3671
DIESEL vs BENZIN
  • fifi
    sztem nem adagolós-porlasztós, hanem magasnyomású a verda, amiben ugye nem "adagoló" van...
  • n003
    ???

:DDD
  • SötétBarom
    ???

:DDD
  • pszihopata
    kár hogy azon nincsen adagoló
  • fifi
    nekem a Delphit 44-ért újították fel és szabályozták be...
  • Borg
    Fater bmwjéért hétfőn megyünk móvárra. Adagoló javítás, 220e Ft lett a végösszeg. 320d, 230e km-nél...
  • pszihopata
    a másik haver akinek a chippelt 2.2 d accordját hajtottam jópárszor kapott egy hibaüzenetet EGR-bejelzett mindjárt röpködtek a 100 ezres ajánlatok a szervizekből

5000 ért meg kimosta neki egy szerelő:)
  • SötétBarom
    Van sok, ami elmegy persze, ezzel nincs is semmi baj. Viszont neked is be kell látnod, hogy sokkal nagyobb rizikót jelentenek ezek a több százezer forintos alkatrészek... Az öregem opele is most néz bele a 300ezerbe (szintén nepper hozta be, 120k körül, saját bevallása szerint), és igaz hogy kurva sok nyűge volt, de a rémsztorik főszereplői közül semmi sem adta meg magát (adagoló, turbo, stb.). Viszont egy van egy vendégem, ő egy pdtdi passatot hajt, ő már túl van egy turbo cserén. Persze, lehet hogy hülye hozzá, de akkor is.. Váratlan kiadásként 300 ezer elég necces.
  • pszihopata
    130-al /kérdéses/ került be nepper által az országba és 300-al lett eladva,generátorcsapágy és futóműalkatrészek lettek cserélve csak

de ezt a kört párszor már lejátszottuk,képzeld az ivecóm még mindíg megy sőt a múltkori benzhines kiképzést is kibírta

egyébként ennek volt a testvére:)
  • Borg
    Hogy van az? Hát úgy, hogy beleöntött már 3 vödör pénzt :D
  • Motoroj
    Nekem meg 12 éves 330 ezerrel. Igazság szerint benzines, és egy turbócseréje is volt már. Nem tudom már mennyiért, de biztos olcsóbb volt mint egy VGT feltöltő.
  • pszihopata
    ez van,változógeometriás cr dízel nem a hétvégi vérpistikék autója,és addig nincs is semmi gond míg valaki nem hugyér-szarér akar egy lefutott csúcstechnikát

ezek a 100 km utáni urban legendek meg unalmasak már,hogy van az hogy haver pdtdi-je 300-nál is működött hibátlanul?

mindíg olyanok emlegetik akik bizonygatni akarják hogy az ő benzinesük a csúcs és aztán nyugateurópában csak idióta tervezők és lúzer vásárlók élnek
  • pszihopata
    lehet járni ladával is

aki 3-4 milliós autóval jár és évente elmegy félmillió értékvesztésre az valszeg nem fog beszarni tőle
  • Borg
    Kész főnyeremény.
  • pszihopata
    a változógeometriásat is felújítják garanciával 100 ezerből
  • n003
    nekem egy 10éves tddi-m van 190k-s futásteljesítménnyel szal én inkább járatom :)
    lehet rosszul gondolom de ezek a változógeometriásoknál már jóval 2000fordulat alatt felépül a töltőnyomás és ott akkor már pörög vagy 80-100e-t a turbó akkor pedig kell oda a kenés

Borg: akkor azt a túrót olcsón mérik .. fordokhoz fél milla felé jár ár :)
  • Borg
    Az minden változó geometriás túródízelnél gond.
    A 7gen Civic IsuzuOpelHonda 1.7-es TD motorján pl menetrend szerű a turbóhalál, ha csak városban megy a kocsi. Elkoszosodik, aztán mikor kimész városból, és 3 fölé forgatnád, akkor nem tudja elállítani a lapátokat, már tilt is le. Túrócsere 150k. Tipikusan szintén 100e km fölött kb. (viszont legalább a civicnél kiterjesztették anno emiatt a garanciát)
  • Motoroj
    Nem muszáj járatni, az a lényeg hogy amíg hideg addig mellőzni kell a kövér gázt.
    Télen sokszor amennyi idő alatt alapjáraton bemelegedne, annyi alatt majdnem célhoz is érek, pedig nem sietek.
  • fifi
    1.8 TDCi-vel mi 5.5-el jártunk
    1.6-al /benzin/ éppen ma éjjel jöttünk Pestről, az átlag 7.2volt
  • pszihopata
    én nem beszéltem a fordokról

de ha már itt tartunk mindíg azt mondom hogy
    'az utolsó jó ford a T-modell volt":)
  • n003
    igazából ez a legfontosabb .. mondjuk én hidegben mindig járatom elindulás előtt is

de gondolom a másik probléma ezeknél a tdci-knél hogy a változógeometriás turbó városi használatnál elég hamar elkokszosodik
  • bardocz
    Azon kívül, hogy járatni kell leállítás előtt, mit kell még csinálni vele?
  • n003
    és megjelentek a benzines turbók is húú mennyivel több turbóhiba lesz :DD hát igen és ott is majd a konstrukcióval lesz a baj nem az emberekel akik nem tudják hogyan is kéne egy kocsit üzemeltetni
  • Motoroj
    Elfogy az!
  • SötétBarom
    Most beszéltem a szervízes haverokkal, ők azt állítják, hogy az 1.6 TDCI motorokon hegyben szarnak be a turbók. Tartanak raktáron is, ami egy ilyen árkategóriájú alkatrésznél elég extrém :DD
  • pszihopata
    attól még hogy több használt dízel flottaautó van a piacon nem következik hogy rosszabbul bírják a kiképzést mint a benzinesek

minimum tudni kéne milyen arányban adták el őket,de még akkor is van ezer tényező hogy mit mikor miért adnak el

de totálisan dilettáns hozzáállás azt feltételezni hogy akkor adnak el flottaautót mikor az már szar
    akkor adják el mikor a könyvelő szól hogy venni kéne újat mert sok a bevétel
  • tszd
    Ha 3 liter, akkor sem változtat az álláspontomon.
    Borg pedig megmondta a frankót a 3276-os hsz-ben. Nem véletlenül írtam én sem, hogy szinte csak diesel-t lehet kapni használtan ennyi idősen...
    És 15K-ig tényleg "luxus" a diesel.
    Szóval, ha tudtok úgy október körül egy szinte full extrás, szép és megbízható állapotú 2008-as (facelift utáni) 1.6 benzines Focus kombit, akkor jelezhetnétek nekem!
  • tszd
    hogy miért ragaszkodom az 1.6-oshoz? Mert egyszerűen nincs igényem nagyobb motorra, illetve a méretből adódóan olcsóbb is. Ha lenne több pénzem, akkor nem rahszkodnék hozzá. Mondjuk akkor a Focushoz sem...
  • Motoroj
    Egyet mutass!
  • pszihopata
    már rég az illegális sűrített otthoni földgáz a tuti,400 kilóméter egy voyagerrel 1000 forintból

cng
  • SötétBarom
    Kibaszott jó az ;)
  • SötétBarom
    Évi 15k-ra valóban teljesen felesleges egy dízel.
  • n003
    aham .. hahun 4 db kombi accord van 2,5m alatt két benzines 2003as két dízel 2004es .. meg az már egy kategóriával feljebb van mint a focus (de csak kötözködöm xD)

szerintem teljesen felesleges évi 15k távolságra dízelt venni főleg ha sokat használják városban kis távolságra
  • Borg
    Én annyira azt se. Bár legalább nem valószínű, hogy flottás :)
  • SötétBarom
    2006 környéki 2.2 iCTD accord 6 sebességgel. Én azt vennék ilyen árban.
  • Borg
    Pont amiért minden más dízel flottaautóval is szarásig van a hahu :)
    Mert ez a 100e km a vízválasztó, addig kb nulla bajuk van, utána meg zsinórban minden.
  • SötétBarom
    Azért azt jó ha tudod, hogy az 1.6 nem két literrel eszik többet a dizelnel. :) Amúgy én ilyen fókuszt nem vennék, valami miatt szarásig van vele a hahu.
  • Palinko
    én is úgy tudom hogy megvan a 3k
  • Motoroj
    Sok lesz az a 3000 bar.

A koromszűrő nem tökéletes, a kisebb részecskéket sajnos nem ejti csapdába, pedig jó lenne, mert azok a veszélyesebbek. Abban igaza van, hogy a befecskendezők cseréje tényleg kib@xott sokba kerül, de a részecskeszűrő sem örökéletű, ráadásul az is kib@xott drága.

Amúgy miért ragaszkodsz annyira az 1,6-oshoz?
  • tszd
    Sziasztok!
    Elég halott a fórum, így gondoltam, én is beleszólok a dologba. Nem tudom, olvastátok-e az alábbi cikket, szerintem érdemes és ugye pont témába vág:

Benzin vs. diesel

Én idén év vége felé tervezem egy családi kombi megvételét. A Focus 2007 végén/2008 elején kijött ráncfelvarott modelljei tetszenek (és ár/érték arányban nagyok jók). Speciel nekem a legfontosabb szempont a megbízhatóság és a kiszámíthatóság és természetesen a gazdaságosabb megoldás. Mivel évi 15000 km-nél nem nagyon fogok többett menni, feleslegesnek tartom a diesel saját célra a diesel megvételét. Tény, hogy gyakrabban kell majd megállnom tankolni és kb. 2 literrel többet fog enni a kocsim 100 km-enként, meg persez nem fog úgy húzni), de nem merek megkockáztatni egy 3-4 éves, 100000 km-es dieselt, aminek az előélete nemigen ismert és esélyes lehet egy nagyob szervizköltség rövidesen. No meg persze használtautónál a papíron a km jó eséllyel nem annyi, mint a valóságban..
    Egy a gáz: a mostani jól felszerelt 2008-as modellek között elvétve találni 1.6-os benzinest, így nehéz lesz levadésznom egy gazdagon felszereét benzines mosdellt.
    Nektek mi a váleményetek? Ja, és a cikkben ecsetelt mikroszemcsés szénpor sem volt túl szimpatikus...