3671
DIESEL vs BENZIN
  • FOXX supreme
    " a dieselt nem pörgetheted " ....nem is kell, megy pörgetés nélkül is:)

És tényleg, a Dieselek már nem gyengék, és nem csak traktorba valók. El kell fogadni, ha tetszik, ha nem.
  • SötétBarom

Akkor kéne sorolni a dízeleket,amik ezt hozzák!
  • SötétBarom
    Ezt egyik sem tudja, én már leírtam, hogy fogyasztásban egyértelműen győz.. Tulajdonképpen a fogyasztás/teljesítmény aránya sokkal jobb.. És ha innnen nézzük, akkor a mérete lényegtelen.. Viszont kis autókba használhatatlan, mivel a brutális nyomatékot ami már 2000es fordulatnál megvan egy 1t-ás autóban elég esélytelen letenni az aszfaltra.. (persze lehet rá 30centis széles gumikat pakolni, meg böszme szárnyakat, nade nade..).

És itt az emberek többsége nem hiszem, hogy e mercivel meg 5össel közlekedik..
  • n003
    ritka egy idóta aki a dízelt padlógázon tolja autópályán :O max sebességének a 70-80% szabad max tartósan használni :(
  • pszihopata

2002-től a C osztály minden karosszériaváltozatához rendelhető volt az AMG első dízel erőforrása, a sorozatgyártásban 197 lóerős motor a sportváltozatban 231 lóerőt tudott. Ezzel 6,8 másodperc alatt gyorsította 100-ra az autót. Figyelemre méltó az 540 newtonméteres forgatónyomaték, amely már 2000-es főtengelyfordulatnál a vezető rendelkezésére állt. Mindamellett, hogy az autó akár 250 km/órával képes volt haladni, az átlagfogyasztása 7,6 liter volt

/Szerintem 2008-ban lassan el kéne felejteni hogy a dízelmotor gyenge./

Akkor kéne sorolni a benzineseket,amik ezt hozzák!
  • pszihopata
    A dízel ugyanúgy szabályoz,csak jóval előbb!A felépítése sokkal erősebb mint a benzinesé.
    Azt is leírtam már itt,hogy sokkal később kezdi el enni az olajat,ha érdekel miért lapozz vissza!

• toretto r34
    nem azt mondtam hogy hülye de a nagy nyomatéktol könyebben galyra mehet egy disel motor mindt egy benzines a benzinest pörgetheted mert birja de a diselt nem pörgetheted agyon mert megmurdel szal hajtani nem lehet senkit nem oltani akarok de marad az álláspontom
  • DJ BP
    A lényeget nem értitek, itt nem arról van szó, hogy melyik motornak jobb a köbcenti/lóerő aránya, nem gyorsulási versenyről beszélünk, hanem az életről, ahol számíthat a pénztárca is, hogy mennyit fogyaszt, stb. Nem csak sportcélra gyártanak autókat. Én csak arról beszélek, hogy sok embernek igenis jobb a dízel. Személyszerint ez a fontosabb, hogy az emberek számára melyik jobb, nem az, hogy most így fair úgy fair hasonlítani, kit érdekel?
  • DJ BP
    ment a4-es dizelaudival pályán full padló 3-4 percig birhatta a motor ennyit a tartosságrol

Ez alapján európa fele hülye?
  • toretto r34
    és ugyanez igaz még az e39 re is
  • toretto r34
    e34 525i 192 lóerő 525 tds 146 vagy 149 nem tom pontosan a benzines simán veri még a márkatárs dizelt és van egy szerelő haverom ismerőse ment a4-es dizelaudival pályán full padló 3-4 percig birhatta a motor ennyit a tartosságrol de kinek ez kinek az és hogy nem gyártanak már szivodizelt ez van de akkor is egy feltöltött motor egy szivó ellen szerintem nem egál
  • FOXX supreme
    " 335 i ikerturbó 306 ló, 335 d ikerturbó 286 ló, a benzines 5,6 a dízel meg 6,2 vagy hogy....annyira nem marad le, és msotmár egyenlő töltéssel, szó se róla hogy nyomatékba viszont a d. "

Most írtam be egy oldallal előrébb
  • pszihopata
    'sztem a 8000ccm-es szívódízel a jó a kis 350LE-vel 18l-es fogyasztással ezekbe semmi nem tud "elromolni"... esetleg elvész a kompresszió... -.-"

Itt miről is van szó?

• pszihopata
    Turbó benzines?Fele az élettartama mint egy turbódízelnek!

200000 után zabálják az olajat,meg szarráégnek a szelepek.Egy normálisan használt dízel ott éppen be van járatva!

Oké hasonlítsunk szívót szívóhoz!

1.7 tonna w 124-es merci szivó 3000-es dízel 115 lóerő 8 litert eszik.

Ugyanez a kaszni 2.0 benzinesben szarabbul megy,és 11 litert eszik!

Össze van hasonlítva!

Ha ezekután az jönne hogy a köbcenti nagyobb,akkor jelzem hogy egy 1.3-as wankel mazdához is hasonlíthatjuk a benzinest,ott megint más a helyzet!

Lényeg,hogy egységnyi üzemanyagból mennyi erő készül,és ebben egyenlőre toronymagasan vezet a dízel!
    Ahol ez a fontos ott a dízel jobb!
  • DJ BP
    turbo diselhez meg turbo benzinest és akkor egálba van a hasonlitás és akkor mindenféleképp alul marad a dizel

Ezt próbálom sokakkal megértetni, akkor már fogyasztásban még nagyobb különbség lesz, arról nem beszélve, hogy így a dízelnek felára sem lesz akkora. Nyert a turbós benzines? Igen sportautóban, és másfél tonnás utazóautóban? Terepjáróban? Mennyit fog fogyasztani?
  • n003
    a mai autókínálatban hol látsz te szívódízelt? :O akkor mondjál két olyan motort amit Szerinted össze lehet hasonlítani! :)) kíváncsi lennék mán rá
  • toretto r34
    Figyu má nem kémne egy szivó benzineshez hasonlitani a turbodizelt szivo benzineshez szivo dizelt kéne hasonlitani turbo diselhez meg turbo benzinest és akkor egálba van a hasonlitás és akkor mindenféleképp alul marad a dizel
  • FOXX supreme
    nem, két 1.9 es volt eddig, de ezek is ugyanúgy PD TDI-k (pump düse)
  • n003
    majd minden kereskedésről lehet rosszat hallani .. ezért tisztelet a kivételnek sajnos kevesen vannak
  • munka_gorilla
    Hidd el, hogy ott sem azok csinálták, akiknek nem volt kocsija! ;)
  • cement
    nem mindenhol csinaljak ezt, troger fordeknal lehet, de apamek nem csinaljak ezt a toyotakkal. amiket lehoznak pestrol ujakat azokat beteszik egy kocsiszín alá és ott állnak amig el nem viszi őket a vevő. minden dolgozónak van saját kocsija, azzal megy ha akar valamit.
  • munka_gorilla
    Gyakorlatilag az összes márkakereskedésben használják az autókat, legyen az akár használt, akár új! Én egy FORD szalon/szervízben dolgoztam, ahol reggelente 20 percig mást se csináltam, csak a kereskedők által előző este elvitt autók kilóméterszámlálóját nullázgattam... Szóval az új autó a szalonban... annyira nem is új! A Focus megjelenésekor hetekig azokkal jártunk, amik 3-4 héttel a hivatalos megjelenés előtt érkeztek meg! Volt amelyiknek 2500 km-ről nulláztam a számlálóját!
  • Sir Quno Jedi
    Nem járok én traktorral! (mán)
  • DJ BP
    nagy észre vall CC-t sportautónak nézve meghajtani...
  • desigo
    De az überelhetetlen eset az a Juszt László műsorában volt:

Csaj bevitte olajcserére a 206cc-jét márkaszervízbe és a szerelők "próbaútra" vitték a kocsit csak véletlenül tetőre rakták.
  • Z
    Bázeee...

Az, hogy valaki kitapossa a céges autó szemét, még OK, bár nem tudok azonosulni vele. De amikor a magánemberét (akár szervizben lévő autót, akár autókerbe bizományiba adott autót, akár egy jövőbeli potenciális vevő autóját) gyilkolják, akinek adott esetben egy valag pénze van benne, az nagyon tróger dolog. Mondjuk én sosem szerettem gyilkolni a műszaki dolgokat. Se zenegépet, se járművet (néha azért kikormolom), se számítógépet tuninggal.

Talán az auto2-nek van egy rovata, ahova be lehet küldeni azt, hogy autós ügyben mit-mikor-kivel-hogyan szívtál meg. Ott olvastam egyszer, hogy a faszi a szervizbe adott autójával a szerviztől 40!!!! km-re találkozott...próbaútra vitték a fiúk.
  • cement
    itt kecson is van olyan hasznaltauto kereskedes, ahol a tulaj fia jarkal 1-1 hetet az autokkal, es allandoan padlon megy mindenhol szinte...
  • SötétBarom
  • n003
    én tudok emberkéről aki "bemutató" autóval volt pályátbejárni rallye versenyen
  • DJ BP
    az f*sza :)
  • Z
    Leállt a topik emberek! Elfogyott a benya/gázolaj? :P

Régebben láttam, hogy a Porsche Pestnél mit csinálnak a dízel Audikkal / Passatokkal...kimennek vele egy-egy körre. Hidegen parketta, megfordul, parketta. Aztán visszateszi a többi használtautó közé. Csak ki kéne tenniük a táblát, hogy használt, és lestrapált autók...
  • DJ BP
    a 2,0PD-kkel van sok gond, és azokat 2x 150e km-ig használtátok??

Pl. akik gyorsulgatnak vele szinte biztos, hogy gondja lesz. A lényeg itt is itt van a ,,szinte", azaz nem mind, csak esélyes
  • n003
    nemtom :( véleményem szerint ezek a modern dízeleket "sportkocsiként" adják el a júzereknek és ennek megfelelően használják is az emberek és talán mégsem tesz neki jót ha 4000-4200-t pörög a motor autópályán??!
  • FOXX supreme
    És nekünk miért nem ment tönkre ? Pedig már ez a 3. ilyen dízelünk, és tökéletesen megy, jól eszik. És az előzők is ilyenek voltak.
  • Willi Betz
    az,hogy kb 150ezer km környékén tönkre megy benne egy alkatrész ami nagyjából 200ezer forint.
  • Pepsi Twist
    sztem a 8000ccm-es szívódízel a jó a kis 350LE-vel 18l-es fogyasztással ezekbe semmi nem tud "elromolni"... esetleg elvész a kompresszió... -.-

amúgy nem volt sosem lpg-s verdám csak sokan panaszkodnak rája (legalábbis az ismerettségi körömben)
  • FOXX supreme
    nem hallottam még róla....
  • n003
    egyik legjobb barátom egy autóalkatrész forgalmazó cégnél dolgozik és oda elég sok szerelő meg tulajdonos jár be és sokan panaszkodnak hogy a régi tdi-khez képest nem megbízhatóak
  • CseNo
    Én is szeretem, ha alacsony fordulaton nagy erő van benne. Motorkerékpárok közül is ezért akarok egy choppert vagy hasonlót.
  • FOXX supreme
    A PD TDI motorrokkal mi a gond?