DIESEL vs BENZIN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És 3500-nál vége is mint a botnak, hiába forog el 4000ig. Nekem volt, 130LE-s Passatom.
De még az iróniát sem fogod fel a hsz-ében 😄
[Walaki]D`Lair
Akkor lehet neked nagyon kis nyomású a turbó...de egy 2literes pdtdi az 2500-nál éled igazán...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

soma22
abbol gondoltam az 1500öt hogy onnan indul meg látványosan a gép.gyár szerint is kb onnan kezd el normális modon tölteni.
bocsesz a félreértés miatt😊

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...

[Walaki]D`Lair
Arról beszélek én is, hogy dehogy 1500 alatt nem tölt...inkább 2000-2500 alatt...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

soma22
"1500 alatt NEM tölt..."

[Walaki]D`Lair
Nekem 2000-nél kezd éledni a turbó, de igazából 2500-tól tölt rendesen...

soma22
már õ sem tudja milyen baromságot ir...

[Walaki]D`Lair
Dehogy 1500 alatt 😊)) a kamionokban tölt 1500 alatt 😄DD

[Walaki]D`Lair
Dehát épp ebben jó a dízel ne erõlködjél már...

Teljesen korrekt?
Akkor cseréljük meg a szitut, és a benzinest a teljesítménycsúcson, tehát 2-3-ban, a dízelt meg mondjuk 1200 és 1800 között forgatnánk pl 6-ban 80-120-ig... az pontosan ennyire korrekt összehasonlítás lenne.
soma22
nekem sima hdi-m van, neked vannak über benzineseid, és über számaid.😊)))
társulok csabushoz, neked az ember azt mondja a föld kerek te megcáfolod...

SötétBarom
=)

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

csabush
az az 1.4 tsi soha nem eszik neked 7.9 et mert mindenki aztmondta h azt csak nagyon alap használat mellett éri el... de könyörgöm ne egy 75leõset hasonlítsál már egy 170lovashoz, meg egy 185 egy 260hoz, ne hengerûrtartalom szerint rakd párba hanem lovak szerint...

de baszod én már rájöttem neked lehet magyarázni😊

Neked van über HDI-d, és nem tudod mi a töltési tartomány? Akkor mirõl is beszélgetünk, nemtom...
soma22
1500 alatt nem tölt turbo.egyébként pedig a forgatonyomatékot nem igazán a turbonak köszönheti a dizel szoval megy az onnan hidd el.

SötétBarom
Ez egy teljesen korrekt gyári adat, pontosan ugyan úgy mint a 0-100. Azt is az ideális teljesítmény szerint adják meg.. (nem váltanak 2500nál..)

soma22
már megint egy gyárilag tuningolt gépet hozol fel...ki nem szarja le az M5-öt?nem minden második ember ceszi meg, és aki megveszi legkkevésbé sem a szervizdija, fogyasztása érdekli.
egyébként elég érthetõen mindkét hszben leirtam hogy kiv. 1-2 japán gép.

[Walaki]D`Lair
Már hogy ne lenne? 40-nél beteszed 5-be és meghal a gép mert nem tölt a turbó...😊)

soma22
mi ez a töltési tartomány??csucson nem tölt 0,3 bart egy alap turbo a dizeleken.lentebb leirtam mi a lényege és mért kell...ezek csak hülye kifogások mert már nem tudsz mit érvelni...

Most akkor kivéve a japán gépek, vagy 9000-res fordulat? Kicsit nem összegyeztethetõ a mondandód két fele..

vagy nézzünk egy M5-öt, ami 8250-ig forog?
És természetesen 5.-ben szúrjam be õket igaz, ahol a dízel a töltési tartományban gyorsul, míg a benzines még jóval az ereje alatt...
De tudod mit keresek neked olyat, ahol a dízel 5-ben, a benzines meg max 3-ban, csak hogy fair legyen az összehasonlítás.
soma22
deszar, ilyen gond nincs a dizelnél😉

soma22
nézz meg egy dizel és egy benzines teljesitménygörbét.általában 5-6000 körül adja le a max teljesitményt a benzines, után csökken.ez a dizelnél kb 4000nél jön el, de ennyivel más a váltó hosszusága is.szoval az hogy elpörög 9000-ig nem jelenti azt hogy az hasznos fordulatszámtartomány.nem véletlenül teszik a benys autokba a kb 7000nél szabályzo elektronikát.
(kiv. az elõbb emlitett japán gépek)
elég rthetõ érvelés volt?

SötétBarom
Ember, így nem vezet senki.. Nem te vagy az átlagos autóvásárló, hanem faterod meg annak a faterja.. Nekik pedig nem céljuk 7 alatt gyorsulni százra..

Borg, ha már ennyire sok számadatot vágsz, beszúrhatnál néhány 80-120ra gyorsulást is..

[Walaki]D`Lair
Azért veszik mert utcán sokkal értelmesebben használható mint a benzines...ennek ellenére sem vennék dízelt 😊) Ha már úgyis tötymörgés van, akkor mit érdekel, hogy 5.-ben 50-rõl mennyi idõ alatt érek fel 55-re...

[Walaki]D`Lair
Azért érdemes pörgetni, mert akkor váltás után sem esik vissza nagyon a fordulatszám...😉)

Szeretnél valami értelmeset, netán konkrét érvet is megfogalmazni esetleg?
Ez miért kérdés? Eddig jóval olcsóbb volt a dízel üzemanyag, 4-5 év után, vagy sok km-t futó autóknál gyorsabban visszahozta az árát, és utána olcsóbb fenntartani. Plusz amit irtam, kényelmesebb vezetni, mert nem kell pörgetni. Ez egy nagy pont a TD mellett, ha a mezei embernek kell autót eladni.
SötétBarom
Gratulálok.. SIkerült két jó tulajdonságot találni a dízel oldalán? Szép munka.. <#eljen>

A másik ami olvasgatás közben megfogalamzódott bennem, hogy a gyárak miért akarnának eladni drágábban valamit, ami sokkal rosszabb mint a többi cuccuk? Minek fejlesztették, ha sokkal rosszabb, mint a benzines? Miért drágább, ha rosszabb? És ha ennyire szar, ez a rengeteg idióta hogyhogy veszi?

Hidd el meglepõen hülyén nézne ki, ha mindenki a te rendeltetésed szerin hasznélná a benzines autóját.. Úgy elõttem van ahogy a várkeren harminc autó elindul a pirosból és a következõ lámpáig nem váltják el az egyest, mer még nem forgott végig.. pf..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

soma22
ez egy nagy baromság amit a benzinesrõl irsz.azt hiszed hogy annak 9000-nél van a loerõcsucsa?ez egy balfaszság.el lehet pörgetni de kb annyi értelme van mint egy dizelt.1-2 japán aszfaltszaggatót van értelme addig pörgetni de egy normál benzinest nem.te egy megrögzött idiota vagy szvsz.

"De tudod a többség éppúgy elváltogat 0-100-ig 5 fokozatot egyenként, mintha dízelje lenne,"

Tehát nem rendeletetés szerûen használják ki a benzines erejét. Ezen nincs mit ragozni tovább.
Most akkor gyorsulni akar, vagy nagypapizni?
Ha gyorsulni akar, akkor pörgesse ki, ahogy kell, és akkor odaver olyan dízelnek aminek akar. Ha meg nem akar, akkor nem pörgeti, és kényelmesen autózik. Vagy vesz dízelt.

Ha a dízelnél oda kell figyelni rá, hogy töltési tartományban autózz, akkor a benzinesnek miért nem adod meg azt, hogy pörögjön, ha már gyorsulni kell? Kettõs mérce?
100-nál ha gyorsulni kell még 2-esben vagyok 😊 (100-105 között megy a 3.)
Ha meg nem, 5-ben.
Még kérdés?
Ilyen szar benzinest én sem vennék, nem csoda hogy nincs az árlistán.

A 100éves calibra (már akkor sem csúcs) 2.5 V6-ja tudott 170LE-t, és 0-100-ra 8.0s-ot.
Nohát, végre tudta hozni egy dízel a teljesítményét 😄 Granulálok. A gyorsulásához fõleg 😊

Amúgy
VW 1.4 TDI 75LE 195Nm - 0-100 12.9s - átlagfogyi 4.4l/100 (egy könnyû poloban)
VW 1.4 TSI 170LE 240Nm - 0-100 7.9s - átlagfogyi 7.9l/100 (egy golfban)

És akkor még csak egy p.köszörû vw benzinest töltöttünk fel, lent kompresszorral, fent meg turbóval 😊

De nézzünk szimplábbat is

Volvo V70
D5 2.4TD 185LE 400Nm - 0-100 9.5s - átlagfogyi 8.3l/100
T5 2.5T 260LE 350Nm - 0-100 7.1s - átlagfogyi 9.4l/100

Vagy BMW E46 touring

330i 231LE 300Nm 0-100 6.5s - átlagfogyi 9.9l/100 (sima szívó ugye)
330d 204LE 410Nm 0-100 7.2s - átlagfogyi 8.8l/100

Vagy egy Honda Accord
2.2 iCTDi 140LE 320Nm 0-100 9.3s - átlagfogyi 5.4l/100
2.4 iVTEC 190LE 223Nm 0-100 7.9s - átlagfogyi 9l/100 (szívó)

Nemtom hol az a hatalmas elõny a dízelek javára...
[Walaki]D`Lair
Azért ez elég fekete-fehér 😉)

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

-kicsi a használható fordualtszámtartománya, gyorsan kifut belõle, szorgalmasan kell felfelé kapcsolgatni gyorsuláskor

Mert a benzinessel 100-zal 3-asban jársz, mi? 😄D Mitõl kéne többet kapcsolgatni felfelé gyorsításkor, ha nincs több fokozat? A te dízel ellenérzésed egyértelmûen a Honda forgatósdi motorjai miatt van... De tudod a többség éppúgy elváltogat 0-100-ig 5 fokozatot egyenként, mintha dízelje lenne, mert felesleges erõfittogtatás miatt nem huzatja ki az autót, mert csak el akar jutni A-ból B-be. Szóval ezt sportmániát el kéna néha felejteni

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

csabush
de ha nem hallom akkor l*szarom... a szigetelés allatt hadd kerregjen😊

Kia Sorento modellfrissítés utáni motorjai:

2.5 CRDi 170Le, 343Nm - 12.4 sec 100ra
3.3 V6 238Le Nemtudom hány Nm - 9.8 sec 100ra

2.6 másodperc, és minimum sztem 5 literes fogyasztáskülönbség a dízel javára, arról nem beszélve h a magya árlistákon nincs is rajta abenzines mert senki nem vette azzal😊

De azért ugye elég nagy különbség, hogy maga a motor nem kerreg, vagy cask van rajta egy tonna hangszigetelés, hogy ne halljad...
csabush
testvérem, amerikába szarják a benzint, ott soha nem fog elterjedni a dízel, és ezt a sok ostoba szar szabállyal elis intézték... Ettõl függetlenül a sok 4-6 ezer köbcentis benzintemetõ is ugyanúgy szennyezi a levegõt mint a mostani körszerû dízelek...

Mezei ember könyebben vezeti: igen mert sokkal másabb továbbnyomni a pedált és késõbb váltani... A kerregést az új autókba, fõleg mondjuk a felsõbb középkategóriába(ford mondeonál, vagy akár már a focusoknál) csak kinnt lehet hallani, és én spec pont l*szarom h kívül kerreg😊 De pl egy 530d kivülrõl se nagyon kerreg már😊 És az húz mindenhonnan mint a szemét😊

Amúgy nem vagyok elvakult dízelpárti, kedvenc autóim a mitsu 3000gt, evo 6-9, skyline, ezek meg ritkán dízelek, szóval errõl ennyit.
A mezei szürke átlagembernek sokkalta jobb választás a dízel

TD

Elõnyök
-a mezei ember könnyebben vezeti, érzetre jobb neki, mert tipikusan alacsony fordulaton közlekedik, ahol ennek a legtöbb ereje van
-kevesebbet fogyaszt 2-3 literrel, mint az azonos teljesítményû szívó benzines

Hátrányok
-drágább megvenni
-drágább szervizelni (és már e kettõ után 4-5 évre elõre el is veszett a fogyasztásból adódó elõny, nem beszélve az üzemanyagárak változásáról)
-kicsi a használható fordualtszámtartománya, gyorsan kifut belõle, szorgalmasan kell felfelé kapcsolgatni gyorsuláskor
-a megbízhatósága pont a turbó miatt sosem lesz olyan, mint egy mezei szívó benzinesé
-kerreg, kormol (tisztelet a kivételnek, V6 felett, vagy jó drága részecskeszûrõkkel megfojtva) De alapvetõen egyiknek sincs olyan szép járása mint egy benzinesnek.
-környezetszennyezõbb, hiába mondják hogy pedig nem, amerikába egyes államokba még mindig nem tudja teljesíteni az elõírásokat, a legújabb merci féle blue diesel se.

Szívó benzin

Elõnyök:
-egyszerû felépítés, olcsóbb
-könnyebben, olcsóbban szervizelhetõ
-még a pörgõs is tartósabb mint az agyontöltött dízelek
-rugalmasabb vezethetõség, nagyobb hasznos fordulatszámtartomány
-olcsóbb váltó elég, mert nem kell alacsony fordulaton megvédeni a baszottnagy nyomatéktól, és 6. gang sem feltétlenül kell, mivel ennek nem árt ha pörög
-nagy fordulatszám mint lehetõség, és ott jobb teljesítményt ad le - karöltve a rugalmasabb áttételezhetõséggel, jobban gyorsul.
-sportosabb érzés is vezetni - és ez az, amin aztán a dízel úgy igyekezhet ahogy akar.

Hátrányok:
-2-3 literrel többet fogyaszt
-másképp kell vezetni, mivel nem alacsony fordulaton mutatja meg az erejét (már akinek hátrány)
mert te másképp viselkedsz 😄DDD

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Hiába irja le valaki, hogy milyen elõnyei vannak a dízelnek, meg mellé hogy milyen hátrányai. Amint a dízelnek csak egy hátránya is eljut a fülükbe, egybõl felborul a rózsaszín világkép, és rá van fogva, hogy még a többi elõnye se lett elismerve, sõt mindenki hülye. Igy ez a topik errõl fog szólni továbbra is.
Na talán kezdem kibogozni a félreértés okát. A #1168-ban:

,,jól van, te felhozhatsz egy kicsit eltérõ dolgot (szívó benzin-turbo benzin), de nem reagálhatok rá, mert akkor már 0 köze van a témához. Oké, legalább tudom mire számíthatok. 😊"

én ezután gondoltam lezárom a turbo benzin okozta témától eltérést.
Amit ezután írtam:

,,Engem nem érdekel, melyik jobb, én elismerem, hogy mindkettõ motornak van értelme..."

én itt a szívó benzin kontra TD-re gondoltam. Bocs ezt kihagytam, félreérthertõ voltam

PEACE

[Walaki]D`Lair
Jó ez már megint a szarrágás, a félmondatokba való belekötés...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Legalább magadnak ne mondj már ellent, olvass vissza.
Még te is beidézted a hsz-em, amiben egészen konkrétan a turbó benzin vs turbó dízelrõl volt szó, hogy azok közül melyik a használhatóbb, meg melyiket kell pörgetni. ld 1169-1170
Itt harsogsz, hogy ne beszéljünk félre, erre semmi mást nem csinálsz 😄

Persze megértem, hogy turbó benzinessel nem szeretnéd összehasonlítani, elvégre azzal szemben még keményebben elhasal a dízel..

"A dízel mindenben szar a szívóbenzinhez képest, és Ny-Európa több mint fele hülye, ennyi... "
Ezt is csak te mondod, de azért én beszélek félre...
,,ÉS? Ez hol releváns turbó benzin vs turbó dízel összehasonlításban?"

ez nem igaz, szívó benzin-TD-rõl beszéljünk, ezt mondom két hsz-óta, engem nem érdekel a Turbó benzin, mert az már nem is olcsóbb a dízelnél és többet fogyaszt, azaz jóval költségesebb. És aki dízelt vesz, elsõsorban takarékos akar lenni, nem versenyzõ (néhány hülye kivételtõl eltekintve). Nem tûnik fel, hogy kötekszel mindenkivel? Hondás, forgatós f*szkalap, erre már mást nem tudok mondani, k*rvára elegem van, folyamatos kifogás. A dízel mindenben szar a szívóbenzinhez képest, és Ny-Európa több mint fele hülye, ennyi...

"De értsd már meg, hogy sokan nem forgatják, nem szeretik forgatni... Olyan nehéz ezt megérteni?"

ÉS? Ez hol releváns turbó benzin vs turbó dízel összehasonlításban? A benzines turbós még jobban fog neked húzni alul, mert a turbó miatt ugyanúgy sok nyomatéka lesz már kis fordulaton is. DE ezt még forgatHATOD magasra is, HA akarod, és még ott is megy.
elmondom, miért hasonlítom csak ahhoz, ha már a turbódízel 300e Ft-os ártöbbletét felhozod hátránynak a szívóbenzin ellen, akkor már nem korrekt bekeverni a turbós benzinest, mivel az is drágább...

,,Ez sem így van. Ugyan miért maradna az elõny a dízel oldalán? Amikor a dízel alacsony fordulaton ébredõ erejét kombinálod a benzines magasra forgathatóságával."

De értsd már meg, hogy sokan nem forgatják, nem szeretik forgatni... Olyan nehéz ezt megérteni?

,,Az meg hogy mivel hasonlítjuk olyan dolog, hogy ahhoz kell hasonlítani, ami versenytársa lehetne"

Én inkább a realitás talaján maradok, ahhoz hasonlítom, amelyik a konkurense, nem amelyik ,,lehetne"...

De cáfold meg Nyugat Európa több mint felét... Befejeztem

Ez nem igaz. Mindössze abba kötöttem bele, ami nonszensz dolgok elõjöttek az 1.4 HDI kapcsán.

"Azt, hogy visszakapcsolgatni nem kell elõzéshez, sztem egyértelmû, meg alulról jobban húz. Tökmindegy hogy turbós benzinesnél is így van, attól még ez elõny marad a dízel oldalán. "

Ez sem így van. Ugyan miért maradna az elõny a dízel oldalán? Amikor a dízel alacsony fordulaton ébredõ erejét kombinálod a benzines magasra forgathatóságával. Egy SOKKAL rugalmasabban használható motort kapsz, mint a dízel.

"+ ugye kevesebbet fogyaszt. "
Senk nem cáfolta. Csak ez az elõny a NAGY teljesítményû dízeleknél elhanyagolhatóra csökkent, fõleg ha hozzávesszük, hogy a dízel már-már drágább a benzinnél, és a dízel autót is jóval drágábban kapod meg, mint a benzinest, sõt, még drágábban is szervizeled. Érdekes, hogy ezt mennyire szeretik elfelejteni a dízel tulajok.

"Meg ugye végig turbodízel vs. szívóbenzint hasonlítunk, mert kisautóknál, nagy autóknál általában ez a kombináció van."
Általában, és még így sem egyértelmû a TD elõnye. Plusz a tendencia ugye változik, szinte minden gyártónak jönnek most új turbós benzinesei, kis köbcentivel is, elég cska a PUG-BMW 1.6 turbót, vagy a vw kompresszor+turbós 1.4-esét említeni, ami MINDEN szempontból kenterbe veri a hasonló teljesítményû TD-ket. Jön az advanced vtec, jön a turbo-ivtec, de még a hibridekhez is benzint párosítanak, mert még mindig tisztább üzem érhetõ el.
Gyúrnak még dízelre is, de javarészt csak a környezetvédelmi elõírások irányába. Nem teljesítményre, vagy jobb használhatóságra, vagy jobb fogyasztásra.

Az meg hogy mivel hasonlítjuk olyan dolog, hogy ahhoz kell hasonlítani, ami versenytársa lehetne. Azt mondod ne legyünk olyanok mint a politizálók, de azért richtig olyankokkal hasonlítod a TD-ket, ami ellen persze hogy van esélyük 1-2 téren jobbnak lenni 😊