BMW.Sauber F1 Team

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeff Gordon
emiatt én se félek, egész biztosan lesz helye az f1 mezönyben,egyre inkább lehet hallani hogy Kimi megy a Ferrihoz, igy egyre reálisabbnak tünik a Renault, és ha valóban távozik Kimi érdekes lesz ki jön a helyére. Hát egy Alonso-Webber páros semmiképpen sem lenne gyenge😊

The only speedometer is in your head.

JGTC
Webber jövõje rendezett

Mark Webber az év végén távozik ugyan a Williams-tõl, de a Magyar Nagydíj hivatalos csütörtöki sajtótájékoztatóján megnyugtatta a közvéleményt, hogy létezik számára menekülõ-útvonal - még ha nem is tûnt igazán magabiztosnak. Bár nem volt teljesen világos, hogy a válás vajon Webber vagy a Williams döntése volt, kiderült, hogy ez is, az is. "A Williams-nek lehetõsége volt kihasználni egy újabb két évre szóló opciót, de nem voltak abban a helyzetben, hogy ezt megtehessék, ezért közösen úgy döntöttünk, kitalálunk valami más megoldást, és egy új megállapodás révén akkor is együtt maradunk, ha az eredeti feltételek nem teljesülnek" - mondta Webber az A5.hu kérdésére. - "Végül azonban mégsem sikerült megegyeznünk, és végül úgy határoztunk... Szóval Flavio (Briatore) azt mondta, térjünk vissza a versenyzõpiacra, aztán meglátjuk, mi lesz." Mivel Briatore egyben a Fernando Alonso utódját keresõ Renault csapatfõnöke is, nem kizárt, hogy Webbernek a címvédõ alakulat dob majd mentõövet. Bár õ ezt nem erõsítette meg, azt burkoltan elismerte, hogy nincs bizonytalan helyzetben. "Nos, butaság lenne úgy eljönni a Williams-tõl, hogy nincsenek más alternatíváim, nemde?" - kérdezte. - "Õszintén szólva azt hittem, már Hockenheimben bejelentik Alex (Wurz) szerzõdtetését, mert a Williams-szel nem sikerült megállapodnom."

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

Istencsászár
Nem tették ki😊, elment, nagy eséllyel a Rönóhoz, számára ez nagy elõrelépés hisz a Williamshez ugy ment oda hogy majd ott lesz az elsõ 3ban, de pont akkor ment az istállo egy nagy hanyatlásba... Most elmegy egy élcsapathoz és ott végre megmutathatja mit is tud.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Jeff Gordon

Jeff Gordon
hát én is, de nagyon. nem rossz tesztpilóta, söt. de hát Webbert nemtudom érdemes volt-e kitenni???

Jeff Gordon
JGTC
Wurz-ra kíváncsi leszek

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

antijuve
Egyelõre én is így látom,kedves Tigristank

ups and downs

Tigristank
Ha a Renaulthoz megy, akkor szerintem Fisichella-nál mindenképp jobban fog teljesíteni, legalábbis Webber idei teljesítményét tekintve.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Istencsászár
Alexander Wurz a Williams színeiben indul jövõre!

Az Autosport értesülései szerint az elkövetkezendõ esztendõben Alexander Wurz versenyzési lehetõséghez jut a Williams istállónál. A csapatvezetõ, Frank Williams a napokban kijelentette, hogy Nico Rosbergre épít, így szinte biztos, hogy Mark Webber távozik a brit istállótól.

Az ausztrál pilóta nagy valószínûséggel a Renaulthoz csatlakozik, ahol Fernando Alonso helyét foglalja el.

Egyenlõre NEM HIVATALOS, kiváncsi vagyok mikor jelentik be, ha van mit bejelenteni...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

JGTC
hát igen Ausztráliában elsõ helyrõl esett ki... de nem lényeg mert ez már minimum a 6.eset volt csak neki! Rosbergnek nem tudom.

Williams nem is tudom hogy gondolja hogy a maradni fog náluk kevesebb pénzért... Ha a versenyeket be tudná fejezni akkor lehet maradna.

antijuve
egyik jobb mint a másik.szegény Webber.már megint elfüstölt.ez már minimum a második ilyen bosszantó eset.Ráadásul Monacoban dobogós lehetett volna.
Rosberg meg majd lehiggad,ügyes srác,csak kicsit még óvatosabbnak kellene lennie

ups and downs

Istencsászár
Nagyon akar, hiába ez a kocsi nem annyira jó, Webber ezt tudja és okosan kitapossa a belét majd elfüstöl alatta, Rosberg meg megindul azt kicsuszik mer neki a darálóba kell hõsködnie.

antijuve
Hát kétség kívül,az utóbbi idõben gyorsan befejezte a futamokat(pl.:Kanada)

ups and downs

Istencsászár
Mikor ment végig utoljára ?😄 biztos hideg volt a gumi 😄DDD, amilyen jól megy webber ( ez nem meglepõ, mer mindig jó ^^ ) anyira mamlasz ez a gyerek, én 1 évre beraknám tesztpilótának had tanuljon még...

antijuve
Rosberg kicsit gyorsan dobja el a kocsikat!😄

ups and downs

Tigristank
Hát nem. Pedig simán összejöhetett volna 1 pár dobogós helyezés, ha nincsenek ezek a mûszaki hibák.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Jeff Gordon

JGTC
<#sir>

Jeff Gordon
pontosan igazad volt😊 ezt már nemhiszem el...
ez a Cosworth nemsemmi, egyre jobb 5letnek tünik a váltás😊

Tigristank
Webbernek már megint 1 mûszaki hiba miatt kellett föladnia a versenyt, pedig milyen jól ment.

Istencsászár
Ugye-ugye... majd jövõre a Toyota motorral, mer ez a cosworth egyenlõ a 0ával.

Tigristank
Hát igen, de ezt elég nehéz teljesíteni.
Sajnos az idõmérõn még az elsõ 10-be se sikerült bekerülnie egyik Williamsnek se, Webber a 11., míg Rosberg csak a 15. helyrõl rajtolhat.
Már tényleg kéne nekik pontot szerezni, mert nagyon hátul vannak.

JGTC
aloha

JGTC

Istencsászár
Csak fejezzék be a versenyt, ne essenek ki az elsõ kanyarba, ne robbanjon fel a motor, ne lökje ki õket senki....

Jeff Gordon
és akkor a futam elött egy kis tech.

Jeff Gordon
Immáron hivatalosan is a Toyota lesz a Williams csapat eröforrása

ha valóban megvalósul a cikkben leirtak, akkor télleg gyümölcsözö lehet a kapcsolat. a Toyota dolgozik a legnagyobb költségvetéssel és motorjaik nem oly rosszak, ha ugyanazt megkapják mint a gyári csapat akkor az duplán jó.
kiváncsian várom a következö év alakulásait😊

Jeff Gordon

Jeff Gordon
akkor ezekszerint eldölt a hosszas huzavona hogy esetleg menne a Renóhoz.
én véleményem az hogy jól döntött, ha valóban életbe lépnek azok a szabályok amelyek a költségeket csökkentenék, ill a motorfejlesztések korlátoznák, akkor még az élmezönybe is kerülhet Mark, hisz a mai mezönyben 80%ig az dönt hogy milyenek a gumijaid és milyen a technikád, a maradék 20%ból 10 a mázlifaktor és szintén 10 a pilóta képessége.

Jeff Gordon
sziasztok, visszatértem!😊
remélem hiányoztam😄

Nézzetek be ide:

Forma-1 1950-napjainkig.
Adatok,képek,stb...Elõre F-1
JGTC
A Williams az ötödik leggyorsabb autó, véli Rosberg
Felfelé ível a csapat csillaga A5

Sam Michael technikai igazgató után Nico Rosberg is úgy érzi, hogy Magny-Cours a gyászos eredmény ellenére fordulópont volt a Williams szezonjában, és bizakodva várja a küszöbön álló futamokat.

Egy beállítási probléma miatt pont nélkül zárta a franciaországi hétvégét a Williams együttese, az utóbbi hetekben sok viszontagságot meglõ csapat számára mégis felüdülés volt, hogy a csomag végre a gyorsaság jeleit mutatta Magny-Cours-ban.
Az év elején még versenyképes, ám nagyobb anyagi lehetõségekkel bíró gyári csapatoktól egyre inkább lemaradó Williams német versenyzõje, Nico Rosberg úgy véli, a csapat idõmérõn nyújtott teljesítménye bizonyíték a javulásra.

"A csapatban olyan hangulat uralkodik, hogy a mélypontnak számító USA és Kanada után túlvagyunk a nehezén, és az autó jó irányba fejlõdik" - fogalmazott a fiatal pilóta az ITV.com és a Williams kenõanyagait szállító Castrol számára írt rovatában.

"Sok benzinnel a fedélzeten is a kilencedik helyre kvalifikáltam magam, ami Monaco óta a gárda legjobb edzéseredménye volt. Eközben Mark (Webber) a tizedik helyrõl indulhatott, ami azt jelenti, hogy az FW28 az ötödik leggyorsabb autó volt a hétvégén" - tette hozzá Rosberg, aki motorcsere miatt végül csak a tizenkilencedik pozícióból rajtolhatott.

A versenyen már egyik versenyzõ sem tudta pontokra váltani tempóját (erre legutóbb a Nürburgringen volt képes Rosberg), mivel az abroncsok belsõ éle a guminyomás és a felfüggesztés rossz beállítása miatt túlmelegedett.

"Sajnos nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk képesek valójában, mivel vétettünk egy kisebb hibát a beállításoknál, és szenvedtünk a gumikkal. A hõség, a magny-cours-i vonalvezetés, valamint a különleges kanyardõlési szögek összjátéka miatt az abroncsok túllépték tapadási határukat."

"De míg elkeserítõ volt abban a tudatban versenyezni, hogy az autó sokkal gyorsabb is lehetne, a probléma roppant könnyen megoldható. Ettõl eltekintve úgy érzem, a hétvégén nyújtott teljesítményünk jól mutatja, hogy túlestünk a holtponton, és újra felfelé tartunk" - fogalmazott.

A konstruktõrök pontversenyében a gyakran megbízhatósági problémákkal küzdõ Williams már szinte kilátástalan helyzetben van a legjobb öt közé kerülésért vívott harcban, a hétvégén belendülõ Toyota ugyanis tizenegy, a megbízható BMW pedig tíz ponttal elõzi meg a tabellán, mi több, a Red Bull Racing is elõtte van egy egységgel.

JGTC
Webber hosszabbít a Williamsszel

Mark Webber menedzsere, Flavio Briatore a Gazetta dello Sportnak azt nyilatkozta, hogy az ausztrál versenyzõ a következõ években is a Williams csapatában folytatja pályafutását. Mint ismert, a grove-i istállónak július végéig opciós joga van meghosszabbítani Webber szerzõdését, és Briatore szerint erre sor is kerül. "A Williamsnél marad, méghozzá a mi általunk megszabott feltételek mellett" - idézi az olaszt a sportnapilap. Korábban felmerült, hogy Webber a Briatore által irányított Renault-hoz igazol Fernando Alonso helyére, a spanyol lehetséges utódainak tábora viszont minden valószínûség szerint Kimi Räikkönenre és Heikki Kovalainenre csökken, amint Webber szerzõdését hivatalosan is bejelentik.

A Williams elõtt felcsillant a remény
Pontot azonban megint nem szereztek A5

Sam Michael technikai igazgató szerint a Williamsnek a Francia Nagydíjon sikerült megfordítania hanyatlását, és a gárdát sújtó problémák nélkül könnyedén pontot szerezhetett volna Mark Webber és Nico Rosberg.

Bár Magny-Cours-ban is folytatódott a Williams immár hat futam óta tartó böjtje, a felfrissített FW28 Franciaországban mutatott gyorsasága bizakodásra ad okot a hátralevõ versenyekre - véli Sam Michael technikai igazgató.
A Williams az abroncsok belsõ élének túlmelegedése miatt nem tudta kihasználni autói nyers teljesítményét, Mark Webber raádásul defektet kapott, késõbb pedig egy felni meghibásodása miatt ki is esett a futamból.

Nico Rosberg kálváriája már korábban elkezdõdött, hiszen egy motorcsere miatt eleve a mezõny végérõl kellett rajtolnia, ráadásul az aerodinamikára is negatív hatással levõ gumiprobléma miatt õ sem tudott elõrébb végezni a 14. pozíciónál.

Michael ugyanakkor biztos benne, hogy a kedden kezdõdõ jerezi teszten a csapat könnyedén megtalálja a gondok forrását. "Eseti problémáról van szó, az ilyesmit pedig könnyedén ki lehet javítani. A guminyomás, illetve dõlésszög változtatásával gyorsan megoldható a probléma" - jelentette ki az ausztrál mérnök.

Hozzátette: "A teljesítményünk terén viszont egyértelmûen fordulópontnak lehettünk tanúi. Erõsebbek voltunk, mint az utóbbi két-három futamon, de mivel a szezon korai szakaszában megbízhatósági gondok miatt kevés pontot szereztünk, összességében most sokkal gyengébbnek tûnik a csapat."

"Továbbra is leszegett fejjel dolgozunk, növeljük az autó teljesítményét, és igyekszünk helyesen felmérni a helyzetünket. Remélhetõleg hamarosan eredményekrõl is beszámolhatunk."

Webber a magny-cours-i elsõ körben Nick Heidfeldet és Pedro de la Rosát is megelõzte, és noha a McLaren spanyolja a boxkiállások során visszavette pozícióját, Jarno Trulli kiesésével az ausztrál pontot kaphatott volna. "Kétségtelenül megvolt bennünk a pontszerzés lehetõsége, Marknak mindenképp esélye volt rá" - nyomatékosította Michael.

"Ez nyilvánvaló elõrelépés az utóbbi futamokhoz képest, de a gumik túlmelegedése miatt nem tudtunk célba érni, és ezért pont nélkül kell távoznunk. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk továbblépni, megoldani a problémát, és végre elérni célunkat" - szögezte le.

JGTC
Williams

Nico Rosberg: (14) "Ma szörnyen nehéz dolgom volt, mert egyrészt hátulról kellett rajtolnom, másrészt az autóm is nehezen vezethetõ volt. Minden kört úgy tettem meg, mintha az idõmérõn lettem volna, folyamatosan a határon autóztam, de egyszerûen nem tudtam gyorsabban menni. Nem csak a gumikkal küszködtünk, hanem a boxkiállásokkal is peches voltam. Amikor elszántuk magunkat az elsõ kerékcserére, az orrom elõtt (Jenson) Button is kiállt, amivel idõt vesztettem. A tegnapi idõmérõn úgy tûnt, valamelyest fejlõdtünk, ezért nagy kár, hogy a futam ilyen rosszul alakult számunkra. Alig várom, hogy Hockenheimba, a hazai versenyem helyszínére érjünk."

Mark Webber: (6) "Természetesen szörnyen csalódott vagyok, mert ma volt esélyünk a pontszerzésre. Keményen igyekeztem, hogy tartsam a lépést a gyorsabb srácokkal, de gondjaink voltak a gumik belsõ élének hõmérsékletével, aztán a sérülés kihatott az aerodinamikára is. Jelenleg nagyon megnehezítjük a saját dolgunkat, mert mindenki keményen dolgozik, ennek azonban nincs semmi látszatja."

JGTC
Csaoo szeva! Remélem lesz mit olvasni....

Jeff Gordon
elköszönök egy idöre, júl végéig nem leszek. jó szorakozást mindenkinek, remélem azért lesz itt is olvasnivalóm😉

Szia JGTC<#integet2><#integet2>!

Jeff Gordon
Frank Williams együtt érez Montoyával

Juan Pablo Montoya egykori munkaadója, a Forma-1-es csapatfõnök Frank Williams mindenben támogatja a kolumbiai tehetséget, és elmondta, teljes mértékben egyetért Montoya döntésével, miszerint a jövõ évet a NASCAR szériában kezdi majd meg.

Montoya lesz a történelem során az elsõ olyan aktív F1-es versenyzõ, aki teljes állású versenyzõi ülést kap az amerikai NASCAR szériában. A kolumbiai pilóta, aki 2001-ben a Williams istálló színeiben mutatkozott be a királykategóriában, összesen négy versenyt nyert a grove-i bázisú csapat színeiben, mielõtt 2005-ben a McLarenhez szerzõdött.

"Juan egy igazán eltökélt versenyzõ, és amit a fejébe vesz, azt véghez is fogja vinni. Úgy gondolom, hogy mikor formában van, akkor hihetetlen elõzéseket tud véghezvinni. Óriási tehetség" - mondta Williams úr a Guardiannak adott nyilatkozatában, miután hivatalossá vált Montoya átigazolása.

"Mindig is imádott Amerikában versenyezni, így teljes mértékben meg lehet érteni a döntését, hiszen ezzel a lépéssel hazatért."

Jeff Gordon

Jeff Gordon
értem. azért köszi. nekem most van egy csomó jóképen, de bedöglött az a server ahová felszoktam öket pakolni. ezért nincs bannerünk se most.

JGTC
csak simán linkelni szoktam õket

Jeff Gordon
ez a nagyon jó ez a kép. köszi.
egyébként az megkérdezhetem hogy te hova teszed fel ezeket? vagy ezt belinkelted?:S

Jeff Gordon
ugyanez a cikk csak egy másik oldalról, más szavakkal:
Átszervezés elött a Williams

JGTC

JGTC
Williams

Nico Rosberg: (9) "Ez elszomorító eredmény, hiszen remekül rajtoltam, és az elsõ körben történt balesetek után már a 8. helyen álltam, de az autóm sajnos rettenetesen makrancos volt, ezért alig tudtam a pályán tartani. Amellett, hogy ettõl lassúak voltunk, a vezetés fizikailag is megterhelõvé vált, mert itt már eleve nagy volt a hõség - mindent beleadtam, így nagy kár, hogy egyetlen pontot sem sikerült szereznünk. A következõ, Magny-Cours-i versenyre elõretekintve bizakodó vagyok, mert azt a pályát jól ismerem, és remélem, hogy ott eredményesebb lesz a hétvégénk."

Mark Webber: (-) "A rajtom tûrhetõen sikerült, (Scott) Speed mögött szélárnyékban autóztam, de a pálya közepén valaki nagyon lassan haladt. Csak arra tudtam figyelni, hogy lefékezzek a kanyarhoz, ám a következõ pillanatban jobbról és hátulról megtorpedóztak. Felrepültem a levegõbe, és azt hittem, fejre állok. Ez szerencsére nem történt meg, az autóm azonban olyan súlyosan megsérült, hogy nem folytathattam a küzdelmet."

antijuve
Gáááz!

ups and downs

Jeff Gordon
CSAPATOK
1. Renault 131 pont
2. Ferrari 105
3. McLaren-Mercedes 65
4. Honda 32
5. BMW-Sauber 19
6. Toyota 16
7. Red Bull Racing 11
8. Williams 10
9. Toro Rosso 1

hát az az igazság hogy nem ártana egy kicsit felzárkózni, mert ez igy már kezd kicsit égö lenni... jelen állás szerint a Toyota és BMW is jobb, de azért az RBR-t meg kéne fogni.

antijuve
nyugodj meg,sztem el is hagyja

ups and downs

Jeff Gordon
persze hogy nem.
ez csak montoya mondta hogy elterelje arról a figyelmet hogy kitett 5pilótát.
hát Kimi helyében én elhagynám ezt a süllyedö hajót...

antijuve
egyébként nem is fékezett Raikkönen nagyot...sztem.

ups and downs