3671
DIESEL vs BENZIN
-
#2311 oks.... akkor nézzük a közvetett szennyezést. Mígy egy régebbi... hanngsúlyozom régebbi golf II elnegy 5-6 L gázoljajjal, addig egy ugyanolyan benzines elfüstöl akár 8at is... ebbe is gondoljatok bele -
#2310 A dízel valójában nem akkor szennyezi a levegőt, amikor a kormot okádja, hanem amikor megjelenik a kipufogógázban NOx, de ez meg nem látható.
Ezt nemrég olvastam egy tanulmányban, de már meg nem mondom hol... -
#2309 Mindenki a korommal van elfoglalva!
Egy jó lada 5-ször annyit szennyez mint egy 200 lovas modern dízel,csak ott ez nem látszik. -
#2308 Még a végén kiderül hogy nem is jobb a hatásfoka! -
Borg #2307 Tfh 250LE benzines ha kiautózod belőle fog 20 litert enni. Namost ha egy 3 literes biturbo dízelt szintén 250le-n autózol, az sem 10-11 litert fog enni. -
#2306 Kérdés mi környezetszennyezőbb: 10-11 liter gázolajat elfüstölni, vagy egy ugyanennyi lóerős benzines géppel 20 litert? -
[Walaki]D`Lair #2305 nem kéne, mert kibaszottul környezetszennyező...micsoda hülyeség ez...-.- -
#2304 bár mondjuk ez nem minden esetben igaz... haverom golfja nem füstöl... -
#2303 füst az van, de kell is, anélkül nincs diesel... -
[Walaki]D`Lair #2302 Gőzmozdony effekt :D:D:D -
#2301 Q7-ben már én is halottam a 3.0 Tdi-it...szépen szól, meg van ereje:) -
#2300 a legszebb megis az mikor egy a6 vagy egy passat elotted visszavalt és lőn a sötétség, kondenzcsík izomból :D -
[Walaki]D`Lair #2299 A Volvo D5 is nagyon szépen szól...már-már úgy morog mint egy benzines 5 hengeres...(valszeg D5 is lesz a köv. autónk...de ettől még jobban szeretem a benzineseket :D:D) -
#2298 Kétség nem fér hozzá, izmos egy darab. -
#2297 Az tényleg halk,pláne az előd pdtdi-k után .Sok 3000-es benzinest lealázna,persze nem abban a teknőben,inkább a 6-osban. -
#2296 Audi 3.0TDi-je pl egész kellemesen muzsikál
q7-ben volt alkalmam meghallgatni.. -
#2295 pffff... remélem nem xDDDDDDDDDDDDDD -
Borg #2294 Én aszittem az MTZ az egy motor :D -
#2293 80 éve az összes traktor az. -
DJ BP #2292 én is, de most ebben mi a rossz? Nem értem, miért épp csak a benzines hangja tetszhet valakinek? Mert a sportutókban hagyományosan az van? -
Borg #2291 És dízel az MTZ is? -
ZsirosKenyer #2290 ezt inkább privátban :DD -
#2289 Biztos kellemes élmények fűzték egy traktoroshoz!:)
De ugye nem zsuzsinak hívták?:) -
ZsirosKenyer #2288 én hallottam már nőtöl hogy pont a kerregést szereti -
#2287 Igen sok itt a CSekonics báró,aki nem hajlandó számolni!
Azért az is érdekes hogy sok ember nyafog az üzemanyagárak miatt,de nagyköbcentis benzinessel járnak.
Habár egy kávézó előtt pózólni ugyanolyan jó az is,és nincs ráírva hogy a használtpiacon ugyanaz az évjárat 1 millával olcsóbb.
Mert ha tényleg közlekedni veszi valaki /minimum 15000km évente/,akkor minden 2000-nél nagyobb benzines értelmetlen pénzkidobás.
Persze aki szombatonként haverokkal összedobva csapat egyet,annak nincs különbség.
Műszakilag sokkal fejlettebb egy dízel,de megszokhattad hogy indokokat tőlük sosem fogsz hallani!
Habár lassan a nők is a kerregésre mozdulnak,mert akinek pénze van olyannal jár!:) -
#2286 majd ha hazamentem, most mennem kell energetika elõadásra -
#2285 nagyon ! :-) mesélj hát még -
#2284 Nem.... MTZ-vel meg Fergusonnal
És volt már olyan hogy MTZ-vel mentem Zsuzsiékhoz... (ha ennyire kiváncsi vagy rá -
#2283 Hobby: Foci, TSZ, motorozás, nők
zetorral csajozol?:oC -
#2282 te meg felállhatsz.... -
#2281 mondtammá hogy leülhecc -
#2280 Ez igy van...
Márcsak azért is diesel, mert azzal igyé megyek
meg egyébként is... sztem jobb -
#2279 Ki mivel dolgozik,azzal kenődik!
Egy traktoros logikus hogy dízelpárti.
Szerintem is jobb konstrukció,mint egy benzines!
Jobb volt 40 éve is,most meg pláne.
Persze megértem hogy aki benzines kocsit hajt,főleg ha sosem volt dízelautója akkor benzinpárti.:)
-
#2278 Figyeljétek meg a logóját ;) -
#2277 ennnyi :D -
[Walaki]D`Lair #2276 BAZZ BAZZ BAZZ UGYANEZT AKARTAM ÍRNI MIUTÁN ÍRTA :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D -
#2275 köszönöm, leülhetsz egyes. -
#2274 DISEL RULZ
BENZIN SHIT -
#2273 Végre megtudtam hogy miért nem gyártanak magasabb fordulatú dízeleket,mi jelenti a problémát.
Ha valakit érdekel:
Link -
#2272 Ezért írtam hogy 1 milla felett.
Habár tavaj autóztam 300 kilómétert egy kölcsönkapott 17 éves dízel corollával /360000km/ és a pici rozsdán kívül semmi baja nem volt,pedig egy A8 melletti hurcolóautónak tartják,vágják is rendesen.
Értéke kb 300 ezer.Persze nem adják el.