3671
DIESEL vs BENZIN
-
DJ BP #1710 mégse kell kombi? :) -
Jobson #1709 vagy a hyundai dízelről? -
Jobson #1708 Helló !
Vélemény a kia cerato dízelről? -
#1706 Én anno a régi 2000-es dízel 626-osomnak kétszer odaizzítottam és mínusz harmincban is pöccre indult. Ja, az őskövület szívódízelek elpusztíthatalanok, azok még munkára voltak! -
DJ BP #1705 ,,Mosthogy van ez a hideg reggel mindig olyan mintha csak két henger menne. Aztán egy 2-3 perc és onnantól normális megint."
Ez olyan nagy gond? Hidegben minden motor jobban rezonál, meg kicsit zakatol, csak nem annyira aztán 2-3 perc és jó. Vagy ezzel nagy hátrányt szenvedsz? :D
Mellesleg ez a szívódízel már ősrégi technika -
n003 #1704 majd fogják :)) mert ez a trend .. amúgy a turbó tényleg nyírja a motort de ha eleve úgy tervezik a blokkot-fejet, dugókat hogy turbós lesz akkor mamár ez egy átlagos felhasználónál már nem teljesen igaz + persze figyelni kell a turbó miatt hogy ne erőltesd hidegen, melegen meg ne állítsd le azonnal .. japóknál már régóta sok a kisköbös-turbós kalapdoboz - ez csak nekünk 'újdonság' :)) -
#1703 2000-es motorok már tudnak valamit,egyébként a japán motor is megbizható ám!!! -
Aggressor HUN #1702 sziasztok...van egy 21 éves Toyota Starletem (85 eleji),1.3-as benzines,600E km van benne,nem volt hozzányúlva semmihez...minden autó függ a gazdájától is(én autószerelő vagyok,így a sajátomat tojom le nagyívben :-) )...a következő kocsim sztem benzines lesz,a legújabb fejlesztésű gázzal felfegyverezve...most mentem egy 2.0-s Mazdával,gázos,bitangul megy,6,5L eszik gázból...nekem teCCik :-) -
#1701 ez igy igaz! -
#1700 nem mellesleg elég kevés dizelt adnak ki turbo nélkül:) -
#1699 láttál már turbót szétszedve??? -
#1698 a turbó eggyáltalán nem drága dolog!!!inkább az összeállitás ,legfőképp az intercooler-hez,márha tudod mire való???,a siklócsapágyak kenése is fontos!!!
a diesel sokkal kevesebbet pörög mint a benzines autók,(löket hossztól függ) -
#1697 "mit gondolsz miért nem rakják tele szarásig turbóval a gyártók az új benzines autókat,??"
Mer' drága mint a picsa, de most már a karakterisztikáját is sikerült nagyon barátira venni és a tartósság is megvan, látszik is a trend, hogy a benzinesekbe is vissza fog térni.
"egyrészt sokkal kevessebet pörög 1 diesel,azért ad le nagyobb nyomatékot is!!"
Ez így ebben a formában nem igaz. -
#1696 A turbó csak nyirja a motort ,mit gondolsz miért nem rakják tele szarásig turbóval a gyártók az új benzines autókat,??
egyrészt sokkal kevessebet pörög 1 diesel,azért ad le nagyobb nyomatékot is!! -
#1695 Szevasztok!
Azért tök vicces volt a szitu:
2 honapig meg se mozdult a fórum, valaki rákérdez a dizelre és egyből a toppfórumok közt a topik:)
A legjobb mégis ugyanazokat a hszekete ujraolvasni amit anno én a fejemhez kapta, nomeg azt hogy véletlen sem maradt ki az én "hihetetlen" mutatványom:)
Annak aki dízelt szeretne:
én is inkább a Fabia mellett tipelnék a két kocsi közül, és egyet kell értsek Borg érvelésével a két kocsinál. -
n003 #1694 nekünk a bogarunkban 600e km volt naés valszeg szerencsések voltunk ..
de amúgy ne egy 14éves autót hasonlíts össze egy 4 évessel pözsóval :)) ijjen alapon lehetne párhuzamot vonni egy 286 és egy p4-es között tartósság szempontjából asszem érdekes eredmény jönne ki :D vajh mejjik típust is használják az űrkutatásban?! hmm :)) -
#1693 Lehet de nekem ezek meggyöző adatok amit az elöbb is irtam az apám kocsija egy 1.8-as Ford 14 éves és 300-ezer km van benne. És megy mint a szél.. A dieselek legtöbbje ilyenkor már elhelt. Viszont Merciből csak Dieselt vennék. Volt egy ismerős akinek egy 124-es (pupos) mercije volt abba a kocsiba 800-ezer km volt. 12-évig használta és ebből 10 évig Taxi volt.. -
n003 #1692 majd lesz :) bár szerintem sokat tanúltak a gyártók a dizelek hibáiból .. előbb-utóbb a benzineseknél is elturbósodik a világ és elindul a le-hajjhászás a köbbcenti csökkentésével párhuzamosan -
#1691 Jojo!! De a benzineseknek nincs ilyen hibája.. Én ezért vagyok benzin párti ha nekem saját autóm lesz tutti benzines lesz... -
n003 #1690 a dízelnek túrbó nélkül is nagyobb a nyomatéka mint egy azonos benzinesnek -
n003 #1689 :(( ez az utóbbi évtized látványos fejlesztéseinek a hibája .. sajna túl "könnyen" lehetett a régi öntöttvasblokkos füstös-kormos munkadízelekből hipermodern 170le-s erőműveket fejleszteni és ez sajnos sok estben a megbizhatóság-tartósságból áldoz fel
haveromnak volt egy a6-osa 150e km-nél cserés volt a komplett szelepvezérlés mert eccerűen elkopott! -
#1688 kétezres turbós
még jó,hogy alulról húz:) -
#1687 Egy Peuget Partner... Csak 4 éves és csak 180-ezer van benne.
Mosthogy van ez a hideg reggel mindig olyan mintha csak két henger menne. Aztán egy 2-3 perc és onnantól normális megint. -
n003 #1686 a dízelnek nagyobb a nyomatéka ezáltal alúlról húz egy benzineshez képest ami viszon nagyobb fordulatot érhet el -
n003 #1685 mid van? nekem 2.0 tddi mondeo és még sosem hagyott cserbe (nahh eztazéé lekopogom :D) előtte egy swift sedanom volt és azt is szerettem ;) -
tom235 #1684 "dízeles karakter " kifejtenéd pontosan, hogy ez mit jelent mert nem értem. -
#1683 Na ez a lényeg!!!!! Ez a két autó között a különbség... Ezért van az hogy egy benzines embert sose fogsz tudni meggyőzni a Dieselről és forditva..
De az igaz hogy most hidegbe szarakodik ez a szar.... -
n003 #1682 te nem olvasod el jól amit írt! van akinek a dízeles karakter jön be ennyi .. mamár aki dízelt vesz az nem azért veszi mert olcsóbb az üzemanyag (mert nemigaz) vagy mert kevesebbet fogyaszt (manapság max 1-2 liter a különbség ami soksok km után hozza meg az árkülönbözetet) ... -
#1681 :DDDDDDDDD -
tom235 #1680 hiába, ha tegyük fel tényleg kevesebbet fogyaszt is, a motor drágább is annyival. -
#1679 csak a 20 ezreseket kell pörgetni a szervízben -
DJ BP #1678 kevesebb fogyasztás, sok embernek kellems karakterisztika, nem kell pörgetni -
#1677 Pedig annyi és ez egy 94-es Ford Mondeo kombi. 1.8 16 voltos DD. És 5 éve taxi. A Másik pedig egy Toyota Carina e -
tom235 #1676 nem ezt kérdeztem ,hanem mondj egy indokot mért jobb személyautóba dízel? -
DJ BP #1675 mind megy mindig? te sem mondod komolyan, 300e, jéézus, az rengeteg :)) -
DJ BP #1674 télen nem indul, 80-as évekből jöttél?
eddig sem az ára volt a lényeg, 100 km-enként 2 literes fogyasztáskülönbség így is 520Ft :) -
#1673 Bejött a hidek közdök mint állat. Ennyit a Dieselről. És az agyon Dicsért Francia Dieselról. Alig indul pedig csak 180-ezer km van benne. A másik két szar benzines autónkba 250-e és 300-ezer van mind megy. -
tom235 #1672 mi értelme a dízelnek? télen nem indul és jelen pillanatban még drágább is mint a benzin. -
DJ BP #1671 Viccet félretéve, nincs semmi bajom veled, csak furcsa nekem autób*zik között a környezetszennyezés téma :DDD -
#1670 zajártalom:)