3671
DIESEL vs BENZIN
-
DJ BP #1911 mert a diesel átlagautósnak nem térül meg soha :(
van akinek igen, főleg ha belekalkuláljuk, hogy eladáskor drágábban lehet eladni. De ehhez évi 30e-t menni kell legalább
De hogy pl. az 1,4TDI Fabiat vásárló átlagember városban szaladgálónak évi 5e km-rel sose térül meg, az tuti :D -
[Walaki]D`Lair #1910 külföldön méginkább, mert ott drágább a dízel :DDD -
n003 #1909 de ezt mán kiveséztük hogy magy.o.-n ez nem gazdasági kérdés hanem hogy kinek mi jön be jobban .. :)))
mert a diesel átlagautósnak nem térül meg soha :( -
DJ BP #1908 csak alacsony árak esetén a dízel felára később térül meg :DDD -
#1907 a mostani üzemanyagéraknak én mint dizeles is örülök:) -
#1906 én is hallottam, hát örülnék neki:) -
#1905 Azt hallottam,hogy a benzin hamarosan el fogja érni a 220 Ftos árat... -
#1904 ebben az évben még nem is írt ide senki...:) -
[Walaki]D`Lair #1903 már megint azt adják? -
#1902 en inkabb a xgames-et nezem sport1en :D -
#1901 Na, most megy a Stuart Little, szerintetek a piros sportkocsijába ő mit tankol-e?!! :D -
n003 #1900 Mindenkinek Bódog Karácsonyt!! :DD
jahh és funcar-ba benzin a családi batárba meg dízelt :DD -
#1899 Boldog karácsonyt!
Jah és benzin! -
#1898 csak kár,hogy mi már nem érjük meg... -
#1897 jaaaa:D
legyen úgy:) -
[Walaki]D`Lair #1896 A szuperkondenzátoré a jövő, ezt ugatom :))) -
#1895 akkor az, nemnagyon érdekel a téma mert nem azé lesz a jövö szvsz(hogy mié azt nemtudom:D) -
[Walaki]D`Lair #1894 szuperkondenzátor barátom, szuperkondenzátor..;) -
#1893 na igen.
ezért nem nagyon látom jövöjét még az üzemanyagcellás kocsiknak sem
nicns bennük elég hely egy család utazásához.
mondjuk az akksik méretén szerintem még igencsak tudnak változtatni. -
Borg #1892 Mint általában az ekkora szerkezetek. Az űrkutatásnak is ez az egyik legnagyobb hátráltatója. Ahhoz hogy a marsra (és vissza) eljuss szilárd vagy folyékony hajtóanyagú rakétával, annyi üzemanyagot kellene magaddal vinni, amennyit a rakéta önmaga már nem tud kijuttatni a föld vonzásából, mert nem elég erős úgy már (egy repülő üzemanyagtartály lenne lényegében). És ebből is a legtöbbet arra használná el, hogy kijusson a légkörből. Ezért lesz iss, meg holdbázis, meg miegymás, hogy ott épülhessen, és onnan indulhasson majd a hajó. Valahogy.
Ha azt veszem, hogy 13T/óra a fogyasztása közel max teljesítményen (tfh ezen megy végig), mondjuk megy 5 napig, az 5x24=120óra, az 1560 tonna üzemanyag egy útra. Ehhez képest a legnagyobb konténer amit ezek szállítanak, megtöltve 32.5 tonna.
Tehát, a hasznos raktérből kb 48 konténernyit csak az üzemanyag foglal el. -
#1891 mondhatni hogy szinte a saját üzemanyagját szállítja:) -
Borg #1890 Oda van irva, ki lehet számolni.
Maximális teljesítményen járatva óránként 13747kg üzemanyagot éget el. -
#1889 és milyen hangja lehet? ( sportkipufogó.... -
#1888 hát nem semmi szerkezet:)
-
n003 #1887 1820lityis egy henger!!! ember!! :DDD a 100 liter simán beporlasztódik az tuti :DDD -
#1885 1 sec alatt benyakalja a 100litykot sztem :D -
#1884 -fav -
#1883 nem hiába órmótlan az s merci:) -
Borg #1882 Én a HAMANN-ra gondoltam :D -
#1881 Az AMG-nél már tuti azon dolgoznak, hogy ezt beleszereljék az új S mercibe -
[Walaki]D`Lair #1880 Nem véletlenül 102-es fordulaton adja le a max teljesítményt...sztem ez már 500-nál darabokra esne szét :D:D -
#1879 Ezt fogni, felpörgetni 10 ezerig -
[Walaki]D`Lair #1878 Ez gyönyörű :) Azok a kis létrák a főtengely mellett...fantasztikus :) -
#1877 Elviszik szárazdokkba és köré építik a hajót. -
DJ BP #1876 de nem a hajótestbe szokás eleve beleépíteni? mert ezt a kész 2000 tonnás motort érdekes lesz bele emelni :) -
#1875 vagy valami bazi nagy tankerbe...nem semmi -
Borg #1874 Jaja, valami konténerszállító hajóba megy. -
#1873 He?! Hát hajókba rakják ezeket. Egy engine-es, egy propelleres nehéz szállító-hajókba. Miért mit gondoltál, mit csinálnak vele (Forma 1-et nyerni vele azért nagy merészség lenne)?! :D -
DJ BP #1872 de mit akarnak vele? (szövegből nem jött le nekem) -
#1871 Kegyetlen jó a hatásfoka. És valamivel több, mint 108ezer lóerős?! Kell!