Microsoft: Windows-t az új PC-kre!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez azért érdekes... hogy ha 10 gépbõl 10 egyforma, és abból kettõn kékhalál, és ezt az OS-re fogni, hát nem tudom... persze csak ha 10 vásárolt gép szinte klónja egymásnak, remélem érted mire gondolok...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Ez hülyeség. Pl Albacompéknál választhatsz, hogy (UHU) Linuxxal veszed-e meg, vagy XP-home-al, aztán számos gépet láttam freedossal telepítve.
Strogg: MS próbálna meg 2000 programot mellékelni az Windowshoz, EU azonnal rávetné magát. Persze, 25 ezres OEM home így sem olcsó, de ha egy "vacak" játékot 12-ért adnak...
roliika: Nem igazán értem, miért kell a Home Editiont ennyire használhatatlannak tekinteni. Mi az, amit a Home nem tud, a Pro pedig igen, és te használod?
/*WTF?!*/
Linux szép is jó is gyors is imádom mert pl nem kell pénzt adnom egy csomó, csomó progiért DE a linux nagyon messze van attól, hogy vérbeli ellenfele legyen a winnek oké jöhet a fujjózás csak sajnos ez így van.
Példa rá, hogy a szoftver fejlesztõk jelentõs része win alatt fejleszt és tesztel nem beszélve arról hogy a számítógépet használok nagyrésze töbnyire szórakozásra használja gépet ergo játékra na már most ezt nem kell ecsetelni amíg nem terjed el az OpenGl nagy arányban addig itt is vert helyzetben van a linux.
Serverek: mert ugye ezt hozzák fel a linux legfõbb erényének tény és való a linux server biztosnágos sõt talán a legbiztonságosabb, és ebben a szemgmensben talán verheti is a wint azonban ne feledkezzünk el arról, hogy az a válalat akinek van pénze és nem az otthoni xp-t akarja servernek használni azért M$-nél is lehet válogatni a különbözõ edisönök közzûl igaz ár/értékben nem biztos hogy hozza a linuxét
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Már a HW hibáról is az MS tehet? Jó, értem én, hogy mpst menõ az MS-t fikázni, de azért legaláb az objektivitás látszatát próbáljuk meg fenntartani.
Ezt egyenesen az m$ magyarország munkatársától tudom, amikro egyszer megkérdeztük, hogy a cégnél lévõ win95 felmehet-e a régi gépekre 5 példányban? A válasz: Ha rendelkezünk 5 még megvásárolt license-el, akkor igen. Egyébként nem másolható, és nem telepíthetõ fel többször, mint a licens-ek száma. Szóval ez nem igaz.
Sõt!
A honlapomon letölthetõvé akartam tenni a windows 1.0 -at is. Elvégre informatikai kövület, és sokan nem találkoztak vele. Errõl is kértem állás foglalást.Tilos másolnom, és netre kirakni.
Szóval nem jól tudod 😊) Ha más gépre is felrakod, mint amire vetted, illetve többször telepíted a license-k számánál, vagy 1 másolatnál többet készítesz róla, (1-re jogosult vagy a bizt. más. miatt, de akkor is igazolnod kell, hogy az eredeti amirõl készült az legális) akkor az illegális, és bûncselekmény.😊
Az "5 év után ingyen lehet terjeszteni" dolgot nem igazán értettem. Az XP-fikázásra meg nem reagálnék.
A SUSE-val kapcsolatban teljesen igazad van, én a legnagyobb értéket a hasznos nyomtatott irodalomnak tulajdonítom. Az tény, hogy az XP-hez az EULA-n kívül nem sok papírnemû jár. 😛 Gyengébb az ár/érték arány, lehet, hogy ezt érzi az MS is. Most próbál ez ellen tenni, de meglehet, hogy rossz irányba indult el.
Nos az nem egszerûen roszs, hanem elfogadhatatlan, és bicska nyitogató 😊))
De tök felesleges ebbe belemenni, mert a tömegek használják. (nem olvasnak eula-t, és nem érezték még a bõrükön a tartalmát. Hallkan: az m$ nem is meri szankcionalni, mert rögtön meredeken zuhanna az elterjedtsegi adat) A lényeg, örüljünk neki, hogy ez minket nem érint, és ennyi😊
Érted mibõl indulok ki? Egy alap OS-t 20e forintért vesztegetni, amikor egy Suse dobozosan könyvvel, meg 2000 programmal van csomagolva ugyanennyiért, akkor szvsz az XP ár/érték aránya eléggé gyér. És ami azt illeti a Novell pontosan abból él, hogy sok cég ugyanígy látja a dolgot.
Egyébként akármennyire is etikátlan az MS gondolata, azt szerinted hogy lehetne elvárni, hogy ingyen adja a rendszerét a gépekhez? Miért adná ingyen? Terméke, amiben sok munkája fekszik, szerinted nem jogos, hogy pénzt kér érte? A felhasználókra ráerõltetni valóban nem szerencsés, de hogy ingyen kéne adnia, az azért merész.
Egyébként ami kellemetlensége volt az EU-ban a cégnek pusztán az O/S-be épített médialejátszó miatt, kizárt dolog, hogy ez a lépés összejöjjön nekik. Legalábbis Európában egész biztosan nem.
Nem tudtam. Komolyan.<#wow1>#wow1>
Én a laptopom Freedos-al vettem 😊)) A laptop piacon is nagy az árverseny. Nem éri meg plusz 40e huf áron adni a laptopot. A vásárló meg úgysem kéri a gépet ha bemegy a boltba kéri a laptop-ot, majd közlik vele, hogy a 180e forintos ár windows-al 220e lesz. Erre vagy infarktust kap, vagy azt mondja, nah jó, akkor win nélkül. (az egy másik kérdés, hogy warezban rakja-e rá. De hát az az õ bümtetõjogi felelõsége már).
Szóval nem reménytelen a szitu.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Az MS álláspontját meg sajnálom, és remélem nem érnek el semmit!
Én alapból nem veszek OS-el gépet. Nincs értelme. windows-ért nem fizetek, mert úgysem fogom használni. (ráadásul nem is éri meg az árát). Ha linux van rajta az is gyalu, mert a saját gépemre szeretném én felrakni azt az OS-t.
Jó, tudom, én vagyok a kisebbség. De az valóban igaz: elõre elrendelni, hogy a user mit kap, az is pofátlanság. Döntse el õ. Aztán ha warez wint rak rá, és megcsúszik vele viselje õ a következményeit. Magyarán: Legyen joga eldönteni: Linux | legális win | warez win és esetleg eljárás |
Három lehetõsége van.
Arról ne is beszéljünk, hogy megint a szerzõi jogi köntösbe bújni, csak azért, hogy erõvel tudjak értékesíteni az azért erõsen becstelen hozzáállás.