3671
DIESEL vs BENZIN
  • Nothing117
    nincs autóm, motorozok abba meg inkább benzint tankolok
  • SötétBarom
    Sztem itt a vége. Ha nem leszünk korlátozva az elektromos áram határaival, onnantól kezdve már meg van oldva a probléma. Addig sztem pedig élvezzük a füstöt amíg lehet (sztem a gyerekeim már nem fognak pöfögő autót vezetni..) :]
  • SötétBarom
    Fasza. Biztos nagyon hatékony, és megoldható, hogy napi több tízezer tonnát pöfögjön..
  • pszihopata
    azzal autózzál!
  • pszihopata
    tipikus hogy csak eddig jut el a többség !

Sötétbaromnak maximálisan igaza van fuziós energia nélkül szart sem ér!
  • Nothing117
    hidrogén előállításához nem feltétlenül kell áram vannak olyan algák amik hidrogént bocsátanak ki
  • n003
    én bízom benne hogy az elkövetkező 20évben tudják úgy fejleszteni a technológiát hogy versenyképes legyen városokban meg elengedhetelen hogy megállítsuk a szennyezést .. és igen tüzelőanyagcellára gondoltam mert eza bmw féle belsőégésű dolog halott ..
  • SötétBarom
    Hidrogént valamivel elő kell állítani, meglepő módon nem lehet idelapátolni a napból.. Ahhoz meg áram kell, amit még mindig nagyrészt fosszilis cuccokból állítanak elő, az meg szennyez.

A H max akkor lesz elérhető alternatíva, ha lesz egy nagy halom fúziós erőmű, amik közel kimeríthetetlen energiával látnának el minket..
  • n003
    arra hogy a hidrogén előálításához energia kell az pedig nem teremtődik a semmiből
  • Nothing117
    a hidrogén vízzé ég el
    nem tudom milyen károsanyag kibocsátásról beszélsz
  • pszihopata
    üzemanyagcellára gondolsz?

-mert a hidrogénnek igazából csak ott van értelme,de előnye csak annyi van a belsőégésűvel szemben hogy a károsanyag nem a sűrűn lakott városokban kerül a környezetbe.
    Kérdés hogy hol állítják elő,mekkora szennyezéssel?

Szerintem nem fog elterjedni az üzemanyagcella max a városi közlekedésben,a forma 1 ettől még nem fogja azt átvenni!

Sőt a nagyobb távolságú közlekedésben- áruszállításban-hajók-vonatok-mezőgazdaság a nagy veszteségek miatt egyátalán nincsen előnyben egy hagyományos motorral szemben.
  • pszihopata
    Ha továbbra is így csökken a járműiparban a benzines részaránya,ez miért olyan elképzelhetetlen?
  • n003
    veszítenél .. akkor már hidrogén lesz az üzemanyag az f1.be
  • Motoroj
    Hogy 15 év múlva ott is a dízelek viszik majd a prímet? Vagy mire?
  • pszihopata
    És ha most én a forma 1-re akarnék fogadást kötni?Mondjuk 15 évre?
  • Motoroj
    Már megszoktam. 20 évvel ezelőtt, ha valaki azt mondja, hogy nemsokára dízelek fognak sorozatban nyerni, simán mertem volna fogadni az ellenkezőjére. Veszítettem volna.
    Nagy ötlet volt az Auditól kipróbálni, mert ez bejött.
  • GregSB
    LeMansban megint dízelel aratnak :)
  • pszihopata
    ide kell is a kakaó:)

• desigo
    Szerdától 6-6 forinttal emelkedik a benzin és a gázolaj literára is. Ennek megfelelően a benzin átlag 286, a gázolaj pedig 264 forintot kóstálhat a kutaknál, továbbra is jelentős árszórás mellett.

Elemzők szerint ugyan valóban emelkedett a két üzemanyag nemzetközi ára, ám a forint erősödését a Mol ezúttal a jelek szerint nem építette be a tarifákba. úgy vélik, formális számítás szerint most csak 4-4 forint lett volna indokolt. Igaz, a hét vége felé a forint gyengülésnek indult.

A benzin ára április óta felfelé tör, a gázolajé viszont csak május vége óta.
  • mcmoha
    A kepalairas stimmel, csak a kep nem.

• Carmang
    Ha akarod, akkor Dízel Vin :)
  • Motoroj
    Akkor a lenti képen Dízel Vin látható?
  • Carmang
    Magyarul pedig: dízel

:)
  • SötétBarom
  • Motoroj
    Meg ba×od! Ha 2,5 dm^3 lenne akkor talán, de „2,5 cm3” pálinkától be sem lehet rúgni, nincs 3 cent.

Egyébként diEsel, a kis/nagybetűket nem nézve valahogy így.

Nem sértegetés volt
  • SötétBarom
    Ha saccolnom kéne 7 litert mondanék átlagban..
  • Kokesz02
    2,5 cm3 disel mennyit eszik? (Passat)
  • pszihopata
    És jött a szombat esti csapatás!:)

• n003
    :DD "1820" a kombim beltere enyi első ülésekkel együtt ikszdé .. jah és 85kw-s
  • desigo
    durva
  • Borg
    helo

2300 tonnás, 14 hengeres, hengerenként 1820 literes, 80 MW (109,000 LE), fordulatszám 92-102 rpm.
  • Motoroj
    '90-es évek közepén mentem ilyennel (azt hiszem ezt hívják hetvenesnek), nem volt rossz. De nálam az etalon a Mercedes-Puch G, meg a GAZ 69.
  • SötétBarom
    Ez vas.
  • pszihopata
    érdekes módón amerikait ennyi pénzért 10 évvel fiatalabbat kap az ember

cherokee

aztán el lehet gondolkodni melyik bír többet!
  • pszihopata
    Én ezekről beszéltem.Ez a 4 literes dízel lazán lefut 1 milliót.

A maiak közül már egyik sem terepjáró,bármelyik márkát nézzük.
  • Motoroj
    Mondjuk a Land Cruisereket sem a terepjárási képességei miatt veszik manapság. Bizonyos szempontból már inkább luxusautó, mint terepjáró.
  • pszihopata
    Nagyot tévedsz!

Hiába túlméretezett egy v8-as dög,a hosszú löket miatt nagyobb a dugattyúsebessége mint egy 8000-et pörgő japánnak.
    Az alkatrészek nagyobb mérete és tömege miatt sokkal nagyobb erőhatások érik a henger oldalát-siklócsapágyakat stb.

A motorkerékpár ipar rengeteget hozott a japán gyáraknak,már 20 éve a zxr 250-es 22000-et pörgött és lefutott 100 ezer kilómétert.
    Ez megegyezik egy hulladék harley élettartamával,amit ha egyszer meghajtasz elolvadnak benne a dugók.

A megmunkálás minőségéről,meg anyagminőségről ne is beszéljünk!

Egy jó haverom corvette-jét nagyon jól ismerem,a váltó kukaszar /állandóan leég/ az elektromos rendszer rosszabb mint egy fiat croma-ban.

De megnézhetsz a piacon hány váltó v. motorhibás cherokee/explorer van bagóért,a land cruiserek meg dupla annyiba kerülnek.
    Sehol sincsenek egy japán autóhoz,de még egy franciához sem!

• SötétBarom
    Engem érdekelne, mivel a néhány évvel ezelőtti evokat meg lehet kapni emberi áron (5-6 milla még nem az a kategória, ami elérhetetlen, és nem csak übervastag arcok vesznek ilyet, hanem álmodozó hülyegyerekeket is.)
  • macleod2005
    Ez is igaz, de normális használatra nem veszek se evot, se stingrayt
    (Ha meg valaki normális használatra vesz evot vagy stingrayt, azt nem hiszem hogy érdekli hogy 15 vagy 25 litert eszik-e? :D )
  • SötétBarom
    Nyilván minél túlméretesebb valami, annál tovább fogja bírni. De tankolj normális, nem padlózós használat mellett egy evot, meg egy stingrayt. Maj' rájössz :D