332
Autok, tapasztalatok stb
  • szurop
    Vagány a kisposki mi? Kifordított hátsókerék és rúgóerősítő gumibakok a hátsó felfüggesztés rugójába. A többi szabadszemmel látható.
  • szurop
    Dede
    És a lóerők a sörtől jönnke :).
  • Vlala #90
    könnyű... a hiányzó lóerőket bátorsággal kell pótolni. De az a járgány valami iszonyíat, a hátsó kerék ugye nem kifordítva van feltéve?
  • [Walaki]D`Lair
    a kispók az hogy nem akad el?:D
  • szurop
    Sziasztok. Elmesélném mi hogy szoktunk terepjárózni. Van egy 2.8-as TD Daihatsu Rocky-nk(apám vezeti), és egy 1000-es szamurájunk amit én vezetek. És még a rokon jön mindig velünk ezzel. Az egész környék füldútjait már jobban ismerjük mint a vadászok :). Volt hogy nyáron 2 hétig minden nap terepjáróztunk, nagyon durva volt.
  • Krezga
    Én is valami hasonlót írtam volna:D
  • Vlala #86
    Olyan helyen kell csapatni, ahová a rendőrök nem tudnak utánunk jönni. Rendszámunk nincs, nincs mit felírni.
    UAZzal táncsak nem jönnek, Vitarával pedig esélytelenek. :)
  • honk
    Sziasztok!

Csak annyit fűznék hozzá, hogy a földút is közút. Nekem volt olyan élményben részem, hogy a gátőr kihívta a rendőröket, mivel szerinte én szabálytalanul autóztam a Tisza gát tövében -miközben a gátőrnél kertiparty volt, és legalább egy tucat autós érkezett a gátőrházhoz a gát tetején, egyébként sorompóval forgalom elől elzárt úton. :) - Szóval a gátőr barátainak szerinte szabad volt ott, nekem viszont a gát mellett nem, közlekedni. És a rendőr bizony ki is jött és kért is papírokat. Volt is mindenem, és nem is lett semmi a dologból. A lényeg mégiscsak az, hogy vadőr, erdész, magántulaj bizony gyakran előfordul terepen is, és ha valami nem tetszik neki rendőrt hívhat. Tahát érdemes figyelni arra, hogy a papírtalan tárgy hol túrja a sarat, illetve ha mégis ilyen helyzet alakul ki sok múlik a közeg jóhiszeműségén.
  • Vlala #84
    Ha nem végleges, akkor elvileg visszaállítható a forgalomba, tehát járulékos költségeid lehetnek. Jobb az, ha végleg "alkatrészhalémazzá" van nyilvánítva.
  • Mojlepque
    miért, mert ha nem végleges, és úgy kapnak el a rendőrök azért megbírságolhatnak (igaz csak terepen használnám, közúton nem)
  • Vlala #82
    Nincs rajta rendszám, nem gépkocsi, csak egy tárgy. Nem kell névre íratni. Azt azért mindenképp ellenőrizd, hogy tényleg véglegesen kivonták-e...
  • Mojlepque
    akkor a névre iratással sem kell bajlódni?
  • Vlala #80
    Semmi nem kell rá. Ha ki van vonatva a forgalomból, akkor nem minősül személygépkocsinak, ezért forgalomban nem használható, és nem terhelhető adóval. Tehát tankold tele és nyomd padlóig neki!

...
    Ja, terepjáró? Akkor ne nyomd padlóig, mert elássa magát :)
  • Krezga
    Biztosítás nem kell neki, ha nincs rajta rendszám, ha jól tudom, csak egy egyszerű adás-vételi szerződést kell kitölteni és kész. Terepen meg mehetsz vele, csak vigyázz a magánterületekkel:D
  • Mojlepque
    Kérdésem van! Ha veszek bármilyen használt autót, és nincs rajta érvényes műszaki, forgalmi meg a többi irat, ami köz útra kötelező, attól még lehet vezetni terepen, azaz nem közúton? Illetve ilyenkor is terhel a névre iratás, és a kötelező biztosítás?
  • iszakos
    Néztem a képeket NAGYON JÓK!
    Jó buli Somogybabod ez tény,de a szervezésben lenne mit javítani!
    Pl:Miért kell külön azért fizetni,hogy vki kijusson a traktoros segitségével vagy,miért nem engedik be a nagyobb járműveket is.Mert jó hogy vannak motorok,quadok,de azért nem kéne kizárni a nagyobb gépeket.
  • Krezga
    galériámba tettem fel 1-2 képet, majd lehet még késöbb pakolok.
  • Krezga
    majd teszek fel még ma. A szervezők is azt mondták, hogy ekkora sár még egyszer sem volt! Kár, hogy kihagytad a szombatot, estefelé volt a legjobb, sok részeg ember kocsival:), mindig elásták magukat:))
  • iszakos
    Én csak vasárnap voltam lent.Szerencsére akkor már jobb idő volt.Szerintem a 20 év alatt még soha nem volt ekkora sár,de nem baj,ez igy volt jó.
    A képekből tehetnél majd fel párat.
  • Krezga
    nekem van jópár képem, egész szombaton és vasárnap csak fotóztunk, marha nagy sár volt, este meg hideg a sátorban, de azért jó volt!!
  • iszakos
    Ha vkinek van képe az idei somogybabodi fesztiválról,az tegyen fel képet vagy linket.
    Köszi
  • Krezga
    Már csak kettőt kell aludni és Somogybabod!!!:D
  • Vlala #70
    Igen, Niva, Uaz, Gaz 69... régi szovjet vasayk, mindent kibírnak.
  • fbss
    lada niva tökéletes erre a célra
  • fbss
    jó volt a kecskeméti latyak derbi látta valaki?
    nekem főleg az utánna következő simson krosszverseny tetszett
  • Krezga
    A monti jó, azt én is nyomom:DD

Ja és mindjárt itt van a 20. Somogybabodi off-road fesztivál!!!
    Én ott leszek:D
  • Vlala #66
    Én még nem, majd ha az anyagiak engedik. Addig marad a mountain bike szakszerű használata :)
  • Krezga
    Használunk:D
  • akela
    sziasztok!
    Nem tudom használtok-e terepjárókat,vagy csak szimpátiából beszélgettek róluk.
    Ez nem sértés akar lenni komolyan,csak van 4 eladó gumim 275/70R16 méretben Dunlop Grandtek , Krómozott Mangels felnin.Ez egy Navarrán volt,de az összes picupra jó.
    Ha esetleg valakit érdekel,jelezze.
    Köszi Hali.
  • mícs
    tudsz elni!
    amugy az lr3 egesz pofas, es jo is a terepre, de...
    en is inkabb annak a hive vagyok, hogy egy igenytelen auto jobb, mert nem olsz bele 10milliokat!
  • Krezga
    Hát azért ilyen gépet nem vinnék igazi terepre:) Inkább maradnék a házi építésű samurajnál.
  • [Walaki]D`Lair
    Ez nem így van...én pl. sokkal jobban szeretem a szofisztikáltabb terepjárókat...ezért ha én vennék, akkor csakis Disco 3 lehetne full terep felszereltséggel...ja meg 4.2-es kompresszoros motorral :D:D:D
  • mícs
    egyet ertek!
  • Vlala #59
    Csak azért mondtam, mert szerintem egy terepjáró legyen igénytelen, amit slaggal lehet tisztítani kívül-belül, és nem félti az ember mindentől. :)
  • mícs
    en ezt nem mertem felvetni, de a kepek igy is kiralyok!
  • Vlala #57
    Most ugyanezt erdőben, sáros talajon. :)
  • mícs
    kiraly!
  • [Walaki]D`Lair
    Komoly...mondják is, hogy a Tuareg az egyik legkeményebb zárható difi nélküli vas...
  • Harly18

• mícs
    mennyire nepszeru otthon ez a "sport"?