3671
DIESEL vs BENZIN
-
#3271 Annyiféle megoldás született már (szerintem valamikor volt is szó ebben a topicban ezekről), mégsem látni még mutatóba sem (talán a Wankel kivételével, de az is „veszélyeztetett faj”).
Szerintem ezeket a mezítlábas négyüteműeket fogják reszelgetni amíg van olaj. Aztán ha tévedek akkor még bármi lehet, lehet hogy a soros hibridek miatt érdemesnek találnak valami mást is az áram előállítására. -
#3270 én se,de szerintem érdemes lenne kicsit foglalkozni vele -
#3269 Nem tartok tőle hogy elterjed. -
#3268 scuderi engine-scuderi hybrid engine:
-
#3267 Az Európai Bizottság legújabb javaslatában 2050-re kitiltaná a városokból a benzint és gázolajat fogyasztó autókat. -
#3266 Dízelmotorok LPG-vel -
#3265 Hosszú kocsisor egy japán benzinkútnál
-
#3264 Nem számít. Csak ne kelljen tankolni :D
Amúgy szerintem a veszprémi vagy valamelyik lomira lenyomulok, aztán ráalkuszom valami fasza drótszamárra :DDD -
n003 #3263 milyet?
már nagyon várom a tartós jóidőt végre vissza lehessen ülni a bringára :( -
#3262 Megyek bringát venni. -
#3261 A VDA német autóipari szakmai képviseleti szervezet közzétette az E10 üzemanyag tankolására alkalmas és nem alkalmas gépjárművek teljes listáját.
a lista pdfben -
#3260 autosok a benzinarrol. -
#3259 ez kurvára szar példa volt mert a két dolog teljesen más
én csak leírtam hogy nekem valószínüleg anyagilag jobb ha drága a benzin,de lehet hogy hosszútávon mindenkinek jobb
nem tudom mi a baj ezzel a hozzáállással?
semmi kárörvendés nem volt a hsz-emben -
Borg #3258 Aztán még a robogós beadvány bukásán hőbörögtél itt, hogy a magyar hozzáállás meg a szomszéd tehene... lol. -
#3257 Naja, talán eljutunk oda, hogy a boltokban a spanyol paradicsom helyett magyar legyen többségben. -
#3256 nekem jó a magas benzinár mert egyre jobban veszik a 4T 50-es robogókat
a személyautóm gázüzemű,a triálmotorom óránként eszik 6-8 decit úgyhogy felőlem lehet 500 forint is
természetesen az inflációs hatásai érintenek,de a közlekedésünkön még bőven lehet ésszerüsíteni
max mindenki újragondolja az autóvásárlási igényeit,és lehet hogy a hazai termékeket ez fogja lassan újra helyzetbe hozni
budapestnek meg különösen jót tesz majd -
#3255 Akinek van pénze, annak most megint egy kicsivel kevesebb lesz. Akinek nem nagyon van az vagy úgy spórol hogy kevesebbet megy, vagy ha ez nem lehetséges akkor máshogy spórol. Aki meg már máshonnan sem tud spórolni, az megszívja. Szerencsére nekem nem létszükséglet hogy autóval járjak, csak az a baj hogy az üzemanyagárakon kívül majdnem minden más ára is emelkedik sajnos.
Úgy érzem ilyen keveset már régen ért a pénz mint most. -
#3254 hat mar engem is tenyleg elkezdett erdekelni, mit csinalnak az emberek a magas uzemanyagarakkal.
mi lesz a tobbseggel es a tobbi. -
#3253 az autopalyakon mar valosag a 400 forintos uzemanyag. zsir. -
#3252 Azért jó ha olyan autót van, amibe lehet venni komplett motort 60 rongyért :DD -
#3251 Azon én is gondolkoztam hogy nem 4-5 évente kéne a polgároknak kocsit cserélni, aztán rájöttem hogy most sem kötelező. Csak éppen egy 10-15 éves Octavia (csak a példa kedvéért) már nem olyan menő mint egy zsír új.
Amíg nem üt be valami több százezerbe kerülő hiba, addig biztos nem fogok kocsit cserélni. -
#3250 'Az elektromos áramot LEHET környezetbarátan is előállítani"
-én sehol sem írtam az ellenkezőjét,én hibrid és könnyített autókról írtam életciklusról és gyártási üzemeltetési járulékos hatásokról amibe beleteartozik minden
minek kevered ezt most ide?
-
#3249 Ja csak az a baj hogy amíg a kormánymérnökök nem adnak ki elég pénzt a triátlum ultimátum központ fejlesztésére, addig hiába lehet vrn az alternatív autók eltejedését.
Össze kell fogni és gyufáskatuja elv alapján, be kell gyűjteni a még megmaradt benzint és elraktáározni. -
Borg #3248 Úgy mondod ezt, mintha a benzin meg a dízel üzemanyag kinyeréséhez, és finomításához, logisztikájához nem kéne ugyanúgy infrastruktúra... csak tudod egy különbség van a kettő között: Az elektromos áramot LEHET környezetbarátan is előállítani, fokozatosan át lehet térni fenntartható megoldásokra, míg a fosszilis tüzelőanyagoknál ilyen lehetőség nincs. -
#3247 ha környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontból nézzük az egész hibrid és üz.cella autó egy zsákutca mert a befektetett energia a legyártásra infrastruktúra kiépítése és üzemeltetésre jóval többe fog kerülni,mintha a jelenlegi motorok térfogatát és autók méretét csökkentenénk
viszont hiába csinálunk extrakönnyű alukarosszériát,ha a hegesztéshez és az aluminium előállításához több energiát használunk el mint amit majd megspórólunk vele
először is az autók életciklusát kellene duplájára v. háromszorosára emelni /még ha ez az innováció ellen is hat/ na ez pont nem érdeke senkinek
szóval az egész fogyasztás és emisszió kérdés az autóiparban álságos,mert sosem számol a legyártás és az üzemeltetésen kívüli egyéb hatásokkal
ezt az egészet úgy kellene vizsgálni hogy pl. egy család 20 éves autózása milyen hatásokkal jár a környezetre,hány autót vesznek közben stb. -
#3246 Nekem ez a megoldás is életképesnek tűnik egyelőre, csak nem biztos hogy öt év múlva is ugyanezt mondhatom a dologról. -
#3245 Extra-takarékos Mazdák jönnek
"A Mazda szerint még nem jött el az alternatív hajtású autók ideje, még a hagyományos belső égésű motorokkal és csökkentett tömegű karosszériákkal igyekeznek csaknem negyedével apasztani autóik fogyasztását." -
#3244 Az autóipar már nem csak benzin- és dízelmotoros autókról szól. Egyre inkább nem.
Ettől függetlenül ha hirtelen ilyen állapot állna be, mint amilyen említésre került, annak valóban elég kedvezőtlen következménye lenne. -
#3243 pontosan... -
Borg #3242 Sokkal komolyabb összefüggések vannak itt, mint amikre a cikk utal.
Hol nem szarná le az ember, hogy nem tud eljutni melóba, hiszen akkor már melója se lenne. Hiszen az autóipar meghal, azt kiszolgáló szintén, a gyógyszeripar szintén, a műanyagipar szintén... komplett, és átfogó gazdasági összeomlást okozna. A legkisebb gondunk lenne, hogy a melóba hogyan jutunk el... -
#3241 ne legyünk telhetetlenek előbb legyen öccáz -
#3240 Egyszer úgy is az lesz a vége. Nagyjából. -
#3239 Érdekes gondolatmenet. -
#3238 Legyen ezer forint a benzin oszt cső -
#3237 Valid.
Nem mellesleg, hülyére tudják trafizni magukat. :D -
#3236 felelősen gondolkodó államnak vannak más hosszabbtávú érdekei is mint az aktuális bevételek
de lehet onnan is nézni hogy a megmaradt pénzt az emberek másra költik majd,és lehet hogy abból még az állam is jobban jár -
#3235 Ezt nem kifejezetten értem. Az államnak nem az a jó, ha sokat vesznek üzemanyagot? -
#3234 -
#3233 A spanyol kormány az üzemanyag fogyasztás csökkentése érdekében 110 km/órára mérsékeli a maximális sebességet. -
#3232 395 Tamoil és HEM benzinkútja van Líbiának Németországban
Líbia az utóbbi években szinte észrevétlenül tett szert - felvásárlások révén - saját ásványolaj-konszernre Európában