3671
DIESEL vs BENZIN
  • mesteruur
    sajnos igen... ezen qvára meglepődtem... kitudja mikor volt ilyen utoljára... vagy egyáltalán volt-e pffff
    de nembaj...hamarosan jön a bio(ha a kormány megy....és jön az új geneeráció)
  • desigo
    Kár,hogy drágább mint a benzin
  • mesteruur
    Diesel RULZ!!!!!!!!!!!
  • FOXX supreme
    hát igen...egyszer csak elkezd távolodni...nagyon távolodni:D
  • pszihopata
    Egyébként mi mértünk starletet corvette-el,80-ig tök együtt mentek.
    Persze utána már lemaradt mint a borravaló.

• FOXX supreme
    ne haragudjatok hogy beírtam...jaj elnézést, persze a 535 d nek hol egy kategória a corrlával, de az nem csak a corrolát hagyja ott sztem..:)csak mi most pont azzal voltunk
  • pszihopata
    Még ha a rajtja jobban sikerült is,+15 lóerő és egy sokkal kisebb kaszni ellenére semmit sem faragott le a puma.

/Nem mérvadó persze csak érdekes,aki dízelt vesz úgyse emiatt veszi./

Hát igen az amerikai gyártók a 24. órában vannak de leszarják mi lesz,mert az állam védi őket.Ez a hozzáállás lesz a halálos ítélet,mert nem fejlesztenek szinte semmit.-legyen az ő bajuk!

Had merengjenek a boldog 50-es éveken,a következő 'De'generáció majd melózhat a kínai főnőknek.
  • DJ BP
    alulról jobban húz, állóhelyzetből jobban kilő

Mondjuk ez a videó nem mérvedő, simán megpiszálhatták :))

Azért amcsik idiótasága ismét tükröződik, nem engedik be a ,,kis" EU dízeleket, Bluetec meg mindféle fejlesztés kell, miközben a 6 literes dízel pickup-ok okádják a füstöt... Vicc
  • pszihopata
    Ram diesel vs. mustang benzin

Puma vs. bora diesel

Azért az utóbbi videó alapján egy korábbi sejtésem kicsit igazolódik,miszerint azonos lóerő mellett a nagyobb nyomaték /pozitív irányba/ kissé korrigálja a végeredményt.
    Itt egyértelműen a könnyebb /kisebb kaszni+benzinmotor/ és 15 lóerővel erősebb pumának kellett volna nyernie.

/persze ezt 5-ször kéne legalább megismételni,és ki tudja titokban melyikbe piszkáltak bele/

Ram diesel vs. viper
  • [Walaki]D`Lair
    miért kell mindenben a rosszat látni? -.-
  • desigo
    Büszke lehetett magára a BMWs,hogy egy ilyen méltó ellenfelet lelépett...
  • DJ BP
    de ugye nem csodálkoztál ezen? :)
  • pszihopata
    'menny a seggébe hagy idegesítse, "

-én a következő lámpánál kiszálltam volna,odamentem volna az ablakhoz,és elküldtem volna a fosőrt a halálba!:)

/igaz mostanában mindent túlreagálok/

Egy corollásról eszembe sem jutna hogy versenyezni akar,egy 535-el.
  • Borg
    Meg vagy csak 30x annyiba kerül...
  • SötétBarom
    Végülis csak majdnem 3x olyan erős :DDDD
  • FOXX supreme
    gyerekek....ma piros lámpánál előttünk egy 535 d BMW...sötétkék, gyönyörűűű

1,4 es 96-os corrolával voltunk, 90 ló körül van, egész jól megy...

Elindulunk, hosszú, várost kikerülő egyenes út, direkt mondom havernak menny a seggébe hagy idegesítse, majd ellépi:D

Mentünk úgy 100 métert, olyan 80-90 el mehettünk, úgy otthagyott mint a szart, haver hiába váltott vissza, hiába padlózott, hiába minden, szemmel láthatóan, nagyon nagyon gyorsan távolodott, mintha minket lefogtak volna és az meg ment volna tovább:DD

következő pirosnál kb. 3 km-re, beálltunk mellé mutattam egy ilyet neki, az ürge csak mosolygott a bajsza alól és elcammogott:D

jah és füstöt nem láttam !!!!!
  • Carmang
    Mi ez?
    A Queen Mary II turbója?? :)
  • pszihopata
    A centrifugálkompresszort bezony nemcsak kocsikban használják.

' a turbó se hiányozzon róla, anélkül úgyse ér semmit."

Azért egy w124 3liter soros 6-os dezső nem rossz autó,8 literből 2 tonnát cipel 1 millió kilóméteren keresztül.Akik meg ilyennel jártak milyen hülyék.
    Milyen fasza is ugyanaz benzinesben!

Dehát benzin az isten tudjuk!

/olyanoktól persze akik mindkettőt igen jól ismerik/:(
  • [Walaki]D`Lair
    UASZTAKURVA, TIBI! :D:D:D:D
  • Borg
    És abból is dízellel!

Természetesen a turbó se hiányozzon róla, anélkül úgyse ér semmit.
  • [Walaki]D`Lair
    Járjon mindenki Bugatti Veyronnal! :D:D
  • [Walaki]D`Lair
    Meg ha az erősebbet forgatjuk, akkor baszhatjuk a kisebbel :D:D
  • DJ BP
    ja megyek pl. 120-as tempóban, akkor az logikus hogy menjek 3-asban, hogy ne kelljen visszaváltani ha lassítanom kell? Te se gondolod életszerűnek ugye?
    Nekem a sietés nem egyenlő egyből azzal, hogy akkor autóversenyzőst kell játszani. Eleve nem is gondoltam sietésre, nem csak akkor megyünk gyorsabban ha sietünk, egyszerűen az a tempó fekszik, kész.
    És van aki aki szereti, ha nem forgatja az autót mégis jól megy. Ugyanaz, minek veszünk ennyi erővel erősebb motort, hiszen ha az eggyel kisebbet 5-6 ezren használjuk, megy úgy mint az erősebbik normálisan használva.
  • Carmang
    Aha, értem a dolgot.
    Köszi a felvilágosítást.

Hát akkor, tényleg csak az a döntő, hogy "ki mire használja".
  • Borg
    Hogy mik vannak...
  • pszihopata
    Itt kiderült az is hogy egy benzinesben kevesebbet kell váltani.Grat.
  • Borg
    Én 80-al 3-ban megyek. Eleve fel sem kapcsolgatsz benziensben, ha sietsz, és akkor nem kell visszaváltogatni.
  • DJ BP
    arról van szó, ha mittudomén 80-nal mész, előzni kell, na ott nem kell :)
  • Borg
    Ja, vissza nem kell váltogatni annyit, felfelé viszont annál inkább.
  • DJ BP
    annyi az előnye, hogy pl. 2000-nél úgy húz, mint a benzines mondjuk 4500-on, nem kell váltogatni vissza annyit.
    De ez turbós benzinesre is igaz, nagy fogyasztással :)
  • pszihopata
    'De akkor máshogy kérdezem: a dízeles SOKKAL nagyobb nyomatékot ad le kisebb fordulatszámon.
    Miért nem jelenik ez meg a 0-100 gyorsulásban az előnyére? (ugyanannyi köbcentinél)."

A gyorsulásnál és végsebességnél is a teljesítmény számít.
    Melyik szorzata nagyobb?

2000-en 300 nm-t /dízel/
    4000-en 200 nm-t /benzin/

A végösszeg a lényeges.

Ha viszont 2000-en kell autózni,akkor a benzines már jóval gyengébb,dombon is sokkal hamarabb kell vele visszaváltani.
    Ki mire használja?

A hajtáslánc vesztesége itt lényegtelen mert szinte ugyanaz,esetleg a dízel áttétele kicsit hosszabb.
  • pszihopata
    Ugyanakkora köbcentinél azért gyorsabb a benzines,mert negyobb a teljesítménye./mostanában már nem mindíg/
    Persze teljesítményt a nagyobb fordulatszámból lehet legkönyebben nyerni,ami a dízeleken eddig gondot okozott./2273/

Jobban is ugrik-logikus-mert kisebb a motorban forgó alkatrészek lendtömege,meg maga a motor súlya is.
  • Carmang
    Csak, hogy legyen konkrét példa is: V50 motorok
    Pipáljátok be az 1.6, 2.0, 1.6D, 2.0D motorokat, majd katt az összehasonlítás gombra. Vessétek össze az 1.6 és 1.6D-t, illetve a 2.0 és 2.0D-t.
    Mi a véleményetek?
  • Carmang
    Értem,
    bár így még több kérdés merült fel bennem.

De akkor máshogy kérdezem: a dízeles SOKKAL nagyobb nyomatékot ad le kisebb fordulatszámon.
    Miért nem jelenik ez meg a 0-100 gyorsulásban az előnyére? (ugyanannyi köbcentinél).

Jó, tudom a motor és a kerekek között egy teljes hajtáslánc van, ahol elveszhet a teljesítmény, de én pont erre vagyok kíváncsi (már ha beszélhetünk a dízel és benzin esetén különböző teljesítmény veszteségről).
  • pszihopata
    Nem!

A szívódízelnek is szinte mindíg nagyobb a nyomatéka ugyanakkora köbcentinél,de mindenesetre lejjebb van a nyomatékcsúcsa.
    Itt a turbó nem magyarázat.

Mivel nagyobb a sűrítése,ezért nagyobb a robbanási végnyomás is /3-szor akkora/,ami nagyobb forgatónyomatékot ad.
    Ehhez jön még az,hogy a benzinesek általában rövidebb löketűek /ugyanakkora köbcentinél/,ami ugye eleve kisebb nyomatékú.
    A négyszelepes technika /ami gyakoribb a benzinesnél/ is inkább a lóerőt növeli a nyomaték terhére.
  • Carmang
    Bázzz, tényleg a TURBÓ :))
    Nem is gondoltam rá...
  • Borg
    Ugyanígy, max a részecskeszűrő felfog valamennyit a károsanyagból.
  • Carmang
    De az 5-6L gázolaj elégetése jobban szennyezi a levegőt, mint a 8L benzin elégetése.
    Legalább is ez még kb. 15 évvel ezelőtt így volt. Ma a korszerű(nek mondott) dízelek esetén nem tudom hogy áll a helyzet.
  • Borg
    A kérdésben benne van a válasz: Turbó. A dízelt mindenki azzal veszi alapnak ma már, míg a benzinest nem.
    A gyorsulás meg a váltótól függ, ami a motor karakterisztikájához van igazítva (jobb esetben).
  • Carmang
    Viszont ha már megtaláltam ezt a fórumot, és úgy tűnik szakértők is vannak, akkor kérdezek:
    Elmagyaráznátok, hogy is van az, hogy a benzines motor (nem turbó) sokkal kisebb nyomatékkal bír, ráadásul azt nagyobb fordulatszámon adja le, mint a dízel? Ennek ellenére ugyanakkora köbcentinél (általában) a benzines a gyorsabb.

Na, lehet hülyeség volt így összekötnöm a nyomaték/fordulatszám/gyorsulás fogalmát, de ezt abszolúte nem vágom, viszont autós tesztekben csak leírják ezeket a motorról, én meg pislogok, hogy jó-de-akkor-ez-most-mire-jó?
    Jöhet a műszaki rizsa, fogékony vagyok rá :)