3671
DIESEL vs BENZIN
-
#2431 A gond az előkamrással az,hogy a kamra elvonja a hőt,ezért sokat kell izzítani.A régi közvetlen befecskendezésűeken 0 fokig nem is kell.
előkamrás
-
#2430 Dízelnél kicsit többet kellett volna várnia,hogy beindítsa:D -
#2429 A közvetlen befecskendezésű dízelek jobban indulnak hidegben pl.vw 1.6 d,ifa tátra stb.
-
#2428 Ez benzines volt!Amúgymeg a hó csak annyit jelent hogy 0 alatt vagyunk.
A hideg -10 alatt kezdődik. -
#2427 Ha hidegindításnál járunk: link
Bár valaki a kommenteknél beszólt, hogy ez nem is dízel. Szerintetek? -
#2426 Hát igen,nem szereti a hideget mert előkamrás. -
#2425 Az nem érdekes,de ha ez hidegben beindul akkor biztos lehetsz benne,hogy semmi baja a motornak. -
#2424 Elég csúnya "felhő" jön ki belőle. -
#2423 Szerintem az igazi dízelek még mindig a régi Merci motorok 200D,240D,300D/TD
200D -
#2422 NEM CSAK NEKED :) -
#2421 Nejkem tetszik... -
[Walaki]D`Lair #2420 Így van, de nem hangos, és a motorjának is nagyon szép hangja van...szerintem ez páratlan henger függő, a 3 hengeres is szépen morog, az 5 hengeresnek a világon a legszebb hangja van, meg a V6 is gyönyörű -
#2419 Nálam huszadrendű,és a kocsim hangjára nem is akarok büszke lenni,az nem teljesítmény.
Volt egy haverom,fixre kötötte a sierrában a ventillátort,úgy zúgott mint egy 7.5 literes 73-as riviéra,az volt a szóbeszéd,hogy v8-at szereltek bele,persze mi csak röhögtünk hogy beszívták.
Bődületes hangja volt,egy nagy zselés viszkós ventillátor volt rajta,hatalmas bordákkal a közepén. -
#2418 jo de a te smartod mar tuningos ha joltom brabus . gondolom nem teljesen gyari a kipufogorendszer. -
[Walaki]D`Lair #2417 de jelzem, hogy SZERINTEM...:)) -
#2416 hát azért nem huszadrendű. foleg ha olyan autot veszel amire buszke akarsz lenni es nem csak a-bol b-be jutasra hasznalod, hanem annal tobbet jelent neked. ha meg nagyon draga volt akkor meg plane elvaras hogy normalis hangja legyen ha lepadlozod -
[Walaki]D`Lair #2415 Szerintem nem csak akkor van szép hangja...a smart pl. 3 hengeres és baromi szépen szól... -
[Walaki]D`Lair #2414 Mert a dízelnek nem hangja van, hanem kerregése... -
#2413 A benzinesnek is csak akkor van jó kipufogóhangja ha kicsi a sűrítése és hosszúlöketű és lehetőleg sokhengeres.Sajna el lehet felejteni,mert a legrosszabb hatásfokú motorok,úgyhogy hamarosan eltűnnek.
A legtöbb modern nagyköbcentis motornál már nem is a motorzajt halljuk,hanem a sok meghajtószíj,szervópumpa,klímakompresszor,hűtőventilátor zúgását.
A dízelnek a nagy sűrítés miatt sosem lesz szép kipufogóhangja,esetleg a kisegítő mechanikus zúgást,vagy turbófütyülést érezhetjük 'kellemesnek'.
Egy járműnél ez huszadrendű szempont szerintem! -
DJ BP #2412 V8 meghallgatása után beteg akinek tetszhet dízelhang... -
[Walaki]D`Lair #2411 És ki állította az ellenkezőjét? :D:D -
DJ BP #2410 attól hogy van egy rohadtjó V8 hang, attól még szerethetsz olyan hangot is, ami nem ilyen über -
[Walaki]D`Lair #2409 És ez hogy jön ide? -
DJ BP #2408 Gondolom te se gyűlölöd a Hondád hangját, pedig V8-tól messze áll... -
#2407 nem baj az, de sztem is jobb az "igazi" V8 hangja... -
[Walaki]D`Lair #2406 Nehogy azt hidd :))) Kifejezetten jól áll rajta a szutyok :DD -
#2405 Kivéve a Volvo XD -
[Walaki]D`Lair #2404 Egy terepjáró úgy szép, ha sáros...:))) -
#2403 Hiába, én akkor is a tortyogó hangot szeretem :) -
DJ BP #2402 szegény SUV :) -
[Walaki]D`Lair #2401 Jó ez a videó :) Pont tegnap dagonyáztunk kicsit mi is a miénkkel :)) -
[Walaki]D`Lair #2400 olyan hangja csak a szar fejletlen amerikai V8-aknak van, egy szofisztikált 4 szelepes európai V8 sosem fog rotyogni... -
#2399 A dízeleseknek is legyen valami hallgatni való.
Sok videó van fenn a D5-ös motorról, de ezt találtam amin a videó minősége is olyan, hogy jól hallható a motor. -
#2398 Hát eléggé el van folytva a V8-as hangja, én jobban szeretem a "tortyogós" hangot, mint pl itt.
Na több linket nem rakok, YouTube-on keressetek arra, hogy "v8", elég jó találatok vannak. -
#2397 Törpe V8
Vadállat! -
[Walaki]D`Lair #2396 Uhhbazz eddig is bejött roppantul a Wiesmann, de ez így....uhhh... -
Borg #2395 vényóc :D
Ezekután aki szereti a dízel hangját, az beteg ember. -
#2394 Ma pont láttam egy V10 TDI tuareget az A2-esen.. Kb 22es felni volt rajt -
#2393 Üzemórában elég gagyi traktor lenne!:)
Szerintem egy nap alatt elvérezne az izomjürgen az mtz-k mellett! -
#2392 Azt írtam: talán.