1451
-
#1091 sry, Kubica előtt Heidfeld volt dobogón a Magyar Nagydíjon. -
#1090 ez a Villeneuve-s kérdés hát érdekes.Hockenheim után rakták ki, ahol összetörte az autót.Addig Heidfeld szerzett 13 pontot, ő meg 7-et.Kubica pedig jóval kevesebb futamból 6-ot.Ez az egyik.
A másik oldal, hogy Kubika a 6 pontját egy futamon szerezte (igaz, addig még nem volt dobogón a BMW).A Ring-en is beért volna pontszerzőnek, ha nincs valami súlyprobléma vagy micsoda.
Szerintem jó döntés volt.Kubicában több potenciált láttak, szerintem helyesen.Villeneuve már az előző szezonokban sem parádézott. (és mielőtt elküldték az utolsó négy versenyén nem szerzett pontot, azelőtt is 1-et.) -
#1089 Villeneuve szerintem nagyon nem hozta azokat az eredményeket, amire az a kocsi már képes volt.Teljesen jó döntés volt elküldeni, Kubica sokkal jobban ment ugyanazzal a kocsival.
A cikkre:a BMW Kanada óta önmagához képest béna.Ezt el kell ismerni, hiszen simán hozták a 4-5.helyeket, olykor még a dobogót is.Lehet, hogy elfogyott valóban a fejlesztésre szánt erőforrás.De szerintem ezzel az évvel olyan szinten, hogy csináljunk világbajnok csapatot, felesleges erőlködni.Az első futamgyőzelem meg volt aztán hurrá.Kubicából úgyse lesz idén világbajnok, erre reális esély sose volt, mert az autó még nincs azon a szinten.Mindemellett persze nem kéne taktikailag elcseszni a versenyeket.
Ami Nick-et illeti:az angliai második hely szerintem nem mák volt.Ő második lett, Kubica meg még célba se ért.Pedig nagy esélye lehetett volna a dobogóra.Ez a spa-i 2.hely már inkább szerencsésebb.DE!A kvalon 5. lett, és ha Kovalainen nem teszi ki a rajtnál, nem csúszik vissza a 11.helyre, nem kerülnek elé a Torro Rosso-k, sőt még Kubica sem.Ezen a versenyen jól ment Nick, szvsz gyorsabb volt Kubicánál.A taktika most bejött, nem úgy mint Kanadában, mert ott fordított esetben Heidfeld-nek hívták volna a futamgyőztest (más kérdés, hogy ott megint bekavart a box).Sajna a Ringen meg Valenciában elég ramatyul ment, bár a Ringen Kubica is csak mákból szerzett pontot. -
#1088 Egy érdekes hír
amúgy Kubinak lehet valami igaza,tényleg mintha kicsit elaludt volna a csapat,ami azért is baj,mert Kubica a szezon első felében parádésan ment,és most mintha beleszürkült volna a sok futamos évadba,vagy csak a BMW fogyott el a fejlesztésekben,igazából ez jó kérdés.Futamon viszont két ToroRosso előttük volt,az érdekes kép volt :D
Függetlenül attól,hogy tényleg semmi gondom Nickkel,ugye a cikk dicsőíti az elmúlt öt futamos eredményét,és azt a 21 pontot amit úgy szerzett,hogy kétszer nem is volt pontszerző.Csak ezzel az a baj,hogy kétszer,mondjuk ki,bemákolt 1-1 második helyet,így Silverstoneban és most Spaban,Hockenheimben megint jól jött a Glock kiesése,különben valószínűleg a pont is nagyban elkerülte volna.. szóval kicsit savanyú a szőlő,persze igaz,jó pilótának szerencséje is van.Bár ilyenkor mindig a jó öreg Jacques esete jut eszembe,aki 2006ban hozta azokat az eredményeket amiket az a BMW tudott,mégis elég csúnyán kirakták,még a szezont se fejezhette be.
Hosszú eszmefuttatásom végére értem,de azért GO Nick! -
#1087 én azért remélem hogy nem.Bízom Heidfeldben, hogy magára talál, mert én kedvelem.De ha nem, akkor Alonso nagyon jó választás lenne, az 100%.Elég temperamentumos, tud életet vinni egy csapathoz.Sajnos Kimi nem mondhatni hogy ilyen, persze én bírom, de idén nagyon langyos.Massa meg faszán vezet, de még sztem érnie kell, hogy elfogadják nagy sztárnak (mondjuk egy VB cím) és utána lehet olyan mint Alonso. -
#1086 én a Kubica-Alonso párosra fogadnék a jövő évtől:)
aztán lehet nem lesz igazam,meglátjuk:) -
#1085 Már csak 6 pontot kell szereznie a csapatnak,hogy felülmúlják tavalyi teljesítményüket,és elmondhassák,hogy minden évben több pontot szereznek,mint az előzőben,erre van még 6 futam,hmm szerintem sikerülni fog:P -
#1084 http://www.bmwpower.hu/?cikk=608
pár új hír
Kubica 2009-ben is marad a BMW-nél :P
Heifeld lehet ki lesz rugva elképzelhető év végén -
#1083 hát nem tudom ez a Senna mire lenne képes.nagy név és jó GP2-es szezon még nem garancia.én akkor már inkább Alonsora szavaznék, ha mennie kellene Nick-nek.Vettel meg már eleve bukó.
Másik dolog, hogy a BMW jövőre már a VB-ért akar harcolni, szóval aligha várnának pár évet, amíg belejönne Senna. -
#1082 én is Vettel vagy Bruno Sennát kellene bedobni Quick Nick helyére
pár év alatt sztem belejönnének -
#1081 Heidfeld csak védekezni tud jól
meg sajnos sokat balfaszkodni idén :( -
#1080 hja.van benne logika. persze ha lenne most a BMW-nél egy Vettel, még egyszerűbb lenne a dolog.mindenesetre Nick-nek már nincs sok ideje, hogy stabilizálja magát a csapatnál -
#1079 Kiválik a Credit Suisse,máris kész egy elmélet:D
én speciel jó ötletnek tartanám alonsot,de nickel szemben ez így nem igazán korrekt,bár ez a sport nem igazán erről szól,hanem inkább a pénzről,és a hosszútávú célokról.Ha ezt nézzük,nem lenne rossz vétel a spanyol,hiszen azért valljuk be,potenciálisan,ugyanolyan autóval,valószínűleg több pontot szerez 18 futam során mint Heidfeld,sajnos ez van :(
hát nagyon kiváncsi leszek mi lesz,de ez a cikk végülis logikusan át lett gondolva,csak semmi konkrét nincs benne,pusztán elméleti találgatások. -
#1078 Heidfeld:kvalon csináljál már valamit!!! -
#1077 Kubica jól ment a versenyen,rég láttuk már a dobogón,kellett már ezaz eredmény,viszont Heidfeld felejthető volt,bár mindent megtett azért az egy pontért,igaz még Kimi is kiesett előle,ez nem az ő napja volt,majd talán a régebbi pályákon:) -
#1076 Heidfeld mostanában nagyon gyengén szerepel. :( -
#1075 érdekes hír,biztos megvan a pontos oka,kár hogy azt nem hozták nyilvánosságra,de valami más szponzor biztos lesz helyette -
#1074 http://www.formula.hu/f1/szakit-a-bmw-sauber-es-a-credit-suisse-c22260.html -
#1073 http://www.f1hirek.hu/hir/Kubica_zart_az_elen_a_kvalifikacio_elott_Valenciaban_200808231203
Kubicára fogadtam megint :D -
#1072 -
#1071 Live For Speed S2-ből :D
-
#1070 ez sose tetszett
szerintem ezzel cseszték el a 2004-es évet
de év végén Montoya megmutta ki a király :P -
#1069 egy költői kép,még a BMW.Williams-es korszakból:
-
#1068 hát Robertnek mostanában nincs sok oka mosolyogni,de ahogy Massáék is mondják,még sok futam van hátra... -
#1067 -
#1066 -
#1065 http://www.vezess.hu/forma1/bmw_nem_volt_versenyben/15182/ -
#1064 http://www.f1hirek.hu/hir/BMW_Sauber__Mintha_ott_sem_lettunk_volna_a_palyan_200809041618
:(( -
#1063 http://www.f1-live.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3016&Itemid=82 -
#1062 Ócskavas volt tegnap ez a kocsi.Ami elég szomorú.Amúgy mondhatnak a szakértők bármit, Kubica, de főleg Heidfeld nem világbajnoki esélyes, akármennyire is közel voltak az elsőhöz.Ez a BMW még nem elég erős ehhez, de remélem jövőre már az lesz.
Nickhez annyit, hogy igaza lehet, de mi a francé kell az utolsó 4 percre hagyni.Ezen már sokan buktak, tanulhatnának belőle.Amúgy ha nem tartják fel, lehet h kábé ugyanitt végzett volna a futamon. -
#1061 Hát igen nem értem ezt a romlást elég szar helyzet és még azt hittem Kubica világbalynok lesz -
#1060 visszafejlesztettek vagy semmit se -
#1059 mióta megvolt az 1-2 azóta vergődik a csapat.Ugye a Kanadai futamon szereztek 18pontot,és akkor a francia,német,angol és most már vegyük bele a magyart is,szóval ezen a négy versenyen,a két BMW-s együtt szerzett összesen 20 pontot... -
#1058 ja fingom nincs mit csináltak
1 vitz volt -
#1057 nagyon kevés volt ma a BMW,kb mint erdőtűzhöz a vízipisztoly.
egyszerűen hihetetlen,Kubica 4.helyről nagy szerencsével bejött 8-nak. -
#1056 egyetértek,szerintem is felesleges magyarázkodni... aki ilyenkor jön ki,annak szerintem számolnia kell azzal,hogy nem fog tudni tiszta kört futni,és az látszott,hogy Bourdeais előtt is volt valaki,azt hiszem egy Renault..
legalább Heidfeld jól jött ki a rajt utáni keveredésekből. -
#1055 HAjrá BMW és Kubica!
-
#1054 Nick Heidfeld nagyon dühös volt a Magyar Nagydíj időmérő edzése után, ahol Sebastien Bourdais feltartotta, és így nem tudott lendületet venni a gyors köréhez. A BMW-Sauber versenyzője abban bízott, hogy még a két etap közti szünetben megbüntetik a francia pilótát, de erre csak a későbbiekben került sor.
Mario Theissen elmondta, ez lehetetlenség lett volna, ugyanakkor cáfolja, hogy a csapat hibázott, amiért későn küldte pályára Heidfeldet. "Nem várhatjuk el a versenybíróktól, hogy néhány perc alatt döntést hozzanak edzés közben. A legnagyobb problémát nem az jelentette, hogy Nick későn ment ki, hanem az, hogy Sebastien Bourdais figyelmetlen volt."
Heidfeld – Bourdais öt rajtpozíciós büntetése után – a tizenötödik helyről indulhat, így nem sok esélye van a jó eredmény elérésére. "De motivált vagyok, hogy előrébb jussak."
"A versenybíróságnál találkoztam vele (Sebastian Bourdais). Elnézést kért, ami rendben is van. De ez nem segít nekem, mert tönkre tette az egész hétvégémet."
van 1 kis ellentmondás szerintem itt
nick magyarázkodik
de minek nem 1x cseszte már el így idén
miért kell 1 körre hagyni mindent és kockáztatni mior nem sok értelme van -
#1053 nem értem mi a logika ebben a stratégiában... jó igaz,amit gyuláék is mondtak,a pálya már "gumisabb" volt az etap végén mint az elején,de nem hiszem,hogy olyan sokat számítana ez.. Így most Nick elég sokat bukott,és Gyulának volt vmi igaza abban,hogy kicsit visszajött az egyéni pontversenyben,mert csak 17pt-ra van a Hamiltontól.
Emellett viszont még a BMW is nagy csatában van a McLarennel, 3pt a különbség a konstruktőri versenyben,hát meglátjuk mi lesz. -
#1052 Nick Heidfeld arra panaszkodott, hogy rossz időpontban küldték pályára, Theissen ugyanakkor elmondta, hogy mindig ezt a stratégiát követik. "Ezúttal nem volt kifizetődő."
:(((((((((((((