3671
DIESEL vs BENZIN
  • gordon 24
    Egyébként ezeket az utakat kell nagyon nagyon elkerülni:
    Pesti rakpart Full. Budai alsó raki Lágy.hidtól petőfi hidig. Budai alsó raki Mozaik utcától a Margit hidig. Hungária Körrút. Nagykörút. Kis Körút bizonyos része (deák és környéke.) Moszkva tér és környéke. Kb ennyi aztán egy kis szerencse és máris vége a szenvedésnek ha van olyan. Mondjuk én kifejezzetten élvezem.
  • gordon 24
    Jó azért a 30 percben van egy kis túlzás. De a 40-50 simán megy. Én dél pesten lakom. Szentendréről a múltkor kb 1.10 perc alatt itthon voltam. Igaz akkor mákos volt mert a rakparton simán jöttem 80-at végig, pedig ez 14-óra körül volt.
  • desigo
    Meglátszik a kerülő utak hiánya.
    Pl Fehérvár körül milyen jó,hogy ott van.
    Nem kell keresztül menni az 50 lámpán...
  • Sir Quno Jedi
    A legrosszabb, hogy manapság már mondjuk kedd este 10-kor (!!!) is dugó van. Mindig az van, kivéve kora hajnalban (akkor csak a munkába menők vannak még ébren). Fingom sincs hova mennek az emberek egy átlagos kedd este/éjszaka, de már-már mindig dugó van?!!!
  • desigo
    Ha át kell menni pesten akkor azt vagy nagyon korán kell vagy dél körül:)
    Amúgy szívás...
  • Sir Quno Jedi
    Valszeg. nem ugyanabban a dimenzióban élünk. :DDD Én pl. egész életemben itt éltem és már BKV-n nyomorgós koromban sem élveztem, de mióta úgy 6-7 éve saját autóval nyomom, azóta többet ültem dugóban, mint amennyit ép ésszel el lehetne viselni. ÉS én is ismerem a menekülőutakat sokfelé. Napközben Pest távoli sarkából a városon át Buda távoli sarkáig akkor sem 30 perc az út, ha leszopod magad. Az más kérdés, hogy ha kilóhuszat nyomod éjszaka akkor 20 perc alatt is teljesíthető (csak nem kell figyelni a lámpákat és kell "némi" szerencse, nekem anno összejött). :DDD
  • desigo
    Nyilván aki nem jár sűrűn pesten az nem ismeri a kerülő utakat sőt még el is tévedne.
    Egyébként tényleg lehet a kis utcákban trükközni :)
  • gordon 24
    Én nem tudom miért irjátok ezt. Én kb 3 éve dolgozom pesten autóval. Én ez alatt az idő alatt egyszer ültem a dugóban kb 1 órát egy baleset miatt. Ennyi. BP-n az a lényeg hogy a fő utakat elkell felejteni. Én kb 30 perc alatt ott vagyok bárhol pesten még a legnagyobb csúcsba is. Jó az igaz hogy néha a 90-100 is megvan de ezt csak zárójelbe irtam.
  • Sir Quno Jedi
    2.9I V6 Ford Scorpio Sedan (1991)
  • Sir Quno Jedi
    Ültem én már 3 órás dugóban a Krisztinától az Erzsébet hídig kollégákkal, ami amúgy 2-3 perces út. Ez van, ez BP.
  • n003
    mijjen járgánnyal?? eccer a céges boxerrel araszoltam 1tonna cuccal a rakparton kb 1órát kb 35fokban .. hááát nincsenek jó emlékeim arról a napról :(( hálisten csak ritkán van arra szükség hogy én menjek áruért fel pestre :)

a legideálisabb városi autó egy smart lenne ha nem kelrülne annyiba mint egy rendes kocsi :)
  • DJ BP
    Full város? Gondolom Pest, hát nem irigyellek :)
  • Sir Quno Jedi
    Nos kilóméterben én sem megyek, csak átlag 1000 körül, de ugye ez full város/belváros, így 2-4 órát alapban ott rohadok. Ha alapjáraton a kipufogóból áradó tunci-tunci-tunci-t kéne hallgatnom, valszeg, felkötném magam idővel. Így is elég a három sorban mellettem álló kamionok brumbrumja, de az ellen valamit véd a vastag ablak, meg a jó ajtószigetelés (meg arrébb húzok, ahol lehet).
  • DJ BP
    én se, ezért is vagyok boldog a Focusommal :)
  • DJ BP
    így igaz, nem hiszem, hogy közlekedik 1-2000km-t hetente :)
  • Sir Quno Jedi
    Ez csak addig élmény, míg kocaautós vagy. Mikor már munkaeszköz a gépjármű, akkor a kényelem/ergonómia nagyot ugrik előre a listán.
  • GregSB
    Majd kinövöd :)
  • toretto r34
    Én azt mondom hogy inkább szét megy afejem de élvezem amikor visit a motor és üvőlt hátul a nagy rendszer.
  • DJ BP
    ,,a Hybrid nem megy különösebben jól. Elég jól megy, olyan, mint egy átlagos 1,6-os."

és 8 litert fogyasztott neki? hát általában sima 1,6-osok is annyit esznek :)), érdekes

• n003
    arra értettem hogy minden5. család közvetlenül az olajipar vagy ahoz szorosan kapcsolódó ipartól függ .. ipari kutatás-fejlesztés, kitermelés, szállítás, feldolgozás, szállítás, értékesítés +egy két dolog :))

ahoz hogy elérjen a világ mondjuk oda hogy a gépjárművek megújuló energiaforrással működjenek globális szinten kell átalakulni az egész ipari-'kultúrának' ami nem megy egyik pillanatról a másikra
  • SötétBarom
    " A mindennapi közlekedésben nagyon kellemes és nagyon hétköznapi autó a Civic. Ha a műszerfal nem hencegne azzal, hogy most épp mennyire ügyesen tölt/hajt, sohasem tűnne fel semmi furcsaság. Átlagos futómű, átlagos teljesítmény. És a fülzsírízű pirula a végére: átlagos fogyasztás. Ha ugyanúgy jártam vele, mint egy rendes autóval, 7,7-8,1 liter körül fogyasztott, várossal és autópályával. A reptéri kínzás alatt (ahol semmi haszna a hibridségnek) felment 10 liter fölé, de az debil használat, nem jelent semmit. Közben nagyon-nagyon kevéssé szennyez, de arra a magyar jogszabályok nem adnak semmiféle piros pontot. "

Civic Hybrid teszt
  • DJ BP
    volt egy belinkelt teszt

Honda Civic Hybrid 4,7l
    VW Polo 1,4 TDI 3,8l
    Opel Astra 1,4 Twinport 5,9l

Tehát olyan marha nagy előnye nincs, 1-1,5 liter
  • DJ BP
    nem azt mondom, hogy a sima autó nem károsítja a környezetet, de a hibrid sem különb előáálításkor (akkuk). Ezért mondom, hogy az igazi környezetbarát jármű nem a hibrid lesz. A közeljövőben lehet, de én pont a távolabbi jövőre céloztam. El lehet hülyéskedni a hibriddel, de azt a nagy hasznát nem látom
  • SötétBarom
    Miaz, hogy minden ötödik család???

Szerinted a kenyér lovaskocsin megy a boltba? A gyógyszereket, a kaját, a piát, stb mind vonattal, teherautóval, hajóval vagy autóval szállítják.. (a vonat lehet villany, de az az áram meg a hőerőműből jön) Ha az olaj ára az egekbe szökik, akkor lesz az a vicc, hogy 200 helyet 1200 lesz a kiló kenyér..
  • n003
    dehogyisnem!! a közeljövő biztosan a hibridé (persze nem lesz hosszútávon életképes) mert ez átvezet az üzemanyagcellás autó felé .. ami szerény véleményem szerint már kész és bevethető állapotban van csak az oljakartel fiókjában várja a jövőt ;)) (bár lehet ez csak a saját összeesküvés elméletem) .. a nagy probléma az az hogy jelenleg minden 5. család az olajipartól függ

amúgymeg az hogy mi környezetromboló??! egy s-klassze előállításakor 20-22tonna ipari hulladék keletkezik ennek majd a fele fokozottan veszéjjes!!! :((
  • DJ BP
    de sztem nem a hibridé a jövő, ez csak parasztvakítás, kicsit kevesebbet fogyaszt, ha mindent előírás szerint teszel vele (megfelelő város/országút arány, stb.) Meg előáálítása se túl környezetbarát, meg a forgalomból való kivonásuk. Mást fognak kitalálni 20 év múlva szvsz
  • Sir Quno Jedi
    Ja, de csak ésszel. Legnagyobb hülyeség a sportkipufogó. Mikor állsz a dugóban, szétmegy egy idő után a saját fejed tőle. AZ a mély brummogás/rezgés kikészíti az embert, pláne ha amúgy sem vagy jól, pl. fáj a fejed, vagy nagyon fáradt vagy. Sokkal jobb ha az autó csak akkor buzgárkodik, ha odalépsz neki (na nem matizosan persze!)!
  • FOXX supreme
    azért jó ha valamennyit hallani a motorból, főleg a ha szépen muzsikál..:)
  • Sir Quno Jedi
    Ja haverom dumája. Neki mindég ilyen bazi nagy 1100-1300cc-s mocijai vannak (gyakran kettő is), viszont autóban a csendes limókat komálja, nomeg BMW mániás (sőt már-már őrült). Vett egy 60-as évek beli luxus bömbit (németből), aztán azt újítgatja fel hobbiból (anno sejkeknek, meg gazdag uraknak csinálták azt a modellt).
  • Sir Quno Jedi
    "Újabb" skorpimban is ez a helyzet (91', az má nekem új). Halk és diszkrét, de ha odalépsz neki olyan hangja van, mint egy felhergelt kopresszornak. Főleg ha meleg a motor, akkor ugye a viszkókuplung nagyon megtekeri az óriási hűtőlapátokat és tiszta gázturbina effekteket ad elő. Ja és sedan, mer az hosszabb, mint az 5ajtósóm. :D
  • GregSB
    Ami igaz is, mért eredményekkel tudják bizonyítani. Csak azt soha nem említik meg, hogy a különbség elenyésző :)
  • soma22
    hogy egy motor legyen kúva hangos (hogy jól hallják, ha jön), egy kocsi viszont csendes, mint a halál!

ez nagyon tetszett!
  • DanielT
    A nagy bálnáknál nincs különbség, csak annyi, hogy a Lexus azt terjeszti magáról, hogy ő a leghalkabb :)
  • GregSB
    Akkor te majd nem fogod ezt az extrát megrendelni, vagy egyszerűen lekapcsolod :P

Én is ültem Lexusban, de ültem az említett 4lityós V8assal felszerelt 7es BMWben is. Mindkettő baromi csendes volt, a különbség annyi volt, hogy az utóbbiban egy-egy nagyobb gázfröccsnél kultúráltan lehetett hallani a v8 morgását, se nem túl hangosan, se nem túl halkanl, pont annyira hogy mosolyt varázsoljon az arcomra, és még üvöltözés nélkül tudjak beszélgetni az utastársaimmal :)
  • Sir Quno Jedi
    Nnnna, te is csak gyorsan akarsz meggazdagodni!!! Pont olyan vagy, mint a...ÉN! :D
  • DanielT
    De én nem várok az elektromos autók soha el nem érkeztéig! Azonnal piacra dobom! :D
  • GregSB
    Ezt már hónapokkal ezelőtt "kitaláltuk" haverokkal, és gondolom nem mi voltunk az egyetlenek akiknek ez megfordult a fejében a jövő elektronyos autóival kapcsolatban, szal kicsit elkéstél :P

Neten lesz majd egy nagy "motor " kipufogóhang" adatbázis, ahonnan beszerezheted majd az összes hangot a'la Itunes. Koppány kipufogós zsigától, a Trabanton át (az ínyenceknek és mazoistáknak), a Ferrarikig, meg AMG Mercikig. A legdrágább motorhang az aktuális W32es Bugattié lesz :P
  • Sir Quno Jedi
    Lófaszt. Egy autó legyen iszonyat erős, de ugyanakkor kurva csöndes és kényelmes. AZ utazási komforthoz síri csend dukál, csak azt látod, hogy sorban maradnak el a tuningladák (és term. azokat sem hallod). Ültem nagyLexusban, abban kukkot sem hallottál ha becsuktad az ajtót, pedig kint üvöltöttek az emberek és a hangszórók (méterekre körös-körül)! Aktív hangvédelem, azt mondták, beszarás volt! Eccer én is akarok egy ilyen ultracsedes éjszakai suhanót!

Ja és még motor (és motorhang) őrült barátom is azt tartja, hogy egy motor legyen kúva hangos (hogy jól hallják, ha jön), egy kocsi viszont csendes, mint a halál!
  • DanielT
    Bazeg! Most találtam fel miből leszek milliomos! Gázpedál lenyomására tökéletesen reagáló állati dögös motor+kipufogóhangok a hangszórókból! Lehet választani Ferrarit, Aston Martint, nagy amcsi vasakat, stb! Áááááá micsoda hihetetlen ötlet! :D
  • GregSB
    Felőlem jöhet, de akkor szereljenek be mellé egy hangszórót a motortérbe, ami tökéletesen szimulálja egy 4 literes V8as hangját :DDDDD