3671
DIESEL vs BENZIN
  • DJ BP
    Tehát az a benzines hibája, ha nem forgatják, és ezért nem megy úgy, mint a dízel 5-ben?

F*szom mondta, hogy hiba. Ki mond ilyet? Azt magyarázzuk, hogy ez jó azoknak, akik nem szeretik forgatni. A benzinest használja az aki szereti. Te nem vagy képes elfogadni a mi verziónkat.
  • Borg
    Tehát az a benzines motor hibája, ha nem forgatják, és ezért nem megy úgy, mint a dízel 5-ben? Szeretnéd ezt megmagyarázni? Gondolkodj már...

Valszeg akkor az is a dízel motor hibája lenne, ha én 4000-5000 fordulat között járnék vele, és ki is feküdne, meg még nem is menne... ahm.
  • Borg
    Az első fele úgy van ahogy mondod.

A másik fele mechanika :) Egy váltómű, amibe ugyanaz a nyomaték nagyobb fordulaton érkezik, sokkal egyenletesebb, jobban elviselhető igénybevételnek van kitéve. + a kupplungszerkezet is egész más, egy kis fordulaton hirtelen nagy nyomatékot leadó motorhoz. Sokkal erősebb, sőt, egyes dízelekhez már olyan kell, ami eleinte össze sem kapcsol teljesen, hanem csak fokozatosan kezdi átadni a teljes nyomatékot.
  • DJ BP
    te egyszerűen nem tudod felfogni, hogy sokan nem forgatják, azoknál jobb a dízel. Ezt a kib*szott egy dolgot nem vagy képes elfogadni... Azt, hogyha 70-nél utolérsz valaki, ne kelljen visszakapcsolni, mégis gyorsabban tudj elmenni valaki mellett. Pl. 100-110-nel mennek előtted, hány ember kapcsol vissza, hogy megelőzze? De te továbbra s lököd a dumát, 3-asban 120-szal, ezeket inkább elmebajosnak tartom.
  • SötétBarom
    Pontosan. Lealázta a dízel.. Kevés az az ember, aki úgy előz országúton, hogy hármasban tiltásig padólózza szerencsétlen autót (szvsz ez egy benzinesnek sem tesz túl jót).. Dízellel gurulsz 5.ben 100al, és mindenféle kapcsolgatás-pörgetés-váltogatás nélkül előzöl, utána pedig örülsz..

Emelett írogattad még lejebb, hogy kuplungot, váltót ilyen olyan terhelések érik a dízeleknél, és sokkal drágább, etc..
    Megnézem meddig bírja egy benzines váltó/kuplung, ha rendszeresen 6-7ezer körül váltassz.
  • Borg
    Az iróniát oda értettem, hogy te azt modntad a dízel ebben jó, míg ugye nem a dízel jó ebben, csak a váltója :)
    Hiszen ugye az tartja töltési tartományban pont 80-120 között 5-ben. Míg a benzinesé 3-ban teszi ugyanezt.
  • Borg
    Találtam egy ilyet

BMW 330i automata váltóval D-ben 80-120 5.7s míg manuális váltóval, rendesen váltva 4.3s

BMW 330d 80-120 gyári adat 5-ben 4.5s

Szal úgy lealázta a dízel, hogy csak na :)
  • [Walaki]D`Lair
    Kivételesen nem ironikusan értettem, télleg ne erőlködj már ezen...
  • Borg
    Benzines autókon nem csak alacsonyan töltő turbó van, pl az imprezákon, meg evokon is kifejezetten magas fordulatszámtartományban tölt a turbó, hogy ott dobja meg a teljesítményt. Benzinesen lehet méretezni, hogy hol legyen a tartomány, míg dízelnél csak alsó-középre van értelme tenni a töltést.
  • soma22
    igen ez egy kis csiga.
  • Borg
    És 3500-nál vége is mint a botnak, hiába forog el 4000ig. Nekem volt, 130LE-s Passatom.
  • Borg
    De még az iróniát sem fogod fel a hsz-ében :D
  • [Walaki]D`Lair
    Akkor lehet neked nagyon kis nyomású a turbó...de egy 2literes pdtdi az 2500-nál éled igazán...
  • soma22
    abbol gondoltam az 1500öt hogy onnan indul meg látványosan a gép.gyár szerint is kb onnan kezd el normális modon tölteni.
    bocsesz a félreértés miatt:)
  • [Walaki]D`Lair
    Arról beszélek én is, hogy dehogy 1500 alatt nem tölt...inkább 2000-2500 alatt...
  • soma22
    "1500 alatt NEM tölt..."
  • [Walaki]D`Lair
    Nekem 2000-nél kezd éledni a turbó, de igazából 2500-tól tölt rendesen...
  • soma22
    már ő sem tudja milyen baromságot ir...
  • [Walaki]D`Lair
    Dehogy 1500 alatt :))) a kamionokban tölt 1500 alatt :DDD
  • [Walaki]D`Lair
    Dehát épp ebben jó a dízel ne erőlködjél már...
  • Borg
    Teljesen korrekt?
    Akkor cseréljük meg a szitut, és a benzinest a teljesítménycsúcson, tehát 2-3-ban, a dízelt meg mondjuk 1200 és 1800 között forgatnánk pl 6-ban 80-120-ig... az pontosan ennyire korrekt összehasonlítás lenne.
  • soma22
    nekem sima hdi-m van, neked vannak über benzineseid, és über számaid.:))))
    társulok csabushoz, neked az ember azt mondja a föld kerek te megcáfolod...
  • SötétBarom
    =)
  • csabush
    az az 1.4 tsi soha nem eszik neked 7.9 et mert mindenki aztmondta h azt csak nagyon alap használat mellett éri el... de könyörgöm ne egy 75leőset hasonlítsál már egy 170lovashoz, meg egy 185 egy 260hoz, ne hengerűrtartalom szerint rakd párba hanem lovak szerint...

de baszod én már rájöttem neked lehet magyarázni:)

• Borg
    Neked van über HDI-d, és nem tudod mi a töltési tartomány? Akkor miről is beszélgetünk, nemtom...
  • soma22
    1500 alatt nem tölt turbo.egyébként pedig a forgatonyomatékot nem igazán a turbonak köszönheti a dizel szoval megy az onnan hidd el.
  • SötétBarom
    Ez egy teljesen korrekt gyári adat, pontosan ugyan úgy mint a 0-100. Azt is az ideális teljesítmény szerint adják meg.. (nem váltanak 2500nál..)
  • soma22
    már megint egy gyárilag tuningolt gépet hozol fel...ki nem szarja le az M5-öt?nem minden második ember ceszi meg, és aki megveszi legkkevésbé sem a szervizdija, fogyasztása érdekli.
    egyébként elég érthetően mindkét hszben leirtam hogy kiv. 1-2 japán gép.
  • [Walaki]D`Lair
    Már hogy ne lenne? 40-nél beteszed 5-be és meghal a gép mert nem tölt a turbó...:))
  • soma22
    mi ez a töltési tartomány??csucson nem tölt 0,3 bart egy alap turbo a dizeleken.lentebb leirtam mi a lényege és mért kell...ezek csak hülye kifogások mert már nem tudsz mit érvelni...
  • Borg
    Most akkor kivéve a japán gépek, vagy 9000-res fordulat? Kicsit nem összegyeztethető a mondandód két fele..

vagy nézzünk egy M5-öt, ami 8250-ig forog?
  • Borg
    És természetesen 5.-ben szúrjam be őket igaz, ahol a dízel a töltési tartományban gyorsul, míg a benzines még jóval az ereje alatt...
    De tudod mit keresek neked olyat, ahol a dízel 5-ben, a benzines meg max 3-ban, csak hogy fair legyen az összehasonlítás.
  • soma22
    deszar, ilyen gond nincs a dizelnél;)
  • soma22
    nézz meg egy dizel és egy benzines teljesitménygörbét.általában 5-6000 körül adja le a max teljesitményt a benzines, után csökken.ez a dizelnél kb 4000nél jön el, de ennyivel más a váltó hosszusága is.szoval az hogy elpörög 9000-ig nem jelenti azt hogy az hasznos fordulatszámtartomány.nem véletlenül teszik a benys autokba a kb 7000nél szabályzo elektronikát.
    (kiv. az előbb emlitett japán gépek)
    elég rthető érvelés volt?
  • SötétBarom
    Ember, így nem vezet senki.. Nem te vagy az átlagos autóvásárló, hanem faterod meg annak a faterja.. Nekik pedig nem céljuk 7 alatt gyorsulni százra..

Borg, ha már ennyire sok számadatot vágsz, beszúrhatnál néhány 80-120ra gyorsulást is..
  • [Walaki]D`Lair
    Azért veszik mert utcán sokkal értelmesebben használható mint a benzines...ennek ellenére sem vennék dízelt :)) Ha már úgyis tötymörgés van, akkor mit érdekel, hogy 5.-ben 50-ről mennyi idő alatt érek fel 55-re...
  • [Walaki]D`Lair
    Azért érdemes pörgetni, mert akkor váltás után sem esik vissza nagyon a fordulatszám...;))
  • Borg
    Szeretnél valami értelmeset, netán konkrét érvet is megfogalmazni esetleg?
  • Borg
    Ez miért kérdés? Eddig jóval olcsóbb volt a dízel üzemanyag, 4-5 év után, vagy sok km-t futó autóknál gyorsabban visszahozta az árát, és utána olcsóbb fenntartani. Plusz amit irtam, kényelmesebb vezetni, mert nem kell pörgetni. Ez egy nagy pont a TD mellett, ha a mezei embernek kell autót eladni.
  • SötétBarom
    Gratulálok.. SIkerült két jó tulajdonságot találni a dízel oldalán? Szép munka..

A másik ami olvasgatás közben megfogalamzódott bennem, hogy a gyárak miért akarnának eladni drágábban valamit, ami sokkal rosszabb mint a többi cuccuk? Minek fejlesztették, ha sokkal rosszabb, mint a benzines? Miért drágább, ha rosszabb? És ha ennyire szar, ez a rengeteg idióta hogyhogy veszi?

Hidd el meglepően hülyén nézne ki, ha mindenki a te rendeltetésed szerin hasznélná a benzines autóját.. Úgy előttem van ahogy a várkeren harminc autó elindul a pirosból és a következő lámpáig nem váltják el az egyest, mer még nem forgott végig.. pf..