3671
DIESEL vs BENZIN
  • DJ BP
    mégse kell kombi? :)
  • Jobson
    vagy a hyundai dízelről?
  • Jobson
    Helló !

Vélemény a kia cerato dízelről?
  • Sir Quno Jedi
    Én anno a régi 2000-es dízel 626-osomnak kétszer odaizzítottam és mínusz harmincban is pöccre indult. Ja, az őskövület szívódízelek elpusztíthatalanok, azok még munkára voltak!
  • DJ BP
    ,,Mosthogy van ez a hideg reggel mindig olyan mintha csak két henger menne. Aztán egy 2-3 perc és onnantól normális megint."

Ez olyan nagy gond? Hidegben minden motor jobban rezonál, meg kicsit zakatol, csak nem annyira aztán 2-3 perc és jó. Vagy ezzel nagy hátrányt szenvedsz? :D
    Mellesleg ez a szívódízel már ősrégi technika
  • n003
    majd fogják :)) mert ez a trend .. amúgy a turbó tényleg nyírja a motort de ha eleve úgy tervezik a blokkot-fejet, dugókat hogy turbós lesz akkor mamár ez egy átlagos felhasználónál már nem teljesen igaz + persze figyelni kell a turbó miatt hogy ne erőltesd hidegen, melegen meg ne állítsd le azonnal .. japóknál már régóta sok a kisköbös-turbós kalapdoboz - ez csak nekünk 'újdonság' :))
  • SHADOWEYES7
    2000-es motorok már tudnak valamit,egyébként a japán motor is megbizható ám!!!
  • Aggressor HUN
    sziasztok...van egy 21 éves Toyota Starletem (85 eleji),1.3-as benzines,600E km van benne,nem volt hozzányúlva semmihez...minden autó függ a gazdájától is(én autószerelő vagyok,így a sajátomat tojom le nagyívben :-) )...a következő kocsim sztem benzines lesz,a legújabb fejlesztésű gázzal felfegyverezve...most mentem egy 2.0-s Mazdával,gázos,bitangul megy,6,5L eszik gázból...nekem teCCik :-)
  • SHADOWEYES7
    ez igy igaz!
  • soma22
    nem mellesleg elég kevés dizelt adnak ki turbo nélkül:)
  • SHADOWEYES7
    láttál már turbót szétszedve???
  • SHADOWEYES7
    a turbó eggyáltalán nem drága dolog!!!inkább az összeállitás ,legfőképp az intercooler-hez,márha tudod mire való???,a siklócsapágyak kenése is fontos!!!
    a diesel sokkal kevesebbet pörög mint a benzines autók,(löket hossztól függ)
  • DanielT
    "mit gondolsz miért nem rakják tele szarásig turbóval a gyártók az új benzines autókat,??"

Mer' drága mint a picsa, de most már a karakterisztikáját is sikerült nagyon barátira venni és a tartósság is megvan, látszik is a trend, hogy a benzinesekbe is vissza fog térni.

"egyrészt sokkal kevessebet pörög 1 diesel,azért ad le nagyobb nyomatékot is!!"

Ez így ebben a formában nem igaz.
  • SHADOWEYES7
    A turbó csak nyirja a motort ,mit gondolsz miért nem rakják tele szarásig turbóval a gyártók az új benzines autókat,??
    egyrészt sokkal kevessebet pörög 1 diesel,azért ad le nagyobb nyomatékot is!!
  • soma22
    Szevasztok!

Azért tök vicces volt a szitu:
    2 honapig meg se mozdult a fórum, valaki rákérdez a dizelre és egyből a toppfórumok közt a topik:)
    A legjobb mégis ugyanazokat a hszekete ujraolvasni amit anno én a fejemhez kapta, nomeg azt hogy véletlen sem maradt ki az én "hihetetlen" mutatványom:)

Annak aki dízelt szeretne:
    én is inkább a Fabia mellett tipelnék a két kocsi közül, és egyet kell értsek Borg érvelésével a két kocsinál.
  • n003
    nekünk a bogarunkban 600e km volt naés valszeg szerencsések voltunk ..

de amúgy ne egy 14éves autót hasonlíts össze egy 4 évessel pözsóval :)) ijjen alapon lehetne párhuzamot vonni egy 286 és egy p4-es között tartósság szempontjából asszem érdekes eredmény jönne ki :D vajh mejjik típust is használják az űrkutatásban?! hmm :))
  • gordon 24
    Lehet de nekem ezek meggyöző adatok amit az elöbb is irtam az apám kocsija egy 1.8-as Ford 14 éves és 300-ezer km van benne. És megy mint a szél.. A dieselek legtöbbje ilyenkor már elhelt. Viszont Merciből csak Dieselt vennék. Volt egy ismerős akinek egy 124-es (pupos) mercije volt abba a kocsiba 800-ezer km volt. 12-évig használta és ebből 10 évig Taxi volt..
  • n003
    majd lesz :) bár szerintem sokat tanúltak a gyártók a dizelek hibáiból .. előbb-utóbb a benzineseknél is elturbósodik a világ és elindul a le-hajjhászás a köbbcenti csökkentésével párhuzamosan
  • gordon 24
    Jojo!! De a benzineseknek nincs ilyen hibája.. Én ezért vagyok benzin párti ha nekem saját autóm lesz tutti benzines lesz...
  • n003
    a dízelnek túrbó nélkül is nagyobb a nyomatéka mint egy azonos benzinesnek
  • n003
    :(( ez az utóbbi évtized látványos fejlesztéseinek a hibája .. sajna túl "könnyen" lehetett a régi öntöttvasblokkos füstös-kormos munkadízelekből hipermodern 170le-s erőműveket fejleszteni és ez sajnos sok estben a megbizhatóság-tartósságból áldoz fel
    haveromnak volt egy a6-osa 150e km-nél cserés volt a komplett szelepvezérlés mert eccerűen elkopott!
  • desigo
    kétezres turbós
    még jó,hogy alulról húz:)
  • gordon 24
    Egy Peuget Partner... Csak 4 éves és csak 180-ezer van benne.
    Mosthogy van ez a hideg reggel mindig olyan mintha csak két henger menne. Aztán egy 2-3 perc és onnantól normális megint.
  • n003
    a dízelnek nagyobb a nyomatéka ezáltal alúlról húz egy benzineshez képest ami viszon nagyobb fordulatot érhet el
  • n003
    mid van? nekem 2.0 tddi mondeo és még sosem hagyott cserbe (nahh eztazéé lekopogom :D) előtte egy swift sedanom volt és azt is szerettem ;)
  • tom235
    "dízeles karakter " kifejtenéd pontosan, hogy ez mit jelent mert nem értem.
  • gordon 24
    Na ez a lényeg!!!!! Ez a két autó között a különbség... Ezért van az hogy egy benzines embert sose fogsz tudni meggyőzni a Dieselről és forditva..

De az igaz hogy most hidegbe szarakodik ez a szar....
  • n003
    te nem olvasod el jól amit írt! van akinek a dízeles karakter jön be ennyi .. mamár aki dízelt vesz az nem azért veszi mert olcsóbb az üzemanyag (mert nemigaz) vagy mert kevesebbet fogyaszt (manapság max 1-2 liter a különbség ami soksok km után hozza meg az árkülönbözetet) ...
  • DanielT
    :DDDDDDDDD
  • tom235
    hiába, ha tegyük fel tényleg kevesebbet fogyaszt is, a motor drágább is annyival.
  • desigo
    csak a 20 ezreseket kell pörgetni a szervízben
  • DJ BP
    kevesebb fogyasztás, sok embernek kellems karakterisztika, nem kell pörgetni
  • gordon 24
    Pedig annyi és ez egy 94-es Ford Mondeo kombi. 1.8 16 voltos DD. És 5 éve taxi. A Másik pedig egy Toyota Carina e
  • tom235
    nem ezt kérdeztem ,hanem mondj egy indokot mért jobb személyautóba dízel?
  • DJ BP
    mind megy mindig? te sem mondod komolyan, 300e, jéézus, az rengeteg :))
  • DJ BP
    télen nem indul, 80-as évekből jöttél?
    eddig sem az ára volt a lényeg, 100 km-enként 2 literes fogyasztáskülönbség így is 520Ft :)
  • gordon 24
    Bejött a hidek közdök mint állat. Ennyit a Dieselről. És az agyon Dicsért Francia Dieselról. Alig indul pedig csak 180-ezer km van benne. A másik két szar benzines autónkba 250-e és 300-ezer van mind megy.
  • tom235
    mi értelme a dízelnek? télen nem indul és jelen pillanatban még drágább is mint a benzin.
  • DJ BP
    Viccet félretéve, nincs semmi bajom veled, csak furcsa nekem autób*zik között a környezetszennyezés téma :DDD
  • desigo
    zajártalom:)