3671
DIESEL vs BENZIN
-
#2351 sajnos igen... ezen qvára meglepődtem... kitudja mikor volt ilyen utoljára... vagy egyáltalán volt-e pffff
de nembaj...hamarosan jön a bio(ha a kormány megy....és jön az új geneeráció) -
#2350 Kár,hogy drágább mint a benzin -
#2349 Diesel RULZ!!!!!!!!!!! -
#2348 hát igen...egyszer csak elkezd távolodni...nagyon távolodni:D -
#2347 Egyébként mi mértünk starletet corvette-el,80-ig tök együtt mentek.
Persze utána már lemaradt mint a borravaló.
-
#2346 ne haragudjatok hogy beírtam...jaj elnézést, persze a 535 d nek hol egy kategória a corrlával, de az nem csak a corrolát hagyja ott sztem..:)csak mi most pont azzal voltunk -
#2345 Még ha a rajtja jobban sikerült is,+15 lóerő és egy sokkal kisebb kaszni ellenére semmit sem faragott le a puma.
/Nem mérvadó persze csak érdekes,aki dízelt vesz úgyse emiatt veszi./
Hát igen az amerikai gyártók a 24. órában vannak de leszarják mi lesz,mert az állam védi őket.Ez a hozzáállás lesz a halálos ítélet,mert nem fejlesztenek szinte semmit.-legyen az ő bajuk!
Had merengjenek a boldog 50-es éveken,a következő 'De'generáció majd melózhat a kínai főnőknek. -
DJ BP #2344 alulról jobban húz, állóhelyzetből jobban kilő
Mondjuk ez a videó nem mérvedő, simán megpiszálhatták :))
Azért amcsik idiótasága ismét tükröződik, nem engedik be a ,,kis" EU dízeleket, Bluetec meg mindféle fejlesztés kell, miközben a 6 literes dízel pickup-ok okádják a füstöt... Vicc -
#2343 Ram diesel vs. mustang benzin
Puma vs. bora diesel
Azért az utóbbi videó alapján egy korábbi sejtésem kicsit igazolódik,miszerint azonos lóerő mellett a nagyobb nyomaték /pozitív irányba/ kissé korrigálja a végeredményt.
Itt egyértelműen a könnyebb /kisebb kaszni+benzinmotor/ és 15 lóerővel erősebb pumának kellett volna nyernie.
/persze ezt 5-ször kéne legalább megismételni,és ki tudja titokban melyikbe piszkáltak bele/
Ram diesel vs. viper -
[Walaki]D`Lair #2342 miért kell mindenben a rosszat látni? -.- -
#2341 Büszke lehetett magára a BMWs,hogy egy ilyen méltó ellenfelet lelépett... -
DJ BP #2340 de ugye nem csodálkoztál ezen? :) -
#2339 'menny a seggébe hagy idegesítse, "
-én a következő lámpánál kiszálltam volna,odamentem volna az ablakhoz,és elküldtem volna a fosőrt a halálba!:)
/igaz mostanában mindent túlreagálok/
Egy corollásról eszembe sem jutna hogy versenyezni akar,egy 535-el. -
Borg #2338 Meg vagy csak 30x annyiba kerül... -
#2337 Végülis csak majdnem 3x olyan erős :DDDD -
#2336 gyerekek....ma piros lámpánál előttünk egy 535 d BMW...sötétkék, gyönyörűűű
1,4 es 96-os corrolával voltunk, 90 ló körül van, egész jól megy...
Elindulunk, hosszú, várost kikerülő egyenes út, direkt mondom havernak menny a seggébe hagy idegesítse, majd ellépi:D
Mentünk úgy 100 métert, olyan 80-90 el mehettünk, úgy otthagyott mint a szart, haver hiába váltott vissza, hiába padlózott, hiába minden, szemmel láthatóan, nagyon nagyon gyorsan távolodott, mintha minket lefogtak volna és az meg ment volna tovább:DD
következő pirosnál kb. 3 km-re, beálltunk mellé mutattam egy ilyet neki, az ürge csak mosolygott a bajsza alól és elcammogott:D
jah és füstöt nem láttam !!!!! -
#2335 Mi ez?
A Queen Mary II turbója?? :) -
#2334 A centrifugálkompresszort bezony nemcsak kocsikban használják.
' a turbó se hiányozzon róla, anélkül úgyse ér semmit."
Azért egy w124 3liter soros 6-os dezső nem rossz autó,8 literből 2 tonnát cipel 1 millió kilóméteren keresztül.Akik meg ilyennel jártak milyen hülyék.
Milyen fasza is ugyanaz benzinesben!
Dehát benzin az isten tudjuk!
/olyanoktól persze akik mindkettőt igen jól ismerik/:( -
[Walaki]D`Lair #2333 UASZTAKURVA, TIBI! :D:D:D:D -
Borg #2332 És abból is dízellel!
Természetesen a turbó se hiányozzon róla, anélkül úgyse ér semmit.
-
[Walaki]D`Lair #2331 Járjon mindenki Bugatti Veyronnal! :D:D -
[Walaki]D`Lair #2330 Meg ha az erősebbet forgatjuk, akkor baszhatjuk a kisebbel :D:D -
DJ BP #2329 ja megyek pl. 120-as tempóban, akkor az logikus hogy menjek 3-asban, hogy ne kelljen visszaváltani ha lassítanom kell? Te se gondolod életszerűnek ugye?
Nekem a sietés nem egyenlő egyből azzal, hogy akkor autóversenyzőst kell játszani. Eleve nem is gondoltam sietésre, nem csak akkor megyünk gyorsabban ha sietünk, egyszerűen az a tempó fekszik, kész.
És van aki aki szereti, ha nem forgatja az autót mégis jól megy. Ugyanaz, minek veszünk ennyi erővel erősebb motort, hiszen ha az eggyel kisebbet 5-6 ezren használjuk, megy úgy mint az erősebbik normálisan használva. -
#2328 Aha, értem a dolgot.
Köszi a felvilágosítást.
Hát akkor, tényleg csak az a döntő, hogy "ki mire használja". -
Borg #2327 Hogy mik vannak... -
#2326 Itt kiderült az is hogy egy benzinesben kevesebbet kell váltani.Grat. -
Borg #2325 Én 80-al 3-ban megyek. Eleve fel sem kapcsolgatsz benziensben, ha sietsz, és akkor nem kell visszaváltogatni. -
DJ BP #2324 arról van szó, ha mittudomén 80-nal mész, előzni kell, na ott nem kell :) -
Borg #2323 Ja, vissza nem kell váltogatni annyit, felfelé viszont annál inkább. -
DJ BP #2322 annyi az előnye, hogy pl. 2000-nél úgy húz, mint a benzines mondjuk 4500-on, nem kell váltogatni vissza annyit.
De ez turbós benzinesre is igaz, nagy fogyasztással :) -
#2321 'De akkor máshogy kérdezem: a dízeles SOKKAL nagyobb nyomatékot ad le kisebb fordulatszámon.
Miért nem jelenik ez meg a 0-100 gyorsulásban az előnyére? (ugyanannyi köbcentinél)."
A gyorsulásnál és végsebességnél is a teljesítmény számít.
Melyik szorzata nagyobb?
2000-en 300 nm-t /dízel/
4000-en 200 nm-t /benzin/
A végösszeg a lényeges.
Ha viszont 2000-en kell autózni,akkor a benzines már jóval gyengébb,dombon is sokkal hamarabb kell vele visszaváltani.
Ki mire használja?
A hajtáslánc vesztesége itt lényegtelen mert szinte ugyanaz,esetleg a dízel áttétele kicsit hosszabb. -
#2320 Ugyanakkora köbcentinél azért gyorsabb a benzines,mert negyobb a teljesítménye./mostanában már nem mindíg/
Persze teljesítményt a nagyobb fordulatszámból lehet legkönyebben nyerni,ami a dízeleken eddig gondot okozott./2273/
Jobban is ugrik-logikus-mert kisebb a motorban forgó alkatrészek lendtömege,meg maga a motor súlya is. -
#2319 Csak, hogy legyen konkrét példa is: V50 motorok
Pipáljátok be az 1.6, 2.0, 1.6D, 2.0D motorokat, majd katt az összehasonlítás gombra. Vessétek össze az 1.6 és 1.6D-t, illetve a 2.0 és 2.0D-t.
Mi a véleményetek? -
#2318 Értem,
bár így még több kérdés merült fel bennem.
De akkor máshogy kérdezem: a dízeles SOKKAL nagyobb nyomatékot ad le kisebb fordulatszámon.
Miért nem jelenik ez meg a 0-100 gyorsulásban az előnyére? (ugyanannyi köbcentinél).
Jó, tudom a motor és a kerekek között egy teljes hajtáslánc van, ahol elveszhet a teljesítmény, de én pont erre vagyok kíváncsi (már ha beszélhetünk a dízel és benzin esetén különböző teljesítmény veszteségről). -
#2317 Nem!
A szívódízelnek is szinte mindíg nagyobb a nyomatéka ugyanakkora köbcentinél,de mindenesetre lejjebb van a nyomatékcsúcsa.
Itt a turbó nem magyarázat.
Mivel nagyobb a sűrítése,ezért nagyobb a robbanási végnyomás is /3-szor akkora/,ami nagyobb forgatónyomatékot ad.
Ehhez jön még az,hogy a benzinesek általában rövidebb löketűek /ugyanakkora köbcentinél/,ami ugye eleve kisebb nyomatékú.
A négyszelepes technika /ami gyakoribb a benzinesnél/ is inkább a lóerőt növeli a nyomaték terhére. -
#2316 Bázzz, tényleg a TURBÓ :))
Nem is gondoltam rá...
-
Borg #2315 Ugyanígy, max a részecskeszűrő felfog valamennyit a károsanyagból. -
#2314 De az 5-6L gázolaj elégetése jobban szennyezi a levegőt, mint a 8L benzin elégetése.
Legalább is ez még kb. 15 évvel ezelőtt így volt. Ma a korszerű(nek mondott) dízelek esetén nem tudom hogy áll a helyzet. -
Borg #2313 A kérdésben benne van a válasz: Turbó. A dízelt mindenki azzal veszi alapnak ma már, míg a benzinest nem.
A gyorsulás meg a váltótól függ, ami a motor karakterisztikájához van igazítva (jobb esetben). -
#2312 Viszont ha már megtaláltam ezt a fórumot, és úgy tűnik szakértők is vannak, akkor kérdezek:
Elmagyaráznátok, hogy is van az, hogy a benzines motor (nem turbó) sokkal kisebb nyomatékkal bír, ráadásul azt nagyobb fordulatszámon adja le, mint a dízel? Ennek ellenére ugyanakkora köbcentinél (általában) a benzines a gyorsabb.
Na, lehet hülyeség volt így összekötnöm a nyomaték/fordulatszám/gyorsulás fogalmát, de ezt abszolúte nem vágom, viszont autós tesztekben csak leírják ezeket a motorról, én meg pislogok, hogy jó-de-akkor-ez-most-mire-jó?
Jöhet a műszaki rizsa, fogékony vagyok rá :)