3671
DIESEL vs BENZIN
-
#2831 aki meg egy húszéves skorpió v. bmw 6 hengeres presztizsére veri magát,nyugodtan lesajnálhatja a 2009-es E-osztályt,az senkinek sem fog fájni
sőt fennhangon kiabálhatja is hogy 'az üzemanyag márpedig a benzin',vagy hogy '6 hengernél kezdődik az autó' stb.
így végülis mindenki elégedett lehet-és ez a lényeg! -
#2830 2825-őt ha elolvastad volna rendesen,akkor nem ecsetelgetnéd a munkaütemeket!
Tudom hogy egy hathengeres finomabban jár,sehol sem ítam az ellenkezőjét!
azt írtam hogy a finom járás egy modern négyhengeresnél már nem kérdés,ezért teljesen felesleges 6 hengeresre építeni,mert több a hátránya mint a haszna -
#2829 A helyzet az hogy 30 éve a 200 lóerőhőz kellett v8,10 éve kellett 6 henger ,ma már elég egy négyhengeres is.
a motorok járása is sokat finomodott,ezért már nem szükséges annyi henger
a 80-as években még voltak v6-os 2000-esek,ma hol találsz ilyet?
Sőt a mazdának 1800-as v6-osa is volt.
a pajero 3.2-es négyhengeres dízelt gyárt,a régi 2800-as hathengeres helyett!
-
#2828 De akkor az egyhengereseknek még jobb a hatásfoka. Nem? Sőt akkor a robogók fogyasztanak a legkevesebbet.
Ilyesmiket én is ki tudok találni, de értelme nem sok van. -
#2827 De akkor a V12-es motor még nyugodtabban jár mint a 6-os. Nem? Sőt akkor a Bugatti W16-sa jár a legegyenletesebben. -
#2826 Ilyen elrendezésben gyorsabb egymásutánban következnek a munkalöketek, és jobban kitöltik a holtpontok közötti egyenlőtlenséget. A többhengeres motorok nyugodtabb járásúak, nagyobb teljesítmény kifejtésére képesek, és gyorsulásuk is jobb.
Nem mellesleg elviselhetőbb a hangja, valamint presztízsben is nagyobb értéket képvisel, ami egy E-osztályos Mercedes-Benznél nem elhanyagolható tényező.
Én csak egy egyszerű hathengeresről beszéltem, szerintem nincs benne semmi túlzás, mint az Audi V12-esében. -
#2825 ezek régi reflexek amiket már el kéne felejteni !
egy common rail négyhengeres annyira hangolható,és a töbszöri befecskendezés által finomabban jár mint egy régebbi adagolós hathengeres,
viszont
kevésbé kényes a főtengelye,jobb a termikus hatásfoka,kisebb a súrlódási veszteség,könyebb és kisebb a motor,jobb a kocsi súlyelosztása
olcsóbb legyártani és szervizelni
és miben is jobb a 6 hengeres? -
#2824 Az a motor nyomatékbajnok. Sajnos négyhengeres (ha jól rémlik), amit nem annyira szeretünk ebben a kategóriában. -
#2823 Könnyen lehet, hogy okosabbak mint én. :D -
#2822 ha attól jobb lenne,már rátették volna-nem? -
#2821 A benzines is kétturbós? -
#2820 2009
Diesel: E osztály 2100 ccm 500 Nm - 204 lóerő. CO2-139 g/km
Turbó benz: E osztály 1800 ccm 270 nm -183 lóerő CO2-159 g/km
a fogyasztás külön téma -
#2819 Én használtam. Töményen nagy hidegben nem jó, mert nehezen indul vele.
De felesben használható. Maga az üzemanyag olcsóbb, de kicsit többet fogyaszt belőle.
Tudok egy-két emberről, aki huzamosabb ideje jár E85-tel, és nincs baja a kocsinak. -
#2818 Kérdezem kúton a kutast,hogy 85-ös benzint szoktak sokan tankolni?
Azt mondja igen
Kérdem én: és az simán jó?
Mondja:azért olvassak utána interneten
megnyugtató :) -
#2817 -
#2816 Nem mernék rá fogadni. -
Nothing117 #2815 GSX-R 1000 fékpadon tudom hogy off de kurva jó hangja van -
Nothing117 #2814 jóvan értem én hogy levegővel megy csak jólesett egy kicsit kötekedni -
#2813 szerintem eléggé ki OFF-oltuk magunkat,amúgy meg nem kéne olyannal példálózni amit nem értesz,
az én kocsim is vízzel megy,múltkor kiköptem az ablakon 120-nál csak még nem szabadalmaztattam! -
Nothing117 #2812 ugyhogy az a kocsi akkor is vízzel megy -
Nothing117 #2811 akkor ott van a nasa fejlesztésű ionhajtómű (NEXT) ebben elektromos árammal xenon molekulákat ionizálnak és egy gyorsítóráccsal felgyorsítják őket ami aztán nagy sebességgel kilép a hajtóműből.
ha a te meglátásodat vesszük figyelembe akkor a hajó árammal megy
ha az enyémet akkor ionokkal és mivel a tudósok is ionhajtóműnek nevezik nem hiszem hogy neked lenne igazad -
Nothing117 #2810 -
#2809 meg találó nickneved! -
Nothing117 #2808 amúgy nemtudom nekem motorom van -
Nothing117 #2807 szép is lenne -
#2806 Bazmeg :DDDDDD
Akkor az autó gumival működik??? :DDDD -
Nothing117 #2805 lol bazmeg kurva viccesek vagytok eddig szar kedvem volt de most majd leesek a székemről -
#2804 az működik vÍzzel aminek az energiáját a víz adja!
ez sűrített levegővel működik-anyám értelmesebb vazzeg! -
Nothing117 #2803 mér szerinted szénnel -
Nothing117 #2802 azzal működik ami meghajtja az pedig a víz -
#2801 tényleg jó lehettél fizikából mert akkor az vízzel működik mi? -
Nothing117 #2800 http://www.youtube.com/watch?v=CDDI5h8JQE0 -
Nothing117 #2799 úgy mint a vizes rakéta amivel a gyerekek jászanak a nagy nyomású sűrített levegővel kinyomják a tartályban lévő vizet aztán meg szépen elindul a kocsi -
Nothing117 #2798 ebőől a 3 szól csak 1-et használtam és az igaz is -
#2797 'fizikából elég jó voltam "
-akkor tömören leírhatnád hogy működik! -
#2796 A "létezik" és a "van értelme és használható" az kurva messze van egymástól :) -
Nothing117 #2795 tudod azért mert néha szeretem csesztetni az embereket még fizikából elég jó voltam és az is vagyok vizzel hajtott jármú meg tényleg van nézd meg youtube-on igaz másfajta mint amilyenre te gondolhattál mert ez rakéta elven működik kb 2 mp-ig de akkor is van -
#2794 ja jobban esik hinni valamiben,mint fizikát tanulni! -
Nothing117 #2793 olyan is van jó az -
#2792 na valaki még jöjjön elő az elrabolt mérnökökkel meg a vízhajtású autóval!