2850
Paksi SE
  • Gil1975
    kicsit pozitívabb hozzá állást kérnék:))
  • Gil1975
    Zováth helyett Montvai,két csatár....remélem több gól
  • McFrost
    nem fog , mert nem
  • Gil1975
    Az Újpest ellen fel tudtunk állni,sikerülni fog most is...remélem
  • Gil1975
    ne adjuk még fel!!!
  • McFrost
    simán leszopunk , fasz játékkal!
  • Gil1975
    nem erre számítottam,de még van idő játszani kell,az Újpest ellen bejött
  • EOX
    ááh, elmegy a meccs:(
  • McFrost
    na nem is érdekel!
  • McFrost
    ugyan ez volt a múltkori pihenőnél is....
    q..va jó meccs UTE ellen most meg fika...
  • Gil1975
    Már 0-2
  • Gil1975
    Roszkor jött a két hét pihenő,már pont lendületet vett volna a csapat .
  • Gil1975
    helyzet az van de gól az sajnos még nincs!!!
  • McFrost
    persze 2 ziccer után kapunk megint levent gólt , a tököm kivan b+ , hogy nem vagyunk képesek gólt lőni és saját magát szopatja a csapat!
  • Gil1975
    Vezet a REAC:((((
  • McFrost
    vezet a REAC : Cseri
  • McFrost
    elképzelhető:D
  • Gil1975
    Az NSO 600 nézőt ír...,én látatlanban megtippelem 500-an vannak:)))
  • McFrost
    ha győznénk , leszakadna a Vác és a REAC
  • McFrost
    nb1.hu szerint 400 néző van :O
    és ha jól tudom ebből 1 busznyi paksi
  • McFrost
    jajj de nehéz lesz....
  • EOX
    1' Elkezdődött a mérkőzés. Az első támadást a Paks indíthatta.
  • Zsuzsy
    Akkor már írtam volna
  • McFrost
    vannak-e önálló gondolataid is?
  • Zsuzsy
    REAC-Paks

Meccsmérleg:
    A két csapat még nem találkozott egymással.

Sikeres edzőmeccsel hangoltak
    A REAC szerdán a Megyeri úton, Újpest ellen 0–0-s, vagyis sikeresnek ítélhető edzőmérkőzéssel készült az újonc Paks elleni találkozóra. Mindkét együttes a lehető legerősebb összeállításban lépett pályára, de Aczél Zoltán vezetőedző két fiatal tehetségnek, Délczeg Gergelynek és Kiss Tibornak is játéklehetőséget adott. Két hete esett át porcműtéten Kovács Attila, a paksiak 25 esztendős kapusa, de már elkezdte a könnyített edzéseket. Visszatéréséig a 39 éves, rutinos, ám még mindig jól védő Bita László helyettesíti.

• Zsuzsy
    Budapest, október 13., 16.00 A fővárosiak számára az életben maradást jelentené a győzelem.

Budai II László-stadion, szombat, 15.00

Aczél Zoltán (REAC): - Nem kell túlragozni, hatpontos meccs, nagyon sok minden eldől ezen a mérkőzésen. Létkérdés a három pont számunkra, nem hibázhatunk többet. A Paks nagyon masszív csapat, és ezt már többször is bizonyította.

Lengyel Ferenc (Paks): - Abszolút háromesélyes a mérkőzés, és mi a ránk érvényes két esélyünket szeretnénk meglovagolni és kihasználni. Számítunk rá, hogy a REAC hazai pályán mindent megmozgat a győzelemért, hiszen számukra is létkérdés a három pont. Úgy érzem, hogy ezen játékára felkészültünk, ezért képesnek tartom a csapatomat a pontszerzésre.

Várható kezdőcsapatok
    REAC: Farkas B. - Horváth G., Cseri, Pusztai, Makra - Somorjai, Kapcsos, Bárányos, Polonkai - Torma, Nyerges.
    Paks: Bita - Molnár Z. - Salamon, Horváth S., Barics - Belényesi, Kiss T., Tamási, Mészáros, Báló - Montvai
  • Zsuzsy
    Labdarúgás - Hatpontos meccs következik

A labdarúgó Borsodi Liga 9. fordulójában csapatunk a REAC otthonában lép pályára. A találkozó előtt vezetőedzőnket, Lengyel Ferencet faggattuk.

– Hogy telt a kéthetes szünet?
    – Jól jött számunkra, hiszen több sérült- és beteg játékosunk is felépült. Mindössze ketten, Csehi Tamás és Kovács Attila maródiak, utóbbi műtétje után már könnyített edzésmunkát végez.

– Milyen a hangulat most, az Újpest elleni bravúros 1–1 után?
    – Remek a hangulat a csapat háza táján. Örülök neki, hogy szép számú nézősereg előtt úgy játszottunk döntetlent a lilákkal, hogy olykor játékban felül is múltuk az NB I egyik meghatározó csapatát. Büszkék lehetünk arra a teljesítményre, amit különösen a második félidőben nyújtottunk.

– A REAC sereghajtó, de legutóbb Pécsett is ikszelt, márpedig mi mostanság rendre alulmaradtunk a PMFC-vel szemben az edzőmeccseken.
    – Háromesélyes találkozó következik. Pontot, pontokat akarunk szerezni a fővárosban, s ha eddigi játékunkat játsszuk, ez sikerülhet is. Jó lenne győzni, hiszen egyik riválisunkat tudnánk leszakítani az esetleges sikerrel.

• Zsuzsy
    Várhatóan öt középpályással játszunk

Csapatunk a REAC ellen minden bizonnyal az 1-4-5-1-es felállást választja.
    A szombaton 15 órakor kezdődő összecsapáson, amelyet Iványi Zoltán vezet a: Bita L.– Molnár Z., Salamon, Horváth S., Barics P.– Kiss T., Zováth J., Tamási G., Mészáros I., Báló– Belényesi M. tizenegyet küldi harcba Lengyel Ferenc.
  • Zsuzsy
    Kokó már lábadozik:

Nemrég műtéten esett át kapusunk, Kovács Attila, aki az első hét mérkőzésen csapatunk egyik legjobbja volt. Kokó már megkezdte a könnyített edzéseket, egy ideig azonban csak szurkolóként lehet jelen csapatunk meccsein:

– Nehéz a pálya széléről buzdítani a fiúkat, hiszen azt szeretem, ha én is hozzá tudok tenni a csapat játékához. Bita Laci remekül helyettesített az Újpest ellen, van annyira rutinos kapus, hogy bravúrokkal segíteni tudja az együttest a jó eredmények eléréséhez. Nem lesz könnyű dolgunk szombaton a REAC ellen, hiszen egyrészt idegenben játszunk, másrészt ellenfelünk sereghajtó, így kettőzött erővel fog hajtani, de mindent egybevetve hiszem, hogy helyt tudunk állni és megszerezzük legalább az egyik pontot. Persze elégedettek csak a győzelemmel lehetnénk, akkor ugyanis lépéselőnybe kerülnénk riválisainkkal szemben és még jobb hangulatban várhatnánk a ZTE elleni összecsapást – mondta honlapunknak Kovács Attila.

Ha már Kokó szóba hozta, érdemes tudni, hogy a ZTE elleni összecsapásunkat október 21-én, szombaton 14.30 órakor játsszuk. Jegyeket jövő hét csütörtöktől lehet elővételben megvásárolni az éllovas elleni találkozóra!

• laslandes
  • McFrost
    lap alján van egy összefoglaló videó
  • McFrost
    elég csak verni:)
  • EOX
    a reacot alázni kell!:)
  • McFrost
    A 3 kedvencem:Kiss-Tamási-Báló

persze a többieket is csípem:)
  • McFrost

API GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
  • McFrost
    A válogatott törökök és máltaiak elleni mérkőzése miatt két hétig szünetel a bajnokság az NB I-ben. Csapatunk legközelebb október 14-én a REAC otthonában lép pályára.

Az MLSZ-ben közben elkészítették a 10. és 11. forduló párosításait: október 21-én 14:30-kor fogadjuk a Zalaegerszegi TE csapatát, míg október 28-án Sopronban lépünk pályára 18 órakor.

A teljes program

10. forduló,

október 20., péntek:
    DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK 19 ó

Október 21., szombat:
    FC Tatabánya-MTK Budapest 14:30 ó
    Paks-ZTE FC 14:30 ó
    FC Fehérvár-Budapest Honvéd 18 ó
    Vác-Győri ETO FC 18 ó
    Vasas-REAC 18 ó
    PMFC Pécs-Plaza - FC Sopron 18 ó

Október 23., hétfő:
    Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 18 ó

11. forduló,

október 27., péntek:
    MTK Budapest-FC Fehérvár 19 ó

Október 28., szombat:
    REAC-Kaposvári Rákóczi 14:30 ó
    Győri ETO FC - DVSC-TEVA 15 ó
    FC Sopron-Paks 18 ó
    Újpest FC-Vác 18 ó
    Budapest Honvéd -PMFC Pécs-Plaza 18 ó

Október 29., vasárnap:
    Diósgyőri VTK-FC Tatabánya 17 ó

Október 30., hétfő:
    ZTE FC-Vasas 18 ó
  • McFrost
    A Paks értékes 1-1-es döntetlent játszott az Újpest ellen a 8. fordulóban, így viszonylag jó szájízzel kezdhette meg a kéthetes szünetet. Az NB I-es csapatok nagy része beiktatott egy felkészülési mérkőzést erre az időszakra, Lengyel Ferencék azonban inkább regenerálódással, könnyített edzésekkel, taktikai variációk begyakorlásával készülnek a következő fordulóra.
    - Kapóra jött ez a pihenő, így legalább van idejük felépülniük a sérülteknek és a lázas betegséggel bajlódó játékosaimnak - mondta a vezetőedző. - Bízom benne, hogy Barics, Zováth és a régóta sérült Kóczián illetve Csehi is rendbe jönnek a szünet alatt.
    nb1.hu

én már szeretném látni Csehit a szélen robogni!
  • McFrost
    ja, Nógrádi van elől és Api balra félig:)
  • Zolcsi01
    nekem meggyőződésem, hogy az újságba viszont nem az ő képe van
  • McFrost
    BORSODI LIGA, PAKS–ÚJPEST 1–1. Varga László: „Mindig góllal segíteném a csapatot”
    „Api” csak egy van

Nemzeti Sport Napilap Pietsch Tibor - 2006-10-02 00:18 Utolsó módosítás: 2006-10-02 00:18
    Meseszerű a történet: a szombati Paks–Újpest bajnokin a 39. élvonalbeli mérkőzésén beszálló, 39. életévében járó Varga László harmadik első osztályú góljával a 88. percben mentett pontot a hazai csapatnak a lilák ellen.

Paks–Újpest 1–1. A döntetlenre végződő mérkőzés hősét, a paksi egyenlítő gól szerzőjét, Varga Lászlót a város negyede a helyszínen ünnepelte (a húszezer paksi lakosból majd’ ötezren töltötték meg a stadiont), miközben a tudósító – a támadó becenevére utalva – csak azt állapíthatta meg: „Api” csak egy van.

– Paksi kollégámtól tudom, a család mellett a horgászás a szenvedélye. Ha választania kellene egy tízkilós ponty vagy egy élvonalbeli gól közül, sokáig töprengene?
    – Egy másodpercig sem: a pontok mostanság fontosabbak, mint a pontyok – felelte a Tolna megyéhez szekszárdi születése miatt is ízig-vérig kötődő támadó. – Különben is, a folyóparton ritkán van szerencsém, hiába teszek szert profikat idéző felszerelésekre, csapattársaim nagy örömére, így sem harapnak a halak.

– A pályán jobban ment. Edzője azzal az utasítással küldte be, hogy egyenlítsen?
    – Ha Lengyel Ferenc beállít, nem azért teszi, hogy növeljem élvonalbeli fellépéseim számát. Még azt sem mondja, hogy feltétlenül gólt kell szereznem, csupán azt kéri, hogy tegyek hozzá valamit a játékhoz. Szívem szerint mindig góllal segíteném a csapatot, de ha ez nem jön össze, igyekszem a lelkesedésemmel, a küzdeni tudásommal némi pluszt adni, vagy legalább testközelből biztatni a srácokat.

– Szombaton „biztató” teljesítményt nyújtott: pontos fejese döntetlent ért. No meg egy sárga lapot…
    – Jogos volt a figyelmeztetés, hiszen a nagy ujjongásban a fejemre húztam a mezem. Mentségemre szóljon, hogy készültem rá.

– Éppen itt az ideje, hogy megmagyarázza a szerelése alatt viselt pólón virító „Irány, Bikács!” feliratot.
    – Kérem: az MTK elleni bajnokit megelőzően Bikácson voltunk összetartáson, és miután hazaértünk, nem győztem áradozni a feleségemnek az ottani ötcsillagos szállodáról. Ő persze rögtön azt kérdezte, mikor viszem el oda, mire én felelőtlenül rávágtam: majd akkor, drágám, ha megint gólt lövök az NB I-ben. Tessék, most mehetek Bikácsra. Csak a négy lányom, Tekla, Niki, Kyra és Szabina felügyeletét kell még megoldanunk. Már előre tudom, abban a néhány napban nagyon hiányoznak majd a gyerekek. Szeretem, ha ott csicseregnek körülöttem.

– Azt nem kérem, hogy a hét végi góljának történetét elevenítse fel, de kíváncsi lennék arra, emlékszik-e a korábbiakra.
    – Nehéz elfelejteni azt a kettőt. Ami az elsőt illeti: 1990-ben igazoltam a Vasashoz, ám fél év múlva továbbadtak a Volánnak. Erre mi történik? A következő Volán–Vasason én rúgtam az egyik gólt, így nyertünk négy kettőre. A másodikat már veszprémiként értem el a Siófok ellen: egy szögletet követően Fischer Pál kifejelte a labdát, én pedig kapásból rálőttem, és ezzel győztünk egy nullára.

– No lám, csupa fontos gól fűződik a nevéhez.
    – Kár, hogy csak három. Holott edzéseken rengeteget gyakoroljuk a támadások befejezését, ám a meccseken rendre elbaltázzuk a helyzeteket. Ilyen szempontból az újpesti Kovács Zoltán példa lehetne mindanynyiunk előtt. Szombaton is ültünk Fehér Attilával a kispadon, és azt figyeltük, hogy „Kokó” minden idegszálával a gólszerzésre koncentrál. Amikor pályára léptem, bennem is az volt: mindenáron a kapuba kell találnom. Fantasztikus érzés kerített hatalmába, amikor tudatosult bennem, hogy sikerült.

– Nem azért kérdezem, mert elmúlt már harmincnyolc, de meddig bírja még?
    – Addig futballozom, amíg a Jóisten erőt ad hozzá. Egy olyan délután, amilyen a szombati volt, hónapokkal hosszabbíthatja meg a pályafutásomat. Megkérném, írja le: a gólomat Bencsik Miklósnak szeretném ajánlani. Ő korábban hosszú éveken át volt a Paks szertárosa, már sajnos nincs köztünk. Mindent megtett a PSE-ért, de óriási Újpest-drukker volt, szerintem az ereiben lila vér folyt. A meccs előtt kimentem a temetőbe, vittem a sírjára három szál virágot, és elmondtam, mennyire bánt, hogy nem élhette meg az Újpest paksi vendégjátékát. Búcsúzóul csupán azt kértem tőle: ne kapjunk ki kedvenc csapatától. Remélem, nem haragszik rám, hogy az én gólommal lett döntetlen…

nso.hu

yipííí API!!!!!!!!!