3671
DIESEL vs BENZIN
-
#1790 Nekem elektromos, szupravezetős autó kell. Egy jó elektromotor pártucat kilóban is tud hozni hihetetlen telejsítményt és hatásfokot. Király lehet csak süppedni az ülésben, miközben a motornak no hangja és olyan hirtelen gyorsulásokat lehet elérni, ami szétszaggatja a kocsi hajtásláncát! Hejjj! Ugye ma csak az aksik böszmesége szab határt az elektromos csodáknak, de egyszer... -
#1789 Hú, de nagy magaslabda ez nekem :DDD -
Borg #1788 Turbóval minden fostalicskából ki lehet préselni teljesítményt. -
#1787 benzingőz..:) -
n003 #1786 jahh :)) .. amúgy a bmw535d is népautó :DD
a civic is mutatja hogy a hibrid már nem 10-20 év
de kicsit komojjabban véve válaszoljak azért az nem nevezhető 'nagy' technikai fejlődésnek hogy egy meglévő motorra nem egy hanem 2 turbót aggatnak + egy kis finomítás -
#1785 én nem 10-20 évre előre gondolkozok, a másik hogy nekem személy szerint, nem tetszenek és jönnek be ezek a konnektoros, hidrogénes autók, az műs kérdés hogy ez lesz:D, de én a mai, néphasználatot értettem, mert hidrogén kocsi, nagyon kevés ember valaga alatt van:) -
DJ BP #1784 ,,És a vételár különbség hány km után térül meg a BMW tulajának?"
Mármint a Golf és BMW közti különbség, vagy mi? Hát de annak mi köze ehhez? Most azt ne beszéljük ki, hogy ki miért költ többet egy jóval magasabb kategóriájú autóra :)) Mert a teljesítményben közelebb álló 540i alapból 2 misivel többe kerül a 535d-nél, és a fogyasztásról ne is beszéljünk :DD És esetünkben ez a lényeges kérdés. Az igaz, hogy az a teszt egy kalap kaki, mert nem fogok 2,0-res benzines Astra helyett 535d-t venni, azért mert e tesztben kevesebbet fogyaszt. Csak arra akartam utalni, hogy elég érdekes hogy a sokkal erősebb, sokkal nehezebb , sokkal gyorsabb BMW szabályos sebességhatár keretek között ugyannyit eszik, mint a TSI Golf. Ezen azért nem siklottam volna át ilyen könnyen. :))
-
n003 #1783 meg borgnak abban igaza van hogy ne vonjunk már párhuzamot egy matiz meg 535d bömös között mer nem lehet! nekem 2litkós tddi mondeom van apeh által előírt fogy normája 8 liter ez nekem akkor jön ki átlagra ha nem használom a légkondit .. hát hüjje lennék 40fokban nem használni!!!! -
n003 #1782 hol is vannak úttörőségben? :)) hol látsz tőlük sorozatban gyártott hibrid gépkocsikat??? :DD pedig az a jövő a teljesen idrogén üzemű atók elött ;)
egyébként tök baromság ezeken a nem életszerő körülmények között hajjtott teszteléseken vitatkozni .. gondoljátok hogy egy k**rvanagy suv v8 motorral lékkondi nélkül megy csak hogy 11 l/100km fogyasztása legyen?????!! -
#1781 Értem. És ha anyagi oldalról közelítették meg akkor mit keres benne 4db a 20 millió forinthoz inkább közelebb mint távolabb álló autó?
Kár bármit belemagyarázni ebbe a történetbe. Adott néhány autó. Mentek velük ugyanúgy, ugyanott. Megnézték mennyit fogyasztanak. Leírták. Mi elolvassuk és mindenki levonja a következtetést, ami neked az, hogy a Honda a legjobb úgyis. :DPDPDPDPDPDPDP -
#1780 azonm belül hogy dízel vagy sem...hát sztem mindekettő jó -
#1779 most nem akarok beleszólni, de tapasztalat, meg népitéletek meg stb...sztem a németek útörők és élen vannak...merci, bmw, audi, ww, porsche... -
Borg #1778 Úgy, hogy takarékos vezetési stílusban készült a teszt. Tehát pont hogy anyagi oldalról közelítették meg.
Ha a 272LE lenne a kérdés, akkor végigtaposták volna a városon, meg autobahnon leszabályzáson, és akkor a gyorsulás és végsebesség függvényében megadnak valami relatív fogyasztási mérőszámokat, amiből sosem lesz még ennyire sem kerek kép. -
#1777 A számok magukért beszélnek, ennek meg se füle se farka. Kit érdekel a megtérülés meg egyebek? Hogy a picsába jön ez ide? Mindegy. -
Borg #1776 Ha német! :)
Mert ugye az autobild meg adac stb tesztek csak annyira hajlanak maguk felé, mint a best motoring és társai :)
Ilyen formában pedig inkább a hybridek jó fogyija a meglepő benne, nem is a bmw meg a vw jó eredményei :) -
#1775 Eszerint a teszt szerint az én benzinfaló ódonszörnyem biztos csak 8.7-et enne, pedig óvatosan is bezabbantja a 12-15-öt is! :D :DDDD -
#1774 én még mindig kiállok amellett hogy lejjebb lehet vinni a fogyit annál amit a gyár ir.persze ehhez valoban takarékosan kell menned.
annyira a lupo nem tünik kevésnek, könnyü kocsi, elég kis motor. -
Borg #1773 És a vételár különbség hány km után térül meg a BMW tulajának? Számolj csak, sosem fog.
Igy kerek a kép, nem úgy, hogy önmagában melyik motor takarékosabb. Amúgy meg sehol nem volt szó végsebességről, oda van irva, hogy hol mennyit mentek vele ehhez az eredményhez (vegyesfogyasztás). A BMW-nek valszeg kedvezett pl az autópálya, míg a matyiznak meg pont nem, mert nem oda lett kitalálva. Egész más lenne a kép ha csak a városi fogyikat, vagy csak az autópályás fogyikat hasonlítanák össze, de itt nem ez történt. -
Borg #1772 Többen vádolják már azzal az autobildet, hogy csak a gyári adatokat beollózta a tesztbe. A Lupo egzakt 3L fogyasztása is gyanús. -
#1771 nekem is megakadt ezen a szemem. mondjuk ezért lehet nagy jövöje a kompresszornak. még az rx 8 fogyija lepett meg. rosszabbakat hallottam róla. -
DJ BP #1770 meg itt van példának az általad beszúrt kép:
A Golf az ő kisebb végsebességénél gyanítom fogyaszt annyit, ha nem többet, mint a BMW 250-nél. -
DJ BP #1769 ,,A teszt takarékos stílusban készült, tehát a teljesítmény pont nem mérvadó egyiknél sem."
Sztem a Golf könnyebb az 535d-nél... Tehát mégha nem is számítana milyen erős (pedig bizony számít), a súly miatt többet kéne ennie a BMW-nek, mégse eszik többet, ki a jobb? -
DJ BP #1768 LOL, a Golf GT 1,4TSI 170 lovas, a BMW 535D meg 270 és ugyanannyit fogyaszt. a +100LE sztem megdobná a fogyasztást benzines esetén, vagy tévedek? -
#1767 Látom neked is nehéz értelmezni amit én írtam. Szerinted lényegtelen, hogy egy motorban mekkora a kiaknázható teljesítmény amikor bármilyen módon mérik a fogyasztást? LOÁL. Itt pontosan az a lényeg, hogy van egy 272 lóerős, automata váltós brutális luxus állat ami annyit fogyaszt mint egy kettesgóf azonos használat mellett. -
Borg #1766 Látom nehéz értelmezni amit írtam. Pedig még ki is emeltem.
A teszt takarékos stílusban készült, tehát a teljesítmény pont nem mérvadó egyiknél sem.
Ugyanakkor persze, nagy szempont, hogy eddig le lehet vinni a fogyasztását.
Viszont ami sokkal meglepúbb, hogy a Golf GT 1.4 TSI-nek is. Ez alapján igen jó vétel lehet, a turbó+kompresszoros 1.4-es, mert ha kell tud menni, ha meg kell jól fogyaszt. És nem mégsem dízel. -
#1765 Kevéssé meglepően szénné aláz mindenkit az 535d teljesítmény/fogyasztás arányban :D -
Borg #1764 Érdekesség képpen, Autobild-es takarékossági (! - tehát így vezetve) fogyasztásteszt:
233 km, ebbol 40 km varos, 108 km orszagut (max. 100 kph), 85 otopalya (max. 130 kph), klima nelkul.
Audi Q7 4,2 FSI quattro 11,1l
BMW 535d 6,7l
Chevrolet Matiz 0.8 6,7l (gazuzemu)
Citroen C2 1,4 Sensodrive 5,8l
Honda Civic Hybrid 4,7l
Lexus GS 450h 7,4l
Mazda RX-8 8,9l
Mercedes CLS 350 CGI 9,4l
Opel Astra 1,4 Twinport 5,9l
Porsche 911 Carrera 9,0l
Smar Fortwo Coupe cdi 4,5l
VW Polo 1,4 TDI 3,8l
VW Golf GT 1,4 TSI 6,7l
VW Golf II 1,6 6,5l
VW Lupo 1,2 TDI 3,0l -
#1763 Kombinált fogyasztás
7,5 l/100 km -
#1762 Minden hiába, hiszen jön a TDI 3as golf, és szétalázza az összeset a rákba... -
n003 #1761 jahh meg az 1.6 vti-nek 8köll :)) .. igaz hogy 7000nél van a nyomatéki max-a ami úgy 155nm .. a dajhaccsúnak meg kb135 tugyaafxxom mennyinél :)) -
#1760 vicces gyerek vagy
a 2000-es 200 lovas civic van kb 6.5 alatt 100-on. -
#1759 hogy? szakadékban zuhanva? :D -
n003 #1758 1.6 xi
amúgy 6sec/százon pl bmw 130i 3litykós soros 6hengeressel igaz az fél tonnával nehezebb ... -
n003 #1757 höhö :DD .. már bocs de tényleg lol -
Borg #1756 Mármint az a Daihatsu Applause, ami az 1.6 105LE motorjával 10.4s alatt van 100-on?:D
Ne haragudj, de erre még egy sima turbo se lenne elég, hogy 6-ot tudj menni 100-ra 4000 fordulat alatt :D -
#1755 Az fasza gép lehet :D -
miszky #1754 Nekem Daihatsu Applause van. Benzines 4 hengeres 1.6-os, 6mp alatt van százon, úgy hogy nem forgatod 4000 fölé (no tuning) -
Borg #1753 "No, meg annyit is fogyaszt, mint egy csapat F16-os vadászgép."
Igy meg mondjuk nemtom miért ne inkább 335i-t venne az ember, ha már a fogyasztás sem áll a dízel oldalán. Vagyis áll még biztosan 1-2 literrel, de 15lityi felett ez olyan mindegy... Az egész gép meg úgyis kerül annyiba, hogy a fogyasztás már tuti nem szempont annak aki megveszi.
Kb az 535d Hamann kategóriája. Szép meg jó teljesítmény egy dízeltől, csak picit értelmetlen. Igaz hogy elhúz akár 3 ekét is már alacsony fordulaton, de mint sportgép feelingben messze nem ér fel egy benzinessel. És itt a dízel örök előnye, vagyis a fogyasztáskülönbség is elhanyagolható mértékre kopik. (na nem mintha máshol amúgy is olyan jelentős lenne)
Mondjuk a kuplungjára kiváncsi lennék :) Hogy az autó árának hány %-át teszi ki a motor meg ez, és mindezt milyen várható élettartammal... -
#1752 6,2 alatt 100-on:) DÍZEL
BMW -
#1751 Lol, banned ;DD