566
Használtautó
  • rajkonnen92
    hello tudna nekem vki segíteni? szabolcs megyén belül keresnék alkatrészt egy mitsubishi eclipse eagle talon tipusú autóhoz 2000 ccm amerikai stílusú kivitel 1995 évjártú. kellene bele egy vezérlőegység, felső holtpont jeladó. ha valaki tud mondani nekem weblapot v e-mail címet esetleg bontót szóljon. köszönöm
  • ffxi
    Mennyire megbízhatóbb ilyen országoshálózattal rendelkező autókereskedésnek? 2-t ismerek: AAA és Welt, ha van más is szóljatok. Na de egy ütője van, hogy a legközelebbi kirendeltségük 70km-re van tőlem :(. Szal azoknál mennyire jobb mint a pitiáner kereskedőktől? Nem beszélve naon sok autó tecik a hasznaltauto.hu-n, de át kell utazni az egész országot

AmÚgy 1-1,5 misiért vennék családit verdát
  • pszihopata
    Úgy értem,hogy amelyik kocsira szereltek,azzal vonszoltak is v.mit,ami a kuplung/hajtáslánc fokozotabb öregedését elősegítí.

Míg egy 4.0 Td land cruiser tervezésénél ezt is figyelembe vették,a 1.3-as kisautónál nem hiszem hogy a tervezők sokat agyaltak volna,hogy ez magyarországon bőgő motorral majd hogy viszi a hegyre a szőlőprést,vagy betonkeverőt.
  • ffxi
    Instabilnak találod? :S
  • pszihopata
    A vonóhorog sem túl bíztató rajta.
  • ZsirosKenyer
    miért mit kérdeztél? ha berág egy kérdésre akkor már rég gyanús, felejtsd el. Amúgy érdemes mindenre rákérdezni még arra is amit leírt a hirdetésben - csak a kontroll kedvéért. Ha egy kicsit is lelkiismeret talán nem fog hazudni de a döntő úgyis a személyes megtekintés lesz.
  • ffxi
    Sztetek ez naon mézes csalógató?
    Ignis

Ízé felhívtam a kereskedőt, de vhogy rossznapja volt és egy ''ne fárasszuk már 1mást, visszonthallásra!'' [lerakta]

Ez az első ''kocsi bizniszem'', még tapasztalatlan vok, mondjátok már mit szabad és mit nem szabad kérdezni, amikor felhívom a tulajt/kereskedőt. Lehet, hogy csak őszinte akartam lenni és ezért rágott be rám? :@
  • ffxi
    Én csak 1-1,5 misi között családi kocsit szeretnék venni (hitelre). Ez olyan nehéz. Főleg az ilyenek miatt, hogy kilóméteróra csalás+szervízkönyv hamísítás. Hmmm... el is megy az ember kedve
  • pszihopata
    Ha nem hamisított a szervízköny,akkor valós km.

Volt botrány régebben egy merci szalonban,/nevet nem írok/,pénzért árulták a pecsételt szervízkönyveket utólag.

Itt semminek sem szabad hinni,akkor nem érhet csalódás!
  • Vlala #237
    Az, hogy a javításokat, karbantartásokat bevezették egy szervizkönyvbe, a szervíz aláírásával igazolja a munkát, tehát vissza lehet keresni, hogy mikor, mit cseréltek, javítottak az autón, és mennyire volt karbantartva.

(Régebbi autóknál, sokan inkább Epokitt+házi kóklány munkát alkalmaznak, hogy megspórolják a szervizköltséget, ezzel rendszerint hazavágják az autó állapotát)
  • ffxi
    Nézem a hasznaltauto.hu-n és vannak olyanok, hogy szervízkönyves. Az mit jelent? Valós a kilóméteróra mutatása?
  • pszihopata
    Természetesen!És még nem is büntethető,miért ne csinálnák,ha így többet kapnak a kocsiért?
    A kereskedők nyugaton is gyakran megteszik,főleg akik a kelet-európai vevőkre álltak rá,de a többi is,ha haszna van belőle.Aki meg ragaszkodik a szervízszámlákhoz,vezetett szervízkönyvhöz,az csak drágábban kaphat kocsit./de lehet hogy a végén ő jár jobban/
  • ffxi
    Még a 4-5 éves kocsiknál is csinálják?
  • pszihopata
    Ha kereskedő akkor 99%.Ha magánszemély de kintről behozott szintén 99%.Ha mo-i kocsi akkor talán nincsen pörgetve,de sokszor felajánlják a szervízben a tulajnak,hogy jó pénzért visszatekerik.

• ffxi
    Használtautó vételnél hány %-ban van kilóméteróra csalás? Mondjuk a hasznaltauto.hu-n?
  • fifi
    jaja
  • Coolfox
    mert ez pl okirat hamisítás. szal ha pár év a dutyiban megfelel akkor nyugodtan.
  • ffxi
    Mért ne?! Kibaszott velem :S
  • vezérszuszu
    Sziasztok!

Tudna valaki néhány tapasztalatot írni a Peugeot 206 SW-ről? (1.4 HDI)Megbízhatóság, szervízigény, teljesítmény....

Előre is köszi!
  • mark oh
    sziasztok.hozá jutotam egy banki lefoglalt kia sephiához(olcson).de van egy két gond vele,persze semmi sem tökéletes.azért irok mert hátha van aki tudja,hogy HONNAN SZEREZHETÖ BE egy 98-as sephia felsö müszerfal boritás,mert az nagyon csunya.elöre is kösz
  • fifi
    NE!!!
  • ffxi
    Akkor én is meghamísítom a köcsögnek az üzemben tartó jog nyilatkozatát. És kvittek vunk.
  • fifi
    lehet hogy a köcsög úgy írta át, hogy te vagy üzembentartó?
    az szopó, mert akkor egyszer tuti meghamisította az aláírásodat...
    kérd az illetékes okmányirodát, hogy azt az adatlapot, amin a mókus átírta a kocsit, emiatt mutassák már meg...
  • ffxi
    Kérek is segírséget.

az a helyzet, hogy eladtam a kocsimat. És a szemét új tulaj, autópályán ment matrica nélkül. És most tőlem kérik a pótdíjat. Beküldtem nekik az adásvételit Önkormányzati hitelesítéssel. De akkor is vmi ilyen szöveggel cáfolják:

Az xy rendszámú gépkocsi tulajdonosaként, üzemben tartójaként Önt nevezte meg, és a Rendelet előírásai alapján a pótdíj megfizetésére a gépjármű hatósági nyilvántartás szerinti tulajdonosa, üzemben tartója köteles megfizetni.

Dehát ott a szerződésben már nem és bevittem az Önkormányzatba is
  • fifi
    akkor bezony össze...
    át kell írnod...

suxxx
  • holang
    Szia

Köszi csak sajna az önkormányzatnál azt mondták, hogy semmiképpen nem tudom így eladni, át kell iratnom, mert hiába a 15 határidő, ráadásul régi tulaj leadta az adásvételit.Megszívtam. esetleg még valami ötlet? Összefutnak a szálak az önkormányzatnál?
  • jadika
    ezt nézze meg mindenki:

http://trabinevelde.hu/latog.php?id=955558
  • fifi
    nincs töltésed...
    generátorod gatya, vagy jobb esetben a generátor ékszíjj szakadt el...
  • ffxi
    HELP!!!
    Az akksi kijelző állandóan ég, még akkoris, ha jár a motor. Mi tévő legyek? Lada 2105-öm van.
  • fifi
    nem érted... hihetetlen...

a te nevedre nem kerül az autó, csak azéra aki megveszi tőled... te is tulaja voltál, de nem kötelező átírni 15napig asszem/ADDIG MEHETSZ CSAK SIMÁN ADÁSVÉTELIVEL/
    aki meg TŐLED megveszi az átírja a nevére. csak ilyenkor az ilyen "köztes" tulajtól is szokta kérni adásvételit, az autó előéletélt ellenőrzendő, mert ugye te az új tulajjal kötsz adásvételit, viszont a forgalmiban az a mókus van akitől TE vetted...

értesz?
  • holang
    Szia

Köszike és akkor kell a régi tulaj is vagy hogy megy ez, bocsi a sok süket kérdésért, abszolult nem értek hozzá.?
  • fifi
    hová valósi vagy?
  • pszihopata
    Vegyél külföldön háznál!De ha töri a németet,hagyd ott!
  • TommoT
    Hello!
    Szeretnénk hát használtautót venni, de mivel nyílvánvalóan ebben a kategóriában a behozott kocsik 99% kilómétere vissza van tekerve, ezért itt érdeklődöm, hogy bmw 320d (3-4-5 éves) kategóriában milyen cégeket tudtok ajánlani, akik megbízhatóak? előre is nagyon köszi!
  • ribi
    Használt autók, motorok! Nagy választék!
    Itt is kereshetsz:
    www.helyiapro.hu
  • fifi
    éppen azt írom, hogy NEM lesz dupla átírás, ha 15 napon belül vagy... de okmányirodát azért kérdezz, mennyi ideig lehet "nem átírni" akocsit...
  • holang
    És akkor duplán kell az átírást fizetni? Ki veszi így meg?
  • fifi
    eladod és kész...
    max az okmányiroda kérni fogja az új tulajtól azt az adásvételit amin te vetted... de arra figyelj, hogy asszem most 15 naP az átírási határidő, tehát ez időn belül legyetek...
  • holang
    Sziasztok

Segítsetek légyszi, vettem egy kis használta autót (Samarát) nincs is vele semmi gond, pöpec megy alig van benne km 58000 ahhoz képest, hogy 14 éves, a gondom az, hogy még nem irattam át (1hete vettem vizsgy nélkül) most akartam átiratni és levizsgáztatni, csak épp halál eset történt a családba és nem hogy erre nem maradt, de még az is jól jönne, amennyiért vettem. Hogy lehet így eladni, vagy mit lehet tenni? Írjatok légyszi.
    Köszi Heni
  • Adler
    Teherautót csak ujjat, semmi mást, tudnék mesélni:)

Igen hallottam, de ezért is irtam, hogy sokat meg kell nézni, de irtam az összeget is, amiből ki lehet pofozni, még mindig a legolcsóbb megoldás.