179
  • SnowF
    http://bop.agria.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=33
  • Molnibalage
    A kH-31 CSAK kinézetre hasonló. Az anti-radar a kH-41 meg anti-ship célú. Nem nézem le őket, de azért az amikat sem kéne bambának nézni és az orosz technikát túlmisztifikálni. És mégis mire indították és miről?
  • SnowF
    Ez a "Moszkitó" véletlenül nem a Kh-31 nagytesója? Már csak ezért kérdem mert az hasonló paramétereket tud sebesség terén (jah és kinézetre is hasonló), csak persze kissebb és repülőről is indítható. A hírek szerint ennek a gyakorló változatából vettek az amik is és egy éleslövészeten tesztelték, amikor is 1 azaz egy darab ilyen raksit indítottak és nem tudták azt levadászni. Szóval ne mfeltétlenül kell ide akár 100 ilyen raksi hogy leszedjenek egy hajót, ami azért nem kicsinység, tekintve, hogy a legjobb védelmen is képes lehet átférni pár gép, ha a támadás jól van megszervezve. A "Moszkitó" , bár nagyobb mint a Kh-31, valószínűleg hasonlót tudhat, mondjuk azért az is tény, hogy hajóval talán nehezebb lőtávolba jutni, mint repülővel.
    Szerintem összességében nem kéne az oroszokat annyira lenézni, hogy milyen szar technikát csinálnak, még mindig őven a világ élvonalában vannak, egyetlen gondjuk a pénzhiány, így meg persze ne mlehet rendes mennyiségű gépet legyártani akármilyen jó is az (lásd. pl a Hokum-ot ami az egyik legjobb harci helikopter egyedülálló képességekkel, és egyszerűen a hadseregben alig van belőle mert nem tudják megfizetni!). Ennek mondjuk egy igazán negatív hatása van, hogy gyakorlatilag mindenféle országnak hajlandók eladni a cuccokat ha fizetnek eleget, ez pedig azért valljuk be nem túl egészséges dolog.
  • Tetsuo
    "hibálya" LOL Ez tetszik.
  • Bucser
    Asszem 1 hsz-el kb 4-5-6 üzire válaszoltam úgyhogy nem tudom Jézus kire gondolhatott... ÉS a köv 2 csak azért jött mert a hírek fórumban valamiért nem működik az editálás.
  • dara
    A jelenlegi legjobb orosz vadásztengeralattjáró az Akula II osztály.

A katapultrendszert nem tudom hogyan vették át az amerikaiak az oroszoktól. Egy időben tényleg vizsgálták a K-36DM II-t, de a tesztek bebizonyították, hogy az ACES II (ez van az F-15, -16, -22, A-10-ben, és nem Martin Baker mint ahogy korábban valaki említette, hanem McDonnell Douglas fejlesztés (ma már Boeing)) ugyan olyan jó túlélési arányt biztosít, viszont a tömege csak fele annyi, mint az orosz típusé. Az eddigi legjobb túlélési arányt biztosító katapultülés a MB Mk 14 NACES, ami az F-14D-kben volt rendszeresítve (100% mentési arány).
  • uniu
    #124,#125,#126 vs
    "NE úgy márpls mintha egy cset lenne.. gondold át mit akarsz írni kb 4-ed ennyi hozzőászólásba belefért vollna ez a Thread."

Erre meg Jezus mondott egy jo dolgot: Az dobja az elso kovet... :)
  • Molnibalage
    Bakker, hogy nem tűnt fel nekem a nyelvtani hasonlóság. Tájfun-Tornádó...
  • [NST]Cifu
    Szerintem te a Typhoon NATO-kóddal illetett 941-es osztályt említed, ez a világ legnagyobb tengeralattjárója, de interkontinentális ballisztikus rakétákkal van felszerelve, tehát nem az a célja, hogy ellenséges hajókra vadásszon. Szerintem olvasd el a korábbi tengeralattjárókról szóló cikkeket:

A jövő katonai tengeralattjárói I.
    A jövő katonai tengeralattjárói II.
  • [NST]Cifu
    A "Moszkitót" nem lehet tengeralattjáróról indítani. Esetleg a 949A (NATO kódja: Oscar II.) osztályra gondolhatsz, amibe az elsűlyedt Kurksz is tartozott. Az viszont P-700 "Granit" robotrepülőgépekkel van felszerelve.
  • [NST]Cifu
    A 3M-20 "Moszkitó" robotrepülőgép hatótávolsága csak kb. 120 km, amiben ez a robotrepülőgép nagyon félelmetes, az a nagy sebessége (tengerszint közelében a hangsebesség kétszeresénél is gyorsabban tud haladni). Ettől függetlenül ez sem egy csodafegyver, de kétségkívűl egy igen hatékony hajó elleni eszköz.
  • [NST]Cifu
    Ez inkább a hadsereg továbbra is halogatott reformjának köszönhető, nem pedig a NATO-nak.
  • [NST]Cifu
    Egyébként szerintem az F-35-s nem elsősorban az F/A-18-asokat váltja majd fel hanem az F-16-osokat. Az F-18-asokat F18-asok váltják fel. Az C/D az E/F (Super Hornet)

USMC: Az F/A-18 és AV-8B gépállományt F-35A és F-35B gépek váltják fel. (voltak olyan hírek, hogy tisztán F-35B gépeket vásárolnak csak, ezt még nem tisztázták)

US NAVY: Az F/A-18 állományt eredetileg tisztán F-35C váltotta volna, de a jelenlegi állás szerint az F-35 megrendelések megkurtítása után (legalábbis az F/A-18E/F kifutásáig) párhuzamosan fognak a hordozókról F-35C és F/A-18E/F változatok üzemelni.
  • Bucser
    Bocsesz a helyesírásért csak itt nincs szerkesztés csak a fórum többi részén.
  • Bucser
    BTW: ez nem vicces hanem szánalmas.
  • Bucser
    Az még csak hagyján de se betűkettőzés se, vesszők és se átgondolt fogalmazás...

NE úgy márpls mintha egy cset lenne.. gondold át mit akarsz írni kb 4-ed ennyi hozzőászólásba belefért vollna ez a Thread.

Másrészt Tornádó tengeralattjáró nincs az Oroszoknál csak a Typhoon (angolul nem tudóknak Tájfun ami lehet hogy emlékeztet téged a Tornádóra) Ez viszont nem vadásztengeralattjáró hanem csapásmérő rakétahordozó azaz stratégiai csapásmérő eszköz. Ballisztikus rakétákat üzemeltettek róla.

Harmadrészt F-22 ahogty korábban mondták nem hordozó fedélzeti és 1-2 tankolással át tud települni USA-ból Európába... Hol is van az a kicsi hatótáv?

4-ed részt a Hordozók általában egy flottacsoport zászlóshajói. Azaz rombolók és cirkálók őrzik őket telepakolva rakétaelleni kütyükkel... (ugye itt is vannak csalik ahogy molnibalage írta van Körkörös közellégvédelmi rendszer (PHALANX) és van a Rakéta védelem ami a sea sparrow rendszer. Egyetlen helyről támadhatók amire még nem nagyon van elhárítás az a víz alól. (bár minden flottacsaoportot egy vagy 2 vadásztegeralattjáró követ...)
  • theeyespower
    Bocsi!
  • theeyespower
    A Haditechnika 1999 01-es számában megemlitik, az egyik orosz rakéta leírásánál.
    De a TopGun-ban is benne volt,(nem a filmben) sőt pontos leírása is. 96-2000-ig valamelyikbe csak nem tudom melyikbe.
  • mrzool
    Annak is nézz utána, hogy mikor kell használni hosszú magánhangzókat... Roppant irritáló, ahogy írsz.
  • theeyespower
    Egy pilanat útána nézek mert meg vanak ezek az újságók.
  • theeyespower
    Pedig híd el nekem léteznek. Sőt az egyik újságban teljes felépitést le kőzöltek.
    Ezektől ha jól túdóm még az amerikaiak is félnek.
    Sőt ők is Tornádó tipúsúaknak mondják.
  • Molnibalage
    Valszeg akkor valamire rosszul emlékszel. Nehogy már az egész neten semmi se legyen arról amit te tudsz.
  • theeyespower
    Igen ebben igazat adok. A repülőgépek is olyanok mint a spórt autók kőlténi kell rá, igaz azon nincs fegyverzet
  • theeyespower
    Na na azok is állatok, érdekes hogy a Tornádó tipúsúkról semit nem találtam a neten. Te igen?
  • Molnibalage
    Azért a Los Angelesek se kutyák. De a tengeralattjárókról aztán TÉNYLEG szinte ma sem mondanak semmit. Azokat inkább ne hasonlítgassuk.
  • Molnibalage
    Kettőt találhatsz miért nem hagyják úgy tárolni őket..
    Azt is észrevehetnék a fejesek, hogy egy fegyvert nem elég megvenni, arra költeni is kell, hogy használható maradjon. A kardnak is van hüvelye és élezni is kell azt is. :)
  • theeyespower
    Atom meghajtású tenger alatt járók a legjóbbak ami az oroszoknak van. Ne mond, hogy nem halóttál róla!.(ezek a legnagyobbak)(hasonló az amerikaiakéhoz)
  • theeyespower
    Köszi a cimet át is nezem rőgtőn.
  • Molnibalage
    Mi az a Tornado típusú tengeralattjáró? Még az életben nem halottam róla. Most van Oscar, Delta III,Typhoon, és Alfa, ha még üzemképes...
  • theeyespower
    Megint nem azt mondtam, hanem nem is akkarták a magyarok, hogy adják a felszerelést érdekes más országoknak nem volt igyen problémájük.
    Melesleg kiváncsi lenék mi lenne a gripenből ha úgy tárólnák mint a MIG-ket kb 7-8 év alatt.
    És abban viszont egyet értek hogy az USA túl drágán adta a gépeket.
  • Molnibalage
    Belekerült 5 másodpercbe. Nem vicc! Tényleg annyi volt. Az első talűlat a google-n.
  • Molnibalage
    http://www.enemyforces.com/missiles/kh_41.htm Tessék.
  • Molnibalage
    Mellesleg hány darab kH-41 van összesen.? Kb.100-110 kéne ahhoz, hogy áttörj a hordozó védelmén.

Ugyebár legalább egy rakétás cirkáló (Ticonderoga osztály, AEGIS cirkáló néven is fut) és 3-4 fregatt vagy romboló kísér egy hordozót. Van rajta legalább 4 század, 48 vadászgép. Ez most már csak F-18. 10 AMRAAM pakolható mindegyikre. (Direkt a tömeges rakétatámadás elleni védelem céljából lett ez kifejlesztve.) Tessék számolni...
    És akkor még ott vannak a hajókon levő CIWS rendszer és Sea Sparrow. (Ha egyátlán már mág az van rajtuk, lehet, hogy már még újabbak vannak.)
    +még a hajókon is vannak elterelő csalik. (mnit repülőkőn a chaff)
  • theeyespower
    Én nem úgy értetem.
    Honan szeted azt a 250-300km-es hatótávolságót?
    Bár nem túdom póntósan hülyeséget meg nem akkarok le írni de biztósan túdom hogy nem ekkora.
    De ha ekkora is az a jó benne hogy szinte mindenről ellehet inditani.(tenger alat járó és azért egy Tornádo típúsú tenger alatjáró nem egy piskóta.)
  • Molnibalage
    Ezért is problemás a MIG. A seggüket nyaljuk azért ,hogy az Ő tartozásukat adják már meg? Le lehetne szállni erről Legalább eggyel kevesebb dolog az ami tőlük függ. Nem akarom sértegetni őket, de nem a legmegbízhatóbb társaság.

Ott szúrta el az USA, hogy drágán adta volna az F-16-ot. Kicsit lejebb viszi az árat és talán már 3-4 éve azzal repülnének itthon is.
  • Molnibalage
    Miért kéne őket szállítnai. Minden új ami gép a SAJÁT SZÁRNYÁN repül el azokhoz akik megvették. Hahó! Az F-22 az tudod légiutántölthető, mnit MINDEN USA típus, megy az oda ahova akar és nem is hordozós a típus.... A '91-es Öböl-háború előtt is Nevadából repültek leszállás nélkül fegyverzettel Kuvaitba. Láttál már ilyet orosz típustól?

NATO légierőkben évi 180 repült óra alatt a tanker KÖZELÉBE sem mhetsz. Az orosz átlag most 60-80 óra.

kH-41 Moskit tényleg érdekes fegyver csak alig van belőle és kb. 250-300km a hatótóvolsága. Azért IGENCSAK neki kell veselkedned, ha ilyen közel akarsz jutni egy hordozóhoz. Mellesleg a flotta nem kell, hogy partközlebe menjen, mert azon is vannak tankerek.
  • theeyespower
    Hadj gonoszkodjak az Orbán-kormány 4-éve alatt szó-szórós értelemben nem áltak szóba az oroszokkal akkor te mit vársz, hogy még fegyvereket meg alkatrészeket adjanak, amikor ellenségesen viselkedünk feléjük.(jó azért valamijen okkal)
  • theeyespower
    Különben mit ér az F-22 Ha nagy távolságba kell őkett szálitani. Szinte csak anyahajokra lehet tenni őket. viszont az oroszok nagyon olcson kifejleszetek egy rakétát ami simán ki lővi az anyahajókat szinte észre vétlenül ez a Moszkitó. A tipúsát bocsi nem tudom! Na akkor ki volt az okosabb aki milliárdokat kőltőt gép kifejlesztésre vagy aki csak milliot és majd olyan hatásos.
  • Molnibalage
    Azt a seggfejet kéne jól sittre vágni akinek a felelőssége lett volna gondoskodni a gépek alkatrészellátásáról! A haza védelmével szórakozik. Az ilyent régen AGYONLŐTTÉK!
  • Molnibalage
    Akkor meg nem kellett volna csatlakozni és 80% feletti igennek lennie a szavzáson. Jaaaaa, hogy nem gondolkodunk? Az embernek nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak.