332
Autok, tapasztalatok stb
-
szurop #92 Vagány a kisposki mi? Kifordított hátsókerék és rúgóerősítő gumibakok a hátsó felfüggesztés rugójába. A többi szabadszemmel látható. -
szurop #91 Dede
És a lóerők a sörtől jönnke :).
-
Vlala #90 könnyű... a hiányzó lóerőket bátorsággal kell pótolni. De az a járgány valami iszonyíat, a hátsó kerék ugye nem kifordítva van feltéve? -
[Walaki]D`Lair #89 a kispók az hogy nem akad el?:D -
szurop #88 Sziasztok. Elmesélném mi hogy szoktunk terepjárózni. Van egy 2.8-as TD Daihatsu Rocky-nk(apám vezeti), és egy 1000-es szamurájunk amit én vezetek. És még a rokon jön mindig velünk ezzel. Az egész környék füldútjait már jobban ismerjük mint a vadászok :). Volt hogy nyáron 2 hétig minden nap terepjáróztunk, nagyon durva volt. -
#87 Én is valami hasonlót írtam volna:D -
Vlala #86 Olyan helyen kell csapatni, ahová a rendőrök nem tudnak utánunk jönni. Rendszámunk nincs, nincs mit felírni.
UAZzal táncsak nem jönnek, Vitarával pedig esélytelenek. :) -
honk #85 Sziasztok!
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a földút is közút. Nekem volt olyan élményben részem, hogy a gátőr kihívta a rendőröket, mivel szerinte én szabálytalanul autóztam a Tisza gát tövében -miközben a gátőrnél kertiparty volt, és legalább egy tucat autós érkezett a gátőrházhoz a gát tetején, egyébként sorompóval forgalom elől elzárt úton. :) - Szóval a gátőr barátainak szerinte szabad volt ott, nekem viszont a gát mellett nem, közlekedni. És a rendőr bizony ki is jött és kért is papírokat. Volt is mindenem, és nem is lett semmi a dologból. A lényeg mégiscsak az, hogy vadőr, erdész, magántulaj bizony gyakran előfordul terepen is, és ha valami nem tetszik neki rendőrt hívhat. Tahát érdemes figyelni arra, hogy a papírtalan tárgy hol túrja a sarat, illetve ha mégis ilyen helyzet alakul ki sok múlik a közeg jóhiszeműségén. -
Vlala #84 Ha nem végleges, akkor elvileg visszaállítható a forgalomba, tehát járulékos költségeid lehetnek. Jobb az, ha végleg "alkatrészhalémazzá" van nyilvánítva. -
Mojlepque #83 miért, mert ha nem végleges, és úgy kapnak el a rendőrök azért megbírságolhatnak (igaz csak terepen használnám, közúton nem) -
Vlala #82 Nincs rajta rendszám, nem gépkocsi, csak egy tárgy. Nem kell névre íratni. Azt azért mindenképp ellenőrizd, hogy tényleg véglegesen kivonták-e... -
Mojlepque #81 akkor a névre iratással sem kell bajlódni? -
Vlala #80 Semmi nem kell rá. Ha ki van vonatva a forgalomból, akkor nem minősül személygépkocsinak, ezért forgalomban nem használható, és nem terhelhető adóval. Tehát tankold tele és nyomd padlóig neki!
...
Ja, terepjáró? Akkor ne nyomd padlóig, mert elássa magát :) -
#79 Biztosítás nem kell neki, ha nincs rajta rendszám, ha jól tudom, csak egy egyszerű adás-vételi szerződést kell kitölteni és kész. Terepen meg mehetsz vele, csak vigyázz a magánterületekkel:D -
Mojlepque #78 Kérdésem van! Ha veszek bármilyen használt autót, és nincs rajta érvényes műszaki, forgalmi meg a többi irat, ami köz útra kötelező, attól még lehet vezetni terepen, azaz nem közúton? Illetve ilyenkor is terhel a névre iratás, és a kötelező biztosítás? -
iszakos #77 Néztem a képeket NAGYON JÓK!
Jó buli Somogybabod ez tény,de a szervezésben lenne mit javítani!
Pl:Miért kell külön azért fizetni,hogy vki kijusson a traktoros segitségével vagy,miért nem engedik be a nagyobb járműveket is.Mert jó hogy vannak motorok,quadok,de azért nem kéne kizárni a nagyobb gépeket. -
#76 galériámba tettem fel 1-2 képet, majd lehet még késöbb pakolok. -
#75 majd teszek fel még ma. A szervezők is azt mondták, hogy ekkora sár még egyszer sem volt! Kár, hogy kihagytad a szombatot, estefelé volt a legjobb, sok részeg ember kocsival:), mindig elásták magukat:)) -
iszakos #74 Én csak vasárnap voltam lent.Szerencsére akkor már jobb idő volt.Szerintem a 20 év alatt még soha nem volt ekkora sár,de nem baj,ez igy volt jó.
A képekből tehetnél majd fel párat.
-
#73 nekem van jópár képem, egész szombaton és vasárnap csak fotóztunk, marha nagy sár volt, este meg hideg a sátorban, de azért jó volt!! -
iszakos #72 Ha vkinek van képe az idei somogybabodi fesztiválról,az tegyen fel képet vagy linket.
Köszi
-
#71 Már csak kettőt kell aludni és Somogybabod!!!:D -
Vlala #70 Igen, Niva, Uaz, Gaz 69... régi szovjet vasayk, mindent kibírnak. -
fbss #69 lada niva tökéletes erre a célra -
fbss #68 jó volt a kecskeméti latyak derbi látta valaki?
nekem főleg az utánna következő simson krosszverseny tetszett -
#67 A monti jó, azt én is nyomom:DD
Ja és mindjárt itt van a 20. Somogybabodi off-road fesztivál!!!
Én ott leszek:D -
Vlala #66 Én még nem, majd ha az anyagiak engedik. Addig marad a mountain bike szakszerű használata :) -
#65 Használunk:D -
akela #64 sziasztok!
Nem tudom használtok-e terepjárókat,vagy csak szimpátiából beszélgettek róluk.
Ez nem sértés akar lenni komolyan,csak van 4 eladó gumim 275/70R16 méretben Dunlop Grandtek , Krómozott Mangels felnin.Ez egy Navarrán volt,de az összes picupra jó.
Ha esetleg valakit érdekel,jelezze.
Köszi Hali. -
#63 tudsz elni!
amugy az lr3 egesz pofas, es jo is a terepre, de...
en is inkabb annak a hive vagyok, hogy egy igenytelen auto jobb, mert nem olsz bele 10milliokat!
-
#62 Hát azért ilyen gépet nem vinnék igazi terepre:) Inkább maradnék a házi építésű samurajnál. -
[Walaki]D`Lair #61 Ez nem így van...én pl. sokkal jobban szeretem a szofisztikáltabb terepjárókat...ezért ha én vennék, akkor csakis Disco 3 lehetne full terep felszereltséggel...ja meg 4.2-es kompresszoros motorral :D:D:D -
#60 egyet ertek!
-
Vlala #59 Csak azért mondtam, mert szerintem egy terepjáró legyen igénytelen, amit slaggal lehet tisztítani kívül-belül, és nem félti az ember mindentől. :) -
#58 en ezt nem mertem felvetni, de a kepek igy is kiralyok! -
Vlala #57 Most ugyanezt erdőben, sáros talajon. :) -
#56 kiraly!
-
[Walaki]D`Lair #55 Komoly...mondják is, hogy a Tuareg az egyik legkeményebb zárható difi nélküli vas... -
-
#53 mennyire nepszeru otthon ez a "sport"?