3671
DIESEL vs BENZIN
-
#2111 "Egységnyi gázolajból fizikailag több energia nyerhatő,mint benzinből"
Ehh? -
#2110 S-osztály tömege 240 pacival,még dízelből is minimum 10 liter.Egységnyi gázolajból fizikailag több energia nyerhatő,mint benzinből,ezt több helyen olvastam /fajhő v. kalória v.mi ilyesmi/.Erre a mercedes bejelenti,hogy kész a motor,és egy s-osztályra kiszámolva 6-ot eszik.BRUHAHA!
Aztán mi van ha 13-at eszik,addigra már ugyse fog senki emlékezni a cikkre! -
Borg #2109 Meg valszeg olyan drága lesz, hogy tényleg csak S merciben találkozhatunk vele. -
#2108 Már többször olvastam változtatható kompressziójú benzínmotorokról,10 évente valaki előjön vele.Próbapadon kívül még nem láttam ilyet autóban.Mire elkészül lehet hogy már nem lesz mit beleönteni! -
#2107 Végre valami! :D -
Borg #2106 1.8 benzin, 238LE 400Nm, 6 literes fogyival? -
#2105 így kell tankolni :) -
[Walaki]D`Lair #2104 730 üresen :P -
#2103 Egy Vectra nem is bír el egy tankot!
Pont ma láttam ezt az ekotek reklámot az Opeltől. -
#2102 jó de a mentőkapszula csak 100 kg -
[Walaki]D`Lair #2101 Én meg smarttal 530-at :D -
#2100 Vivaroval én meg az 1100-at :)
80 literrel kb -
#2099 Nem 40 :D
nyilván 60 -
Borg #2098 Attól függ hány literes tankja van. -
#2097 Nagyon hihetetlen, mi?
Az uccsó 100at kb 5 emberrel (ebből 2 100kg fölött), plussz még 100 kiló csomaggal :D
Hiába, ECOtec :DDDD
btw. nem csípem annyira azt az autót..
-
Borg #2096 Traileren? -
#2095 LoL ma faterom vectrája elérte a lélektani 1000km-es határt egy tankkal :)
(Y) -
#2094 Olcsóbb lesz a benzin :)
még ilyet... -
#2093 'Óvnám a kicsikét!:) "-megvan hogy mi kell bele.Ha most van benne pl 50000 km,300000 km múlva jelentkezik esetleg az,hogy milyen volt benne az olaj,az 30 olajcsere.Ha csak minden cserekor literenként 2000-el drágábbat használsz,az 240000 forint plussz.Visszakapod eladáskor?Meglessz addig a kocsi? -
[Walaki]D`Lair #2092 Sima 1.6-os? Akkor Castrol GTX3 15W-40 simán elég bele... -
DJ BP #2091 1.6os az :) -
#2090 gondolom 1.6-ost akart írni...
ja és Valvoline vagy Castrol rulez -
#2089 Jah, hogy a kérdéshez is szóljak: ha benzines, akkor én a 10W-40-re tippelek. -
#2088 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyes ötös golf? Ezt nem értem. Ezres motorú 5-ös golf? Vagy egy egyes golf, ami 5-ös, tehát jó állapotú? Vagy egy pontos golfot? Vagy 5 gangos egyes golfot? Lehet, hogy én már hülye vagyok a fórumokhoz... -
mopsar #2087 Tudom, hogy nem benzinmegdiesel, de sztem ti tudtok segíteni! Milyen olajat ajánlanátok, most vennék egy 1.os golfot, 5öset! Óvnám a kicsikét!:) -
#2086 nem várok:D -
DJ BP #2085 még egyszer #2079 -
DJ BP #2084 35k-nál miért várnál hibát? :) -
#2083 érdekes, pedig ha lenne hiba leírnám, (lekopogom) mert azért nem a legolcsóbb autók közé tartozik, és hát basztatná a csőröm..de nincs, de így se úgy, mondjuk oda van figyelve rá, melegítés, hajtás után pár perc alapjárat stb...garázsba van
na jó, msotmár ejtsük ezt, ha lesz valami írok !:D -
#2082 Elég nagy gond a sok dízel,és a modern dízelek sokkal apróbb koromrészecskéket produkálnak,ami erősebben rákkeltő.A japánok belpiacra nem is gyártanak dízelt,a szennyezőanyagok miatt. -
#2081 Nemhogy 100 még 10 éve se volt ennyi olajkályha az utakon... -
DJ BP #2080 navi-t is tesz bele, milyen cég ez? :)
Amúgy örülj, jobb mintha sima 1.6 lenne benne :) -
DJ BP #2079 mert a benzines nem szennyez? :)
Korom, részecskeszűrő a barátod :) -
[Walaki]D`Lair #2078 Hallod...autók több mint 100 éve léteznek, és azé' régebben SOKKAL szennyezőbbek voltak mint most...élünk? élünk... -
Borg #2077 Ha választhattam volna, én is inkább superb-et kérek a tdi köré :) Ha már mindenáron a konszern autóit nyomatták a cégnél. Majd talán legközelebb. Ami a Passat helyett lett Touran (105LE-s TDI-vel), az még háklisabb. Van benne 34 ezer km, de légzsákhiba miatt 3x, gyári riasztó miatt 2x volt szervizben (mire meg tudták csinálni rendesen), mindemellett 7000 és 24000km-nél is kifogyott belőle az olaj, benyelt 5 litert. Az hogy fapad (pedig a bőrön kívül full extrás, navival, kétzónás digitklíma stb), kerreg, és még fostalicska futóműve is van az már csak hab a tortán... -
#2076 de tényleg, Skoda ode vagy oda, persze nem olyan név mint a audi, vagy BMW, vagy Merci, de jó autó, és kiszolgál
hát reméljük nem is lesz baja:) -
Borg #2075 Hát azért 35k-nál még jó hogy nincs baja :)
A Passatomban ugyanazzel a motorral 145 ezer volt, 2.5 évesen mikor a leaseplan visszavette. -
#2074 Na, nemtom ki emlékszik rá, régebben mondtam hogy vettünk Skoda Superbet, 1.9 PD TDI-set 131 lovas verzsönt, nah akkor még bejáratós volt, msot van benne 35 ezer
szörnyű...150 nél lépsz,(nem padlót !!) vársz egy kicsit, és nem ugrik hanem "belendül" vagy én nemtom, de már sokkal jobban megy mint az elején, a fogyasztás 4,8 ról azóta felment 5,2 re nagyátlagba, bár igaz városba nem sokat van használva, semmi nem ment szét benne eddig, bár igaz a gumik szinte elfogytak róla. mondtad Borg hogy a csendesség egy idővel elmegy belőle és hangos lesz. hát én nem vettem észre, hogy hangosabb lett volna, jó persze 2 kiló felett van szélzaj mint minden másba, de még ott is kényelmesen lehet beszélgeti.
na jó, off , kicsit a kocsiról szólt, nem pedig a dízelről ami benne van, de szintén nem füstél és jó, egyébként, apám volt msot kint németbe vele, visszafele, osztrákoknál tankolt, 1. jobban ment tőle, 2. kevesebbet evett, így 1100 km-et elment egy tankal, holott csak 950-1000 körül szokott a magyar gázolajjal -
#2073 Majd ha 20 év múlva valami baja lesz a gyereked tüdejének a szar levegőtől akkor esetleg elgondolkozol... -
[Walaki]D`Lair #2072 Erről van szó.