3671
DIESEL vs BENZIN
-
Borg #2911 Milyen hatalmas tudásanyagot szeretnél számonkérni? Azt hogy alapvető baromságokat írtál a benzinesek tönkremeneteléről, e nélkül is tudja, aki már hajtott ennyit benzinesbe... -
#2910 2905-re várom a válaszod! -
Borg #2909 Mert ez nem kérdés volt? -
#2908 a kérdésemre válaszolj! -
Borg #2907 Hol írtam én kamionsofőrt? -
#2906 te mit nevezel futásteljesítménynek?
és mennyi egy dízelé most,és mennyi volt régen?
és mennyi egy benzinesé most és mennyi volt régen?
melyiknél mi okozza a futásteljesítmény végét?
akkor most kérném virítani a tudást-lehet kérem guglizni!
-
#2905 no akkor halljuk neked honnan is tör elő ez a hatalmas tudásanyag?
mert látom olvasni szelektíven szoktál
én mint kamionsofőr?-te még azt is jobban tudod hogy én ki vagyok-bravó! -
Borg #2904 Nemtom hol él, de ott 20 év teherautósofőrködés mellé nem egy kurva jár az autópályapihenőben, hanem ilyen bónt kapsz hozzá, amivel bemehetsz az egyetemre dízeltechnikát hallgatni :DDD
De lehet hogy az Ivecokhoz kazettán jár az oktatóanyag, amit ugye bőven van idő hallgatni menet közben.
Nem is értem hogy kérdőjelezhetjük meg egy mezei teherautósofőr nyilvánvaló ökörségeit. Lol. -
#2903 "nehéz elfogadni hogy valami úgy nyújt többet hogy az élettartama nem csökken sőt növekszik mi?"
Most személyautókról beszélsz? És tényleg azt hiszed, hogy a dízelek futásteljesítménye nőtt az elmúlt mondjuk 10 évben?
Te nem a Föld nevű bolygón élsz, ugye?
A "750k van a dízel mercimben, de még egyszer nem volt megbontva a motorja" éra már réges-régen elmúlt. -
#2902 Na ide figyú kicsihuszár!
nem iveco sofőr vagyok,hanem vettem magamnak,mert szükségem van rá a vállalkozásomhoz,nem az első ivecóm de ez tényleg lényegtelen
majd egy ficsúr megmondja mit kellett vona vennem aki haszongépjárműben még életében nem ült,de linkelgetni remekül tud,kikeres egy negatív népítéletet és azt hiszi roppant okos
jó lenne ha felnőnél előbb, kicsit tapasztalnál mielőtt nyomod a hülye összeollózott hülyeségedet,mert műszakilag segg vagy hiába képzeled hogy te szartad a spanyol viaszt!
sehol sem vagy,fogalmad sincsen mi az egy nyergesvontetót vezetni,de még egy nyomorult ducatóban sem ültél soha,de előadást tartasz hogy mennyit bír egy dízelmotor
20 éve van jogosítványom,A B C E kategória majd te fogsz előadást tartani hogy mi hogy működik?
lehúztam 15 évet 150 lovas sportmotorokon a p. ringen,zil-en scania-n te hol vagy ?
10 éve abból élek hogy motorokat javítok,előtte 10 évig autókkal nyomtam ugyanezt,a katonaságnál hajómotorokat javítottam,jogsim is van hajókra.Van pofád itt ugatni hogy mi mennyit bír,komolyan azt képzeled hogy van jogod bármit is állítani?
honnan szerezted azt a kurva nagy tapasztalatodat,ha nem itt a neten ollóztad össze?Nem hallottál még szelepbeégésről,és ha valaki említí azt nagy pofával kijelented hogy ilyen nincsen?
A helyedben én inkább hallgatnék kisöreg,mert bárki akinek valami kis köze is van a gépjárműtechnikához az röhög rajtad,és az idióta hsz-eiden!
jobban tennéd ha vissza vennél kicsit az arcodból,mert kezdesz kihozni a sodromból! -
#2901 Ilyet mondjuk gyakorlatilag bármelyik típushoz lehet találni, hol többet, hol kevesebbet. -
Borg #2900 Nézegetem itt, hogy milyen Ivecora cseréljem az Accordot, de ez a leírás valahogy megingatta bizalmamat ??!
"Silány egy autó. Mintha egy 80-as évekbéli orosz teherautó lenne. Rémálom, senkinek nem javaslom. Amikor átvettük, azzal kezdődött, hogy a fülkében és a bal első fényszóróba beszivárgott a diesel(!), többszöri szervízlátogatás után kiderült, hogy valami vezetéken keresztül jutott be oda összefüggésben a commom rail rendszerrel. 2 hónap után kilyukadt a gumiszőnyeg, 2 év után elkezdett leperegni a festék a homlokfalon és az ajtóknál. Az évek során 4 injektort kellett cserélni, 80e km után a turbó adta meg magát, 100e km-nél a dieseltápszivattyú. Akksi 3 évet bírt. A szellőző ventillátor hol megy hol nem megy, nagy huppanónál bekapcsol, a következőnél ki. A klimacsövek max. 2 hónapot bírnak utána elrepednek, először még cserélgettük, de most már nincs kedvünk hozzá, ha melegünk van ablakot nyitunk. Már ha lehet, mert az el. ablakemlő gombja is csak kb. 2 évet bír. A külső tükrök úgy remegnek mint a kocsonya, a tükörfütés és elektromos állítás 2 éve beszart, és mivel csak tükör cserével megoldható, nem állítgatjuk, csak kézzel. A müanyag (!) kupplungpedál már 2x eltört. Recseg ropog az egész autó (szimpla kabinos alváz), de ez egy teherautónál elmegy. A belső műanyagok könnyen, törnek és sérülékenyek, pedig itt a strapabíróság lenne a lényeg. A kézifékszerkezet borzasztó gyenge, minden vizsga előtt költséges javítás szükséges. 3x kellett elvontatni. Hosszabb útra nem merünk vele már menni (szerencsére nem is nagyon kell). Lecserélnénk, de a jelenlegi gazdasági helyzetben nincs rá pénz, kénytelenek vagyunk ezzel szenvedni. Valami pozitívum: szerencsére a futóművel, sebváltóval, kupplunggal nem volt gond és az alkatrészárak viszonylag elviselhetőek. A szervíz átverős, a multkori inspekciónál ajánlottak 6 db új gumit 10% kedvezménnyel, de a felszerelésre 5 x 12.000 ft-ot számláztak ki. Ezt jól beszoptam. Az ötéves vizsga 600.000 forintomba fájt. 2 év alatt kifizettem azt a felárat, amennyivel egy rendes teherautó került volna. Ez egy örök tanulság számomra, olasz és francia jármű, (de még munkagép se) új jövevényként nem teszi be soha többé a kerekét telephelyünkre."
650km-nél mondjuk még lehet hogy az övé is gyári volt :DDD -
Borg #2899 Na most aztán lesöpörtél az érveiddel minden kétséget az asztalról :)
El kéne nekem is menni iveco sofőrnek, úgylátszik attól én is az élet nagymestere lennék :) A kormányából diffundál a tudás az emberbe, és ha az ember elegendő km-t lenyomott vele, még totál irreleváns autók technikai ügyeit is keni vágja az ember.
Egyébként itt hirdetik a 700e+ Accordot :D Van bőr az új tulaj képén végülis. Ráadásul az Ivecos-theory szerint ebben már olyan hordós kell legyen a hengerfal, hogy kinéz a blokkon. A szelepek meg már úgy beégtek, hogy anyagukban eggyé váltak a hengerfejjel. Szerezni kéne bele egy zsír Iveco motort... hm. -
#2898 „ezeket azok veszik akik mást akarnak mint az átlag”
Ezek azok az emberek, akiknek az autó többet jelent egyszerű közlekedési eszköznél. És még pénzük is több van az átlagnál.
„ha a pénz nem számítana én sem 4 hengeressel járnék,de remélem pár év múlva vehetek majd használtan valami ehhez a mercihez hasonló 'józan' konstrukciót,ahol a fogyasztás teljesítmény stb. nem megy egymás rovására”
Aki fogyasztás alapján választ motort, annak való.
„aki meg ezt a mercit egy 500 nm helyett 270nm-es és 20 lóerővel gyengébb és bő 4-5 literrel többet fogyasztó turbó benzinmotorral veszi annak az embernek egyszerűen nem értem a gondolkodását
/a rosszabb emissziót nem is említve/”
310 N·m, 204 LE. 4-5 liter meg esetleg kettős mércével lenne meg.
Az árkülönbözetből veszel amit akarsz, mondjuk pótolhatod vele a többletfogyasztásból származó plusz kiadást.
Nem a legjobb motor ehhez az autóhoz, de mint négyhengeres megállja a helyét. Kb. 85 kilóval könnyebb, ha jól emlékszem elég fontosnak találtad a súlyelosztást.
De hozzáteszem, ugyanezzel a technikával egy kicsivel kisebb, nyugodtabb motort hamarabb el tudnék képzelni magamnak - lehet hogy az átlag Mercedes-Benz E-osztály vásárlót mostanság már jobban érdeklik a puszta fogyasztási- és teljesítményadatok, mint a finom járású motor. Vagy engesztelődnek az 500 N·m nyomatékkal, és próbálnak a többire nem odafigyelni. -
#2897 a hondás benzinhuszárok ne tudnák mennyit bir egy piezóporlasztó?
az nem zavarja hogy az ivecómban 650-nél gyáriak,ő okos!
olvasott valahol valamit,aztán köpdösi szét a vakvilágba,adnék egyet a kezébe fel sem ismerné!
/7 raklap whisky-vel rohangált írország és budapest között a kocsi heti 5000 kilómétert,nem hétvégi jaszkariautó volt/ -
#2896 Na most neked ez a 150-200 ezres szám nemtudom honnan jött, de biztos hogy többet is elmegy, már csak tapasztalat miatt nem hiszem el, de egyébként sem hinném el. -
#2895 na ez az egész hsz-ed hülyeség!
lövésed sincsen hogy működnek a dolgok láttál már sufniban gyűrűzött hondát és erre azt képzeled hogy autószerelő vagy
kiváncsi lennék hány kocsit raktál már össze,és végzettséged és munkaköröd is elég távoli lehet de azéert olyan kibaszott okos vagy
lehet hogy a 16 éves tacskóknál te vagy az ász,de nekem egy ugyanolyan szájkaratés kis suttyó vagy mint a többi!
jópár benzin és dízelmotort összeraktam már azalatt a 3 év alatt amíg te itt a fórumon osztottad az észt! -
Borg #2894 Nekem aztán mindegy ki hol javíttatja a dízel szarát, de ha már összehasonlítod a benzines szervizköltségével, akkor ne kéz alatt hirdetett alkatrésszel számolj, aminek sem az előélete nem ismert, sem garancia nincs rá.
Egy gyűrűzésnél ilyen gond nincs, még akkor se, ha fúrni, vagy hengerfej síkolni kell hozzá, vagy netán szelepszárszimeringet cserélni.
Az sem igaz, hogy minden benzines hengere hordósra kopna, mint ahogy az sem, hogy a szelepek menetrend szerűen beégnek 250e nél. Nemtom honnan veszel ilyen baromságokat. Ezek hibajelenségek, és nem futásteljesítményből adódnak, míg a dízel befecskendező elemek akárhogy hajtod akkor is működnek, és elhasználódnak 150-200 körül. -
#2893 na jólvan akkor tisztáztuk az árakat,egyébként okosba megy ez is nem kell beszarni!aki meg hülye azt lerántják egy 1.2-es fábiával is tök mindegy
-
Borg #2892 Mármint az 1.6 vagy alatti benzinesek 80%-a, talán.. -
#2891 a garázsban sufnizott gyűrűzés mellé ez már derogálna mi?
hirtelen előjőtt a márkaszervíz -
#2890 te biztos a drágát vennéd!:)
rohadtul nem érdekel a márkaszervíz,bárki megrendelheti egy szerelő meg bedobja neki-ennyi! -
Borg #2889 Hát igen, ezt a hirdetést is kidobja a google, meg egy vagon másikat is, ahol KÉZ ALATT árulnak még. 79 kb a legolcsóbb ajánlat, van ott 160e per db is, ami még mindig jutányosnak mondható, a márkaszervizes 800e ft-os összköltséghez képest.. -
#2888 azért is hónolják fel a hengereket hogy homogén barázdás felület keletkezzen az olaj tárolására
a nikasilos hengert ami teljesen sík felület ezért is kell utólag hónolni -
#2887 A benzinesek 80%-a 2000-nél halott. Dízelel úgy autózok 2 ezer körül, sőt vagy még alacsonyabban, hogy haladok is. Nem csak vánszorgok. -
#2886 teljesen érdektelen a fordulatszám a benzines hengerkopását a hidegen túldúsított üzemanyag okozza,mert lemossa az olajfilmet
ezért mondják hogy egy hidegindítás megfelel 70 kilóméter üzemmeleg futásnak -
Borg #2885 Ennyi erővel a benziest se forgasd, elmegy az is kétezren :) Na úgy melyik fogja tovább bírni? :) -
Borg #2884 Nyilván hogy az kopik többet, ami jobban forog. De a dízelen nem is a kopásból ered a szervizköltség. -
#2883 "....nyomáson működtetett, 4-5e-ig forgó..."
Te írtad, nem muszáj addig forgatni, hát úgy persze hogy szétmegy. -
#2882 V6 2.5 TDI gyári új porlasztócsúcs garn. Oe.Nr.:059 130 201G, a tűlöket jeladós :059 130 202G ---79.000.- a 6db ára.
-mondjuk ez itt egy példa!
Nem vagyok alkatrészkereskedő,szerintem nem kell tudnom!
Egy masterba cdi 40-ért hoztak volna számla nélkül a renault-ból,mert 360-nál beszart az egyik /ezt biztosan tudom/
40 ezer forint,és 20 perc kicserélni most akkor hova szarjak?
/egy lambda szonda biztos olcsóbb./ -
#2881 Miből gondolod hogy több alkatrész volt benne cserélve, mint abba a Hondába amit te mondasz? Nem mindenki forgatja, és szakítja szanaszét a motort.
De most egy példa, de javítsatok ki ha tévedek. Melyik kopik többet 100 ezer alatt? Az a dízel amelyik fordul 1500-2000 átlagba, vagy az a benzines amelyik fordul 3-4 ezret? Mert pl. ott van egyik ismerősömnek 335d BMW-je, 170-nél fordul 3 ezret. Sztem nem sok benzines van, amelyik 4-5 ezer alatt forog ugyanennyinél. -
Borg #2880 Jaj. Ki és hol beszélt arról, hogy azon kéne forgatni?
A hangsúly azon van, hogy a MUNKAGÉPBE való dízelnek fele annyit se pörög. Akármilyen körülmények között. -
#2879 Látod, pont erről beszéltem. Hogy NORMÁLISAN használva, mert a 4-5 ezret forgó dízelmotornak semmi, de semmi értelme nincs a világon. Úgy biztos hogy nem is megy el 100 ezernél többet. -
Borg #2878 Ja, és a komplett motorgenerál is megvan 150k-ból, borravalóval együtt.
Aztán mesélj már mennyi egy PD elem csere per darab, vagy CR-nél piezo?:) Mert erről erősen hallgatsz azóta is... -
#2877 'Nem értem mi ez a szelep beégés mániád mondjuk, egyetlen olyan benzinesről nem hallottam még, amin a futásteljesítménye miatt beégtek volna szelepek"
-jó sok tapasztalatod lehet!
gyűrűzni bagóért-az ám a felújítás!-azért szétszedni hogy a hordós hengerbe beleerőltessünk egy garnitúra gyűrűt, olyat csak hülyegyerekek csinálnak,aztán nem értik mért tördeli a gyűrűket a kocsi
alap hogy 300 fölött fúrás + hengerfejfelújítás /síkoltani,szimmeringcsere,szelepfészekmarás/ -
Borg #2876 Szakkönyv? Úgyérted amit 20 éve adtak ki, az akkori szívó, meg turbódízelekről, aminek a literteljesítménye és befecsekendezési nyomása a közelébe se ért a mostaniaknak...
Nem értem mi ez a szelep beégés mániád mondjuk, egyetlen olyan benzinesről nem hallottam még, amin a futásteljesítménye miatt beégtek volna szelepek... gyűrűzni kell max őket 200-300e körül, BAGÓÉRT, ahhoz képest, amennyibe a modern dízelnél a befecskendező elemek cseréje kerül. -
#2875 pont úgy vannak méretezve ahogy kell!
sőt többet bírnak mint a régiek mert jobbak az anyagok és illesztések jobb az olajozási rendszer és jobbak a kenőanyagok
nehéz elfogadni hogy valami úgy nyújt többet hogy az élettartama nem csökken sőt növekszik mi? -
#2874 bármelyik szakkönyv vagy szerelő megmondja hogy egy dízel másfélszer annyit bír
a kipufogógáz hőmérséklete jóval alacsonyabb a szelepek kétszer annyit bírnak mint a benzinesen,a hengerkopás is sokkal kisebb,de gondolom erről te még nem hallottál!
a fos rönyók kivételével a piezókkal sincsen semmi gond
mindenki tudja hogy az a6-ok passatok 90%-a kintről jött és órapörgetéssel indult a hazai pályafutásuk-akkor?
2858-at gondolom nem hiszed el!
összes szervízkönyve nálam van a kocsinak.
-
Borg #2873 Nyilván, csak nem az első garnitúra motoralkatrésszel. És nem is a másodikkal :)
Ott van egyik ismerősöm 4gen accordja, F20 motorral. 700e km-rel adta el úgy, hogy 1x volt gyűrűzve. Jelenleg a második tulaj hajtja 760e-nél, gond nélkül. -
Borg #2872 Azért össze ne mosd már a max 2000-ret forgó MAN dízelmotort az utcai autókba szánt baszottnagy nyomáson működtetett, 4-5e-ig forgó turbódízelekkel :)