75
  • Mardel
    #75
    Operaban van beépítete popup szűrő, meg pár tűzfal is tudja blokkolnia reklámokat pl: Kerio Personal firewall, Sygate personal firewall. Amúgy létezik kifejezeteten reklámszűrő progi az admuncher, szal elég sazr lehet neked, ha a firefox adblockja nélkül nemtudnál más böngészőt hazsnálni!

    Use GOOGLE motherfucker!

    (Opera nekem ment, egész héten, most 21 tab van nyitva és 50MB memóriát fogyasz...)
  • masek
    #74
    memória ide vagy oda, az "adblock" kiterjesztés nélkül nem tudnék netezni, annyira idegesítenek a reklámok.
    ilyen egyszerű az oka.

    (nekem ment egész nap, most 3 tab van nyitva, és 130megát zabál...)
  • pemga
    #73
    Ehh, nagyon ráérek, csináltam egy kis házi tesztet mindhárom böngészőre. (Totál friss progihívás, nyit 13 ugyanolyan tab-ot, van benne minden brutalitás) Majd ezután megnéztem a memória használatot (első oszlop). Majd egyesével bezártam az összes tabot és megnéztem mennyit fog akkor (második oszlop). (Operánál benne van még az is, hogy a leveleket/RSS-t is fogja, de csak a teszt miatt nem töröltem ki az account beállításokat.)

    Maxthon 1.5.2B21 100MB - 42MB
    Opera 9.0TP 78MB - 56MB
    Firefox 1.5.0.2 70MB – 44MB

    Hmm, lehet, hogy mégiscsak kijavították a memkezelés hibáját? Na majd kiderül egy nap használat után.
  • pemga
    #72
    Hmm, mikor fogják kijavítani végre az FF memória problémáit? :( Én én elég régi FF-es vagyok (galeon, phoenix), de most kénytelen voltam operára váltani, mert állandóan crash szintig ette magát a memóriában (limited swap, win; linux alatt semmi gond vele). Beállítottam neki a mindenféle memória limiteket, nem reagált rá :(. Próbáltam maxthon-t, de rövid időn belüli idegrángások leküzdése után maradtam az operánál. Egyébként a maxthon elég trükkös, azt hazudja 10-20MB-t fog, de ha megnézed valami normális eszközzel (pl. Process Explorer), akkor ugyanúgy simán 200M-et... Opera ingyenes, elég jó (kicsit fapad FF után, de lagalább gyors, a 9.0TP-ben már van integrált adblock. Egyébként ebből a szempontból is FF a legjobb, most egy csomó tool van ami most hiányzik és nyitva kell emiatt tartani az FF-et egy-két tabbal... ilyenek pl. BetterShopper, Translation Panel.) Na, most frissül, hátha jobb lesz :).
  • viktro
    #71
    Vanitt sokféle vélemény. :) Nekem mindenesetre nagyon megkönnyíti a melóm a Web Developer Toolbar, meg az hogy egész jól lehet saját kiterjesztéseket írni a böngészőhöz. Ilyesmiket más böngészőkhöz nem ismerek, bár biztos vannak, de én megtalltam ezeket a FF-ban, és azóta nem is nagyn keresgélek mást. Ja, és közel azonos időt ülök XP és Linux előtt, így általában azokat a programokaz preferálom amiket mindkét rendszer alatt ugyanúgy tudok használni. Persze tudom hogy ez a normál usereknek nem jelent semmit, de nekem speciel nagyon is sokat.

    No de mondjuk ott van a FF Portable verziója is, amivel peneken hozdozhatom a FFomat, és minden gép előtt a saját böngészőmet használhatom a saját beállításaimmal, és a saját könyvjelzőimmel. Ez szerintem már sokaknak előnyt jelentene, de a többség nem is tud rőla hogy ilyen egyáltalán létezik. No és ha a szórakozásnál járunk ott van pl a foxtrick, ami igencsak jől jön egy fanatikus HT játékosnak :D

    Ezekkel együtt nem mondom hogy IE avgy Opera vagy akármi szar lenne, én az FF-ben találtam meg leginkább a számításaim, és én elégedett vagyok vele. ha egyszer bajom lesz vele, akkor keresek mást, bár egyre több olyan van NEKEM az FFben, amiket nem nagyon tudom hogy más böngészőben hogy találhatnék meg, vagy valósíthatnék meg.
  • h4x0r
    #70
    Hmmm., ezek szerint az exploitok 10%-ának FF-re kéne kijönnie, 90%-ának IE-re. De ez korántsem így van.
  • KDOG
    #69
    Amugy Nexus6 hozzászolásait régota figyelem. Lényegében igaza van hogy milyen technikai dolgok vannak a firefoxban, meg stb... de az életbe nem használom ki. Viszont meglehet öt érteni, valszin kihasználja, vagy azok nekik fontos szempontok.

    Én igazábol a "kemény vagyok a NETEN mert FF van a gépemen" emberkéket tartom picit szánalmasnak, és az idiota érvelésüket.
  • KDOG
    #68
    gyerekek, mikro fogjátok megérteni, hogy ha én mondjuk spywarekkel szorkaoznék, nem az idiota firefoxosokat nyomnám tele (mert valszin ök ilyen "technika zseniei" -csak ezt egyedül ök tudják) hanem az átlag IE usert, hisz ugyis a 90% azt használja.
    Na minek a biztonsági réseit figyelem ?
    Valakinek ez essen már le.... :)
    Tudjátok vegyétek el a kezeteket a szemetek elöl.... :) Nah ugye... Mellesleg nekem is van FF. Nem tudom mikro látogattam vele utoljára lapot... semmi extra. Ami nekem kellene, pedig ezzel dolgozom ;)
    És még valami a támadhatóságrol: Nekem miért nem ? Miért ? Nincs visuritom van egy defender a gépen ( egyesek megveszik azt amiböl élnek... mert aki a buzernyák CS re kiad ugyanannyit attol pofátlanság hogy az XP-t képtelen kifizetni ) és mégse vagyok tele spyware progikkal. Hogy a francba csinálom ? :) Tökérdekes...
    Lehet nem a free feliratu kis pornolapokat kellene látogatni. :)
    De hát azok akik a saját gépüket nem tudják használni, azoknak tökmindegy. És akik meg tudják használni, azoknak meg az IE ugyanaz, ugyanolyan biztonságos.
    Mellesleg azok istenitik itt a firefox biztonságát akik dc++ oznak, és messenger plust nyomnak :)
    Semilyen érvet nem tudnátok felhozni, hogy én miért váltsak át a rokára ! De lehet rpobálkodni, az IE mellet van az ikon... De akkor mondjátok meg M I É R T ?
    Mellesleg engem zavar a több albakos böngészés, van egy szép 3 sávos tálcám de egy kattintássla megvan a lap, nekem kényelmes.
  • Mardel
    #67
    Arról beszélek, hogy én szarok az iere, ha egszer nem ezon böngészek, te meg ott hozod fel az iet, ha már alternatív böngészőt ahsználsz akkor egy másik alterrel hasonlítgasd ne egy alap kindóz szarral!
  • greywolf
    #66
    Monddcsak tényleg nekem válaszoltál? (mintha a válaszod közsönő viszonyban sem lenne a kérdéssel)

    Én a memóriafigyasztásról írtam, te meg a kódolásról.


  • Mardel
    #65
    Opera már ff előtt is volt, amúgy ie szar nemtudom, de elég kőkorszaki netes lehetsz, ha ie-n szeretnél böngészni, ff elött is már voltak ienél jobb alter böngészők, csak senki sem veri beléd, hogy az a tuti, én saját tapasztalatomból döntök, és most nem a szabvány vagy nem szabvány miatt. Figy ha azt mondom, hogy tudok html oldalakat írni, akkor ne legyen már nagy ügy iere optimalizálni, mert sajnos az a z eltejetteb.
    De elmondom, hogy én nem picsaszar programokkal csinálok html (oldalakat), nem egy komoly oldalakat csinálok, hanem alapszinten tanulom, de nem programokkal, hanem jegyzettömben kódokkal, és elárulom hogy ie tökéletesen vitte...
  • Skynet85
    #64
    hmm jó kérdéseid vannak:) Na lássuk csak, ha lenne némi induló tőkém meg néhány pro fejlesztőm akkor tuti, hogy nem az átlag felhasználókat céloznám meg nekem annó nagyon szinpatikus volt a Novell filozófia kiragadott egy kis szegmenst és ott próbál babérokra törni, de mivel tudom hogy Te arra vagy kíváncsi, hogy miféle módon tudna manapság egy kis cég versenyre kelni a nagy M$-el megpróbálok erre válaszolni bár kicsi vagyok én ehhez.

    Szóval az alsóbb szegmensben lehet, hogy a különböző cégeknek nem egymást kellene gyilkolnia hanem szépen összefogni és nem perelgetni az M$-t hanem együttes erővel fejleszteni mert az tény hogy egy kezdő cégnek esélye sincs na de azért van néhány nagy vállalat ami összefogva már jelentős vetéj társa lehetene az M$-nek de itt is okos politikát folytata az M$ mindíg betömi az éhes szájakat így nincs miért fejleszteni mert, egy nagyobb perből egy kis vállalatnak éppen elég lové befolyik és így az M$ is biztonságban érezheti magát hisz nem a fejlesztésre koncentrálnak hanem arra hogy miként lehetne a semmiért pénzt lehúzni az M$-ről

    Amúgy igazad van miért fejlesszen az M$ amikor a régiről is sikerrel huzza le az X. rókabört(wow stílusosan ha már fireFOX a topik:P:D ),de ezt pont a fent említet problémákra vezehető vissza szvsz:D
  • Dj Faustus #63
    IE 6
    Firefox 1.x
    Opera 8.x
    Böngészők szabványtámogatása (li:hover? png transparency? box model hack? CSS2.1? ismerősek ezek a szavak?)
    És egy böngészőteszt
  • Skynet85
    #62
    Mamám kinyitott az állatkert vagy mi?:)Légy jó és menjél szépen vissza a ketrecbe:)
  • h4x0r
    #61
    Húbazzz.

    Ha nem gondolod komolyan: :)

    Ha mégis: Your mother! :)
  • NEXUS6
    #60
    Szólt valaki?
    Tökre az az érzésem, hogy szólt valaki.

    Pedig nincs itt SENKI!!!
    ;)

    Ja és neked is kellemes ünnepeket, bár asszem falun épp belőled locsolják a jányokat. ()
  • greywolf
    #59
    ja, és hogy a témához is hozzászóljak:

    ff über browser, nagyságrendekkel kevesebb kártékony cucc tud bejönni rajta keresztül.

    Melesleg az öszes weboldalam statisztkájában az ff übereli az explorert. pl:

    1 667 32.68% Mozilla/5.0
    2 440 21.56% MSIE 6.0

    uff.
  • greywolf
    #58
    Nem tudom mit ve...tek a nyá...tokat a memóriafogyaszás miatt.

    próbálj meg 22 darab explorer ablakot megnyitni, aztán gondolkozz el egy picit...
  • greywolf
    #57
    Kedves K. kutya :8

    Köszönjük szépen építő jellegű hozzászólásodat, szerintem menj vissza vakargatni magadat :)

  • KDOG
    #56
    reklámozzunk trágyát. Firefox is szar, cska hulyék az emberek, mindenesetre ff fiuk jol csinálják a hulyékbol kell megélni, a kis kocka gépbuzernyákokbol, akik linuxra verik éjel nappal, és elöbb lesznek buzik (csapatban marad, pl cs) minthogy eg ynövel valaha is kezdjenek :)

    Na nekik vana firefox fejlesztve ;)
  • derwer
    #55
    off
    41 TAB és 136MB WinXP alatt. (FF 1.5.0.2)
    Szerintem se tökéletes a FireFox, viszont nálam már a "megfelel" kategóriába esik. :)
    on
    Nekem momentán nem nagyon tetszenek ezek a reklám videók... Bár lehet csak azért, mert nem értem a szövegüket...
  • NEXUS6
    #54
    Nálam 5 oldal és 22 tab van nyitva, és most áll 162 292K-n a FF WinXP alatt!!!

    Az én gépemen már kicsit lassú;)))
  • Sanyix
    #53
    Ja azt hozzá kell tenni, hogy operában ki lehet kapcsolni a memóriás gyorsítótárat, és lehet használni lemezes gyorsítótárat, amivel a memóriaigénye még kisebb lesz. Nekem előfordult olyan, hogy az opera ment 3 irc csatival, és egy böngészőablakkal, és kőkemény 7102 k volt a memóriaigénye :)
  • Mardel
    #52
    Firefox a kezdőoldalával együtt is kőkemény 33MBot emészt fel a memóriából! Akkor 5 tab volt nyitvba és a memóriafogyasztása 185MB körüli volt, abba már belegondolni is rossz, mi lenen ha 22 tab lenen nyitva!...
  • Yv@n
    #51
    Kb. teszek a biztonságra, az megoldható másként, az viszont hogy az ie7 css supportja a 7es verzióval is megközelítőleg ugyanaz a trágya, mint a 6os verziónál kicsit szomorú számomra.
  • NEXUS6
    #50
    Sajna az a kiba helyzet, hogy a linux semmit nem változtat.

    A Linux hacker OS volt és jórészt még ma is az.
    Nem átlagjúzernek lett fejlesztve, bár vannak olyan disztribek, amelyek ezt a réteget célozzák meg, de kb annyira versenyképesek mint egy pick-up Ferrari!;)

    "Ráadásúl a konkurens cégek is csak a pénzre mennek tisztelet a kivételnek biztos van ilyen is."
    A helyzet, hogy nincsenek releváns konkurens cégek. Másrészt egy cég csak legyen profit orientált. Ez nem jó de nem is nagy baj, mert a cégek már csak ilyenek ugye.
    A gond az, ha csak profitorientáltság van de verseny meg nincs. Ha ua termékből minimális kockázattal, minimális fejlesztéssel, minimális befektetéssel 10X hasznot tudsz kivenni, akkor bármelyik cég fütyülve megteszi. A gond az, hogy a M$ most meg is teheti.
    Mert nem csak konkurenciája nincs, de az USA kormány támogatása miatt a különböző államok versenyhivatalai is csak jó mély meghajlás és hangos "Kezitcsókolom!" után mernek nekik kérdéseket feltenni.

    Ilyen szituban télleg nagy hülye lenne BG és SB ha nem ők lennének a világ leggazdagabb emberei.

    Szal bemész egy boltba és kérsz OS-t akkor max 2 dobozt látsz a polcon, az egyik XP profi, a másik XP homi. Na ezt nevezem versenynek!
    A Linuxot meg a M$ letudja a warezolt winekkel.

    Ha most indulnál neki az OS piacnak te mit csinálnál ilyen helyzetben?

    (A helyzet ugyan nem jó, viszont roppant reménytelen!;)))
  • NEXUS6
    #49
    Te milyen oldalakat nézel?;)

    Nálam 5 FF ablak van megnyitva (nem szeretem a tabokat-régimódi vagyok) és 80 164K-t fogyaszt!!??
  • Caro
    #48
    Linux alatt 12 tab-el:
    top - 21:53:05 up 6:23, 2 users, load average: 0.28, 0.32, 0.33
    Tasks: 103 total, 1 running, 102 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
    Cpu(s): 10.0% us, 2.3% sy, 0.0% ni, 87.7% id, 0.0% wa, 0.0% hi, 0.0% si
    Mem: 514348k total, 486680k used, 27668k free, 10300k buffers
    Swap: 506036k total, 29256k used, 476780k free, 252764k cached

    PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
    19033 csabi 15 0 27500 14m 9564 S 6.6 2.8 0:01.21 gnome-terminal
    12562 csabi 16 0 114m 80m 22m S 4.0 15.9 1:47.52 firefox-bin
    7114 root 15 0 82600 58m 8020 S 1.7 11.7 86:06.00 X
    7585 csabi 16 0 73964 15m 7532 S 0.3 3.1 0:22.58 mono
    19046 csabi 16 0 2116 1020 768 R 0.3 0.2 0:00.35 top
    A RAM 512M, annak a 15.9%-a:81.408M
  • Mardel
    #47
    Rövid leírás a képhez:
    firefoxban 5 tab volt megnyitva, operában 22! A számok magukért beszélnek, de biztos jó aza firefox.

    Amúgy ez a legfrisebb firefox, ma frissítette magát, szal még arra sem lehet fogni, hogy régi bug!
  • Skynet85
    #46
    Fogalmazási gyengeségemért elnézést kérek hosszú napom volt...
  • Skynet85
    #45
    Értem, hogy mit mondasz tény, hogy az M$ elég rendesen gátolja a konkurens piacot tény a szabadalom hajhászat is, de mivel nem álom világba élek és sajna én is hasonló beálítottságú vagyok azt mondom, hogy erős kutya **-szik.

    Másik ott a linux jó példa, hogy kilehet lépni még egy olyan mamut cég árnyékából is mint pl az M$ csak okosan kell csinálni igaz próbálja ellehetetleníteni a linux helyzetét az M$ de nem lehet mert jó, működik és méghozzá jól működik. A cégeknek nem síránkozni kellene, hogy így az M$ úgy az M$ hanem venni néhány fantáziadús programozót és alkotni és ha az jó akkor nincs az a mamut cég ami azt eltudná nyomni lásd FF még mindíg nem szeretem mint böngészőt de el kell ismerni sokan igen szal erre elég jó példa.

    Integrálás nos igen M$ szeret sokmindent ,,ingyen' adni a saját op rendszerén belül, de sajna számomra az op rendszer azt jelenti, hogy multifunkcionálisan használhatom a gépet (nem vaok mazoista szal pl win media playert én se használok:P:) ) ráadásúl ott a linux na aztán ha az M$ integrálja a cuccait akkor a linux az integritás csúcsa még se szidja senki, hogy szedje ki a cuccait:D (tudom opensource progik, de a lényeget szemlélteti)

    Ráadásúl a konkurens cégek is csak a pénzre mennek tisztelet a kivételnek biztos van ilyen is.

    A pénz elvonásról meg annyit, hogy gondolom Te sem azért dolgozól ha dolgozól, hogy mondjuk támogasd a szomszédot, ha igen akkor minden tiszteletem a tiéd sajna még a szenteknek is maguk felé hajlik a kezük és szerintem azért az M$ nincs híján az innovácó terén sem igaz ebben út török szal ha vmi balul sül el ki mást lehetne ill. KELL hibáztatni mint őket, ha úgy lenne ahogy Te mondod akkor most épp egy dos-os konzol alol forumoznék:)
  • Mardel
    #44
  • InfectedMann
    #43
    az IE-t nem azért utálom mert a MS csinálta hanem azért mert olyan tetű lassú, hogy sírni tudok néha tőle ha 1-2 progi a hülyeségeit bedobja IE ablakban...
    talán 1 hétig használtam IE-t miután lett netem... utána rögtön kerestem más böngésző-t mert egyszerűen az agyamra ment az IE...
    Nagy MS ellenes vagyok, de az IE-t kivételesen nem azért nem használom mert az MS csinálta hanem ezért amien...
    NEXUS6 -nak meg teljesen igaza van a piacgazdaság helyzetét illetően...
    Mivel van egy tanárunk aki nem is olyan kis cégnek a tulajdonosa ( www.zaj.hu ) és emellett és még jópár helyen bevan fektetve a pénze és mivel eléggé ismeri az IT piac helyzetét ezért csak megerősíteni tudom amit NEXUS6 írt...
    Hiába védi le az MS a Vista egyes funcióit ha esetleg az visszajelzések alapján nem fogja azt nyújtani amit vártak és nem lesz olyan hiper szuper stabil...
    én elleszek még az első SP-ig a Vista megjelenése után majd az XP SP3-al...
    nah erről ennyit...
    amúgy nemvagyok FF fanatikus... használtam én már mindent... Netscape, Avant Browser, Opera, FF... most FF van fent... lehet hnap olyan kedvem lesz, hogy Opera-t használok majd... kitudja...
  • NEXUS6
    #42
    Az a gáz, hogy manapság fel sem tűnik az hogy bizonyos dolgok milyen torzak.

    Pl mindenki erőszakos. És ez akkor most így jól van?

    A M$ valamikor télleg csak egy cég volt a sok közül, ma pedig az egyetlen.
    Ez olyan mint amikor valamelyik párt megkapja a hatalmat és kikiáltja az egypárt rendszert.
    Az emberek meg nem azt momdják, hogy minek báncsák szegényt, a többi párt volt lusta, miért nem ők lettek az elsők.
    Érted? Ez hülyeség.

    Ha elvileg piacgazdaság van akkor, hogy a fenébe sajátíthatja ki egy cég monopolisztikusan az összes fontos piacot meghatározó szabványt?
    "Mer' ő volt a legügyesebb!"
    És akkor már mindíg így lesz? Más labdába sem rug?

    Az hogy a M$ mennyire tohonya, pont a FF bizonyítja. Kicsi, gyors(abb), stabil(abb) de valljuk be őszintén alapvető innováció nincs is benne.
    Alap esetben a PC piacon az IE részesedése 100%, hiszen az OS "része". Na ebből az M$ egy év alatt 10-20%-ot elvesztett.
    Gratula.

    De nem érdekli, mert külön az IE neki nem jelent bevételt. Azt a pénzt amit esetleg egy jobb böngésző és más segédprogik kifejlesztésére költhetne, és ezzel jó pár progizó megélhetését biztosíthatná, szépen eljácca a konzol piacon, hatékonyan fejleszti belőle az igazgató tanács magánvagyonát, akik jobb esetben jótékonykodnak belőle.

    Ezt a pénzt mind a PC iparból szipkázza ki, és esze ágában sincs visszaforgatni.
    Csak így gondolom, hogy egy "csöppet" akadályozza a fejlődést.

    A Visztula meg jó példa a megaprojektekre. Mindenki arrá vár, már 3-4 éve. Konkrét dolgokat talán egy éve lehet róla tudni, erre év végén kiadják. A M$ eddigi termékeit ismerve mindenki jobban teszi ha megvárja az SP1-et. Év végén a cégek sem fogják már betervezni a beszerzését. Szal csúszott még egy évet.

    Egy normális piacon ilyenkor minden M$ partner egy hívatalos hangvételű levélben megköszönné a sok évi gyümölcsöző együttműködést, BG további munkájához sok sikert kívánna, és tájékoztatná őket, hogy nagyon sajnálják de a következő évtől kénytelenek a konkurencia termékeit használni.
    Ez ma, 2006-ban sajna scifi.
    Ennyit a piacgazdaságról.;(
  • Gerygrey
    #41
    Például régebben, az IE6 megjelenésekor olvastam egy cikkben, hogy a Microsoft valamelyik főmuftija szerint a felhasználóknak nincs szükségük több böngészőlapos böngészésre, ezért nem került bele az IE6-ba ez a feature. Kérdem én, ezt milyen jogon lejentik így ki? Én, aki ezt a funkciót hasznosnak tartom, és ma már nem lennék meg nélküle, nem számítok felhasználónak? Hát igen, Microsoft-böngésző felhasználó ezekután már sosem leszek, az biztos. Hajrá tűzróka :)
  • Skynet85
    #40
    Na az FF anno mikor megjelent még a csapból is az folyt 10 pop up ablakból 9 FF reklám volt nyugi nem jelenítette meg az I.E csak láttam a tiltott ablakok listájám:P:) lényeg azért oda is kell a rekélám de nincs is vele semmi bajom csak ne mondj olyat ami nem fedi a valóságot.

    Egyébként én is szeretem az opensource progikat, de azért az bátór kijelentés hogy az M$ visszaveti a PC piacot igaz, hogy erőszakosak és törtetőek na, de könyörgöm manapság ki nem az?:)

    Jegyezzük meg azt is hogy az M$ sem ugy volt hogy akkor ,,lőn az M$" valahonnan elindult, befutott, és most uralkodik valahogy nem tom ezét megvetni őket szerintem ha hasonló helyzetben lennél Te sem hoznál más döntéseket és azért mostanság az M$ rengeteg olyan dolgot ponzorál amiben sokmindenki lát fantáziát.

    Azt meg fejsd már ki, hogy egy estleges M$ ,,mega projekt bukás" miért is veti vissza az iparágat mert ha ez tényleg így van akkor ebből csak az jön le hogy mindeki az M$-re vár mint egy messiásra, de remélem ez azért nem így van...

    Na most tuti megkapom, hogy M$ fan vagyok ám legyen, de én tényleg ezt gondolom
  • NEXUS6
    #39
    Lehet tökéletesen kivitelezett marhaságokat csinálni, csodálatosan megszervezett személyügyi, pénzügyi, logisztikai háttérrel.

    A M$ sajna tönkrevágta a PC piacot. Ami viszont azt is jelenti, hogy neki sincs semmi visszajelzése arról, hogy melyik fejlesztése haladó és melyik f.szság. ráadásul egyre nagyobb megaprojektekben gondolkodik, aminek csődje évekre visszaveti az egész iparágat.

    Az opennél azonnal ott az igény és a megoldás egy helyen, az internetet felhasználva minimális háttérrel meg lehet kezdeni a fejlesztést!
    A progi alapvető kritériuma meg nem az hogy mennyire éri meg, hanem hogy működik-e jobb-e mint az előző verzió.
    Itt egy proginak nem kell marketingesen, monumentálisan látványosnak lennie, hogy eladható legyen, elég ha megfelelően működik;)
  • Sanyix
    #38
    És ha 0,5 %-a van az operának mivan? A piaci részesedés nem a minőséget jelzi... inkább azt hogy mennyire reklámozzák, sőt szerintem a piaci részesedéssel, fordítottan arányos a minőség, én így tapasztaltam...
  • Alfa Of NS
    #37
    "A honlapon található ismertető szerint az első helyezett 5000 dollár értékű bónt kap, amellyel az erre a területre szakosodott áruházlánc üzleteiben vásárolhat be. A második helyezett 45 hüvelykes LCD szörnyeteggel gazdagodik, míg a harmadik egy Alienware média center PC-t vihet haza."

    Kisse ugy tunik, mintha forditott sorrendben jarnanak jol a nyertesek
  • DjDano
    #36
    A te tökéletes Operád 5. helyen áll a böngészők között 0.5 %-os részesedéssel, még a Netscape is megelőzi...

    A FF 10% felett van és folyamatosan növekszik!