522
-
#202 eddig három pilóta mondhatja el magáról hogy a karrierje során valamennyi Chasenek a tagja volt. nos ök most is rajta vannak a képen:
Mark Martin
Matt Kenseth
és Jimmie Johnson. -
#201 akkor álljon itt is a Chase jelenlegi mezönyének csoport képe:
Jeff Gordon: rögtön a kupa mellett jobbra, álló sor.
Jimmie Johnson: Jeff mellett
és Kyle Busch: elöttük guggol
-
#200 persze nemgond, a Dale Sr. fizetési adatot itt találtam -
Dougie #199 igazából nem értek ehhez, de azt nem értem, hogy lehet a 2. oldal számításai alapján pl. 1970 és 2005 között 5-szörös-től 12-szeresig a dolog (bár valószínű többtényezős a dolog és nem mindegy, hogy mit veszünk figyelembe)
és gyanítom, hogy így is csak durván megközelítőértéket kapunk... -
Dougie #198 inflációs kalkulátorok
01
02 -
Totya000 #197 Érdekelne az a pontos link, ha nem gond, mert kiváncsi vagyok a különbségekre. -
#196 a jó kis infláció szépen látszik.
hát az én forrásom a nascar.com volt -
Totya000 #195 A racing-reference szerint Jeff Gordon a Cup-ban csak a pontversenyeken eddig 79.211.723 dolcsit keresett. A Busch-ban 73 versenyen 804.576 dollárt kapott.
Ugyanez az oldal azt írja, hogy Dale Earnhardt 676 Cup Szériás pontversenyen 42.001.697 dollárt nyert. Ebben nincs benne a Shootout és az All-Star. A Busch Szériában Earnhardt 136 versenyen 889.326 dolcsit keresett.
A nagy Richard Petty 1185 Cup pontversenyen 8.541.210 dollárt keresett. -
Totya000 #194 Meg kellene nézni, hogy az adott években mennyit is ért a dollár és az idei évre kiszámolni a jelenértékét. :-) -
Dougie #193 beleszámoltad az inflációt is? -
#192 pár szót Jeff Gordon jövedelméröl: (ha megengedtek)
szóval a legtöbbet furcsa mód, tavaly kereste 6,855,440 dollárt, amikor nem ment neki valami jól, de ezt Totyával megbeszéltünk hogy miért is lehetséges, de akkor álljon az Ö szavai itt mégegyszer.: Jeff Gordon mivel nagysztár a NASCARban ezért Ö jóval több pénzt kap ugyanolyan helyezésért mint akár egy újonc vagy egy karrierje elején lévö versenyzö.
a legkevesebbet pedig 1993ban kereste amikor is 30versenyen 623,855 dollár ütötte a markát. bár ekkoriban még a dollár is többet ért...
na most összesen olyan 60-61 millió dollárt kereshetett eddig pályafutása során, amely egész pontosan 462 versenyt takar.
aki ennek a közelébe érhet, hát az Dale Earnhardt aki 27 milliót keresett mintegy 670versenyen.
hát azért nemsemmi... -
#191 Jeff Burton gyözelmének én is örülnék bár sajnos nembiztos hogy megnyer(het)i. merthát miért nem nyert eddig már? most már elég idös és rengeteg a feltörekvö fiatal: pl Hamlin, Kahne.
de ezt az elméletet meg is lehet cáfolni ha arra gondolunk hogy Dale hány évesen nyerte az utolsó bajnoki cimét, mindenestre meglátjuk. Én csak azt nem szerettem volna hogy ha Stewart nyerje, de ez már nem is következhet be. -
Totya000 #190 Olyan nyerjen, aki még nem volt bajnok. Martin és J. Burton bajnoki címe lenne a legszebb, szerintem. Ők régóta küzdenek érte. Nekik örülnék a legjobban. -
#189 mondjuk két pontal lecsúszni egy bajnoki cimröl rosszabb mint egy ötödik hely, nem? már nem anyagi vonatkozásra gondolok...
na de remélem megnyeri;)
te ki gyözelmének örülnél legjobban? azért azt nemhiszem hogy mindegy lenne hogy ki nyeri. -
Totya000 #188 Ezt hogy érted?
Rosszabbnak ítélnég meg J.G. második helyét év végén, mint egy ötödik helyet? -
#187 akkor a Mark Martinnal milett?:S -
#186 semmibaj, elöfordul:)
köszi az infokat.
hát remélem valami jobb eredmény összejön neki idén, bár az sokkal rosszabb, hogyha éppen lecsúszik a bajnoki cimröl,mintha mondjuk 5.lett volna. meglátjuk én szerintem ha az autó rendben lesz akkor nem lesz vele sem gond... kiváncsian várom már a chase-t. és remélem végén Jeff fog örülni. bár az idei teljesitmény alapján Kahne,Kenseth és Johnson is megérdemelné a kupát... -
Totya000 #185 ...Kansas, Talladega, Charlotte, Martinsville és Atlanta). Viszont a Chase utolsó három pályáján még nem tudott nyerni eddig Gordon (Texas, Phoenix és Homestead)... de erre is van optimista válasz: Gordon idén a négy pályából, ahol nyeretlen, egyet már kihúzott, méghozzá Chicagoland-et.
(fáradok, bocs.) -
Totya000 #184 Bocs, nem ide akartam!
De, ha már itt járok...
Jeff Gordon jó eredményeket vár a csapatától a Chase-ben, amire van is oka:
Az eddigi 75 győzelméből 30-at a Chase első 7 pályáján szerezte (New Hampshire, Dover,
-
Totya000 #183 Richmond top10 tipperedmények :
1.Carti & TSanyi : 10-10 pont
3.STF0131 : 9 pont
4.MrSpock & Totya : 8-8 pont
6.gordon 24, KimIce & robotnyk : 7-7-7 pont
9.Dougie, Jeff Gordon & Zetterberg : 6-6-6 pont
12.ChevyG, TheDreamingTree & Tihy : 4-4-4 pont
15.Dietrich/Nicko, Dinsdale, dodgecharger, Laffite, Minstrel, p3t33, Redvin & spedway : nem tippeltek -
#182 3-an benntvannak,a jelenlegi forma szerint Kyle a legjobb.De ugye a chase más.Szerintem Jimmie felfog támadni ismét!Aztán remélem Gordonnak nemleszenk ilyen versenyei mint a mai.Jó autó,és akkor kezében a kupa! -
#181 Ma kiderült a Chase összeállitása:
Kyle Busch, Jimmie Johnson, Jeff Godon mind bejutott a Chasebe.
A hendrick Motorsports másiik két embere Terry Labonte és Brian Vickers sajnos lemaradt erről a dologról.
Ugyhogy a Csapat szempontjából három emberke küzdhet a Nextel Cupáért!!!!!
Hajrá Hendrick-esek!!!!!!!!! -
#180 Stewartot nem birom annyira, úgyhogy nembánnám ha helyette Kahne jutna be a Chasebe. meg különben is, az a legjobb ha minden évben más nyeri a bajnoki cimet: legutóbb Jeff Gordon tudott duplázni 97/98ban, azóta senki. de jobb is, ha Stewart nem jutna be akkor ez a sor tovább folytatódna.
csapatsorrenddel kapcsolatban igazad van, teljesen egyetértek, nincs is annál rosszabb ha valaki egy megnyert futamot átad a csapat másik versenyzöjének, mondván neki még van esélye a végsö bajnoki cim megszerzésére... -
Totya000 #179 Hamlinért most nem aggódom, mert 2. lett a tavaszi versenyen Richmondban. Inkább Stewartot akartál írni, nem?
Kahne nem most kezd el hajtani, szerintem, inkább a 20. (Pocono) és a 21. (Brickyard) versenyen becsúszott 31. és 36. helyei miatt csúszott hátrébb és azt próbálja kijavítani. Hajtott Ő végig, de a változatos eredményei miatt nem lett elég erős az átlaga.
Kyle sikers Chase-es szereplése inkább csak megérzés, nincs különösebb statisztikám rá most.
A csapatsorrendet felejtsd el. :-) Nem fog senki sem lelassítani a célvonal előtt a másik kedvéért. El tudod képzelni, hogy az amerikai közönség mit szólna ehhez? Egy hétig nem vennének levegőt a meglepetéstől. Kimennek a versenyre, élvezik a csatát, esznek, isznak, majd felállva örjöngenek az utolsó körben és XY lelassít és elengedi a másikat. Elképzelhetetlennek tartom. Sőt, ha kell lebumpolják egymást vagy "festést cserélnek" menet közben. Megér egy szemöldökráncolást vagy egy sallert néhány plusz pont. -
#178 érdekes amit mondasz, szóval szerinted Kyle Busch a szezon végén megelözi Jeff Gordont és Jimmie Johnsont? elviekben meglehet, óriásit fejlödött a kis kyle tavalyhoz képest(#163) és elvileg nincsen csapatsorrend, úgyhogy még akármi is lehet, de én megmondom öszintén komolyan meglepne ha Jimmie elött tudna végezni, mert amit a NASCAR topicban is irtatok, csak Matt Kenseth tudta töle átvenni a vezetö helyet idén eddig, hát nem semmi... de ahogy autós berkekben mondják: " a végén kell vezetni" és ez különösen igaz itt.
öszintén szólva nem is értem hogy Kahne miért most kezdett el hajtani amikor már ilyen kevés van az alapszezonból. szerintem be fog jutni és igy Hamlin,Martin,Burton trió valamelyik tagja fogja ezt bánni. -
#177 -
#176 Na végre elértem valamit....DDDDDDDDD -
Totya000 #175 Erre csak azt tudom mondani, hogy próbálj meg "hivatalosabb" oldalakat olvasgatni. Szívesen adok címeket, ha gondolod. Ott biztosan helyesen írják a versenyzők neveit.
A google "Jimmie Jhonson" egyetlen magyar találatának büszke tulajdonosa viszont Te vagy. :-) -
#174 Én már totál össze vok kavalyodva. Már nem tudom álltalában jól irom de most valahogy elbaszarintottam. A forrást nem tudom neked megmutatni mert már én sem tudom hogy hol láttam de valahol igy volt és ezért néha kevergek.
De sorry mind Vickerstől mind Johnsontól... -
Dougie #173 azt hittem csak simán elgépelted, de akkor így is akartad írni eredetileg?
egyébként hol írják a nevüket másképp? csak kiváncsi vagyok a forrásra... -
#172 Oké rendben. Johnson és Vickers helyesírát sajnos azért keverem mindig mert majd mindenhol másképp irják. Vickers vagy sima vagy dupla v. Johnsont pedig vagy Jhonsonnak vagy Johnsonnak irják szóval ezért keverem álltalában de akkor ezntúl meg próbálom ugy irni ahogy te mondod.
Egyébként meg köszi a statisztikát. Richmond egy nagyon nehéz pálya ez biztos. Könyűnek tünik és mégis. De hála istennek Gordon jó rajta. Mondjuk ő már nem fog kiesni a Chaseből. Szóval a Reménykedésem bejött Dale és Jeff is Chases..
REMÉLJÜK!!!!!! -
Totya000 #171 Reméljük! :-) Helyesen: Johnson és Vickers.
Szerintem Kyle Busch végez a legjobb helyen majd a Hendrick Motorsports tagjai közül évvégén.
Kyle Busch az utolsó, Chase előtti versenyre 95 pontos előnnyel érkezik majd a 11. helyen álló Kahne-nel szemben. Ez azt jelenti, hogy ha Kyle a 22. vagy annál jobb helyen végez vasárnap, bent van a Chase-ben. Kyle Busch eddig háromszor indult Cup versenyen Richmondban és két 4. és egy 5. helyet szerzett. Nagyon fekszik neki és az autóinak a pálya. Az aktív Cup versenyzők közül övé a 2. legjobb átlag a pályán. Hamlin vezeti ezt a listát Richmondban, mert Ő az eddigi egy Cup versenyén a 2. lett.
Kahne átlaga a pályán öt versenyt követően: 19. helyezés.
Sorrendben: 28., 24., 1., 8., 34.
Richmondban könnyű falhoz vágódni és az Evernham csapatok egyre jobbak ezen a pályán: 2004. őszén Mayfield nyert, 2005. tavaszán pedig Kahne. -
#170 csodás darab:) -
#169 még szép! de leginkább Gordonnak szoritok:)
ohhh, öt teljesen elfelejtettem:S -
#168 Jeff Gordon és Kelly Clarkson.
-
#167 -
#166 Remélem mi hozzuk el ezt a Dijjat. Örülnék Jhonsonnak is de persez inkább Gordon.
Az amit irtál nem teljessen igaz mert két versenyző esett ki a Chase-ből hiszen Terry Labonte is Hendrickes. Tehát ő és Wickers nincs a Chasebe.
Gordon, Jhonson, Busch gyerünk irány a Bajnoki cím.... -
#165 ami igy néz ki:
hát nemtudom ti hogy vagytok vele de nekem jobban tetszik mint anno a Winston kupa volt. -
#164 csapat négy pilótája közül egy nem juthat már be a chasebe, egy már bent van, a másik kettöröl meg egyszerüen nemtudom elképzelni hogy ne jusson be. szóval legrosszabb esetben is minimum kettö Hendrick versenyzö bent lesz a chaseben, mert csak egyetlen pilótának van matematikai esélye hogy bejusson. szóval meglátjuk, a következö verseny után már ki lehet hirdetni a 10es mezönyt akik majd a Nextel kupáért küzdenek... -
#163 akkor egy kis statisztika a nascar.com-ról:
hamár felvetettem a kis Busch srác teljesitményét akkor ezt most számokkal is támasszuk alá:
szóval Ö vezeti idén a Most Improved Drivers listát, magyarra talán úgy lehetne forditani hogy a legtöbbet fejlödött versenyzök:
idén 21rajt után a bajnokság 5.helyén áll mig tavaly ugyanilyenkor, csak a 20.helyet foglalta el. szóval 15helyet javitott.
grt!