3671
DIESEL vs BENZIN
-
#2631 Ilyen fasza kapcsolatokkal veszek féláron lopott benzines autót -
#2630 Golf 3 VR6 170km 3.-ban.:D -
#2629 Még mindig dieselt éri meg jobban venni, sima TDI karabntartva sokáig jó és menni is lehet vele. Gázolajat meg még mindig lehet szerezni féláron, igaz már nem akkora mennyiségeket, de aki kicsit ügyes és vannak kapcsolatai az megoldja. -
goofy1984 #2628 Köszönöm! -
n003 #2627 no comment :( -
#2626 de úgyis keresnek hozzá az emberek ! -
n003 #2625 én tennap néztem :( kicsit görcsbeugrott a gyomrom :O
sajna lesz az majd 500 is:(((( belgiumban állítólag mán most 400 fölött van (ha igaz) -
#2624 hát jól képben vagy már pár hónapja több a diesel.. -
#2623 most nézem ilyen se volt többe kerül a gázolaj mint a benzin
régebben emléxem 10éve 69Ft volt a gázolaj a benzin meg 130ft -
#2622 Itt: carfueldata.org -
goofy1984 #2621 Lehet hogy nem jó helyre írok, de valamilyen szinten összefügg a témával. Olyan kérdésem lenne, hogy valahol megtalálható-e az a táblázat a neten, ami tartalmazza a gépjárművek fogyasztási normáit típus szerint?
Pl.: Ford Focus, Dízel, 2003-as, 5,1 liter/100 km -
#2620 A szelepösszenyitás elfokolása a lényeg,és minnél pörgősebb annál nagyobb az átfedés.Ahogy nő a fordulatszám,annál messzebb vannak a motorok a szimmetrikus fokolástól,mert a gázoknál is nő a késés. -
Borg #2619 Nemtom hogy feleslegesen rizikóznak-e. Mindenesetre ha a példákból indulok ki, értelmét nem látom. Vagy az emissziókban rejlik a megoldás. -
#2618 Pedig ahogy fejlődnek a motorok egyre ritkábbak.
A robbanótér egyre laposabb és kisebb a gyorsabb gázcsere és nagyobb sűrítés miatt.
Azért azt te sem állítod szerintem,hogy feleslegesen rizikóznak a gyártók!A legtöbb benzines már összever,a dízeleknél meg az összes.
-
Borg #2617 Mármint milyen nagy hátránnyal?
Konkrétan 2 Hondám is volt eddig (a kettőből :D) ami non-interference motoros, és egyiket sem nevezném hátrányosnak, sőt... -
#2616 Dízeleknél például nem lehet megcsinálni hogy ne verjen össze,mert ugye a dugattyú koppra felmegy.
De egy lapos égésterű modern négyszelepesnél is nagy hátránnyal jár olyat gyártani,ami nem üt össze.
Ezt ráadásul egy magneti marellire v. valeo-ra bízni?
Azért kéthengeresnél próbálják,mert ott kissebb lesz a kár? -
Borg #2615 Azért szerintem annyira nem merészek. Valszeg non-interference motor lesz ez, hogy ne legyen túl nagy a rizikó. Meg ugye egyelőre nem is sokhengereshez vezetik be :) -
#2614 Vagy meghal a generátor, és menet közben meghal az aksi xD -
n003 #2613 háát gondolom ezért csúszik a kiadása mert szétütöttek pár motort :DD
amúgy nemojjan rossz a 160nm egy 900köböstől .. bár ahogy a cikkben leírták nem mindegy ho ezt hogyan adja le -
#2612 Isteni lesz,ha lefagy a vezérlő v. kontakthiba egy csatinál aztán összever a motor!
De szép is lesz!:) -
Borg #2611 Itt viszont igen. -
#2610 TRAktor vs. halálvagon. -
#2609 Lehet hogy lesz ilyen,de itt szó sincs róla! -
Borg #2608 A "lesz" szót magyarázzam esetleg? :) -
DJ BP #2607 hát ezaz, a rajzon van vezérműtengely :) -
#2606 Nem ugyanezt írtam?A rajzon viszont van! -
Borg #2605 Ha elektromágneses szelepvezérlése van, akkor nincs vezérműtengelye, pont ez a lényeg. -
#2604 Rajzolunk egy blokkot,aztán kijelentjük hogy 20%-al kevesebbet fog enni!
Én is rajzoljak egyet?
Majd akkor fogja a dízel hatásfokát megközelíteni,ha 30 bar-os lesz a kompressziója,tehát SOHA!
Ha elektromágneses szelepvezérléssel van szerelve,minek van vezérműtengelye,és burkolat a hajtásához?Nézzd a rajzot!
Miről is készült ez akkor? -
#2603 msot lehet nagyon nagy hülyeséget mondok, de javítsatok ki ha tévedek. ha benzinesnél belehet vezetni ezt a technológiát, akkor dieselnél is nem?
és akkor annak is javul a hatásfoka nem? -
Borg #2602 Állítólag ezen már elektromágneses szelepvezérlés lesz. Legalábbis 2009-re szintén igérik, hogy 2 hengeres motorral bevezetik. Azzal meg nem kicsit megközelíteni a dízel hatásfokát. -
#2601 'Ugyanakkor kérdéses, hogy képesek lesznek-e megfelelő járáskultúrát biztosítani a motornak, hiszen a kéthengeres elrendezés ilyen szempontból nem épp szerencsés. Ráadásul a jól hangzó adatokból épp az nem derült ki eddig, hogy milyen lesz a motorok karaktere, és ez a hétköznapokban sokkal többet számít, mint a csúcsteljesítményt leíró adatok
Úgy tűnik, a gyártás azért még odébb van. Amennyire e pillanatban tudni lehet, a Panda és az 500-as csak 2009-ben kapja meg a turbós kéthengereseket, a Grande Puntóban pedig még később bukkanhatnak fel az új motorok"
-Akkor most ezzel mit akarsz?
Létezik egy rajz róla,amúgy ez egy sima turbós benzinmotor!
Mit tud ez ami olyan különleges?
Ekkora literteljesítményt hondáék már szívómotorral 10 éve csinálnak.
A hatásfokát meg nem nagyon kell egy dízelhez hasonlítani!
Még az sem biztos hogy gyártani fogják!
-
#2600 Az egyel régebbi Octavia Rs is, 3.ban 180 -
n003 #2599 s2000-snek 3.sebességben 180 és 6 gangos a váltó ;) és ebben se lehet a 6.ban elérni a végsebességet -
#2598 Idióta egy áttételezés :DD -
Borg #2597 Civic ment 4-ben óra szerint 210-et :D 5-ben már nem...
Az Accord vége 5-ben van kb ugyanitt, de nem próbáltam ki. -
n003 #2596 nem! 180volt a legtöbb amit mentem vele de akkor már éreztem ezt nem kell tovább erőltetni :) 93e km-rel vettem és ugyebár nemtudhatjuk hogy használta az előző tulaj .. nekem többet számít ha elmegy az otóm még 50-100k km-t mint az hogy tudjam mi a vége .. a suzukimnak tudtam :DD érdi lejtőn 200volt óra szerint -
#2595 Én egyszer mentem 195 körül, de levillogtak a rendőrök.. :DDD
Amúgy nem célom kideríteni, meddig megy.. -
#2594 mi ertelme gyilkolni. en sem neztem meg, egyszer még a regi kocsimmal mentem 230at par masodpercig de nem lattam tovabb ertelmet, minek. -
toretto r34 #2593 Te soha nem nézted meg mit megy végre az autód kicsit tartósabban? -
#2592 Pörög a topik rendesen :)
Szerintem mindenki olyan motort választ ami az autóhasználat igényeinek megfelel... vagyis ilyet kellene választania mindenkinek.
De nagyon nehezíti a döntést (szerintem), hogy a nyomaték/teljesítmény/gyorsulás 100-ra adatok alapján nem lehet korrektül dönteni.
Nekem pl. sokkal többet mond a nyomaték/teljesítmény alakulása grafikonon.
Nade hol lehet ilyet találni, nem nagyon vágják az ember után az autógyártók.
Engem tényleg érdekel, ha valaki tud ilyen oldalakat megdobhatna vele :)