19
-
#19 Tiltsuk be az oktatást is, vagy legalábbis züllesszük le annyira, hogy fogalma se legyen az átlagembereknek, hogy mik azok a koordináták. (Mondjuk az USA a legjobb úton halad efelé, hisz ott a népbutítás már generációk óta folyik.) Nevetséges a fenti elgondolás, de sajnos ebben élünk, ha lesz elég anyagi érdek ez mögött akkor meg is valósul majd.
Persze nem csak átlagember követhet el terrorista akciót, de minél kevesebben képesek rá annál nagyobb a biztonság. Hiszik ezt sokan a terrorelhárítók közül. Pedig szerintem annál nagyobb, minél kevesebbnek van rá oka, hogy ilyesmit elkövessen. Igaz, az okot megszüntetni nehezebb... -
#18 Ez csak egy példa volt, de rossz. Ezzel azt akartam mondani, hogy BÁRMIT lehet ártó szándékkal használni. -
ksgy #17 es ha nem volna google maps, fogna a kis gps-es pda-jat, beulne autoba, es elautokazna a stadionhoz. es lon, megvannak a koordinatak! tiltsuk be az osszes gps-t, az osszes papirterkepet (mert jobbakon ugye azon is rajtavannak a koordinatak), sot, a tollakat, ceruzakat, nyomdai gepeket is, hogy utana meg veletlen se lehessen kinyomtatni 1 db terkepet sem, hogy nehogy terrorcselekmeny legyen.... -
#16 vazze:) amugy, mire kikapnad a tollat, vagy 10 testor torne el a kezed... -
#15 Mellesleg egy toll is alkalmas terorrtámadásra. Kikapom elnök úr zsebéből és szemenszúrom, be egészen az agyáig.... -
BlueGold #14 Ez a gond ezzel a fránya technikai fejlödéssel :-)
Egyre több olyan dolog lesz Bárki által elérhetővé ami 20 évé Sci-Fi-nek számított, 10 éve meg párszor 100.000$ kértek érte. -
eax #13 " a Google Earth azért lehet veszélyes, mert például az előhívott fotókon látható a vb mérkőzéseinek otthont adó 12 stadion [...] pontos földrajzi koordinátái, így bármelyik terrorista könnyedén, a lebukás és plusz befektetés nélkül megszerezheti ezeket az adatokat."
ROTFL. GPS a hatizsakba, aztan elmegy varosnezni. Ez ennyire bonyolult? -
lazly #12 A nyugati uldozesi mania ezekszerint ismet aranykorat eli... Remek! -
#11 "...az Amerikai Kongresszus 10 millió dollárért egy olyan tanulmány elkészítését támogatja, amely azt a kérdést vizsgálja, hogy lehetséges-e átlagos kereskedelmi hajókról ballisztikus rakétákkal támadásokat intézni például az Egyesült Államok ellen."
Igen. Kerem a ZS-t! Nemtom miert ne lehetne egy hajorol inditane egy raketat ? Vagy csak tipikus amerikai barmomsag ? -
#10 A probléma az, hogy a SCUD-nak kilóméteres szórása van. Stadiont el sem találnál vele.... -
nenad #9 hat jah, ez rohej, es az is ha a koordinatak pontossagaban ennyire biznanak (marmint a google earth-jeben) -
Kaadi #8 ja es meg egy megjegyzes: joval a Google Earth kitalalasa elott leteztek olyan kereskedelmi forrasok amelyeken keresztul muholdkepeket lehetett szerezni a legkulonfelebb objektumokrol. ezek a szolgaltatasok nehany szaz dollartol nehany tizezerig terjedtek a komplexitastol, felbontastol, merettol fuggoen. valoszinuleg ha egy csoportnak van penze fegyvert vasarolni es becsempeszni azokat egy idegen orszagba akkor nem nehany szaz vagy ezer dollaron mulik hogy elkovetnek-e egy terrorcselekmenyt vagy se. A Google csak egy jatekszert adott a nagykozonseg kezebe es terrorista eszkoznek minositeni ezt... hat... idiotasag. -
Kaadi #7 ez a duma amolyan biztositek ezeknek a barmoknak, hogy ha esetleg tortenik valami akkor legyen mire fogni a dolgot es lehessen kijelenti hogy "mi bizony megmondtuk!". tanultak a fiuk a CIA-sok hibajabol, akik nem kiabaltak eleg hangosan amikor kellett volna es most nyakra-fore vizsgalgatjak oket.
amugy meg ha kinyirnak 1-2 turistat talan megint megkerdezi a vilag hogy erdemes-e amerikanak megengedni hogy haboruzzon a vilag masik felevel. -
#6 Ráadásul messze nem élő kép, amit én néztem Bp-ről pár hónapja, az legalább 6 hónappal azelőtt készült. Nagyfelbontású kép meg eleve csak nagyvárosokról van, szóval az indiaiak is úgy nyafognak, hogy lehet nem is látták mit mutat a GE, mert hogy azon semmi olyan nem látható, amit távcsővel ne látnának, az biztos. -
#5 Szerintem csak egyszerűen túlzásba viszik az óvatosságot,nem állnak semmilyen érdekek a háttérben.Én is szoktam használni a google earthot ha vhova kell mennem a térképen felül még megnézem hogy néz ki a környék,így a helyszínen jobban tájékozódom.De nem sokra mennek a terroristák vele,a koordináták szerintem más internetes térképes oldalon is fent vannak,csak ott nem társul hozzá élő kép,mellesleg élő képpel sem mennek sokra annyira azért nem pontos.Talán egy hajszállnyit megkönnyíti a dolgukat de ennyi az egész. -
Zolly1975 #4 Lehet, h naiv vagyok, de nekem eszembe sem jutott ez a veszély. Én sem hiszem, h ha egy terrorista reálisan meg akar támadni egy létesítményt, a terve a GE-n áll v. bukik. Aki meg beszerzett már egy ballisztikus rakétát alighanem arra is rászánná magát, h a célkoordinátákat is megszerezze, "valószínűleg" utóbbi a könnyebb. Jó szó az, h "sunyi" üzleti érdek, vö. előző hozzászólás. -
#3 Ez megint hülyeség. Egy ember, ha akar gugliört nélkül is simán hozzájut ezekhez a koordinátákhoz.
Sztem is üzleti érdekek állnak a háttértben. -
#2 Mi köze van szegény Google Earth -nek ehhez? Aki terrorizálni akar az egyszerűen kimegy a helyszínre és 0,5 - 1mm pontosággal feltérképezi a terepet az csókolom.
Sztem sunyi üzleti érdekek állnak a háttérben. -
Noffir #1 Na jó, nekem most van elegem ebből a hülye paranoid világból.
Esetleg nem akarnak erkölcsi bizonyítványt is, mielőtt beengednek abba a rohadt stadionba?
Igen, és lehet az őserdőbe kellett volna építkezni, az építészek szemét meg kiszúrni mikor végeztek és akkor semmiféle átkozott terrorista nem találná meg őket - igaz senki más sem de milyen biztonságban lennének! Vagy tévén sem kellene közvetíteni, mert felismerhetik az épületekből hogy hol van a mérkőzés és akkor a világ összes gonosza éppen egy szutyok focimeccsen akarja majd kinyilvánítani a beteges világnézetét.