mér kapjam fel a vizet? megosztottad velünk a véleményed, ennyi..

OFF:

Az meg van? Ma elütött egy csávó egy 8 éves kislányt, aki könyebben megsérült, de a csávót halálra verték...Grat...
  • gordon 24
    Azt pontossan servizre lebontva nem tudom. De pl a Dieselnél felszámolnak befecskendező elem tisztitást minden serviznél, 2-3 servizenként üzemanyag szürőt, akkor utánna a szokásost amit a benyásnál is csinálnak. Lég szürő olaj olaj csere pl az olaj drágább mint abenzines olaj. Olaj szürő kb ennyit. Ha szervizbe visszük akkor kb olyan 20000 ft vel többet kérnek mint a benzinesnél.
  • csabush
    testvérem, 10 éve senki nem mondta volna h jobb a dízel, mint a benzin, mert lomha, büdös, és k*va hangos volt... Ma már nem ez a helyzet...

Ugyanez van az automata váltóknál: régen lomha volt mind, minimum 4 literrel ettek többet a manuális verdáknál, de ma már... Vegyük pl a DSG váltót, pártizeddel jobb gyorsulás, és emelett kevesebb fogyasztás

A dízel lasabban feljődött, de max 10év múlva kb nem lesz kérdéses h melyik a jobb... Ja amúgy a dízel technológia szar, lásd audi r10:D (tudom BORG csak a fogyasztás miatt nyert, de nem k*baszpttul mind1? nyert és kész--> peugeot 908 is dízellel indul jövőre le mansba)
  • soma22
    egészen egyszerü okbol kell bele a turbo:Common Rail rendszerüek a fejlett dizelek. ezzel érték el a csendesebb és simább járást, kisebb károsanyagkibocsátást, stb. ennek viszont kell az hogy az üzemanyag nagy nyomáson kerüljön be az égéstérbe.ezt 2 verzioval érhették volna el:kompresszor vagy turbo.mivel a turbot joval egyszerübb feltenni, olcsobb stb, ezért ezt választották.nem kimondottan a teljesitmény miatt kaptak turbot, de tény segit benne.összehsonlitani a dizelt egy olyan autoval amit kimondottan gyorsulásra használnak(>150 le) felesleges, inkább ugyanolyan erejű gépeket lenne érdemes. ott viszont véleményem szerint a dizel nyerne.
  • gordon 24
    Most nem értem miért kapod fel a vizet...
    Nem mondtam semmi olyat ami kiakaszthatna téged. Ez tapasztalat nem azt mondtam hogy hülye aki Dieselt vesz. Ez az én véleményem. Nekem eddig csak rosz tapasztalatom volt most mit csináljak nem tudok olyat irni hogy igy jó meg uyg jó mert én az elenkezőjével találkoztam.

szóval nyugi beszélgessünk normálisan.
  • soma22
    igen itt mindenki hülye és tudatlan, csak 1-2 ember tudja az igazat...

a lényeg hogy neked is, és nekem is, nomeg jpár embernek teszenek a dizelek, és megéri azt venniük.
  • gordon 24
    Ebbe van igazság. De akkor miért jobb? Drágább megvásárolni, jobban kell rá vigyázni, akkor miért jobb egy olyanál amibe beülsz aszt mész?

És akkor még nem beszéltem arról hogy minek rá a Turbó? Ha a Diesel anyival jobb dolog lenne nem kellene egy ilyen szerkentyűvel megtoldani.
    És én ezt nem szeretem a legjobban hasonlitgatunk itt sima szivó benzines autókat Turbós Dieselel.
    Igen én is tudodm hogy pl az 1.9 PDTDI Passát odaver egy 1.8 audi a3-mat. Igen ez egyértelmü De gyorsuljunk 1.8 Turbó Audi a3-mal. na akkor már bajba van a Passát.

Szóval nem tudom nehéz kérdés.
  • csabush
    ok, akkor tényleg igazad van, most elszégyellem magam...NO COMMENT NO COMMENT..Lol ember:)

Mindenesetre egyre több ember vesz dízelt a világon, és egyikük se tudja azt amit ti igen... Most találj még néhány autómárkát ok, amiből szar a dízel, és utána már általánosíthatsz:) NO COMMENT...:D:D
  • soma22
    ugyan kérdezd már meg a köv szerviznél hogy mire kell többet fizetni mint a benyásnál...eddig párszáz forintos eltérésem volt faterék seatja és az én peum kötelező szervize közt.és nem azért mert a seaton mindig kisgenerált csinálnak...
  • soma22
    ugyan kérdezd már meg a köv szerviznél hogy mire kell többet fizetni mint a benyásnál...eddig párszáz forintos eltérésem volt faterék seatja és az én peum kötelező szervize közt.és nem azért mert a seaton mindig kisgenerált csinálnak...
  • gordon 24
    Én nem álltalánositok... NO COMMENT. De azért 6ból 3 az elég agasztó.

Az az igazság hogy azok akik (taxis példa szintén) maguk szervizelik autójukat és egyszer volt Diesel autójuk ma szinte kivétel nélkül benzinest vesz.. Nem tudo nektek ez mit jelent nekem egyértelmü.
    Most azt csinálják ami irtó gáz szerintem hogy megvesznek 1800-2000cm3 autókat és begázozzák őket.
    Ezek a világból kimennek. És ha egy válalkozó nem nagy válalkozo mint pl az én cégem hanem kis töpe nem mindegy hogy egy servizen mennyit fog meg.

Az hogy milyen árakat kérnek a cégtől? ez persze egyértelmü hoyg lehuzzák mint az állat. De nálunk is van nem eyg benzines és sokkal kevesebbet kérnek servizenként mint a dieselnél. Ezek Peugeotok.

Na tehát Peugeot és Vw. Ez már kettő. Nem álltalánósitok de ez már KETTŐ:
  • soma22
    mindennapi használatról beszélünk. turbos autot tudni kell vezetni(nem szereti a turbo ha hidegen terhelik, nem szereti ha terhelés után nem hülhet le folyamatosan, stb...)ezek akármennyire fejlett technikák ezeket mind megkövetelik, mert ha nincs megfelelően kenve ez az alkatrész akkor valoban ez lesz a leggyengébb láncszem.egyébként a régebbi német autókat tartom a japán kocsik mellett a legmegbizhatóbbnak, legyen enzines vagy dizel.
  • csabush
    figy bármelyik autóba belelehet így nyúlni h elbaszódik rajta vmi jó drága! de a passatok alapján jólenne ha nem általánosítanátok az összes dízelre:)
  • soma22
    fogadjunk hogy nem leszek 4.-ben mikor te még 2.-ban...egyre nagyobb hülyeségeket irsz.
    a dizel válto hosszabb ergo nem kell 5000ig elpörgetni adott sebességhez hanem elég 3500ig, ennyi.nem sebességben hanem fordulatszámban van észrevehető különbség.és ez fizika, ha már ennyire firtatod eme oly magas tudásod.
  • gordon 24
    Figy én nem tdom. De az biztos hogy mindenki totál térdre van borulva a 1.9 pdtdi Passatok elött. Az én apukám Taxis az ő munkatársai közül kb 6-nak az elöbb emlitett jármü van. 140000km ig egy szó sem volt semmiről ilyen jó meg olyan jó meg igy meg uyg. Aztán eljött ez a 140000km és a felette lévő időszak a 6 autó közül idáig 3-ba cseréltek turbót mert szétment ára 300000ft.
    Na most kérdem én egy 2000cm+ Passat kb 200000ft vel olcsobb mint a Pdtdi. +a turbó 300000ft akkor már +500000ft-nél tartunk. na ezt mikorra hozza visza?

Az én apukám ehhez képest egy 14-éves 1.8 cm+ ford Mondeoval dolgozik ebbe 300000km van most. Hibái: futómüve zörög a jó utak miatt a motor kicsit hangosabb mint 2 éve. na kb ennyi.

NO COMMENT...
  • csabush
    az m7esen nincsenek biciklisek:) amúgy a biciklist elütheted 100al is, akkor is meghal...Kimondta h a városba mentünk vele annyit?

1-2 ezer ft? hmm, akkor te körübelül 100kmert mész a kocsiddal havonta? Az alfa 11-12 litert eszik 100on ugye? 11.5*259ft kb 2978Ft
    A mondeo? mondjuk 7-8at: 8.5*259(mer ugye most kb egyárba van a dízel a benzinnel, de ez szinte soha nincs így) az kb 2200ft---> ez mondjuk ha 500km-t teszel meg hetente(ennyit sztem egy normál autós egy hét alatt megtesz, legalábbis mi megszoktunk tenni a családba, és nem debrecenbe megyünk le minden héten, hanem pest, és max egyszer egy héten ki dunakeszire) az 3500ft hetente...

Testvérem azt még szorozd be 4el légyszi és kijön a 14ezer a te 1-2 ezreddel szemben, hozzáteszem ezt úgy h most nem olcsóbb a dízel mint a benzin!!!

ne részemről ennyi, nincs kedvem tovább vitázni
  • soma22
    én már csak egyet nem értek. Te azt mondod hagyjuk már az üzemanyagot, oké. A másik hogy több lesz a kötelező szerviz. de mitől?ezen máshogy kopnak a fékek, más a lengéscsillapito?más ablakmoso folyadék kell bele?vagy miből gondolod ezt?mert egy kötelező szervizen ezeket, és ehez hasonlo dolgokat néznek meg, tehát a kopo alkatrészeket. Feltételezzük azt hogy a motoron megy tönkre valami, akkor jöhet nagyobb kiadás, de erre annyit hogy ELVILEG a dizel egy megbizhatobb konstrukcio.ennek is következménye a nyomatékon és fogyasztáson kivül hogy a nagy teherautok is dizelek.ezenkivül ha tönkremegy a benzines motorja nem hinném hogy azt fillérekért javitják(mikor egy légtömegmérő egyes opel tipusokba 120000 ft.)
  • Borg
    Épp nemrég szállt el egy VTI 200-al. Kinyírt egy biciklist. A sofőr meg nem emlékszik semmire, azt se tudja ő vezetett e. Nem azért, mert részeg, csak elvesztette az emlékezetét. Persze az autó TK, a srác lelki állapotáról nem is beszélve. Hátmég az áldozat rokonairól.
    Szépen rábizonyítják majd, hogy 200-al ment, ő vezetett, és akár 5 évre le is csukhatják, azon kívül, hogy egy életre elveszik a jogsiját. Szal így érdemes száguldozni.
  • Borg
    Hogy érted, hogy nem kell kapcsolgatni előzésnél? A benzinesben meg gyorsulásnál nem kell kapcsolgatni. Majd' 2x akkora fordulatszámig húz a benzines, míg a dízel már 3-at váltott, én még mindig kettesben vagyok, és bespóroltam újabb 0.5secet.
    Szal a benzinesben vissza kell váltani egyet max (jó esetben úgysem vagy feljebb), míg a dízelnél folyton kapcsolhatsz feljebb, mert kifutsz a töltésből, és MÁR nem húz. Tény, hogy a dízel 1500-nál már húz, de 4000-nél meg már nem. Míg a benzines húz neked 3000-tól 6000-ig minimum, vagy még tovább is.

Azt a viccet meg hagyjuk már, hogy olcsóbb fenntartani a turbódízelt... Mondjuk 4 év alatt visszahozza egyátalán a felárát, amennyivel többe került, tehát kb 300k-t, utána meg 2 literrel kevesebbet fogyaszt, tehát havonta spórolsz rajta talán 1000 - 2000ft-ot. Tyűha. Aztán majd ha viszed a kötelező szervízre, meg miegymás, akkor csak pislogsz, hogy sokkal többe kerül, mint a benzines.

És akkor még mindig csak szívó benzinest hasonlítottunk turbó dízellel. Mi lenne ha a benzinesen is lenne turbó?

Az Alfa 2.0 TS 150LE meg szar összehasonlítási alap. 9.8 alatt van csak 100-on, tehát bazi hosszú (alfásan szar) váltó van alatta valszeg. Még a 10 évvel öregebb 2.0 prelude a maga 134LE-jével is 9.5-et teljesít. Azon sem lepődnék meg, ha az említett 9-10-es fogyasztása, valójában inkább 11-12 lenne, alsó hangon. Mondjuk még így is 1 tizeddel jobbat megy 100-ra, mint a tdci, pedig ugye 2/3 annyi Nm van csak benne :) Hogy mik vannak... (itt jönne megint a fizika).
  • soma22
    :DDDD
  • csabush
    az biztos...:) mindketten mondtuk ez meglesz ez meglesz, 170-180-190-200, b*zdmeg ez nem lesz meg:D

Ja meg az volt a vicces, megyünk 200al, de már misem éreztük magunkat biztonságban, akkora sebességnél elég egy kis hiba, vagy egy másik sofőr hülyesége(mert ugyebár a magyaroknál nincs közlekedési kúltúra), és akkor 200nál beért minket egy narancssárga 350z és levillogott minket majd vígan eltépett...csávó melette a csajával...ja mondom kösz (ez is off volt bocs:D)
  • soma22
    erről beszéltem én is, de ő a számok közt él.
    gondolom a skodán nagyot néztetek:)))
  • csabush
    ja azt kifelejtettem, hogy a mondeonak a gyári vmax-a 200, ha elolvasod a tesztek nagyrészét, vagy totalcaron a népítéletek között 1-2őt, akkorláthatod h sok embernek ment 210-215 körül is:) és kétlem h leejtőn, hátszélbe
  • csabush
    mi is kergettünk egy 166os alfával(2.0ts) 200ig egy skoda superbet, mert span azthitte 1.9pdtdi, de 200nál erőből elhúzott, szal gondolom 2.5v6 volt:) ez off topic volt, bocs:)

Gyerekek azért kezd sztem már szánalmasba átcsapni ez az egymás oltása... A dízel sok szempontból jobb, pl nem kell kapcsolgatni előzésnél mert 1500nél már húz, kevesebbet fogyaszt, sztem igénytelenebb is mint a benzines barátai, olcsóbb fenntartani, mivel az olcsóbból eszik kevesebbet, és amennyivel olcsóbban kijösz vele annyival nem gyengébb mint az azonos űrtartalmű autók. [PL. haver Alfa 166 osa az említett 2.0ts-el 9-10 körül fogyaszt, a ford mondeo ugyanekkora TDCI motorral 7 körül eszik meg, 9,9 alatt van százon, és a 330nm már 1800nál rendelkezésre áll, végsebessége ugyanannyi mint az alfának(200km/h), az alfa 154le, 210nm, a ford meg 132le, 330nm]

Persze nem kell elhinni mert felesleges:D
  • Borg
    Kergetni mindent lehet :D Max az életbe nem éred utol :D
  • [Walaki]D`Lair
    Én is kergettem a smarttal egy X5-öt...:)
  • soma22
    te komolyan azt gondolod hogy 168-nál elektronika szabályoz?????mi szabályozna ember????4000-et sem forog a motor ennél a temponál...istenem te egyre szánalmasabb vagy...
  • Borg
    Igen-igen, tudjuk. 168-nál szabályoz, de te 170-el "üldözted" a touraget. Pont úgy, ahogy legyorsultad a suzukit, ami 2-5 seccel jobbat megy nálad 100-ra :D
    A helyedben már én sem lepődnék meg semmin.
  • soma22
    bocs felfogtam.nem volt benne több.ha jol emlékszem a klima nem volt kikapcsolva.egyébként nem kell nekem ennyél gyorsabb, általában a 130-151 közötti utazot nyomom, már ha a forgalom engedi hosszabb utakon.
  • soma22
    hogy érted hogy óra szerint nem volt több?200ig van skálázva ha erre gondoltál...
  • soma22
    Borg:
    én meg rajtad nem lepődök meg...
    az óra valoban majdnem 10km-et csal.
    ezenfelül olvasgass pár totalcar tesztet a hdiről, van jópár. látni fogod hogy senkinek sem ált meg 168-nál...
  • Borg
    Ha van mit..
  • DJ BP
    veled mi van ma? bárki bármit mond, megkérdőjelezed :))
  • Borg
    Lendületből, max.
  • DJ BP
    Másrészt a vmax-ot mindig óra szerint adja meg a gyártó, nem gps szerint.

ehhez képest sok tesztben überelik ,,óra szerint"
  • DJ BP
    pedig csalnak mint a huzat jópár, ezt nem hallottad még? :)
  • Borg
    Micsoda? Az enyémre rámértünk GPS-el egy gyorsulási versenyen, nem volt 3kmh eltérés.
    Másrészt a vmax-ot mindig óra szerint adja meg a gyártó, nem gps szerint.