3671
DIESEL vs BENZIN
-
Borg #2031 Nem mondtam hogy jobban harap. Olvasd el újra.
Egyébként meg benzinessel nem úgy kell autózni úgysem, hogy a lehető legalacsonyabb fordulatról gyorsítasz ki. -
#2030 Aki meg nem látja át hogy miről szól az evo meg v-power,az csak tankolja,és higgyen amit akar,a faszom magyarázzon mikor felteszi a kérdést,de a választ már lusta elolvasni,vagy képtelen felfogni./2024/ -
#2029 Na azért ezt nem gondolod komolyan remélem!/2027/Akkor te telitankal szeretsz autózni,mert jobban harap? -
Borg #2028 Az csak egy módon lesz pörgősebb, ha eladod és veszel egy Hondát :D -
Borg #2027 És az is csak azért volt, mert ha tele van tankolva a pumpa könnyebben felkapja az anyagot, amikor alacsony fordulatról jól meg kell etesse benyával a motort. -
n003 #2026 :DD Borg leírta amit kell tudni ;) idéznék: "placebó"
1.4es fusionnal csak max annyit vett észre hogy kisebb sebességnél kapcsolni tudta az 5.-t fogyasztani ugyannyit evett mint simával -
#2025 -
#2024 Opel Corsa B 1.2 1996-os évjárat ba lenne!
Szerintetek nincs értelme,nem lesz pörgősebb a járgány? -
Borg #2023 Az újabb fajta kis köbcentis, nagy lóerős motorok mind 98-as benzinre vannak specifikálva. Pl a skoda/vw stb 1.4-esei is csak avval 100le-sek, 95-össel már nem.
Ez azért van, mert nincs bennük kopogásérzékelő, ami a gyújtást/üzemanyagellátást az égésminőség (oktánszám) alapján utánállítaná. És pont emiatt nem fog semmivel se jobban menni, vagy kevesebbet fogyasztani a vpowerrel se.
A Vpower szerű 100 oktánszámú benzineknek két jelentőségük van:
1. Az autódban rendkívül nagy kompressziójú benzinmotor van (pl a pörgősebb japánok) ÉS van benne kopogásérzékelő is
2. vagy nincs benne kopogásérzékelő, de akkor chippel beállíttatod erre az üzemanyagra (onnantól viszont csak ilyen nagy oktánszámúval fog jól menni)
Minden egyéb motorban a hatás max placebó, semmilyen pozitiv változást nem fog hozni, főleg nem teljesítményben vagy fogyasztásban. Esetleg mivel drágább adalékokkal van kezelve, jobban kíméli a motort, de ezt se nagyon hiszem. -
n003 #2022 hátjahh nemsok értelme van ... fateromnak 1.4 fusion-ja van és ő kipróbálta 5.fokozatban (kb)5km/h val lassabban is elmegy a kocsi ergo egy kicsit jobb lett a motor, de nem számottevően ... fogyasztásra ugyanazt adja -
Borg #2021 Lehet, csak értelme nincs. -
#2020 Hellosztok!
Szerintetek Shell V-Power Racing üzemanyagot minden benzines autóba lehet tankolni? -
#2019 nekem eddig dizelből az R25öt és a Golf3 1,9td 110le
ami nagyon nem teccett: golf2 1,6td, és az audi . ua a motor -
#2018 A dízelmotor a common-rail technológiának köszönhetően olyan árhátránnyal indul,ami személyautónál igen sokára térül meg,az alkatrészárakról nem is beszélve /pl:az eddigi 10000 forintos porlasztócsúcs helyett a piezós 100000-120000/.A dizelautók státusza megfordult,a csóróbbak-akik kevesebbet is autóznak-járnak benzines alapmotorral,aki megteheti,meg jár turbódízellel.Az eddig lenézett dízel hirtelen menő lett.Aki keveset autózik annak nem nagyon éri meg,hiába tudja majd könyebben eladni,drágább kocsi révén nagyobb az értékvesztés is,anyagilag jobb neki a nyomatékszegény benzines.A legnagyobb vesztes az lesz szerintem,aki egy agyontiport modern dízelt vesz használtan,mit érdekelte a parasztot a turbóra vigyázni,meg rendesen szervizeltetni,mikor 10000-ért kap könyvet utólag is,20000-ért meg oda teszik a kilómétert ahova kéri. -
#2017 Hát kérem a Diesel- el tudsz takarékoskodni gázolaj olcsóbb tapasztalatból mondva, a benzines meg egyszerübb főleg ha kifogy a tank csutkára, nem gond tankolás után azonnal indulni.
A többi gond + általában típus hiba amiről megy a vita az utóbbi véleményeket olvasva.
-
#2016 Az iveco elektromos rendszere semmivel sem bonyolultabb,mégis mindíg szar,néha összeég egy relé,máskor egyszerű kontakthiba,ahhoz elég hogy másfél órát bújkáljak a műszerfal alatt.Kardánkereszt állandó téma,izzítás minden második ivecón rossz,dől a motorolaj-szervóolaj-hűtővíz,egyszer összevert a motor 250000 forint,pedig a szervízre sosem sajnáltam a pénzt.A váltó ahonnan szintén dől az olaj,és lóg benne minden az utolsókat rugja,de bontva annyira keresett,hogy kiröhögnek a bontósok ha megkérdezem.220000km-es osztrák szervízkönyves autó,ami súlyt sosem vitt mert egy motorversenyző kocsija volt.Haverom hyundai h1 el jár,más világ-a hiace-ekről nem is beszélve. -
DJ BP #2015 jó hát egy 27 éves autó elektromos rendszere közel nincs olyan összetett, mint egy mai autónak...
Szar autó, bővebben? :D -
#2014 Igen nagyon fontos ki hogy bánik vele,de az olajfolyások pl a tömítések minőségétől függ,az elektromos rendszer sem igazán függ a használattól,én egy 27 éves 929-es mazdát,és egy iveco turbó daily-t használok felváltva,a mazdában 600000 van,az ivecoban 220000,de a mazda sokkal jobb állapotban van,pedig 18 évvel öregebb.27 éve hibátlan az elektromos rendszer,és nem is dől belőle az olaj,de az ivecóról ez már nem mondható el,egyszerűen botrányosan szar autó,pedig úgy bánok vele mint a hímes tojással.Ugyanez volt a helyzet,mikor a mazda előtt egy 7 éves t.d alfát használtam,kísértetiesen hasonlítottak a problémák az ivecó-éhoz. -
#2013 persze, nem mindegy, én is így vagyok vele, de msot tökéletes megbízható autó nincs, ha megnézed olyan 300000 ezer km-n túl már kevés autó marad meg hibátlanul...meg tudod, nem is az hogy gyártó, és hogy márkaminőség
sztem a legfontosabb a használat..hogy hogy bánsz vele, ha "szart" veszel és foglalkozol vele és nem taposod szét akkor elmegy sokáig
de vehetsz ám zsírúj toyotát bmw-t, ha ütöd-vágod akkor vége lesz hamar. -
#2012 Igen csak nem mindegy hogy milyen gyakran!Pont ettől jó az egyik és szar a másik.Mindegy mit veszünk úgyis elromlik?Nekem nem mindegy! -
#2011 Ilyenkor mondják azt, hogy ami elromolhat, az el is romlik...előbb-utóbb, kisebb, nagyobb mértékben. Márkától, kategóriától függetlenül -
DJ BP #2010 azért kiindulási alapnak jó :) -
DJ BP #2009 tapasztalatra? A megbízhatónak hitt Volvo V40-nel csak a baj volt, egy 2005-ös 307-es meg 109.000 km után nem is zörög... Amit ismerek. Ennyi erővel mondhatnám, hogy a Peugeot kenterbe veri a Volvot? Frászt... Nem mernék venni franciát én sem, mert ki tudja mit fogok ki. De Volvot sem ezek után :DD Csak annyit mondok, nincs olyan autó, aminél 100%-ra veheted, hogy semmi baja nem lesz 60-80ezer km-ig. Még a Toyotánál sem. Nem lerohadásról beszélek (francia se sűrűn rohad le teljesen), hanem pl. zörgések, elektronikai hibák, futóműhibák stb. -
Borg #2008 Itt ez a szép táblázat pl.
Abból a szempontból fenntartással kezelendő, hogy ebben aztán az összes sárgaangyal riasztás benne van, még a lemerült akksi, meg kifogyott benzinhez is! Meg a rangsor is mintha csomó helyen el lenne baszva, legalábbis számok alapján nem mindenhol jön ki.
Mindamellett, hogy logikusan német autók vannak többségben, mivel azt veszik arrafelé leginkább. Más egyébből a statisztika sem annyira mérvadó, a kisebb eladott darabszám miatt.
-
Borg #2007 Ha tapasztalatra támaszkodsz, akkor vegyél rönót.
Biztosan van több olyan tulaj is, aki kifogta a szerdait, és még semmi gondja nem volt vele. Higyj nekik, hisz az egyéni tapasztalat számít.
A rönó kangoo-nak meg pl az első modellévében 77.9%-os meghibásodási statisztikája van. Na ez meg a statisztika, ADAC német összesítés, 2006.
Sok sikert. -
#2006 tapasztalatra?
miért hány autóval volt dolgod eddig és mennyi időre? -
#2005 jo en nem statisztikara tamaszkodok, hanem tapasztalatra meg mas dolgokra, maradjunk ennyiben. a toyota a legjobb es kész :P -
#2004 hát igen, 2-3 szor több lenne -
DJ BP #2003 Éppen sok az újítás
Az előző Corollában? A mostani Avensisben? 4-5 éves modellek, Corolla picit több, sok az újítás, pff -
DJ BP #2002 ki temette ember? Bazdmeg 2x elmondtam hogy ettől még megbízhaóak közé tartozik. 2x! Mindenáron belém akarsz kötni?
gubanc: 15% autóval gubanc van, nem? hát azért kerül a statisztikába. Értelmezz már -
n003 #2001 azéé hamán összeszerlésről van szó .. szidjuk a francia autókat de ha el kéne tölteni egy vadi új ditroitban összetákolt nagysorozatban gyártott csodában 1-2 évet aszem mindenki örülne annak a gagyi csigazabálós tütünek .. minden viszonylagos
sajtos amúgy az új autóknak inkább az elekrtronikája a szar és már nem annyira a mechanika (bár lehet ez azért van mert sokkal több a csilli-villi kütyü az új autókban)
egyik autós újságban megkérdezték az egyik bmw-s elektronikai fejlesztőmérnököt hogy mért ennyire szarok az új elektronikák mire azt válaszolta hogy ha normálisan fejlesztenének mindent akkor 2-3szor többe kerülne egy autó :( szal nekünk marad a 'kékhalál' -
Borg #2000 Mi természetes? Gondolkozz már.
Pont az lenne a természetes, hogy az újításokat, amik ugye folyamatosan történnek, úgy tudnák összehozni, hogy az első széria sem szar.
A Honda is így hozta össze a 8,9%-át, hogy az angliában szerelt Accord, meg a Civic is zörgött itt ott az első szállítmányban. Nade azért a Toyota 15.78%-a csaknem 2x annyi meghibásodást jelent, mint a Hondánál pl.
Ja hogy a Toyotákat már évek óta a franciák szerelik össze... nincs is több kérdésem :D -
#1999 Azt írtad 'gubanc"!Ez minden csak nem gubanc!Éppen sok az újítás,ez ilyenkor természetes.Harmadik és már temeted? -
DJ BP #1998 A legjobbnak a tavalyi adatok alapján a Mazda bizonyult: a japán gyártó termékeinek csupán a 8,04%-a produkált valamilyen mechanikai hibát. A második helyen a Honda áll 8,9%-os eredménnyel, a megbízhatóságáról híres Toyota viszont csak a harmadik 15,78%-os meghibásodási valószínűséggel. A negyedik a Mitsubishi (17,04%), az ötödik meglepetésre a Kia (17,46%), a hatodik a Subaru (18,46%), a hetedik a Nissan (18,86%), a nyolcadik a Lexus (20,05%), és csak a kilencedik helyre jó az első európai márka, a Mini (21,9%). A tízes toplista legnagyobb meglepetése azonban a tizedik helyen szereplő Citroën. 25,98%-os eredménye ugyan már nem mondható túl jónak, de így is megbízhatóbbnak mutatja a statisztika, mint a közhiedelem szerint sokkal jobb minőséget képviselő német riválisait.
Csakhogy lásd nem olyan fekete-fehér a világ... Tulajdonképpen a 7-kel is annyi baj van mint a 3. Toyotával. Előbb is mondtam, mind megbízható az első 6 közt, csak nem a Toyota az első, ennyi. -
DJ BP #1997 Engem rohadtul nem érdekel se a Toyota, se a Pözsó, csak elmondtam, kész. Most hogy jön ide hogy a Pözsó mikor volt első? Nem volt soha és?? Büdös szóval nem mondtam hogy a Peugeot gyár a megbízhatóságáról híres...
Mellesleg nem 1 év, hanem 6 év összesített helyezéseit mondtam el. -
#1996 20 éve vezet a toyota,egyszer nem első,ez még nem jelent semmit.A peugeot m ikor volt első? -
#1995 A franciák még így is le vannak maradva mint a borravaló.A nissan is azóta szar mióta tele van renault cucokkal.A yarisnak sem tett jót a francia gyártás.A japán kocsik sokkal jobbak a franciáknál,elég ha meghallgatsz egy japán,francia,német,olasz dízelt a japán sokkal kifinomultabb. -
DJ BP #1994 6 év adatai alapján a Yaris 6., a Corolla 6., az Avensis 7. a saját kategóriájukban. Nem elsők :) -
DJ BP #1993 a most megjelent statisztikák szerint visszaestek picit, ami már eleve azt jelenti, hogy néhány autóval csak van gubanc nem? Marketingnek nem kell bedőlni, pl. 1000 Corollából tavaly 8-hoz hívtak segítséget, míg a korábbi 50-es számok miatt ratyi Peugeot 307-nél idén ez a szám 3!, a kezdeti gagyiság után kiforrta magát. (defekthez is hívtak, de ez elég szignifikáns különbség, meg több Toyota is visszaesett) Ez azt jelenti hogy mindkét autó megbízható, de egy picit a Corolla rosszabb, és lerohadt néhány. -
#1992 Én azt végképp nem értem,hogy hirdethetik,hogy a közös nyomócsövesek kevesebbet esznek,az adagolós jumper 2.5 tdi-9.5 liter,ugyanez hdi-12-16 liter.