DIESEL vs BENZIN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrzed001
Autója válogatja. 16 éves dizelem van, és se fekete füst, se egyebek, fogyasztás meg 5 körül.
Ismerõs ezzel egyidõs benzin, 11 litert eszik (persze az se füstöl).
Most akkor melyik a környezetbarátabb ??

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

DJ Bee18
Akkor zöldülj be 😄DD

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Marcell
Nana! A régi dízelek sokkal budosebbek, mint a regi benzinesek!
Es a legujabb dizel is, ha nyom egy padlogazt konnyezek es kohogok. Ugyanez a benzinesnel maximum egy egyhe kellemetlenseg (de legtobbszor eszre se venni).

mrall
hát barátok ok de én inkább megszerzem 190-200ft-ért a gázolajat mint 300-ért a benzint vagy kuton akciózzak!

DJ Bee18
menj ugyanígy egy öreg benzines mögött. Az újakra nem mondanám, hogy büdösek, fõleg a legújabb részecskeszûrõsek

Marcell
En nem ebbol a kategoriabol valasztanek! (Amugy szerintem jok az uj bömösök, meg a dizelekkel sincs sok bajom a bûzükön kívül. Menetteljesitmenyben elismerem mindket valtozat elonyeit, es NEKEM a benzinesek szimpatikusabbak.)

(Amugy, ha megis, akkor Accord Type-S 😊

Ja es a dizeleseknek azt kivanom, hogy MINDIG dizel autok mogott araszoljanak a dugokban! (Nekem is nyugodtan kivanhattok olyat, hogy MINDIG benzines mogott araszoljak 😉 Persze nagy altalanossagban mondva, mert extremen fustolo peldak vannak mindket oldalon!

DJ Bee18
Abbol a 8 millas dizelbol olyan benzinest vennek, hogy ihaj-csuhaj! 😊

A kategóriából melyiket?

De ez mind mellékes, amíg van olyan módszer amivel megveri a dízel a benzinest... <#rolleyes>
Marcell
"BMW kispolgari minden napos munkába tötyörgõs sedan" - Nemetorszagban lehet. Itthon meg luxusauto. Abbol a 8 millas dizelbol olyan benzinest vennek, hogy ihaj-csuhaj! 😊

Pheel
Véleményem szerint elmebeteg, aki egy Porschét 80-nál 5-ösben tart...
Király a topik.
Jó nézni ahogy egy olyan embert próbáltok meg jobb belátásra bírni aki, ha a Honda abba hagyná a benzines motor gyártását harakirit követne el. <#vigyor2>
Elõre bocsájtom, hogy nem vagyok se egyik se másik hajtó anyagba belebuzulva. Szrertem a dízelt, mert jól megy, keveset fogyaszt. Viszont álmaim autója egy Impreza STI, bár a Subaru most fejleszti a boxer dízelt.<#worship> Na az még durva lesz.
Ja és én is írnék egy kis megjegyzést. Sajnos nem tudok pontos adatokat, akit érdekel az keresgéljen a TC honlapján. Nos 80-120km/h 3xx-es dízel BMW vs. Porsche x. Na szerintetek kigyõz?
Persze hogy leveri a bömös a porsét. <#mf1> Pedig nem is egy kategoria. Igaz Borg? Asszem a Porsche A SPORTKOCSI és a BMW a közép-karegóriás kispolgári minden napos munkába tötyörgõs sedan.<#mf2><#mf1><#mf2><#mf1>

Asus P5B-E, Intel Core2Duo E6300, 2048MB DDRII800MHz, GeForce 7900GS (256MB),

Akkor miért 5-ben gyorsuljon a tdi meg a mondeo is? ..eh
DJ Bee18
Baszki rugalmassági teszt, még nem halottál róla? 80-120 4. fokozatban. Pont ugyanolyan értékû adat mint a 0-100 vagy a végsebesség. Sõt inkább értékesebb adat, mert talán az életben jobban kijön

Szólj Einsteinnek. Vagy Newtonnak, vagy akinek akarsz 😊
De te mondtad, hogy 5-ben padlóval legyorsulja 😄 lol... akkor most mirõl van szó? a dízel gyorsulhat, a benzines meg maradjon kussba mellette, hogy fennálljon a tévhited?😄
DJ Bee18
pont azt a képletet kérdõjeleztem most meg 😊

DJ Bee18
mert nem versenypályán vagyunk, 80-90-nél minek pakolod? Számomra az az életszerû, hogy nem forgatom mint a barom, nem akarok senkivel versenyezni. Megy elõttem tök üres úton nyolcvannal valaki, elfogynak a szembejövõk, szépen kielõzök nyugodtan, minek pakolgassam? Vagy az átlagos családapa egyterûvel, meg bárki nyugodtan közlekedõ 80-90-nél nem teszi be 3-asba. Kényelmes lendületes autózás kedvelõ vagxyok, nem a pakolgató, ha lesz Ferrarim, pakolgatom majd (de nem lesz ilyen 😊. Nem bírsz maradni a mindennapoknál, már észrevettem. De ha te sportra gondolsz mindig, akkor meg azért nem értelek, mert már ezerszer elismertem, hogy ilyenkor benzin igen.

Honnan veszed, hogy egyformán húz végig? Pont a képletbõl adódik, hogy a csúcsnyomatékhoz minél nagyobb fordulat tartozik, annál jobban fog húzni.
És a benzinessel miért kellene 5-ben 80-al menni? Te példálózól mindig az életszerû dolgokkal, akkor minek irsz ilyet? A mondeo 3-ban simán elkalapálja majd -ha erre megy ki a játék -, ennyi.
DJ Bee18
most csak kérdezek, a P=MxN alapján, amikor megadják hogy egy motor a csúcsnyomatékát 1750 és 3500 RPM között adja le, hogy lehet, hogy e tartományban egyformán húz végig, a szorzat alapján egyre jobban kéne húznia.
Honnan jött a kplet amúgy? Valaki korábban írta

DJ Bee18
ja meg azonos fordulaton a nagyobb nyomatékú autó lesz a gyorsabb. A lóerõ se viszi elõre az autót, mert az is csak mértékegység, az égõ benzin/gázolaj, na az viszi 😊

DJ Bee18
de rohadtul mindegy ez a matek, egy 130 lovs TDI Passat 5. ben 80 km-nél lepadlózod úgy otthagy egy 5.-ben 80-nal menõ 2,0-res Mondeot mint a pinty. Kár ezen filózni, ez a lényeg, nem a számok

Mégegyszer elmagyarázom akkor a fizikáját a dolgoknak.

Az ülésbe nem a Nm nyom bele, hanem a pillanatnyi teljesítmény. Az pedig a nyomaték, és a fordulatszám szorzatából jön ki.

Magyarán egy benzinesnek lehet fele annyi nyomatéka is, ha azt 2x akkora fordulaton adja le. Szimpla matematika. P=MxN.

Szóval a 180Nm @ 5000RPM xy benzines, és a 360Nm @ 2500RPM dízel ugyanúgy fog az ülésbe nyomni - HA UGYANOLYAN ÁTTÉTELÛ NYOMATÉKVÁLTÓ VAN ALATTUK. Szóval ezt az urban legendet, hogy csak a nyomaték nyom bele az ülésbe felejtsük már el plz. Ez csak a dízeles autógyártók marketing dumáinak köszönhetõ TÉVHIT.

És akkor még a turbós benzinest nem is néztük, fõleg ha a turbója nagy fordulathoz van méretezve.
Pheel
"Nem kevés olvasónk joggal hiányolta kalkulációnkból az értékvesztést, az eladhatóságot. Külön cikket szántunk e témának, hamarosan olvashatják."
DJ Bee18
nem tudom miért érdekes, hogy a BMW gyõzött 😄DDD hát kétszer annyit futott mint a Puno 😄DD Ha Punto is 30e-t futott volna, az is megtérült volna. Aki keveset használja, meg hobbizik ne vegyen dízelt, aki sokat megy úgyis a dízelt választja. Ennyi, nem szar egyik sem, csak a felhasználás függvénye

DJ Bee18
A dízel Puntóval a 400 ezer forintos újkori árkülönbözetbõl, a biztosításokat is figyelembe véve, a 3 év alatt mindössze 93 617 forintot autózunk le. Ráfizettünk tehát 306 383 forintot. Szerintem ennyit nem ér plusz 10 lóerõ és 78 Nm.

És az eladásnál lévõ megtérülés?

SötétBarom
Azért azt nem árt figyelembe venni, nem mindenki 2-3 évre vesz új autót, és azt h eladásnál ugyanúgy többe kerül a dízel mint benzines..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
streetfire

Ezt kizárólag Borg figyelmébe ajánlom, tuti h ettõl napokig vigyorogni fog <#bee1>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Pheel
Harkályt vagy sem címmel jelent meg egy tanulmány az origon. A számok magukért beszélnek. A-ból B-be. Köszönjük!
DJ Bee18
én már ültem az Altea FR-ben (2,0-s TDI 170 LE) Hidd el számomra az volt olyan élmény, hogy letojtam milyen a hangja

DJ Bee18
ja bocs, te az autókat csak 0-100-ra gyorslásra használod?
Mert akkor ez kell neked: MNASZ Autós Gyorsasági OB 😊

meg azért a clio 20lóval erõsebb. Ha a gyári chipes ibizához hasonlítanánk ami kb ugyanannyi ló, najó kicsit több, akkor 0.5mp lenne az ibiza javára
DJ Bee18
direkt kötekedsz? hidd el egy kategória, nem úgy mint a te általad említett Civic.
Mellsleg a Clio 5 tizeddel gyorsabb, és ettõl már két autó más kategória?

kár hogy nincs meg a 3-as teszt, elég meggyõzõ volt... nem hiszem hogy észreveszel 0.5 mp-t mikor belenyom az ülésbe a 330nm, és ha elõzni kell vagy pályán gyorsulni, akkor nem kétséges a végeredmény, és azt már megérzed.
Jó, akkor nem gyorsulunk velük álló helyzetbõl, hanem majd mindig megkérünk valakit, hogy tolja be 50-ig.
DJ Bee18
Százra gyorsulásban az Ibiza Cupra TDI néhány tizedmásodperccel elmarad a Peugeot 206 RC és a Renault Clio Sport mögött, de a gyakorlatban mégis a Seat a nyerõ.

Míg a benzinesek kis fordulaton erõtlenek és "alig vánszorognak", a Seat dízelmotorja iszonyatos erõvel lövi ki az Ibizát. Amennyiben nem álló helyzetbõl való gyorsulásról van szó, egyértelmû a Seat elõnye. A benzinmotorokkal ugyanis lehetetlen olyan nyomatékot és rugalmasságot produkálni, mint amilyet a turbódízel tud.

Miért nem?

ChevyG work
nem tudja valaki, hogy mikortól terjedt el a diesel a személykocsikban?

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Clio RS nem lehet!!! Az legyorsulja a Cupra Ibizát 😄 Ilyennel nem szabad összehasonlítani...

7.1s alatt van 100-on, míg a cupra tdi 7.6... az a szar ügy, hogy még egy kategória is, na most hol lehet megfogni ezt vajon..
DJ Bee18
Azért írtam, hogy még a kategóriában is sokkal jobb benzinesek vannak annál. pl?

Az rc vs cupra tdi-t csak te hoztad fel. De mivel az RC még a benzines világban is szarnak számít, nem is értem az összehasonlítást 😊 Azért írtam, hogy még a kategóriában is sokkal jobb benzinesek vannak annál.
DJ Bee18
mondhatnánk Clio RS-t is
vagy a benzines cuprát
ennyi, több kategóriatárs nincs

a dízelek tényleg jobban tartják az árukat, ez nem vita tárgya hanem tény
na az mindjárt más hogy két dízel közül melyik a jobb, azon lehetne vitatkozni holnap reggelig, de egy rc vs cupra tdi????? ezt te sem gondolod komolyan, és ne kezd az nsx-et, mert én meg kezdem tépni a hajam.
DJ Bee18
nem egy kategória
meg két teljesn eltérõ karakterisztikájú motor, a Civicnél a sport csak a felszereltség neve

DJ Bee18
minden márkánál a dízelek jobban tartják mint a benzinesek. Olyanról kéne beszélni, ahol mindkétmotor fajta. Nem pedig drága sport NSX-ekkel, amiknek a mi életünkhöz kvés köze van

Soroljam fel, vagy mit akarsz ezzel a hülye kérdéssel?
Mucika olvass már vissza, a Passat nem a cupra TDI miatt merült fel, ha nem az ex 130LE-s ibizája kapcsán. Szal ne keverd már a szezont a fazonnal...
DJ Bee18
Civic 2.2 CTDi 140LE/340Nm 1422kg 0-100=8.6
Ibizia 1.9 TDI 160LE/330Nm 1248kg 0-100=7.6

Már ne haragudj, mi közük egymáshoz?

Az értéktartás nem benzin/dízel, hanem márka függõ.
Nézd meg mennyiért adnak most egy Integrát, vagy egy NSX-et, vagy akár egy 2001-es VTI-t, CTR-t... alig esik az áruk, pedig mind benzinesek. Csak éppen Honda, és nem pözsó.
DJ Bee18
én írtam elõször a Passatról, mikor sportautóról ment a vita? hogy meghajtottad 12-14-et fogyasztott, majd ezt írtad hogy benzinest legalább élmény kergetni. Nehogymár én legyek aki közbeszól ami emm illik ide.
Vegyél vissza