DIESEL vs BENZIN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért nem jelenik ez meg a 0-100 gyorsulásban az elõnyére? (ugyanannyi köbcentinél)."
A gyorsulásnál és végsebességnél is a teljesítmény számít.
Melyik szorzata nagyobb?
2000-en 300 nm-t /dízel/
4000-en 200 nm-t /benzin/
A végösszeg a lényeges.
Ha viszont 2000-en kell autózni,akkor a benzines már jóval gyengébb,dombon is sokkal hamarabb kell vele visszaváltani.
Ki mire használja?
A hajtáslánc vesztesége itt lényegtelen mert szinte ugyanaz,esetleg a dízel áttétele kicsit hosszabb.
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Persze teljesítményt a nagyobb fordulatszámból lehet legkönyebben nyerni,ami a dízeleken eddig gondot okozott./2273/
Jobban is ugrik-logikus-mert kisebb a motorban forgó alkatrészek lendtömege,meg maga a motor súlya is.
Pipáljátok be az 1.6, 2.0, 1.6D, 2.0D motorokat, majd katt az összehasonlítás gombra. Vessétek össze az 1.6 és 1.6D-t, illetve a 2.0 és 2.0D-t.
Mi a véleményetek?
bár így még több kérdés merült fel bennem.
De akkor máshogy kérdezem: a dízeles SOKKAL nagyobb nyomatékot ad le kisebb fordulatszámon.
Miért nem jelenik ez meg a 0-100 gyorsulásban az elõnyére? (ugyanannyi köbcentinél).
Jó, tudom a motor és a kerekek között egy teljes hajtáslánc van, ahol elveszhet a teljesítmény, de én pont erre vagyok kíváncsi (már ha beszélhetünk a dízel és benzin esetén különbözõ teljesítmény veszteségrõl).
A szívódízelnek is szinte mindíg nagyobb a nyomatéka ugyanakkora köbcentinél,de mindenesetre lejjebb van a nyomatékcsúcsa.
Itt a turbó nem magyarázat.
Mivel nagyobb a sûrítése,ezért nagyobb a robbanási végnyomás is /3-szor akkora/,ami nagyobb forgatónyomatékot ad.
Ehhez jön még az,hogy a benzinesek általában rövidebb löketûek /ugyanakkora köbcentinél/,ami ugye eleve kisebb nyomatékú.
A négyszelepes technika /ami gyakoribb a benzinesnél/ is inkább a lóerõt növeli a nyomaték terhére.
Legalább is ez még kb. 15 évvel ezelõtt így volt. Ma a korszerû(nek mondott) dízelek esetén nem tudom hogy áll a helyzet.
A gyorsulás meg a váltótól függ, ami a motor karakterisztikájához van igazítva (jobb esetben).
Elmagyaráznátok, hogy is van az, hogy a benzines motor (nem turbó) sokkal kisebb nyomatékkal bír, ráadásul azt nagyobb fordulatszámon adja le, mint a dízel? Ennek ellenére ugyanakkora köbcentinél (általában) a benzines a gyorsabb.
Na, lehet hülyeség volt így összekötnöm a nyomaték/fordulatszám/gyorsulás fogalmát, de ezt abszolúte nem vágom, viszont autós tesztekben csak leírják ezeket a motorról, én meg pislogok, hogy jó-de-akkor-ez-most-mire-jó?
Jöhet a mûszaki rizsa, fogékony vagyok rá 😊
Mezőgép - BN
Ezt nemrég olvastam egy tanulmányban, de már meg nem mondom hol...
Egy jó lada 5-ször annyit szennyez mint egy 200 lovas modern dízel,csak ott ez nem látszik.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
respect to the man in the ice cream van
q7-ben volt alkalmam meghallgatni..
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
De ugye nem zsuzsinak hívták?😊
Azért az is érdekes hogy sok ember nyafog az üzemanyagárak miatt,de nagyköbcentis benzinessel járnak.
Habár egy kávézó elõtt pózólni ugyanolyan jó az is,és nincs ráírva hogy a használtpiacon ugyanaz az évjárat 1 millával olcsóbb.
Mert ha tényleg közlekedni veszi valaki /minimum 15000km évente/,akkor minden 2000-nél nagyobb benzines értelmetlen pénzkidobás.
Persze aki szombatonként haverokkal összedobva csapat egyet,annak nincs különbség.
Mûszakilag sokkal fejlettebb egy dízel,de megszokhattad hogy indokokat tõlük sosem fogsz hallani!
Habár lassan a nõk is a kerregésre mozdulnak,mert akinek pénze van olyannal jár!😊
És volt már olyan hogy MTZ-vel mentem Zsuzsiékhoz... (ha ennyire kiváncsi vagy rá
Mezőgép - BN
Márcsak azért is diesel, mert azzal igyé megyek <#crazya>#crazya>
meg egyébként is... sztem jobb
Mezőgép - BN
Egy traktoros logikus hogy dízelpárti.
Szerintem is jobb konstrukció,mint egy benzines!
Jobb volt 40 éve is,most meg pláne.
Persze megértem hogy aki benzines kocsit hajt,fõleg ha sosem volt dízelautója akkor benzinpárti.😊
Ha valakit érdekel:
Link
Habár tavaj autóztam 300 kilómétert egy kölcsönkapott 17 éves dízel corollával /360000km/ és a pici rozsdán kívül semmi baja nem volt,pedig egy A8 melletti hurcolóautónak tartják,vágják is rendesen.
Értéke kb 300 ezer.Persze nem adják el.