3671
DIESEL vs BENZIN
-
DJ BP #2391 egy kombájn is erősebb :D 2000NM :) -
#2390 :D -
#2389 Szántani talán elég -.- -
#2388 gyenge
315 ló 750 nm -
#2387 Azért azt nem hiszem hogy köze sincs,szerintem annak a common rail változata 12 hengerrel.
Biztos gyenge volt,ezért kellett az új motor!:)
-
#2386 persze azok is jók -
#2385 A tuaregbe meg a phaentonba lévő V10-es TDI-nek köze nincs az R10-es , és az abból majd készülő Q7-es motorjához
-
[Walaki]D`Lair #2384 Tudjátok melyik volt az egyik első dízel-hibrid tanulmány? TRABANT!...durva mi? :D -
#2383 Bizony elég filigrán a felépítése,de muszály is volt ilyenre csinálni,hogy beférjen a touaregbe,azért ne felejtsük el hogy egy tízhengeres dízelmotorról van szó.
Persze lóerőben is ki van hegyezve,biztos nem megy el annyit mint egy régi drabális dízelmotor.
Ha már itt tartunk,az új kisköbcentis turbó benzinesek se lesznek hosszú életűek,a jövő nem a hosszúéletű autókról szól.
-
Borg #2382 A Touaregbe rakott V10 TDI sem éppen a világ legtartósabb motorja lett. És akkor nagyon enyhén fogalmaztam... -
DJ BP #2381 én a dízel értelmét a hétköznapibb autókban látom, ilyen 300 lóerő feletti dízelek nem hoznak lázba :)pl. D5, meg a BMW biturbo kisdízeljét jobban becsülöm :) -
#2380 sztem egyik legjobb diesel videó...elvileg ez a motor enyhén butított változata lesz majd a Q7-ben -
#2379 jah, bluemotion -
DJ BP #2378 dehogy van :)
Van egy alacsonyabb fogyasztású dízel Passat, de az csak a picit átdolgozott motoron, és leburkolt alvázon kívül semmi változtatás nincs rajta. Vagy ezt hiszi dízel-hibridnek? :D Mert akkor nagyon nincs képben :D Jézus :) -
#2377 Vagyonőrségváltás, Maradékelv - Figyelő 2007/47. szám. Ez a véleményem. :D
De tényleg ne offoljuk szét.
ON:
Tudtok diesel-hibrid VW Passatról? Van egyáltalán gázolajos hibrid autó? (nem prototípusra gondolok)
Egy ismerősöm azt mondta, hogy ilyen autója lesz. Én meg csak bámultam nagy szemekkel, hogy heee? :D -
#2376 tudjatok mit veszek eszre manapsag?
egyre tobb a gazdag. nekem legalabbis ugy tunik. foleg a mediaban latni ezt. szoval hogy barkibol szaros sztar lehet, es pittyputty 1 ev alatt ugy meggazdagodhat ahogy nem szégyenli, ez durva. ez foleg amerikara jellemzo. de nezzuk meg ennek az okat. ennek az oka hogy az adott szineszre/szinesznore, enekes/enekesnore van kereslet, azaz van az embereknek pénzük a szórakozásra (megvenni a cdjüket, megnézni a filmjét, elmenni a koncertjükre, megrendelni a csengőhangjukat stb). de mivel egyre tobb a sztar az ember azt hihetne hogy a fogyasztok mivel egyre tobb penzt koltenek ezekre a dolgokra, szarabbul elnek ezaltal de nem! sőt a menedzserek, stylistok ésatöbbik és egyre jobban meggazdagodnak a sztárokon, szóval a lé az dől mindenkinek mint az állat. en ezt nem vagom egy picit, van errol valakinek velemenye? most mindegy hogy ez OFF senkit se zavar szerintem és felesleges lenne emiatt topikot nyitni. csak érdekel hogy mi a véleményetek arról hogy hova halad ez a világ.
na lemegyek még sörért mer elfogyott -
#2375 "...és ha háború van, akkor igen sok muníció/raketta/egyéb faszság fogy..." --- így van. És egészen 2007 őszéig nem volt szigorú ellenőrzés alatt a háborúban kisztott pénz. A végén már évi 90MRD USD-t kért, és kapott meg Bush a kongresszustól. Az adófizetők pénzét. Háborúban eddig nem voltak kötelesek pontosan elszámolni minden elköltött dollárral, és 2001/9/11 év vége óta háború van. Azóta eléggé sok pénzt vertek el erre-arra...
De nem csak a fegyver tartozik ide, a ruha, élelmiszer, egyéb, az ellátáshoz szükséges dolgok, a kiszolgáló személyzet, stb.
Na és persze a napi kajaadagjuk se egyszerű a katonáknak. Eléggé sok dolog van benne, ahogy egyszer átnézhettem egy ilyet. Úgy napi 5000Ft-nak megfelelő értékű csomagot kapnak.
EZ --- "Kit érdekel, hogy csődbe megy az állam? A lényeg, hogy jópár ember iszonyatosan meggazdagszik az egész akción...", és
EZ --- "ez a baj a mai vilagban, hogy aki mocskosul gazdag amugy is, az is csak a sajat erdekeit nezi es meg akarja sokszorozni a vagyonat barmi aron, akar tobbezer tobbmillio tobbtizmillio tobbszazmillio ember karara ..."
a két legnagyobb igazság, és két jó magyarázat arra, hogy miért menetelünk egy brutálisan rossz világ felé. Összeesküvés elméletnek tűnhet az egész, de tényleg az van, hogy az átlagember vergődik, küszködik, aztán vagy eljut egy normális szintre, vagy nem. De míg a nagy többség ezt csinálja, addig nagyon kevesek meg egyenként olyan költségvetésből élnek, mint egy kisebb városé.
Kínában pl akkora a differencia a társadalmi rétegek végletei között, hogy szinte mindennaposak a felkelések, amiket rendszerint a fegyveres erőknek kell megfékezni.
Na de offolok csak én is, elnézést, csak jól esett kikeseregni magam. -
#2374 én vennék egy nagy telket valahol messze mindentol es epitenek egy ultimate versenypalyat, vennek uszkos kocsikat es egesz nap a haverokkal azon versenyeznenk ki tud jobb kort menni :D -
#2373 ez igaz... elvonulnék valahova, ahol senki sem zavar...
vagy a jobbik: felépíteném belőle az álmomat... -
#2372 de ha nekem van mondjuk tiz millio dollarom (sokaknak tobbszazmillio van es egyre-egyre csak tobbet akarnak), akkor nekem annyi eleg is lenne, nem akarnek millardokat, egy nem tudok vele mit csinalni, ketto a penz hatalom a hatalom meg sokszor teher, azzal foglalkozni kell, en meg ha olyan gazdag lennek azt akarnam hogy semmivel ne kelljen foglalkoznom. -
#2371 Pénzt keresni csak pénzel lehet... és csak ott találni, ahol nincs! -
#2370 ez a baj a mai vilagban, hogy aki mocskosul gazdag amugy is, az is csak a sajat erdekeit nezi es meg akarja sokszorozni a vagyonat barmi aron, akar tobbezer tobbmillio tobbtizmillio tobbszazmillio ember karara ... -
#2369 Ha az a nyomorék törpe nem rohanja le irakot,meg nem basztatná hugó chavezt venezuelában,akkor 200 lenne a benzin.Bush. -
[Walaki]D`Lair #2368 Kit érdekel, hogy csődbe megy az állam? A lényeg, hogy jópár ember iszonyatosan meggazdagszik az egész akción... -
#2367 Ha néztetek már meg Michael Moore filmeket (pl. Kóla, Puska, Sültkrumpli), akkor tudjátok hogy a Bush családnak van néhány fegyvergyára az usában. Na ezért biznisz (ifj. Dzsordzs Dabjú Bus-nak) a háború.
Asszem amúgy kezdünk offtopikba menni... :) -
#2366 Úgy értem hogy az amerikai államnak nem üzlet,ugyanis ő perkál.
Az iraki akció mérlege is negatív,meg lehet nézni a dollár árfolyamát.Hosszútávon ez kínos lesz.
-
[Walaki]D`Lair #2365 Hát má' hogy a lószarba ne lenne benne üzlet??? Szerinted hogy lehet leakasztani NAGYON zsíros állami pénzeket magáncégeknek? Hát állami "közpályázatokon"...és ha háború van, akkor igen sok muníció/raketta/egyéb faszság fogy... -
#2364 Ja meg a pórnép pickup-jaiba!
A fegyverüzlet csak importkor biznisz,lassan a saját hadsereg fenntartásába rokkan bele a költségvetés.Ugyanis ha magunknak gyártják abban nem sok üzlet van. /walaki d. lair/
És még a magyar vadászgépbeszerzési tendert is elkúrták,keveset tejeltek viktornak,elvitte a bizniszt a saab.
Mekkora kiesés!:) -
#2363 És mire kell az olaj? Hogy menjen a hatalmas hadsereg minden gépe! -
[Walaki]D`Lair #2362 +ugye a fegyverüzlet még az olajiparnál is jövedelmezőbb...2 légy 1 csapásra... -
#2361 Nem is írtam hogy az usaból származik az ottani üzemanyag.Az csak tartalék rosszabb időkre.
Miért kell az a rohadt nagy hadsereg?Az araboktól elvenni az olajat! -
[Walaki]D`Lair #2360 Usában is csak texas-ban meg alaszkában van olaj, de azt se használják... -
DJ BP #2359 335d is elég lenne :), sőt 123d is most még :) -
#2358 A kezünk meg belelóg a bilibe!:) -
#2357 egyebkent ja. dizelt csak ketto félét vennek egyebkent. a5-ben 3.0tdi quattrot meg 635d bömöst. azért mert az utazasi komfort jobb a dizelben, kenyelmesebb, lágyabb. a 635d nagyon bejön. -
DJ BP #2356 mert az autók egyre nagyobb hányada dízel, nő a kereslet.
Azaz elvileg előállhat olyan helyzet, hogy a dízel ára addig emlkedik mittudomén 8 év alatt, míg már a fogyszáskülönbséget kioltja, és a benzinesek szaporodnak újra :D. Ezzel újra csökken a gázolaj iránti kereslet, csökken az ár, és kezdődik minden elölről, vagy egyensúly lesz, és tökmindegy mit veszel, ugyanúgy jössz ki :DD -
#2355 Amíg a mol-é a nagykereskedelem,addig annyiért adják amennyiért akarják.
Ez szopó és az is marad.
Egész európa szív mert alíg van olaja,szinte csak az északi tengeren,ott meg drága egyenlőre a kitermelés.
Nem véletlenül kerül 3-szor annyiba itt mint az usában.
Meg ugye a kapzsi állam. -
#2354 elmeletileg piacgazdasagilag ha nagy a kereslet es csokken a kinalat akkor no az ar, na most vagy egyre kevesebb a dizel, vagy egyre tobb adot raknak ra :D -
#2353 Én olvastam valahol,hogy a gázolaj előállítása drágább,mint a benziné.Persze az árában ez befolyásol a legkevesebbet.
Ami jobban fogy az drágább-gondolom. -
[Walaki]D`Lair #2352 külföldön már jó ideje drágább