1451

• norbi56
    Van benne valami de a Williams sztem nem adta volna oda a gyári BMW-nek.
  • MaSzKa
    ssztem meg Monty-t se kellett volna elengedni
  • antijuve
    Theissen úr véleménye a dologról.
    Amúgy abban igaza lehet, hogy nem fejlődhetett volna Vettel tesztpilótaként annyit, mint egy versenyzőként.A kettő elég különböző dolog.
  • norbi56
    Hát ja nem kellett volna vettelt elengedni lehet még GLock-ot sem.
  • antijuve
    akkor miért fog a Red Bullnál versenyezni jövőre?sztem már nincs a BMW kötelékében.de lehet h én tudom rosszul
  • MaSzKa
    remélem Nick nem ad esélyt Alonsonak, hogy a BMW-hez jöhessen

kell 1 germán versenyző

és azt elcseszték mikor Vettelt elengedték
    de úgy tudom opciós joga van a BMW-nek rá
  • antijuve
    ohhaa....nagy kérdés nagy kérdés.Azért a Renault mégiscsak nyert két VB-címet, szóval éppenséggel visszajuthatnak a csúcsra.Tavalyhoz képest javultak.A Button-effektus azért nem áll fenn sztem, mert Alonso már két vb címet nyert.Kötve hiszem, hogy ha majd el akarna menni és lejár a szerződés, akkor ne tudna jobb csapatba menni.Alonso jó pilóta, ezt már bizonyította is párszor.Button szintúgy jó pilóta, de neki nem sikerült ezt vb címekkel bizonyítania.Merthogy nem is volt rá esélye.Én amúgy a Renault helyébe elküldeném a francba Piquet-t és hoznám Buttont Alonso mellé:D.

De:remélem Nick nem ad esélyt Alonsonak, hogy a BMW-hez jöhessen.Négy futam van még, ha itt jól teljesít, akkor megmenekül(het).De azért tartok tőle h jövőre Alonso-Kubica páros lesz majd :(
  • Jeff Gordon
    Azért ez vicces,hogy már a második szezon végefelé kb mindenki Alonso döntésére vár,ugyanakkor nem értem a dolgot,hiszen ha potenciálisan van hely a BMW-nél,akkor számomra nem világos,a habozás oka,azért valószínűleg a BMW jövőre is jobb autó lesz,ráadásul a legjobb barátjával a mezőnyben egész biztos tutira fejlesztenék a szezon közben... szóval csak menni kéne,bár mint minden éremnek ennek is két oldala van,ugye most visszajött a Renaulthoz,és ha egy év után távozna,akkor azt a benyomást érné el szerintem a Renaultosokban,hogy "bocs srácok,de csak arra kelletettek,hogy ne essek ki egy évet",ráadásul kicsit cserben hagyós lenne a dolog,de fennállna a Button effektus veszélye is,hogy itt öregedne meg,és nem biztos,hogy a Renaultban van még világbajnoki cím,sőt én igazából kétlem is,bár nem biztos hogy igazam van,viszont tuti nem pihennek ott sem,azért az valószínű.Hát majd meglátjuk,nagyon kíváncsi leszek rá :)
  • Jeff Gordon
    friss hír.:
    A BMW Alonso miatt nem döntött még a pilótáiról

A BMW motorsport-igazgatója, Mario Theissen nem tagadta, hogy a csapat azért is halasztotta el a 2009-es pilótapárosról szóló döntés meghozatalát, mert arra várnak, hogy Fernando Alonso marad-e a Renault-nál, vagy esetleg új istálló után néz. Utóbbi esetben ugyanis a BMW Saubernek sem lenne ellenére a spanyol szerződtetése.

Alonso ugyanis az Olasz Nagydíj előtt kijelentette, annál a csapatnál akarja folytatni a pályafutását, amellyel esélye van futamokat nyerni. A kétszeres világbajnok azt is hozzátette, ha erre a Renault-nál is lehetősége lesz, akkor marad a franciáknál, ha viszont nem, akkor más munkaadó után néz.

A két topcsapat közül a McLaren-Mercedes kiesik a lehetőségek közül, a Ferrarinak pedig 2010 végéig változatlan versenyzői felállása van, a jelenlegi 3. legjobb alakulat, a BMW Sauber ugyanakkor még nem döntött pilótáiról. Az Olasz Nagydíj helyszínén Theissen pedig utalt arra, hogy várnak Alonso határozatára, ezért is csúszik saját döntésük.

"Van több ember és néhány csapat, akiknek és amelyeknek döntést kell hozniuk. Nem szükségszerűen egymáshoz kapcsolódó döntést"- mondta Theissen, akit arról faggattak Monzában, hogy a BMW Alonso döntésére vár-e. "Még értékeljük a helyzetet, és kétségtelen, hogy most mi vagyunk a legerősebb csapat, amelynek szabad helye van a következő évre, ezért meglátjuk mi lesz."

Állítólag a BMW Saubernél Alonso Nick Heidfeldet válthatná, aki ebben az esetben Robert Kubica márkatársa lehetne, a lengyellel pedig nagyon jó barátságban van. Éppen ezért kevés lenne annak az esélye, hogy olyan helyzet állna elő, mint tavaly a McLarennél.

"Engem általában érdekelnek a gyors pilóták, de nem szeretnék megjegyzéseket tenni az egyes versenyzőkre, mert még értékelünk, és akkor beszélnék inkább, amikor már megvan a döntésünk"- válaszolt Theissen az autosport.com kérdésére, amely arra volt kíváncsi, hogy mennyire érdekli őt a kétszeres világbajnok, aki igencsak viharos idényt zárt a McLarennél tavaly.

Néhány nappal korábban elterjedt az a hír, hogy a BMW Sauber hétfőn, vagyis ma bejelenti 2009-es versenyzőpárosát, Theissen azonban mindenkit lehűtött, és elmondta, nem kizárt, hogy csak a szezon végén határoznak.

Fotó: BMW Motorsport
    Forrás: f1hírek
  • Tigristank
    Szerintem nincs reális esély rá.
  • MaSzKa
    PILÓTÁK
    1. Lewis Hamilton 78p
    2. Felipe Massa 77p
    3. Robert Kubica 64p
    4. Kimi Räikkönen 57p
    5. Nick Heidfeld 53p
    6. Heikki Kovalainen 51p
    7. Fernando Alonso 28p
    8. Jarno Trulli 26p
    Tovább
    ISTÁLLÓK
    Ferrari 134p
    McLaren-Mercedes 129p
    BMW Sauber 117p

ahogy nézem Kubicának 15pont kell és a BMW-nek 17pont hogy most 1. helyen álljanak
    jó lenne behozni 4 futam alatt
  • antijuve
    igen, én is a beállításokon gondolkoztam:).hát érdekes lesz
  • Jeff Gordon
    a kérdésed jó.Szerintem sincs még semmi se veszve,főleg,ha arra gondolunk,hogyha holnap száraz körülmények lesznek,akkor a mai Q3-asok szívhatják meg.Nem tudom van-e valaki aki megpróbálta ma száraz beállításokkal,vagy valami köztessel,elég ha csak 2005ös Japán nagydíjra gondolunk,kval: eső-->Kimi 18. Race: száraz körülmények,hülyére előzhette magát,és már tudjuk Ő nyert,szóval szerintem holnap jó verseny lesz:)
  • antijuve
    öö hát igen.a BMW-k hagyományosan jók itt Monzában, de az eső miatt azért ez nem jöhetett ki annyira.Kubica futhatott volna egy jobb kört is (persze utólag okos az ember...), és akkor no problem.Nick remélem meg van tankolva azért.
    Most nem tudom, h mi lenne a jó:egy száraz vagy egy esős verseny...azért még lehet bízni a jó eredményben...
  • norbi56
    HA nem esett volna ezakibaszottszareső akkor jó seélyeik lettek volna már örültem szobat de 11-ig amikor megláttam a szabadedzésen h szakad
  • MaSzKa
    most lett volna 1 esélye megint Kubicának de elcseszte
    ez idén már a 2. ilyen esete :(

pedig most ledolgozhatta volna a ponthátrányát
  • antijuve
    :DD
  • antijuve
    mert azt mondja, h Olaszo. a második hazája, mert ott gokartozott 13 éves korától.ott hevült le ifjonti hevéből érett férfivá
  • MaSzKa
    és mirt van ilyen sisakja?
  • norbi56
    jaja
  • antijuve
    jövőre majd lesz:). remélem
  • norbi56
    hát nincs sajnos
  • antijuve
    reális esélye nincs a VB címre sztem.
    amúgy Nick és a versenymérnöke döntött így, nem Theissen.
  • norbi56
    ojee:)
  • norbi56
    Vagy Nick helyett Kub-nak kellett volna felrakni neki több szüksége van a pontokra.
  • antijuve
    jó lesz a csapat itt:D.BMW Powa!
  • antijuve
    hja, erre a pályára nem kell túl sok leszorítóerő :D
  • MaSzKa
    1. Kimi Räikkönen Ferrari 1:23.861 31
    2. Robert Kubica BMW Sauber 1:23.931 +0.070 26
    3. Nick Heidfeld BMW Sauber 1:23.947 +0.085 29
    4. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:23.983 +0.122 25
  • Jeff Gordon
    Kubica új sisakja,gondolom csak erre az egy futamra:

A szarvacskák ezen a hétvégén is hiányozni fognak,de a Mercisek is levették
  • Jeff Gordon
    BMW-k jók voltak a teszten,legalábbis a másodikon,mert az elsőt elmosta az eső.. Kíváncsi leszek,ha szombaton is ilyen gyorsak lesznek akkor meglepetést okozhatnak.Bár az is igaz,hogy Hamilton sem volt nagyon lemaradva,mindössze 1,5 tized.Viszont a mezőny is szoros volt,az első 7 fél másodpercen belül autózott..
  • antijuve
    igen, de tavaly a szezon e periódusában jóval nagyobb előnyük volt a többi csapathoz képest.
  • Jeff Gordon
    Ez így van,az a kis várakozás semmi lett volna,tényleg max 4 sec lett volna a box,négy kerék gyorsan le,négy gyorsan fel,ennyi az egész.Egyébként ez megy a leggyorsabban a boxkiállások során,mármint a kerékcsere,de ezzel szerintem újat nem mondok:))

hát végülis nagyjából idén is az a helyzet mint tavaly,se előre se hátra,mert ha reálisak akarunk lenni,idén nem előzik meg a McLaren csapatot,bár igaz "csak" 12 pont a hátrányuk,de azért az sok.. és valószínűleg lesz több is.

• antijuve
    háát, akkor még sztem ők is túl kockázatosnak gondolták:S.
  • antijuve
    Kubica azt mondta, hogy neki azért nem rakták fel, mert egyszerre csak egynek tudják, és neki ott kellett volna várnia Nick mögött.ami szerintem hülyeség:mert csak kereket cseréltek volna, ami max 5-6 mp, és utána már jöhetett is volna Robert.Ennyi időveszteség pedig bőven belefért volna...

Amúgy Dávid mondanivalójában csak az a bajom h :"hátul kullogó"...azért pontszerző volt Heidfeld, de vegyük költői túlzásnak...

A fejlesztésekhez:a jövő év lesz nagy kérdés, mert mostmár mindenki a VB címért való harcolást várja a csapattól, ami nem lesz könnyű.Ha mostmár inkább a jövő évi autóra koncentrálnak, szvsz nem döntenek rosszul.Persze nem kell hagyni meghalni az idei évet se.(a tavalyi azért volt más, mert se előre, se hátra nem tudott már menni a BMW az év végén)
  • antijuve
    pont ezt mondtam én is, amit Dávid Sándor
  • norbi56
    De ha KUbicának is felrakják a köztes gumit 1 körrel hamarabb mondjuk akkor 2,3. hely lehetett volna nem?
  • MaSzKa
    Theissen hogy irányítja ezt a csapatot,mondhatnám úgy is, hogy csalódtam pozitívan benne. "

ezzel én is így vagyok

WilliamsBMW-nél az volt a hiba, hogy nem engedetek neki beleszólni a karosszériába

de amúgy ha Monty-t nem lökik ki akkor már 2003-ba vb-k lette volna
  • Jeff Gordon
    igen,szóval ott volt az a Kanadai 18as,és azóta mintha megállt volna az élet a csapatnál,bár második helyek jöttek,ugye Heidfeld 2x is,és Kubica is hozott egy harmadik helyet Valenciában,de végülis az igaz,hogy folyamatosan pontszerző helyekre jönnek be,és azért így már 107 pont áll a csapat neve mellett,ami nem rossz.Biztosan van még hova fejlődni,kiváncsi leszek,hogy jövőre mit tud majd a csapat,mert tavaly is hasonlót csináltak a szezon végén "kvázi elfogytak" és idén látjuk milyen kocsit épített a csapat.. Viszont amikor elérik azt a helyzetet,hogy vb címekért megy a csata,akkor egyszerre kell fejleszteni jól jövő évi autót,és az aktuálisat. Mindenesetre én meglepődtem azon,hogy a Theissen hogy irányítja ezt a csapatot,mondhatnám úgy is, hogy csalódtam pozitívan benne.
  • Jeff Gordon
    nocsak,hogy hogy nem,néha még Dávid Sándor se beszél hülyeségeket,találtam mostani memorandumában néhány "használható" gondolatot:

"A Belga Nagydíj igazi, szakmai szenzációját azonban, szerintem Heidfeld, és a BMW csapata mutatta be. Egyedül ők viselkedtek igazi profi csapatként azokban a pillanatokban, amikor a dolgok eldőltek, amikor eleredt az eső. Ekkor három kör volt még hátra a versenyből, majdnem huszonegy kilométer. És ekkor a mezőnyben hátul kullogó, elveszett Heidfeld beszólt a csapatnak: "Nem lenne érdemes megpróbálni..." mire a csapat: "De igen! Azonnal gyere be!" És Heidfeld azonnal bement gumit cserélni! Két körrel a vége előtt! Aztán kijött az esőgumival, és egy-másfél kör alatt körbeautózta az egész mezőnyt, s oda jutott Massa mögé, a harmadik helyre!

Ez volt a szenzáció!

Amely azonnal felvetett egy másik kérdést: vajon a Ferrari csapat vezetői, akiknek két ászuk is volt, vajon miért nem gondoltak erre a megoldásra? Miért nem hozták ki legalább az egyik versenyzőjüket - aki aztán biztosan megnyerte volna a versenyt? Állítom, hogy amennyiben Jean Todt és Ross Brown közül legalább az egyik ott ül a vezérlőpultnál, akkor még azelőtt lehívja kerékcserére Räikkönent, mielőtt Hamilton beérte őt!

És akkor Kimi nyer!

Ilyen "vabank"-hoz (ezek Nick szavai) azonban dönteni tudó és merő, vagány vezetőkre van szükség. Ilyen pedig a mai Ferrarinál nincs. Ez pedig nagy baj. Egy-egy ilyen bírói döntés, mint ez a mostani, ideig-óráig az élen tudja tartani őket. De hogy hosszú távon mi lesz?..."
  • MaSzKa
    Villeneuve mindig is 1 balfék volt

véletlenül került 1 jó csapathoz és vb lett mert a kocsi a legjobb volt

pedig szinte semmit nem tett hozzá

én már az elején kirúgtam volna a csapattól