3671
DIESEL vs BENZIN
-
#2991 Az 1000 bar koruli nyomas csak a "rail"-ban van, a befecskendezesi nyomas 300 bar koruli. Legalabbis a nagy hajodieseleknel. -
#2990 lol xDDDD -
n003 #2989 :DD -
#2988 Lövésem sincs, csak beírtam egy random számot -
n003 #2987 ??
a common railes rendszerek 1600-2000bar közöttiek de aszem van már 2500as is!? -
#2986 6 -
#2985 Tudja valaki mekkora a jelenleg legmagasabb alkalmazásban lévő befecskendezési nyomás? -
#2984 Egál. -
#2983 BMW 330Ci vs 330Cd -
#2982 Ez egy nagyon hálás téma,mert soha nem lesz senkinek igaza és mindig lesz miről beszélni. Véleményem szerint a diesel autók felára annak éri meg?! aki éves szinten sokat megy vagy szereti a diesel kerregést(szóljatok ha kihagytam valamit).....személy szerint én benzin párti vagyok -
#2981 Nem tudom, hogy ezek után is a Delphi fogja szállítani a cuccot? -
#2980 tipikus bulvárújságírás,így nagyobbat üt a cím mintha leírták volna hogy minőségi problémák vannak az egyik beszállítóval
régi lemez ez a delphi-nél hogy a bevállalt minőséget nem bírják tartani -
#2979 Komoly problémák vannak a Mercedes csodadízeleivel -
#2978 Valaki meg tudná mondani, hogy mekkora cetánszámú gázolajat lehetne még viszonylag gazdaságosan előállítani? Nem házilag, hanem ipari mértékben. -
#2977 Itt sem mindenhol ugyanolyan a beosztás, de azért elég jól használható. -
#2976 ezeknél az összehasonlításoknál fontos hogy ugyanolyan osztású táblázat legyen hajszálra,különben teljesen más meredekségű lesz ugynaz a görbe
ezért szerintem fontos hogy egy oldalról legyenek
ez nem rossz-köszi! -
#2975 Tematikus oldalt csak egyet ismerek, ami itt nincs fent azt nagyon nehéz levadászni: Rototest Research Institute
Ha tudsz, vagy bárki más tud egyéb, ilyen jellegű oldalról, az megoszthatná tudását.
Sokszor a gyártó honlapján a sajtóinformációk között lehet(ne) megtalálni, de oda csak regisztrált tagok léphetnek be. Regisztrálni meg általában nem lehet, csak ők adnak ki „accountot”.
Persze egy VW Golf II 1.3 CL Kat. nyomatékgörbéjét már ott sem lehet megtalálni. -
#2974 sajnos elég kevés teljesítménydiagram van a neten,nem tudsz valami jó oldalt?
motorokról sokkal több van
-
#2973 Mondjuk az látszik hogy nincs agyonfújva, 470 N·m @ 1000 f/p. -
#2972 Ami engem meglepett, az az hogy a korszerű turbós motoroknál a plafon sokkal szélesebb szokott lenni.
Példának okáért egy SAAB 1.9 TTiD 400 N·m @ 1850-2750 f/p., ami 900-as sáv.
Ez meg 500 N·m @ 1600-1800 f/p., ami 200-as különbség.
Abban teljesen igazad van, hogy ami 2000 környékén van, az számít, én például először azt szoktam nézni, hogy a nyomatékgörbe bal szélén mekkora a nyomaték. 2000-nél tovább csak ritkán pörgetem a motort, pedig 5000-ig nem csökken a nyomaték.
„modern benzinest lehetetlen ilyenre hangolni”
Extrém hosszú löketű, sokhengeres motor talán valami hasonló lenne. -
#2971 760 valvetronic v12
2000-en ez is 500 nm,és városban ott dolgozik mindkettő,a kw is megegyezik ott
tulajdonképpen 2500-ig nem erősebb a v12-es bmw sem -
#2970 benzineshez szoktunk,ott majdnem együtt fut a lóerő a nyomatékkal
pont ezért érződik egy ugyanakkora dízel sokkal erősebbnek a hétköznapi használatban,az átlagembert meg rohadtul nem érdekli hogy 3000 fölött mi történik
modern benzinest lehetetlen ilyenre hangolni
autómata váltóhoz is sokkal könyebb igazítani egy ilyen motort
sportautóba nem ez való,de minden másba tökéletes
egyébként ugyanezt a motort nagyobb turbóval szelepekkel simán lehetne feljebb tornászni,de itt gondolom nem az volt a cél -
#2969 tulajdonképpen teljesen mindegy hogy két főtengelye van-e,vagy egy és kétféle hajtókarhosszal van szerelve
ez egyszerűbb,helytakarékosabb megoldás
elég gizda motort lehet belőle építeni,mert itt alig kell 'sonka' a főtengelyre
viszont szelepelni nem lehet marad a résvezérlés,ami pontatlan és nem változtatható a fordulatszám függvényében
faterék szereltek amerikai 2-ütemű dízeleket /munkagépek/,sokat ettek és hajlamosak voltak elrepedni a hengerek a felömlőknél
-
#2968 pszihopata:
Őszintén szólva ilyen nyomatékgörbével még nem találkoztam. -
#2967 Itt az tűnik újításnak, hogy egy főtengelye van, miközben kéthengeres négydugattyús. Amiket eddig láttam, ott mindkét végen van főtengely, itt az egész egyet forgat.
Igazából nem is főtengely olyankor a neve, mert FŐ-ből csak egy lehet. -
#2966 ez egy résvezérlésű ellendugattyús motor,kétütemű benzinesben már 70 éve legalább létezik
itt működés közben is megvan
a kompresszoros kétütemű dízelek mára egyedül a hajómotorokban léteznek,régen járművekben is használták őket de kihaltak a rosszabb hatásfok meg emisszió miatt az majdnem tök ugyanez
bírom hogy mindjárt forradalmi áttörésként adnak elő,minden elfeledett majd újra leporolt megoldást
clean,efficient and lightweight propulsion systems for a better world -
#2965 Soha nem lesz olyan jó,mint a Subaru féle boxermotor -
#2964 Fordított, 325 lóerős, kéthengeres boxermotort mutatott be egy amerikai cég
Na?
-
#2963 Nem olcsó, de mondjuk azért a pénzért nem valami japán sablonmotort kapsz.
Ez egyedi. -
#2962 nem olcsó
mobile.de -
#2961 Vajon mennyiért vesztegetik? -
#2960 Gyártják most is. -
#2959 Élőben biztos mélyebb hangja van.
Állítólag Indiában lehet látni belőle. -
Borg #2958 csodálatos -
#2957 Royal enfield diesel-sound:) -
#2956 Nem túlzok én semmit, komolyan gondolom amit leírtam. Személyautóba ez nyilván brutális, de egy MTZ-t el sem tudok képzelni hathengeres BMW hangjával. Budapesti lakosoknak lehet hogy kevésbé nőtt hozzá a szívéhez ez a hang, de itt vidéken máshogy van.
A nagy hajómotornak is nagyon jó hangja volt már alapjáraton is, ilyet a kis pöcsköszörűk nem tudnak. -
#2955 Már nagyon túlzod... -
#2954 Én meg szeretem az MTZ hangját is, amikor indul az olyan, amit semmi más nem tud.
Vagy RÁBA Turbo.
Vagy a múltkor a Balatonon volt alkalmam hajózni, na azoknak tényleg brutális hangja van. -
#2953 Én megmondom őszintén, hogy szeretem a benzines motorokat, persze ki ne szeretné, de ez melett imádom a dízel "kerregést" is, amikor fütyül a turbó ésatöbbi. -
#2952 szar mi?