DIESEL vs BENZIN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ismerõs ezzel egyidõs benzin, 11 litert eszik (persze az se füstöl).
Most akkor melyik a környezetbarátabb ??
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Es a legujabb dizel is, ha nyom egy padlogazt konnyezek es kohogok. Ugyanez a benzinesnel maximum egy egyhe kellemetlenseg (de legtobbszor eszre se venni).
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
(Amugy, ha megis, akkor Accord Type-S 😊
Ja es a dizeleseknek azt kivanom, hogy MINDIG dizel autok mogott araszoljanak a dugokban! (Nekem is nyugodtan kivanhattok olyat, hogy MINDIG benzines mogott araszoljak 😉 Persze nagy altalanossagban mondva, mert extremen fustolo peldak vannak mindket oldalon!
A kategóriából melyiket?
Jó nézni ahogy egy olyan embert próbáltok meg jobb belátásra bírni aki, ha a Honda abba hagyná a benzines motor gyártását harakirit követne el. <#vigyor2>#vigyor2>
Elõre bocsájtom, hogy nem vagyok se egyik se másik hajtó anyagba belebuzulva. Szrertem a dízelt, mert jól megy, keveset fogyaszt. Viszont álmaim autója egy Impreza STI, bár a Subaru most fejleszti a boxer dízelt.<#worship>#worship> Na az még durva lesz.
Ja és én is írnék egy kis megjegyzést. Sajnos nem tudok pontos adatokat, akit érdekel az keresgéljen a TC honlapján. Nos 80-120km/h 3xx-es dízel BMW vs. Porsche x. Na szerintetek kigyõz?
Persze hogy leveri a bömös a porsét. <#mf1>#mf1> Pedig nem is egy kategoria. Igaz Borg? Asszem a Porsche A SPORTKOCSI és a BMW a közép-karegóriás kispolgári minden napos munkába tötyörgõs sedan.<#mf2>#mf2><#mf1>#mf1><#mf2>#mf2><#mf1>#mf1>
Asus P5B-E, Intel Core2Duo E6300, 2048MB DDRII800MHz, GeForce 7900GS (256MB),
Honnan jött a kplet amúgy? Valaki korábban írta
Az ülésbe nem a Nm nyom bele, hanem a pillanatnyi teljesítmény. Az pedig a nyomaték, és a fordulatszám szorzatából jön ki.
Magyarán egy benzinesnek lehet fele annyi nyomatéka is, ha azt 2x akkora fordulaton adja le. Szimpla matematika. P=MxN.
Szóval a 180Nm @ 5000RPM xy benzines, és a 360Nm @ 2500RPM dízel ugyanúgy fog az ülésbe nyomni - HA UGYANOLYAN ÁTTÉTELÛ NYOMATÉKVÁLTÓ VAN ALATTUK. Szóval ezt az urban legendet, hogy csak a nyomaték nyom bele az ülésbe felejtsük már el plz. Ez csak a dízeles autógyártók marketing dumáinak köszönhetõ TÉVHIT.
És akkor még a turbós benzinest nem is néztük, fõleg ha a turbója nagy fordulathoz van méretezve.
És az eladásnál lévõ megtérülés?
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Mert akkor ez kell neked: MNASZ Autós Gyorsasági OB 😊
Mellsleg a Clio 5 tizeddel gyorsabb, és ettõl már két autó más kategória?
Míg a benzinesek kis fordulaton erõtlenek és "alig vánszorognak", a Seat dízelmotorja iszonyatos erõvel lövi ki az Ibizát. Amennyiben nem álló helyzetbõl való gyorsulásról van szó, egyértelmû a Seat elõnye. A benzinmotorokkal ugyanis lehetetlen olyan nyomatékot és rugalmasságot produkálni, mint amilyet a turbódízel tud.
Miért nem?
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
7.1s alatt van 100-on, míg a cupra tdi 7.6... az a szar ügy, hogy még egy kategória is, na most hol lehet megfogni ezt vajon..
vagy a benzines cuprát
ennyi, több kategóriatárs nincs
meg két teljesn eltérõ karakterisztikájú motor, a Civicnél a sport csak a felszereltség neve
Ibizia 1.9 TDI 160LE/330Nm 1248kg 0-100=7.6
Már ne haragudj, mi közük egymáshoz?
Nézd meg mennyiért adnak most egy Integrát, vagy egy NSX-et, vagy akár egy 2001-es VTI-t, CTR-t... alig esik az áruk, pedig mind benzinesek. Csak éppen Honda, és nem pözsó.